BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 11 miesiąc temu #287005 przez bidol
mesy mi też lekarz i w tej ciąży i w poprzedniej nie kazali się faszerować witaninami. Mam brać co drugi dzień.Folik mam brać przez całą ciążę.
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #287008 przez mesy
Nie wiem moja znajoma bierze non stop folik z witaminami i wynik krwi ma rewelacja no ale każda z nas jest inna ;)
12 lata 11 miesiąc temu #287015 przez chłopek
bidol to ja takie schizy mam prawie codziennie bo dzidzi sie nie rusza, ostatnio tylko wieczorem
12 lata 11 miesiąc temu #287027 przez gosiak
nie no przyzwyczaiłam się do pieprzenia rodzinki, najbardziej mnie wkur...szwagierka która do 35 lat pisała się na starą pannę, udało jej się podłapać kolesia hajtneli się po roku, miesiąc po ślubie zaszli w ciąże i teraz dogadują kiedy my ehhh no i teściowa która porównuje nas do właśnie nich bo to jej córunia no i jest gadanie "no Oni miesiąc po Was ślub i już półrocznego szkraba mają a Wy co"..zero taktu :dry: ale nie będe Wam tu o tym nudzić bo już nie raz tu wylewałam swoje żale, więc nie będę nudzić :dry: ale mam gotowca już w razie jakby szwagirka mi dogadała powiem tak: My bynajmniej się hajtaliśmy nie dlatego że musieliśmy bo nas wiek nie gonił i dziecka też w biegu nie będziemy robić bo musimy! o tak jej powiem :P

ViFi o rodzinke to chodzi mi o moich rodziców, którzy mieszkają piętro wyżej i jak będę musiała na to badanie iść np z kimś no to pewnie rodzice mnie zawiozą, bo mąż w pracy całymi dniami więc powiedzieć chcąc nie chcąc będe musiał..a jak by przyszło mi ze 2 dni tam zostać to już na pewno ukryć tego się nie da :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 11 miesiąc temu #287037 przez mesy
gosiak mnie też ciśli i nawet ostatnio się dowiedziałam że kuzyn zasiał a w czerwcu brali ślub i moja mama też widzisz i oni potrafią ale nie potrafi zrozumieć że to nie jest takie proste -nie którym się udaje a nie którzy muszą czekać na dzidzi niestety.. ja zawsze odpowiadam jest w trakcie produkcji haha np. babcia mnie też cisła a od kąd kuzyn zasiał to ani słowa mi nie mówi kiedy my będzie mieć :dry: :P
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287038 przez Majowka
Twoja najblizsza rodzinka na pewno Cie bedzie wspierac Gosiak, nie ma co tego ukrywac....mowie Ci, swobodniej sie bedziesz czula

No wlasnie! Nawet babcia Mesy wie, ze wywieranie presji w naszej sytuacji moze miec odwrotny skutek!
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287042 przez bidol
gosiaku :kiss: :kiss: :kiss: rozumiem Cię. My się krótko staraliśmy bo tylko kilka cyklów i moja siostra wiedziała że się martwię i takie tam i i tak nie mogła się powstrzymać żeby mi dogadać przy całej rodzinie że już czas na drugie dziecko. Ręce wtedy opadają B)

a co do witamin to mi ginka powiedziała że witaminy różnie się przyswajają i np witamina A w nadmiarze może zaszkodzić dziecku i lepiej jeść więcej warzyw i owoców niż witamin. Tym bardziej jak wyniki są dobre.
tu mam filmik
12 lata 11 miesiąc temu #287059 przez agnesssa
Moja cała rodzina i przyjaciele wiedzieli, że się staramy, i że nie wychodzi i zdecydowanie było mi łatwiej, bo nikt mi nie dogadywał, tylko wszyscy ze zrozumieniem mówili, że spokojnie doczekacie się. Więc to chyba zależy od rodzinki, ale ta najbliższa będzie wspierać na bank Gosiak :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 11 miesiąc temu #287101 przez gosiak
dziękuję dziewczynki :kiss: i wiem ze moja mama będzie mnie wspierać na bank, nie chciałam ich obarczać naszymi problemami bo po co, zresztą cały czas z każdym kolejnym cyklem miałam nadzieję że "teraz się uda" ale niestety nie wychodzi, moja siostra jedynie wie o wszystkim i wspiera mnie choć jest daleko 8 lat jej nie widziałam ale zawsze gdy dzwoni to się jej wygaduję, no i ostatnio dwie koleżanki które też się długo starają się dowiedziały że też nam nie wychodzi i przynajmniej wiem że One mnie rozumieją :blink: a teściowej nie chcę gadac bo może sama sobie dużo wyobrażam, wiem że tak by nie powiedziała ale że ja sama tak czasami się czuję to se myślę że wszyscy w koło z rodziny M będą gadac że sobie jakiegoś wybraka wziął za żonę, mimo iż nie za bardzo lubię moją teściową to wiem że tak by nie gadała ale już tak moja wyobraźnia działa :dry: ale nagmatwałam ale mam nadzieje że wiecie o co kaman :blush: :silly:

Majówka pytałaś kiedy termin tego badania mam...jutro będę dzwonić więc podejrzewam że w czwartek pójdę po skierowanko i będę się pewnie umawiac na następny cykl tak żeby zdążyć do 11dc w między czasie potrzebne badanka sobie zrobię.

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287106 przez Majowka
Gosiak wiemy o co kaman :kiss:
I zycze Ci zebys jeszcze przed hsg zafasolkowala! Tak od niechcenia :) odpusc ten cykl i ciesz sie sexem na maxa! :) A nuz......

Bidol, widzialam filmik....co drugi dzien bede brac, bez dwoch zdan :laugh:
12 lata 11 miesiąc temu #287119 przez Aguska23
Dla mnie powiększenia rodzinki życzyli wszyscy składający życzenia w sobotę. A ja tak się uśmiechałam tylko myśląc..chciałabym chciała i to jak. Ale w końcu musi się udać.

Bidol o TSH i ft3 i ft4 też sobie przypomniałam. Może znowu coś tarczyca szwankuje eh
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287123 przez emka
Gosiak MOja znajoma miała robioną tą drozność jajowodów i kilka miesiecy potem była w ciąży :) a wczesniej starali sie 3 lata. Tobie też tego zyczę :)
Ja tez sie nasłuchałam, Kiedy drugie?" a jak poroniłam to przestali pytać... :silly:

Majówka Ja też cos miałam z dziąsłami, rozpulchniały mi sie w ciaży, krwawiły, poszłam do dentysty i on spytał zcy biore jakieś hormony, a ja dupka brałam i to niby od tego było. Ja myslałam ze wszystkie zęby stracę! Pod koniec ciąży nawet ich umysć dobrze nie mogłam, ale tylko urodziłam, zajrzałam w lustro a dziasła wróciły do normy , jaka była moja radość! I SZK!Bo było to dosłownie 12 h po porodzie.

gorla Ja tam na spotkanie chetna jestem tymbardziej, że ferie będą to i w tygodniu mogę , tyle ze po 18 :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 11 miesiąc temu #287131 przez Majowka
Emka, to mnie pocieszylas! Oby tak sie stalo i z cera, bo ja dalej cala pryszczata jestem :( :( :(
12 lata 11 miesiąc temu #287135 przez bidol
Majówka - ja też pryszczata i skóra mi się okropnie przesusza :( :( a tak dbam o nią, jak nigdy :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #287139 przez emka
sorki kochana :) ale ci powiem ze jakby ktoś mi wtedy powiedział ze to po ciąży ustąpi bym go po nogach całowała :laugh: Ale nie wiem czy u ciebie to to samo...
A ty bierzesz dupka?

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży