- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #300578 przez gorla
Noo fakt ciśnieie do bani , za oknem słońce i zimota. Mie głowa też boli, ale pewnie z niewyspania, bo mała niespała z powodu gardła.
mesy paczaj co piszą
Szkarlatyna to choroba bakteryjna, która wywołuje charakterystyczną różowo-czerwoną wysypkę. Dawniej była to bardzo groźna choroba, ale obecnie w większości przypadków szkarlatyna ma postać łagodną. Jest to stosunkowo rzadko występująca choroba, która może pojawić się u ciężarnych. Nie ma jednak dowodów na to, że zachorowanie na szkarlatynę w ciąży jest zagrożeniem dla rozwijającego się płodu. Mimo to ciężarne kobiety powinny uprzedzić personel medyczny, jeśli w okresie tuż przed porodem miały kontakt z infekcjami wywołanymi przez paciorkowce.
Fajnie jest posiedzieć w domu i nie musieć iść do pracy
ale po tygodniu już mam dość i zwykle chce z powrotem do pracy!!! Oliwia i Marecki 24 h na dobę cały tydzień!! łoooo matko
mesy paczaj co piszą
Szkarlatyna to choroba bakteryjna, która wywołuje charakterystyczną różowo-czerwoną wysypkę. Dawniej była to bardzo groźna choroba, ale obecnie w większości przypadków szkarlatyna ma postać łagodną. Jest to stosunkowo rzadko występująca choroba, która może pojawić się u ciężarnych. Nie ma jednak dowodów na to, że zachorowanie na szkarlatynę w ciąży jest zagrożeniem dla rozwijającego się płodu. Mimo to ciężarne kobiety powinny uprzedzić personel medyczny, jeśli w okresie tuż przed porodem miały kontakt z infekcjami wywołanymi przez paciorkowce.
Fajnie jest posiedzieć w domu i nie musieć iść do pracy

Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez gorla.
Temat został zablokowany.
- emka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
13 lata 2 miesiąc temu #300692 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
gorla Wiki miała szkarlatyne w zeszłym roku, nawet nie wyobrażasz sobie jak mi gały wyszły jak mi lekarz na kilka plamek zapisał antybiotyk, chciałam go linczować... A potem się doszkoliłam ze to bakteryjne diabelstwo no i dość poważna sprawa, bo to pochodna anginy, wysoka gorączka może być i ból gardła. Trzeba uważać żeby nie przeziebić, bo mogą być poważne powikłania. Wiki miała lekki przebieg pare plamek na brzuchu, gorączka 37,5 ale gardło ją bolało kilka dni. Teraz choruje pół szkoły... Koleżanka własnie opowiadała ze syna z obozu odebrała ze szkarlatyną... Mam nadzieje ze mi Wiki nie przyniesie do chaty... bo to podobno kilka razy można mieć... tego by mi jeszcze brakowało...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
13 lata 2 miesiąc temu #300752 przez gorla
Emcia można mieć kilka razy , bo Oliwia ma już drugi raz, w zeszłym roku o tej samej porze roku i miała słaby przebieg - kilka plamek właściwie jeden dzień , bo jak podałm antybiotyk wieczoram to rano juz plamki znikły. I dziś mi lekarz powiedział, ze jak taka lekka była wtedy to drugi raz jak najbardziej moze zachorować. Tak samo ospa, jak były 3 krosty na krzyż. Ale nie bój sie bo szkarlkatyna nie grozna w ciąży już doczytałam

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
13 lata 2 miesiąc temu #300780 przez gosiak
Majóweczko skierowanko mam, ale mam jeszcze większy problem z zapisaniem sie na to badanie w jednym szpitalu lekarz podał mi termin na 6 marca, ale to będzie za późno bo to do 11dc można wykonać a 6 to juz będzie daleko po, szybciej nie da rady bo urlopy pobrali i nie ma nikogo kto by wykonał, ehh no i dziś przedzwoniłam do innego szpitala w którym to wykonują no i 27 lutego(tu z moich wstępnych obliczeń wypada że będzie to 8-9dc) ide na wizytę na NFZ do doktorka, najpierw mnie obejrzy(mam przyjść z tym skierowaniem) no i stał by się cud jakby dało się do 11 dc to zrobić, wątpię w to no ale co mi zależy iść może tam na miejscu szybciej da się ustalić termin

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 42
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #300811 przez agnesssa
Bidolku włączyłam, ale nie wiem czy zdążyłam, bo minęło 20min... teraz leci o ojcach co się w ogóle nie zajmują swoimi dziećmi, czy o to chodziło 
Gosiak mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki
A ja przechodziłam szkarlatynę jako dziecko i miałam powikłania bo mi egzma na dłoniach wyszła i skóra schodziła i moje dłonie były jedną wielką otwartą raną
dwa tygodnie z pokoju mnie nie wypuszczali

Gosiak mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki

A ja przechodziłam szkarlatynę jako dziecko i miałam powikłania bo mi egzma na dłoniach wyszła i skóra schodziła i moje dłonie były jedną wielką otwartą raną

Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez agnesssa.
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- bidol
-
- Wylogowany