BezpiecznaCiaza112023

NPR

14 lata 11 miesiąc temu #4186 przez poli
andziaa35 napisał:

poli napisał:

A skąd Ty masz takie informacje? Kto nie poleca?

a wiec moj ginekolog nie polecil mi tej metody bo jak narazie lecze sie bo mam zmiany przedrakowe szyjki macicy i dla pewnosci nie zajscia w ciaze zalozylam implant.

Masz stany przedrakowe i dostałaś hormony? Czytałaś coś na ten temat? Szukałaś informacji?
Ja tak, i wiem, że niestety anty zmniejszają ryzyko raka piersi, ale u pacjentek stosujących anty częściej stwierdzano, nowotwory szyjki macicy i raka sutka?
Nie wiem, czy wiesz, że lekarze, tak niechętnie podchodzą do NPR, ponieważ w ogóle go nie rozumieją. Po drugie jest darmowy, a za zapisanie tabletek, konkretnej marki dostają prowizję. Jak sądzisz - którą metodę w takiej sytuacji doradzi lekarz?

Moniq - zasady obserwacji w przypadku każdej metody są takie same, różni je późniejsza analiza - a żeby była skuteczna, trzeba ciągle trzymac się tej samej zasady analizy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #4187 przez Moniq
a niby co? zawierają tylko progesteron

14 lata 11 miesiąc temu #4188 przez Moniq
poli, masz rację. jakaś rozkojarzona jestem :lol: ten program ctsoft analizuje wykresy kilkoma metodami i pokazuje według każdej czy jest płodny czy nie płodny czas. później sprawdzę jakich metod używa ten program, bo przyznaję że nie zagladałam tam od początku ciąży :) a teraz z niunią idziemy na spacer

14 lata 11 miesiąc temu #4189 przez poli
Moniq napisał:

poli, masz rację. jakaś rozkojarzona jestem :lol: ten program ctsoft analizuje wykresy kilkoma metodami i pokazuje według każdej czy jest płodny czy nie płodny czas. później sprawdzę jakich metod używa ten program, bo przyznaję że nie zagladałam tam od początku ciąży :) a teraz z niunią idziemy na spacer

Pamiętaj, że ctsoft też opiera się na średniej :) Może byc zawodny. Nie ma to jak żywy człowiek i jego rozum :)

14 lata 11 miesiąc temu #4190 przez andziaa35
nie biore tabletek tylko mam implant a on nie ma estrogenow

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

14 lata 11 miesiąc temu #4191 przez poli
andziaa35 napisał:

nie biore tabletek tylko mam implant a on nie ma estrogenow

Ale zawiera progesteron

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #4192 przez andziaa35
z tymi tabletkami to wkoncu nie wiem, dopiero rok po odstawieniu wykryto u mnie te zmiany. Cytologie zawsze wychodzily dobrze ostatnia dobra jak mialam 25 lat (byl to czerwiec w grudniu odstawilam tab), pozniej 26 juz ze zmianami ( tez w czerwcu). Moze ja jakis inny przypadek jestem :)

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

14 lata 11 miesiąc temu #4193 przez poli
andziaa35 napisał:

z tymi tabletkami to wkoncu nie wiem, dopiero rok po odstawieniu wykryto u mnie te zmiany. Cytologie zawsze wychodzily dobrze ostatnia dobra jak mialam 25 lat (byl to czerwiec w grudniu odstawilam tab), pozniej 26 juz ze zmianami ( tez w czerwcu). Moze ja jakis inny przypadek jestem :)

Niestety nie jesteś wyjątkiem - zmiany mogą wyjśc w dowolnym okresie brania tabletek częściej po ich odstawieniu właśnie. Ale to nie same tabletki powodują nowotwory, a sztuczne hormony, od których pisałaś nadal nie jesteś wolna - masz implant.
Niestety, ja też jestem w grupie ryzyka :(

14 lata 11 miesiąc temu #4194 przez andziaa35
po wyniku cytologi jakies 2 tyg pozniej dowiedzialam sie ze w ciazy jestem- ile mnie stresu to kosztowalo... nie zycze nikomu- nawet wrogowi

14 lata 11 miesiąc temu #4195 przez poli
andziaa35 napisał:

po wyniku cytologi jakies 2 tyg pozniej dowiedzialam sie ze w ciazy jestem- ile mnie stresu to kosztowalo... nie zycze nikomu- nawet wrogowi

:( Wyobrażam sobie :(
Szkoda tylko, że pacjentek lekarze nie informują, że takie skutki uboczne ma anty hormonalna :(
Na pewno wiele kobiet wcześniej zastanowiłoby się zanim sięgnęło po anty. Ja na pewno :(

14 lata 11 miesiąc temu #4198 przez Moniq
a tych skutków ubocznych jest dużo więcej niż wam się wydaje, niestety nie wszyscy lekarze potrafią to przyznać, a badania nie kłamią ;)

poli, poczytałam sobie i potrafię już ubrać w nazwę metodę, którą stosowałam przez ciążą :laugh: to Rotzera.
a jeśli chodzi o ctlife to darzę go należytą dawką sceptycyzmu, chociaż pomógł mi na początku mojej przygody z npr

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #4199 przez poli
Moniq - nie wiem czy czytałaś ulotkę anty. Jak pięknie to wszystko napisane, a laik za żadne skarby jej nie zrozumie, chociaż wydaje mu się, że jest inaczej :)

Andzia jakie tabletki stosowałaś?

14 lata 11 miesiąc temu #4204 przez Moniq
to o to chodzi, niby jest napisane ale jak byś potrafiła zrozumieć o co chodzi to być za nic nie wzięła.
pomijając stany rakowe i przedrakowe o których pisałyście jest kilka innych nowotworów zależnych od ilości hormonów w organizmie, poza tym problemy z krzepliwością, zapalenia żył, zatory, coraz częstsze ostatnio u młodych kobiet udary mózgu :(

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #4206 przez poli
Moniq napisał:

to o to chodzi, niby jest napisane ale jak byś potrafiła zrozumieć o co chodzi to być za nic nie wzięła.
pomijając stany rakowe i przedrakowe o których pisałyście jest kilka innych nowotworów zależnych od ilości hormonów w organizmie, poza tym problemy z krzepliwością, zapalenia żył, zatory, coraz częstsze ostatnio u młodych kobiet udary mózgu :(

To też - ale przecież zdarza się rzadko - dziewczyna myśli - mnie to nie dotyczy. To jest jeszcze dośc jasno napisane.
Miałam na myśli antynidacyjne albo antyimplantacyjne działanie – któż się domyśli, o co chodzi?

14 lata 11 miesiąc temu #4207 przez Moniq
to przecież chodzi o kasę
słyszałam kiedyś że koszt wyprodukowania opakowania tabletek anty to niecałe 1zł, niezły zarobek, nie?

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka