BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 4 tygodni temu #246835 przez Majowka
szkoda, ze przegapilam :(
Ciesze sie i czekam na nastepne fotki!
Temat został zablokowany.
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246839 przez @nulka
nie pamiętam na której stronie....jest Lenka
ale jakbys przeszukała listopadówki to napewno znajdziesz :) bo to niedawno było jak
rodziła,z tydzień może :)

znalazłam coś

www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...raszam/Page-764.html
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246845 przez Majowka
dzieki! kochana jestes!

Sliczna! :kiss:
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246847 przez @nulka
no śliczna, kochane szkraby starankowe :)
idę lulu
pa
13 lata 4 tygodni temu #246850 przez gosiak
Majówka gdzie Ty jesteś jak Cię nie ma co? pisz co u Ciebie :unsure:
pozdrawiam i też uciekam lulu dobrej nocki :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246852 przez Majowka
Czesc Gosiak, ano siedze na bezrobociu :( w domku... mamy tu piekna zime, jest slonecznie i cieplo, wiec pomykam po starym miescie i pichce co nieco, nie zawsze z powodzeniem... :(
Teraz najczesciej odwiedzam blogi kulinarne i takie tam... juz mi sie dzidzusia "odechcialo" ;) i ciesze sie tym okresem "nie czekania na brak @", troche luzu i spokoju... W polowie nastepnego roku sprobujemy juz na serio tak z mierzeniem tempki, sprawdzaniem owulki, przytulankami dzien w dzien, ale caly czas mam cicha nadzieje, ze mnie to ominie :(
i tak sie ludze i ludze, a latka leca... ale trudno przeciez tak jak jest, tez jest fajnie :)
13 lata 4 tygodni temu #246856 przez ViFi
Lacrijka napisał:

Aguska23 napisał:

Lacrijka z tego co sama wyczytałam to stosunek LH do FSH wyszedł 1,8 co wskazuje na PCOS..
Dobrze, że choć prolaktyna dobra :)

Nie wiadomo jeszcze, bo przy PCOS jest wysoka prolaktyna a u Ciebie jest ładna.. Poczytaj po co sie robi LH i FSH w tak poznych dniach cyklu.. Z tego co wiem, te dwa hormony oznacza sie miedzy 2 a 5dc. Zapytaj gienka jak bedziesz u niego.

Badania hormonalne u kobiet wykonuje się w diagnostyce zaburzeń miesiączkowania, w diagnostyce niepłodności, w okresie przed menopauzą oraz przy innych zaburzeniach hormonalnych.

Jest to badanie krwi. Najczęściej oznacza się w nim hormony przysadkowe: FSH, LH, prolaktynę, a także hormony produkowane przez jajniki: estradiol i progesteron.

Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Zostaniesz na nie skierowana, jeśli cierpisz na zaburzenia miesiączkowania, nie możesz zajść w ciążę, a także jeśli weszłaś w okres premenopauzy.

Badanie stężenia prolaktyny musisz przeprowadzić, gdy masz zaburzenia miesiączkowania, zdiagnozowano u ciebie gruczolaki przysadki lub istnieje podejrzenie, że cierpisz na niepłodność. Stężenie prolaktyny zmienia się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego, najczęściej oznacza się ją w drugiej połowie cyklu (około 21 dnia cyklu). Można także wykonać test pobudzenia wydzielania prolaktyny przy użyciu metoklopramidu.

Stężenie estradiolu zmienia się w przebiegu cyklu miesiączkowego i osiąga szczyt w okresie przedowulacyjnym. Oznaczenie estradiolu możesz zrobić razem z FSH i LH (w diagnostyce niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej i niewydolności jajników), a także w 12-14 dniu cyklu, jeśli monitorujesz owulację.

Stężenie progesteronu rośnie wielokrotnie w drugiej fazie cyklu. Oznacza się go dla potwierdzenia, czy doszło do owulacji, a także do oceny czynności ciałka żółtego powstałego po owulacji. Najczęściej bada się go raz, około 21 dnia cyklu.

Inne badania hormonalne to oznaczanie androgenów. Dostaniesz na nie skierowanie jeśli cierpisz na tzw. zespół hiperandrogenizacji. Oznacza się przede wszystkim poziom testosteronu i siarczanu dehydroepiandrosteronu. Stężenia tych hormonów zmieniają się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego i można je oznaczać niezależnie od fazy cyklu.

www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badan...e-poziomu_34323.html

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
13 lata 4 tygodni temu #246857 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

ViFi : Mierzę waginalnie, o tej samej porze codziennie ..

Czyli mam cykle bezowulacyjne?

czyli w po....e tak?

ViFi

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #246858 przez ViFi
Emilia_m napisał:

Mąż powiedział szefowi, że nie ma nawet mowy o jednym pokoju. Facet na to że nie on meldował w pokojach tylko hr-y. Mąż do hr-ów z pretensjami, a oni że mają ograniczony budżet i tak będzie. WIęc mąż stwierdził że swój pokój wynajmie, za swoje. Ale baba jest perfidna. Podobno siada mu na biurko, cycki wystawia, ze niby jej gorąco, ostatnio mu maila wysłała, że nie ma na sobie majtek! serio, pokazał mi tego maila. Zadzwoniła do mnie i mówiła, że tak dobrze jej z nim i w ogóle. Sory ale nie myślałam, ze baby są tak perfidne. On swoje a ona swoje. Ufam mężowi, ale same wiecie co się dzieje na takich wyjazdach. Grupa ma być z całej Polski, więc będzie impreza, już powiedziała że się nim zajmie. Zabronić mu jechać nie mogę bo od tego zależy awans na który pracuje ponad rok, a teraz kiedy nie mam pracy wszystkie pieniadze potrzebne. Ale zaufanie zaufaniem, tylko nie wiem co sie bedzie działo, jak poleje się alkohol i rozluźni atmosfera i jesze skoro wiem z kim jedzie. Nie wiem co robić

To podchodzi pod mobbing.......

A moze jedź razem z Nim :) mały urlop :)

ViFi

13 lata 4 tygodni temu #246863 przez ViFi
Mirella napisał:

sasetka żeby zobaczyć Twój wykres trzeba mieć konto na 28dni, może zrób zrzut ekranu to dziewczyny coś powiedzą...

Wystarczy zmienić w ustawiniach dostepny dla wszystkich z netu a nie tylko 28dni
( jeden ludzik << ) ostatnie zaznaczyc :)

ViFi

13 lata 3 tygodni temu #246891 przez @nulka
Emilia a ja będę okrutna\
to wszystko pic na wodę foto montaż i grubymi nićmi szyte
zaufanie zaufaniem ale chłop jakby chciał to nawet do takich sytuacji by nie dochodziło!
To męża wina że spotykają Cie te nieprzyjemności. Jakby zareagował wystarczająco stanowczo, ale moze nie chce? Może cała ta sytuacja mu poprostu łechce jego ego? Albo....Nie chcę Cię straszyć ale uważam że słuszne Twoje obawy a zazdrość jak najbardziej uzasadniona. To nie jest NORMALNE i nie daj sobie tego wmówić.
Dużo lat żyję na tym zepsutym padole i nawet za swojego M bym ręki nie dała se uciąć. Jak w grę wchodzi alkohol i napalona baba to nic z tego uczciwego nie będzie. Co to znaczy że musi spać z koleżanką w pokoju??!!! No śmieszne poprostu!!!! Ja bym się Twojemu eMowi przyjrzała, sory że to piszę ale nie wierzę w to, że inaczej się nie dało. Brednie i bzdury na czyjąś korzyść. Jakbym była z Tobą to bym ostro zareagowała. Co Ci z awansu faceta który za chwilę nie bedzie Twój???? Postaw mu ultimatum, albo jedziesz z nim albo niech siedzi w domu i szlag z karierą. Życzę Ci powodzenia i pamiętaj że im bardziej będziesz uległa i "wyrozumiała" w takich kwestiach tym bardziej tracisz na szacunku u męża. Niestety taka jest prawda bo to wynika z natury ludzkiej. Walcz Mała i bedzie git :blink: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #246897 przez Lacrijka
@nulka napisał:

Emilia a ja będę okrutna\
to wszystko pic na wodę foto montaż i grubymi nićmi szyte
zaufanie zaufaniem ale chłop jakby chciał to nawet do takich sytuacji by nie dochodziło!
To męża wina że spotykają Cie te nieprzyjemności. Jakby zareagował wystarczająco stanowczo, ale moze nie chce? Może cała ta sytuacja mu poprostu łechce jego ego? Albo....Nie chcę Cię straszyć ale uważam że słuszne Twoje obawy a zazdrość jak najbardziej uzasadniona. To nie jest NORMALNE i nie daj sobie tego wmówić.
Dużo lat żyję na tym zepsutym padole i nawet za swojego M bym ręki nie dała se uciąć. Jak w grę wchodzi alkohol i napalona baba to nic z tego uczciwego nie będzie. Co to znaczy że musi spać z koleżanką w pokoju??!!! No śmieszne poprostu!!!! Ja bym się Twojemu eMowi przyjrzała, sory że to piszę ale nie wierzę w to, że inaczej się nie dało. Brednie i bzdury na czyjąś korzyść. Jakbym była z Tobą to bym ostro zareagowała. Co Ci z awansu faceta który za chwilę nie bedzie Twój???? Postaw mu ultimatum, albo jedziesz z nim albo niech siedzi w domu i szlag z karierą. Życzę Ci powodzenia i pamiętaj że im bardziej będziesz uległa i "wyrozumiała" w takich kwestiach tym bardziej tracisz na szacunku u męża. Niestety taka jest prawda bo to wynika z natury ludzkiej. Walcz Mała i bedzie git :blink: :kiss: :kiss: :kiss:

O zesz w morde jeża !!! Niech to motyla noga !! @nula wstala lewą nogą !! Aaaaa! ratuj sie kto może !!!
Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #246902 przez gosiak
Ej Ej @nula ma racje, my tu pierdoły o zaufaniu ale...@nula jednak wiekowa baba wie co pisze :silly: :lol: :lol: (żarcik o tej wiekowej @nuli) nie obrażaj się kochana, ale Ty zawsze coś mądrze i do rozumu napiszesz :woohoo: ja bym siare mężowi narobiła i spakowała walizy i gotowam na wyjazd, a napaloną laskę za takie gadanie bym za włosy i po schodach :angry: :P albo siedzimy w domu i napierdykamy w scrable :lol: :lol:

ej ej a czemu nikt nie chwali moich nooooowyyyyychhhh suuuuuwaczkkkkóóóów, i napisa takiego mruggaaaajaącego? co? wiem wiem wiem...zazdrościcie

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #246903 przez Lacrijka
Gosiak - ale sobie odpicowalaś suwaczki i calą reszte... Kolorowa taka jestes ...

A dlaczemu nie śpioszkasz juz ??? :silly: :silly: :silly: :silly:
13 lata 3 tygodni temu #246911 przez gosiak
Lacrijka napisał:

Gosiak - ale sobie odpicowalaś suwaczki i calą reszte... Kolorowa taka jestes ...

A dlaczemu nie śpioszkasz juz ??? :silly: :silly: :silly: :silly:

oooo jedna co zauważyła :lol: no fajne nie? aaaa tak na święta troszkę sobie tak zrobiłam żeby ładnie było :lol:

a wstałam bo jade z emusiem żeby szybciej piątek skończyć i weekend :lol: dziś już lepiej ze mną a nie chce mi się w chacie siedzieć za oknem słonko i jade :lol: :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży