BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 7 miesiąc temu #114034 przez Majowka
wow Ilona! Super!
wielkie dzieki!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:
Piekny rysuneczek!

Tak zrobie...ale! Jak ja teraz zlapie ta odcieta czesc? bo bede przekrajala ciasto prostokatne, a jak mi sie zalamie?
to jest dla mnie druga niewiadoma...

Mylalam o tekturce, zeby wsunac w dziure i odlazyc na bok, ale bede smarowac marmolada, to jak to pozniej spowrotem polozyc?

Kurcze, z jakimi to ja sie musze trudnosciami borykac!!! :D
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #114036 przez ilona
Tak Majówka możesz pomóc sobie tekturką :) weź ja przytrzymaj na wysokości cięcia i przesuń ciasto na tekturkę, mi się nigdy nie złamał biszkopt.
A jak posmarujesz dolna cześć marmolada to tylko zsuniesz z tekturki i gotowe :)

ja osobiście delikatnie wsuwam dłonie miedzy części i przenoszę na bok. :)

życzę udanych wypieków :P
13 lata 7 miesiąc temu #114044 przez Majowka
ok! :)

Sprobuje tak jak mowisz!..a rezultat bedzie w sobote, hehehe, powiem jak mi poszlo

Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za rady!!! Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 7 miesiąc temu #114046 przez ajłona
madziaska napisał:

Ajlona wiem o czym piszesz z tym pecherzem... ja zmagam sie z tym cholerstwem od kilku lat... W koncu poszlam do urologa i zrobilam posiew moczu, niestety Ecoli, bakteria ktora jest nieporzadana w ciazy... Bralam antybiotyki bardzo dlugo i szczepionke... Bakterii w grudniu juz nie bylo, ale do tej pory od czasu do czasu pecherz czuje, on chyba juz bardzo wrazliwy jest... teraz mam nieliczne bakterie w moczu, ale lekarz uspokoil, ze to niegrozne... Zrob kochana sobie posiew z moczu, bo jesli zapalenie ciagle powraca to moze byc Ecoli, a ona moze powodowac poronienie i wady rozwojowe... Ale widzisz mnie sie udalo :) A furagin moze juz na Ciebie nie dziala, zrob badania, a i moze wymaz z cewki moczowej, bo to niekoniecznie musi byc zapalenie pecherza, tylko cewki, no i wymaz z pochwy, bo te dwa uklady sa bardzo ze soba powiazane... pij duzo wody, nie wstrzymuj moczu, a i mozesz kupic sobie zurawine w tabletkach i jesc suszona zurawinke ;) To chyba tyle...

Madziaska u mnie tez diabelne bakterie byly, ale wytepiłam je wszystkie, a mimo to powraca to diabelstwo...serie antybiotyków brałam. od kliku lat na ziołowych lekach na bazie żurawiny. stosuję sie jak nikt do wszystkich zalecen lekarzy urologów, ale problem powraca. w mojej rodzinie wszystkie babeczki mają podobne dolegliwości. posiew moczu robie w sumie bardzo częto. po leczeniu żadnych bakterii a za jakis czas bol taki ze wykręca wszystkie częsci ciała :ohmy: zastanawiam sie czy nie uderzyc do nefrologa :blink: furagin ratuje mnie w takich chwilach. wciaz działa, ale jedynie objawowo. za pare miechów pewnie bedzie to samo. nie wiem juz jak sobie z tym poradzic. pozdrawaiam. i całą resztę także :woohoo:
13 lata 7 miesiąc temu #114053 przez ann-sunshine
Ech, a Lacrijka już pewnie w powietrzu jak bocian lata hihi

Anulka, to tylko tydzień, z nami zleci jak z bicza strzelił

Gabi - spokojności, już niedługo i wszystko będziesz wiedzieć

Witaj Ajłona, trzymam kciuki i za ciebie (ja właśnie 4 cykl zaczęłam staranek, więc podobnie jak Ty)

Ciągle w pracy siedzę, a jak nie w pracy to załatwiam sprawy weselne i nie mam czasu na forum :( wieczorami zasypiam w 5 minut aż mężu się śmieje, że gada do mnie a już śpię i rano musi mi powtarzać nasze rozmowy. I jak tu jeszcze na staranka mieć siły?
13 lata 7 miesiąc temu #114082 przez MagdaM
Hej :)
Kurczaki to nie wiem.... Marta wlasnie racja - kolejka ;)
@nulka jestem z Toba myslami!! :kiss: :kiss:

Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale wlasnie dzis rano chyba dostalam kopasa od malutka :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #114087 przez ilona
Magda gratuluje kopniaczków :)

No kolejka pewnie będzie spora, i szkoda że tym razem nie zadziała zasada, że ciężarne maja pierwszeństwo w poczekalni :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #114095 przez MagdaM
ilona napisał:

No kolejka pewnie będzie spora, i szkoda że tym razem nie zadziała zasada, że ciężarne maja pierwszeństwo w poczekalni :laugh:

haha moze cos wymyslic, jakies haslo :lol: ciekawe jaka bylaby reakcja reszty Pan ciezarnych :lol:

ilona ja nawet nie wiem czy to TO, ale nic innego mi nie pasuje wiec od razu pomyslalam, ze malutek :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #114106 przez ilona
Magda na pewno to TO. Nie da się tego uczucia pomylić z niczym innym :)
Podziękuj Maluszkowi i pros o więcej :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #114107 przez Dorciaition
Magda to cudownie! :)

Ilona jestem pod wrażeniem Twojego rysunku :woohoo:

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #114114 przez ilona
Dorciaition weź przestań!
Był robiony na szybko, bo myślałam, że Majówka to ciasto wczoraj robiła i że szybko potrzebuje wsparcia :laugh:
normalnie bym się bardziej postarała, choć rąk na rysunku nic chyba nie przebije :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #114166 przez MagdaM
ilona dokladnie!! Cudowne uczucie i nie przypomina mi nic innego :woohoo:

:ohmy: To byl Twoj rysunek??!! :ohmy: Szacun!! :lol: Myslalam, ze z google sciagany :blush:

Dorcia :) :kiss:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #114203 przez Mirella
Magda, to szybko zostałaś skopana, ja w 16 tygodniu to nawet nie marzyłam, o czuciu czegokolwiek nie wspomnę.... ehhh, zatęskniło mi się.... normalnie ciesz się ile wlezie, to tylko pare miesięcy takich wewnętrznych kopniaków, zlecą nie wiadomo kiedy ;) a na usg idź jak dasz radę, właśnie teraz dobry moment, teraz widać całego szkraba :lol:

Kurcze, genialne z tym ciastem! Ja to zawsze nożem, takim długim ;)
13 lata 7 miesiąc temu #114214 przez MagdaM
Mirella no ja tam pewnosci nie mam, ale w zyciu takiego czegos nie czulam, napewno nie byly to wzdecia ani gazy ani nic podobnego... ;) 17tc to mi sie wydaje nie mozliwe ale zobaczymy :) moze akurat ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #114223 przez gosiak
Magda gratuluję kopniaczków na pewno cudowne uczucie :woohoo:

Majocha Ty nasza kuchareczko pieczesz i wypiekasz mąż nie mógł lepszej żony trafić co takie pyszności przygotowuje :side:

Ilona rysunek świetny, ręce super :blink:

ciekawe jak tam Lacrijka :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby