- Otrzymane podziękowania: 0
NPR
- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
Mniej Więcej
14 lata 2 tygodni temu #84247 przez mysia-sia
poli dobrze powiedziane... jeszcze:P
u nas na razie z powodzeniem odkładane jednak:)
u nas na razie z powodzeniem odkładane jednak:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- poli
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
Mniej Więcej
14 lata 2 tygodni temu #86107 przez poli 
W razie czego możesz też na skarbmamy.pl prowadzić darmowe wykresy - gdybyś miała problem - pytaj śmiało - pomożemy

W razie czego możesz też na skarbmamy.pl prowadzić darmowe wykresy - gdybyś miała problem - pytaj śmiało - pomożemy

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
14 lata 1 dzień temu #96500 przez mYSZA
my używamy0 tj. ja i mój mąż- jesteśmy bardzo zadowoleni- zwłaszcza, że mogliśmy zaplanować kiedy pojawi się nasze Maleństwo. O innych plusach dużo by pisać - najfajniejsze chyba to jak bardzo facet się w to może zaangażować. Mój mąż to mi nawet napisał w exelu jakiś algorytm czy coś tam- bo ja miałam zawsze bardzo długie cykle 40-45 dni i tak wszystko zanalizował ( całe dwa lata mojej wcześniejszej też pracy;P ) że ładnie wychodzi. I wie kiedy przytulić a kiedy można coś więcej;P Ja prowadziłam przed ciążą bardzo aktywny styl życia, bardzo dużo podróżowaliśmy po różnych strefach klimatycznych- i jakoś wyszło- dzieciątko poczęliśmy za kołem biegunowym;P
jeszcze jedna sprawa- jeżeli są tutaj mężatki- rzućcie okiem proszę na temat w tej zakładce "badania seksuologiczne mężatek"- robię je do swojej pracy mgr. może któraś będzie chciała dopomóc biednej niedoszłej nadal mgr...
jeszcze jedna sprawa- jeżeli są tutaj mężatki- rzućcie okiem proszę na temat w tej zakładce "badania seksuologiczne mężatek"- robię je do swojej pracy mgr. może któraś będzie chciała dopomóc biednej niedoszłej nadal mgr...

- Winka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 9 miesiąc temu #133925 przez Winka
Zawsze ciekawiło mnie naturalne planowanie rodziny
, jednak jakoś nigdy się nie odważyłam
Głównie chodzi o to, że jest dość wymagająca, potrzeba starannych obserwacji, a z regularnością to u mnie kiepsko
Ale kto wie, może kiedyś.

- lidiam78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #133928 przez lidiam78
polecam, to tak się tylko wydaje, że takie wymagające, a wbrew pozorom robisz te rzeczy codziennie nie nazywając tego obserwacją.
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #417885 przez Kasiulka
hej dziewczyny!
chciałabym odświeżyć ten wątek. przeczytałam Wasze wpisy, z których wiele się dowiedziałam, ale mam jeszcze pytania
kupiliśmy urządzenie do wykrywania dni płodnych za pomocą mierzenia temperatury (pearly), jednak chciałabym jeszcze uzyskać od Was kilka porad , mianowicie - co poza tym? czego Wy używacie?
dodam że 2 miesiące temu urodziłam córeczkę, miałam łyżeczkowanie po porodzie i teraz w piątek kolejne bo nie wyjęli mi wszystkiego
jak to wpłynie na cykle? kiedy mogę spodziewać się pierwszej miesiączki? jak w tej sytuacji (i kiedy) wrócić do obserwacji? i jeszcze jedno-karmię piersią... [file/]
chciałabym odświeżyć ten wątek. przeczytałam Wasze wpisy, z których wiele się dowiedziałam, ale mam jeszcze pytania

kupiliśmy urządzenie do wykrywania dni płodnych za pomocą mierzenia temperatury (pearly), jednak chciałabym jeszcze uzyskać od Was kilka porad , mianowicie - co poza tym? czego Wy używacie?
dodam że 2 miesiące temu urodziłam córeczkę, miałam łyżeczkowanie po porodzie i teraz w piątek kolejne bo nie wyjęli mi wszystkiego

Ostatnio zmieniany: 12 lata 7 miesiąc temu przez Kasiulka.
- marynika
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #549935 przez marynika
Prowadzę bardzo stresujący i nieregularny tryb życia, więc w moim przypadku NPR to chyba raczej niezbyt skuteczna metoda zapobiegania potomstwu ;P ale może w kwestii zapłodnienia się sprawdzi