BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 7 miesiąc temu #17432 przez Madzia89862
a wedlug wieku plodu zgadza sie wszystko ile masz w obwodzie??:)
Temat został zablokowany.
14 lata 7 miesiąc temu #17433 przez kivi
miałam już 3 USG...to raczej mało prawdopodobne :-)
14 lata 7 miesiąc temu #17434 przez Madzia89862
a moze sie uchowal jednak :)wiesz rozne przypadki:)
14 lata 7 miesiąc temu #17436 przez kivi
byłoby wesoło...i fajnie nawet :-)

nie mierzyłam się, masz jakąś tabelę prawidłowości? a jak to się ma do budowy ciała? ja ogólnie jestem taka mała kulka...a przecież są też szczuplaki z talią osy...
14 lata 7 miesiąc temu #17443 przez magga146
czesc dziewczynki

test z tego co poszukalam to kosztuje ok 39zł tylko nie wiem czy maja go juz w normalnych aptekach ja narazie znalazlam go w necie

powiem wam ze bym nawet sie skusila go zrobic tak zeby sprawdzic ajk to jest cyfrowym robic hihih no ale zanim by mi go przeslali a do tego jeszcze koszt przesylki to jeszcze poczekam

kivi
kurde faktycznie masz duzy ten brzuchol jak na 12 tydz z reguly to jeszcze nic nie widac w tym czasie. ale masz go slicznego :) teraz to juz sie nie moge doczekac duzo bardziej na to twoje usg moze bedziesz miala niespodzianke :P

mirell
ktos w maju musi szalec z testami wypadlo na ciebie hihih :P

Madzia89862
zobaczysz nie bedzie tak zle napewno panie zaopiekuja sie twoim bablem :) ale bedziesz juz pewna co i jak :)

kivi
normalnie suuuper brzuch powtorze sie ale tak mnie to zdjecie optymistycznie nastawilo ze caly czas sie usmiecham

eash!!!!1
odezwij sie i pokazuj usg
14 lata 7 miesiąc temu #17462 przez Madzia89862
kivi-nie nie tylko tu dziewczynki prowdza jakby dziennik i mowia ile maja w obwodzie itp:)tak chcialam tylko wiedziec:)

magga-raczej nie bedzie mial kto sie nim zaopiekowac:(
14 lata 7 miesiąc temu #17465 przez eash
dziewczyny, nie uwierzycie, ale gin nie dal mi zdjecia z usg :angry: staralam sie go uprosic, a on tylko tyle na to, ze plod jest tak malutki, ze i tak nic nie widac i ze bede sie chwalic po nastepnym usg, jak juz cos konkretnego na zdjeciu bedzie :( masakra... chyba znow zmienie lekarza :(

no, to teraz mnie zlinczujecie... :(

moge wam tylko powiedziec tyle, ze bąbel ma 1,07cm i wg lekarza jest troszke za malutki (w tym wieku powinien miec 1,2cm), ale nie mam sie czym martwic, bo moze np. owulacja byla nieco opozniona i dzidzia jest o te pare dni mlodsza, stad roznica. poza tym ok - serduszko bije, a malec jest jeden, wiec poki co na bliznieta sie nie zapowiada.

no ale z tym usg to zalamka normalnie... :(

kivi, super masz brzuszek!!! sama ostatnio zaczelam sie zastanawiac, kiedy u mnie sie pojawi, wlasnie wkroczylam w 8 tydzien ciazy. ale mam nadwage, a wyczytalam gdzies, ze ciezarne z nadwaga maja brzuszek pozniej, bo pierwsze zmiany w budowie ukrywaja sie pod sadelkiem i ich nie widac. to pewnie u mnie brzuchol wyskoczy dopiero gdzies w polowie ciazy...

nadal mnie mdli, nadal nie bardzo moge jesc, ale jakby nieco te objawy zelzaly, przegryzam owoce, a wczoraj nawet drozdzowke zjadlam i troche chleba suchego z parowka. sukces. moze bedzie lepiej.

aha, przepraszam za wczorajsze milczenie. musialam wziac wolne w pracy, bo czulam sie kiepsko, poza tym chcialam na spokojnie wybrac sie do laboratorium z moczem i krwia do badan. czekam na wyniki.

ciezarne i mamuski - wam tez kazano robic badania na WR (choroby weneryczne)? w sumie to logiczne, ze mi je zlecil, ale sie zdziwilam, bo dotad nie trafilam na takie badanie na zadnej stronce internetowej...

grazia, wciaz trzymam kciuki, kochana :)

Mirella, za ciebie tez, chociaz oczywiscie sie nie starasz ;) postaramy sie za ciebie, hihi :)
14 lata 7 miesiąc temu #17471 przez Madzia89862
oj eash poczekamy razem z toba do nasteonej wizyty i usg-kiedy ja masz?
14 lata 7 miesiąc temu #17472 przez martela89
eash powinnaś się kłócić o zdjęcie żadnej łachy ci nie robi. Ja byłam na pierwszym USG w 3cim tyg i od razu dostałam zdjęcie,a było widać tylko maleńką plamkę. Walcz o swoje :lol:
14 lata 7 miesiąc temu #17473 przez martela89
Na WR ja też mam ale dopiero na następną wizytę bo kazał zrobić po 24 tyg .
14 lata 7 miesiąc temu #17476 przez rabarbar8210
Badania na choroby weneryczne to rutynowa kontrola, zleca się je wszystkim przyszłym mamom, więc nie powinnaś się martwić.
A co do USG, to rzeczywiście mógł cyknąć Maleństwu fotkę, choć powiem szczerze, że ja miałam robione USG w ósmym tygodniu ciąży ze względu na przeróżne komplikacje w przeszłości i na zdjęciu widniała tylko malutka kropeczka ( 21,1mm :) ) Byliśmy wniebowzięci, ale nie ukrywam, że chcieliśmy zobaczyć więcej :) Byliśmy tak podekscytowani, że wbrew wszelkiej logice spodziewaliśmy się zobaczyć już ostateczny kształt naszego cudownego dzieła :) Wcale bym się nie pogniewała gdybym jakimś cudownym sposobem znała już płeć, kolor oczu i wszystko co tylko możliwe :) Cóż... zupełnie zgłupieliśmy przez to oczekiwanie. Ale to zupełnie normalne, że chciałaś je zobaczyć. Pomyśl jak będzie cudownie przy następnym USG, gdzie będziesz mogła już dostrzec szczegóły :)
powodzenia

"To możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Paulo Coelho
14 lata 7 miesiąc temu #17478 przez rabarbar8210
u nas następne usg 14 czerwca i tez się nie mogę doczekać :)

Paulo Coelho
14 lata 7 miesiąc temu #17479 przez rabarbar8210
Dziewczyny, ratunku. Co ja dziś wyprawiam z tym suwakiem! :lol: Jestem mamą, tatą..zaraz będę babcią i dziadkiem od strony ojca i ciocią ze Śląska :) Ta pogoda mnie dobije. Help :)

Paulo Coelho
14 lata 7 miesiąc temu #17480 przez Lenka
Eash cieszę się,że wszystko w porządku z dzidzią:), szkoda faktycznie,że tej fotki nie otrzymałaś, ale za to następnym razem już więcej będzie widać i na pewno dostaniesz zdjątko :laugh:
14 lata 7 miesiąc temu #17489 przez Asieńka
Kivi brzuszek prześliczny...
Też taki mam!!! JAK SIĘ DOBRZE NAJEM :laugh:

Dziewczyny ale mam doła :(
Wstaje dzisiaj rano (gdzie wczoraj pisałam Wam, że jutro idę do gina) idę na ubikację patrze a tu @!!! Zero objawów nic kompletnie i załamka :(
Najpierw spóźnia mi się po 2 tygodnie a teraz nagle przyszła se nie wiadomo skąd dużo wcześniej i fajnie jest....
Kurcze i po co ja mam jutro iść do tego gina jak nawet mnie nie zbada porządnie...
Ale jestem wkuta :angry:

I jeszcze awantura w chacie z mężem bo po raz kolejny się rozchorował i nie chce iść do lekarza po antybiotyk tylko leży i użala się nad sobą i leczy się sam...
Jak mam zajść w ciąże jak jego zdrowie i samopoczucie jest tak samo ważne jak moje?
Ale do niego nie dociera!!!
Normalnie bym go udusiła dzisiaj najchętniej...

Co za życie :(
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka