BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 3 miesiąc temu #30081 przez angel82
Hejka :)

Monami, śliczniutką masz córunię :lol: GRATULACJE!!!

Madziu, teraz już tylko do przodu :)

PM, ty również musisz w to wierzyć :)

Ja niestety dziś dostałam @, nie poszłam po receptę i na razie odpuszczam. Nie mam siły...

Mirello, mnie lekarz powiedział, że nie zawsze się wyczuje OWU. Mogłaś mieć ją w nocy, jak spałaś, więc nic straconego :)

Pozdrawiam WAS wszystkie, trzymam nadal kciuki. Może WAM się powiedzie...
Temat został zablokowany.
14 lata 3 miesiąc temu #30083 przez Mirella
Angel, nie mówi się WAM, mówi się NAM!!! Odpuść odpuść, wtedy się najszybciej zachodzi :)

MagdaM w końcu zajrzałam na bloga, no ja nie wiem kto miał większe szczęście, Ty czy szkoła, jak parę dni przed początkiem roku mieli wakat.... Pamiętaj, jesteś ich wielkim skarbem i tak się każ traktować, a nie jak jakaś stażystka do parzenia kawy :D
14 lata 3 miesiąc temu #30089 przez MagdaM
Angel82 tylko nie znikaj!! Wspieram, zaciskam kciuki, bedzie dobrze!! :)
Mirella hahaha no jasna sprawa ;) stres jest w kazdym razie, ale ja zawsze chcialam robic cos takiego :P
Lece do meza bo toche chorujemy :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 3 miesiąc temu #30092 przez kaśku
Zuzia cudeńko! tak przeżyłam, że aż mi się w nocy takie dzieciaczki sniły

nie jest dobrze. znowu zakażenie :( nienawidze moich nerek!
dodatkowo przy współzyciu musze brac furagine przed i "po" wiec to wyklucza dzidzie :(
wyklucza też spontaniczność i ogranicza łózkowe przyjemnosci. niestety nieodwracalnie.
teraz jak bedziemy sie starac o młodego to w kółko badanie moczu.
wyjazd na wakacje stoi pod znakiem zapytania, dziś mam kolejne badania z dopiskiem pilne!, odbieram wyniki z dziś rano.
najgorsze jest to, że boli a nie moge brac przeciwbólowych przed badaniami.
na noc sie nawpierniczam paracetamolu bo nie dam rady.
14 lata 3 miesiąc temu #30130 przez Mirella
Kaśku, ja się nie znam, ale ketonal działa lepiej.... kurcze, no nic mądrego nie napiszę, bo naprawdę zielona w temacie jestem, ale moooocno trzymam kciuki za Twoje zdrowie
nosek do góry :)
14 lata 3 miesiąc temu #30140 przez magga146
Mirella
wołałaś?? ;)

witam wszytskie nowe dziewczynki i 3mam za Was kciuki :).

sorki że mnie tak dlugo nie bylo ale jakos tak wyszlo, myslalam ze jak troche odpuszcze forum tyo moze jakos szybciej wyjdzie ale nie dalalm rady i caly czas Was czytalam :)

u mnie niestety nic nowego nadal wielkie NIC :(
14.09.10 jade na hsg boje sie jak cholera bo dziewczyny na forach strasza ze to strasznie bolesne itp. takze umawiamy sie na badanie nasienia tylko u mnie w miescie mowia ze kiepsko robia wiec bede musiala szukac gdzies indziej. moja pani gin mowi ze ajk hsg wyjdzie dobrze i badanie nasienia tez to bedzemy robic laparoskopie zeby zobaczyc jajniki bo na usg wszystkeigo sie nie zobaczy.
do tego wszystkiego spadlo mi tsh czyli moj guzek chce sie robic nadczynny a to moze byc problem mam powtorzyc badania i sie zobaczy narazie moj endokrynolog nie robi paniki kaze powtorzyc pod koniec wrzesnia i przyjsc do niego ale ja powtorze wczesniej i jak cos to bede juz go molestowala.
no to narazie na tyle.
szkoda ze zdjecia nie dizalaja tak fajnie sie ogladalo galerie z brzuszkami :)

wiec 3mam kciuki za nas dziewczynki
i wieeelkie za GRAZIE 3maj sie dziewczyno jestesmy z toba
busiaki
14 lata 3 miesiąc temu #30144 przez kaśku
nie mogę brać ketonalu, ibupromu bo to zabójcze dla nerek. nie no zaraz się naturalnie znieczulę walne sobie w łeb młotkiem i tyle!
14 lata 3 miesiąc temu #30150 przez Mirella
Kaśku a piwo możesz pić przy tym wszystkim? To podobno na nerki dobre :D

Magga, no wołałam wołałam..... No ile można milczeć??? ;) :D No jak czytam to i tak mało rozumiem, poza jednym: powoli ale do przodu :D

Wiecie, tak sobie czytam o Waszych problemach i się zastanawiam, czy u mnie też by tyle naznajdowali gdybym poszła do lekarza jak się o Klaudię starałam... No bo to trochę trwało jednak... Tyle ze ja mam takie dziwne podejście że jak wpadnę lekarzom w ręce to już po mnie to lepiej nie :D Ale tak sobie czasem myślę....
Ale co tam Magga, jak będzie trzeba to przejdziesz i te badania i następne i jeszcze następne.... przy czym mówiąc następne i jeszcze następne mam na myśli te co się w ciąży robi :D
Trzymam kciuki i nosek do góry, będzie dobrze :D
14 lata 3 miesiąc temu #30152 przez kaśku
piwka też nie mogę :D

wiesz co mirella ja nie myślałam o dzieciątku przed 30stką i to szczęście w nieszczęsciu ze stan sie pogorszył bo dostałam "kawe na ławe"
od dzieciństwa bujam się z tymi moimi nerami ale zawsze w temacie mojej ciąży wszyscy milkli.

wierzę, że jak się baaaardzo baaaaardzo chce to coś do cholery! musi się zadziać, że to się spełniło! ;)
14 lata 3 miesiąc temu #30154 przez Mirella
a no pewnie że tak :) ale dlaczego nerki mają Ci przeszkodzić zajść w ciążę? To chodzi o to, że teraz na lekach a potem, że sobie rady nie dadzą bo to jednak obciążenie? czy grozi Ci zatrucie ciążowe i wszystko co się z tym wiąże? czy jeszcze coś czego wymyśleć nie umiem?
Koleżanka mi kiedyś mówiła ze ciąża zrobiła jej taki ucisk na nerkę ze jej wodonercze groziło i musieli jakąś rurkę w nerkę wkładać czy coś.... ale synek marzenie :)
14 lata 3 miesiąc temu #30195 przez kaśku
miałam operowane wodonercze, było za pozno wykryte i trochę sfatygowalo nerkę przez to.
mam już 4 zakazenie w tym roku.
robią mi sie zastoje moczu i wlasnie tak dochodzi do zakażenia.
zastoje powoduje też współzycie w zwiazku z sąsiedztwem pęcherza i jego uciskiem

a jesli dziecko pocznie się przy zakażeniu no to ... :( out!
z tym jest błędne koło bo jak się zaleczy w układzie moczowym to bakterie czasem wędrują do pochwy i infekcja dróg rodnych.

zanim mi lekarze powiedzą start! to muszę miec zrobionego dopplera nerek, usg, mocz,kwas foliowy przez jakiś czas i być moze profilaktycznie jakies leki.
musze tez odpocząć po takim zakażeniu, nie moge od razu "po" dlatego juz prywatnie sie lecze bo na dopplera czeka sie pare mcy w bielańskim a tak mam w perspektywie ten sam dzien.

na początku ciąży też bede miala cewnik do nerki zakladny. fuj!

i przysięgam tu i teraz, że dzidziuś będzie jak marzenie bo matka będzie uparta jak kozioł! :D albo nawet 2 kozły! :kiss:
14 lata 3 miesiąc temu #30221 przez delfinek83
Oj, Kaśku, współczuję Ci bardzo takich zdrowotnych problemów, rzeczywiście musisz bardzo na siebie uważać, i siłą rzeczy musisz być uparta w dążeniu do marzenia o maluszku, ale jestem pewna że prędzej czy później (oby szybciej) się uda! Bądź dobrej myśli, to co przychodzi ot tak nie docenia się tak bardzo, jak tego wyczekanego i z trudem zdobytego, więc nie łam się, tylko walcz! A my trzymamy kciuki :woohoo:

Do mnie pewnie @ dzisiaj przyjdzie, bo czuję się fatalnie :(
Jak "ciocia" już pojedzie, to wybiorę się wreszcie w odwiedziny do "wujka gina" na przegląd i dowiem się czy wszystko ze mną w porządku. Mam nadzieję że tak, tylko czemu nie możemy trafić??? :dry:

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
14 lata 3 miesiąc temu #30222 przez kaśku
musi się udac z bardzo prostego powodu - nie ma kurczę innej opcji ! :p
14 lata 3 miesiąc temu #30258 przez MagdaM
Zimno mi i smutno i wogole... jesien... :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 3 miesiąc temu #30259 przez Mirella
Magda, mnie też jest zimno, i obawiam się że to zwiastuje @ bo u mnie to tak jest....
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia