BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 3 tygodni temu #41935 przez MagdaM
Bombel a wszyscy mi naokolo naopowiadali, ze w 9tc najwiecej poronien, ze dzieci potracili w 9tc bo serduszka przestaly bic :( A mnie brzusiol pobolewa, bo termin @ kolejnej sie zbliza i sie boje ;( Chcialabym sie obudzic w 10tc :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Temat został zablokowany.
14 lata 3 tygodni temu #41942 przez bombel779
MagdaM napisał:

Bombel a wszyscy mi naokolo naopowiadali, ze w 9tc najwiecej poronien, ze dzieci potracili w 9tc bo serduszka przestaly bic :( A mnie brzusiol pobolewa, bo termin @ kolejnej sie zbliza i sie boje ;( Chcialabym sie obudzic w 10tc :(

Ojjj :( Madzia lepiej Ci będzie nie słuchać takich opowieści,bo się zadręczysz :( Mnie też zdarzyło się ze 2/3razy że w mojej obecności ktoś opowiadał takie "głupie" historie..ale od razu ucięłam temat!Zastrzegłam sobie że nie chce tego słuchać! Sama też nie szukałam podobnych opowiastek w internecie.... i o tyle jestem zdrowsza ;)
Madzik nie martw się! Wszystko musi być dobrze!! ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]
14 lata 3 tygodni temu #41943 przez Agusia83
Magda, pewnie jak bede w ciazy, to rowniez bede sie zamartwiac tak jak Ty teraz...ale moze lepiej postaraj sie odpoczac, zajac glowe czyms innym...bo wszystkie wiemy, ze stres zle dziala na fasolki...natomiast jesli chodzi o Twoj teraz bol brzuszka, to z tego co kiedys czytalam...kobiety moga go odczuwac wlasnie w te dni kiedy powinna [email protected] wiec to raczej normalne...nie stresuj sie tak...moze pomysl juz o swietach...choince, prezentach...wlasnie, skup sie na swiatecznych prezentach.....pozdrawiam
14 lata 3 tygodni temu #41946 przez Madzia89862
oj Madziula Madziula a ty swoje...ehh ale rozumiem cie..hmm wsumie to nie dokonca rozumiem bo jak ja mialam poczatki ciazy to by mi do glowy nie przyszlo by cokolwiek szukac w internecie i mimo mojego odmiennego stanu nie marwilam sie ze cos mnie tam pobolewa w dole czy cosik.napoczatku wiedzialam ze to normalne.zawierzylam swa ufnosc Bogu potem lekarza i poloznej..wiedzialam ze wszytsko jest ok. ty tez musisz uwierzyc dla dobra fasoleczki.jak nie ty to kto ma bardziej w to wierzyc?my mozemy wspierac i wiedziec swoje choc wiadomo ze kobiecie w ciazy niewiele sie przetlumaczy;p
14 lata 3 tygodni temu #41949 przez bombel779
Agusia83 napisał:

natomiast jesli chodzi o Twoj teraz bol brzuszka, to z tego co kiedys czytalam...kobiety moga go odczuwac wlasnie w te dni kiedy powinna [email protected] wiec to raczej normalne...

Co racja to racja ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]
14 lata 3 tygodni temu - 14 lata 3 tygodni temu #41950 przez Asik
Magda ja mam koleżankę która pracowała jako położna i ona mi mówiła że do 8 tygodnia jest taki czas przełomowy a Ty juz w 9 jesteś :D Nie ma co się martwić tylko cieszyc się z fasolki :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 3 tygodni temu #41953 przez Mirella
ło matko i curko ile to stresów było mi zaoszczędzone bo wolałam siedzieć w kurniku i grać w domino ;) nawet nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak syndrom dziewiątego tygodnia :D
Magda zamiast siedzieć w necie i głupoty czytac to wpadnij na kurę pogramy w karciochy od razu Ci przejdzie :lol: całą ciążę tak przeżyłam, więc to nie jest zła metoda :D
14 lata 3 tygodni temu #41955 przez Asik
No to są te złe strony internetu :D siedzi człowiek i czyta :D a na forach zafasolkowanych to idzie się niekiedy nabawić stresa takiego że łołołoooo.poczytałam sobie kiedyś z nudów a raczej zaczęłam i uciekłam.nie pamiętam na jakiej stronce to było ale jedno mi utkwiło w pamięci rzesze zapłakanych laseczek które nie cieszyły się z ciąży ale non toper opowiadały o zagrożeniach brrrrr... a miedzy nimi bidulki ,które nie umiały się przebić ze swoją radością.
Cieszyć się i jeszcze raz cieszyć ciążą i korzystać z wolnych chwil :) bo potem to juz ich coraz mniej będzie :D

14 lata 3 tygodni temu #41957 przez Mirella
Oj tak Asik masz rację, pierwsza ciąża to ostatnie chwile wolności dla kobiety :D Wiem coś o tym :D teraz mam buszmenkę w domu i czasu coraz mniej dla siebie.... ale buszmenka jest suuuuuper :D
14 lata 3 tygodni temu #41962 przez angellika1
ok tak Mirella Twoja ,mała jest świetna :)
MagdaM nie słyszałam albo nie chcialm słyszeć o takich syndromach, nie czytaj i nie słuchaj głupot za 31 tygodni bedziesz mamą jak sie patrzy :)
14 lata 3 tygodni temu #41965 przez Asik
No pamiętamn doskonale jak moja córcia biegała po domu :) jak ten czas leci ...pierwsze kroki i obawy,pierwsze samodzielne wyjście na dwór...ehh wogóle wszystkie pierwsze samodzielne to dla mnie była maskara..ale to nic w porównaniu z tym jak poszła na swoje ... ojj rozkleiłam się :(

14 lata 3 tygodni temu #41974 przez Mirella
dla mnie masakrą było pierwsze zostawienie jej w pokoju i pójście do łazienki ;)
Asik juz na swoje? Przecież Twoja córka jeszcze młoda jest?
14 lata 3 tygodni temu #41976 przez Asik
hmmm no prawie 19 ma.pełnoletnia i cóż zrobic? ja w jej wieku slub brałam :)

14 lata 3 tygodni temu #41989 przez martela89
Ja też brałam ślub jak miałam 19,a jak poszłam na swoje to 17 :lol:
14 lata 3 tygodni temu #41999 przez Asik
ehh czas leci nieubłaganie... No laseczki @ dzisiaj nie zawita do mnie :) Tempka sie dalej trzyma na 37,1 a na @ spada mi do 36,4..no i plamienia nie mam :) oby tak juz zostało

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka