BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 9 miesiąc temu #335582 przez mesy
Justyna koło Gliwic :)
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #335583 przez Sasetka_88
JustynaZuzanna napisał:

No mój też jest z takich wsydliwych, ale poszedł i zrobił bo dobrze wiedział że to też dla jego dobra, musi się przemuc i tyle. I nawet nie musiałam dużo gadać. A teraz się z tego śmieje do kolegi (bo on miał 9 miesięcy postu bo jego w ciąży była) że niech się cieszy że nie musi się samotnie bawić w łazience w laboratorium ;)

W przyszłym tygodniu idzie na to badania, jak będzie miał wolne :( A wystarczy badanie nasienia?Znalazłam na necia klinikę w Katowicach "ANGELIUS". Znasz może?:)

12 lata 9 miesiąc temu #335589 przez JustynaZuzanna
Sasetka_88 napisał:

W przyszłym tygodniu idzie na to badania, jak będzie miał wolne :( A wystarczy badanie nasienia?Znalazłam na necia klinikę w Katowicach "ANGELIUS". Znasz może?:)

Nazwę znam, ale jeszcze za czasów kiedy byłam pod opieką prof z katedry ŚLUM to kazał mi robić we Frydzie, zwykłe podstawowe badania zarówno moje jak i nasienia męża (to zwykłe podsawowe kazał zrobić) Później jak do Łodzi do kliniki bezpłodności Salve jezdziliśmy to tam prof też kazał zrobić zwykłe podstawowe badanie (też koło 40zł kosztowało) nasienia i za pierwszym razem mój robił tam w klinice, a za drugim razem też we Frydzie. W tamtej klinice to jesli jesteś ze śląska to tylko Frydy przyjmują laboratorium. I żeby nie było że mają umowy podpiane to powiem Wam że prof z ŚLUM z prof z Salve za sobą nie przepadają..

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335590 przez JustynaZuzanna
mesy napisał:

Justyna koło Gliwic :)

To ammy do siebie jakieś 50 - 60km, tyle mam do Gliwic

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335593 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

JustynaZuzanna napisał:
No i niech nie pyskuje tylko się idzie badać :) a jak będzie pyskować to się go spytaj czy miał bliskie spotkanie z patelką :D:D:D

Był ze mną u Gina i powiedział,że pójdzie :) Oby dotrzymał słowa, inaczej .. xD hehe :) A jakie musi zrobić badanie?
Bo znalazłam klinikę w Mysłowicach i nie wiem za bardzo na które badanie :

Spermiogram 140,-
HOS TEST (żywotność plemników) 30,-
MAR TEST (obecność przeciwciał przeciwplemnikowych IgG na powierzchni plemnika) 60,-
Badanie chromatyny plemników Test SCSA zobacz więcej 300,-
Test Swim-up (test migracji plemników) z podstawowym badaniem nasienia 350,-
Test Swim-up (test migracji plemników) z pełnym badaniem nasienia 440,-
Posiew bakteriologiczny i mykologiczny 90,-
TRAP - pomiar poziomu wolnych rodników w nasieniu 125,-

Doradzicie?

Daleko masz do Krakowa ???

===== Jestem z Chrzanowa

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 9 miesiąc temu #335594 przez Sasetka_88
Mieszkam od soboty w Chrzanowie, więc nie jest za daleko :) A czemu pytasz?

JustynaZuzanna: No bo tam mi wyskoczyła cena 65 zł za badania nasienia, a w mysłowicach 140 zł .
12 lata 9 miesiąc temu #335595 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

Mieszkam od soboty w Chrzanowie, więc nie jest za daleko :) A czemu pytasz?

JustynaZuzanna: No bo tam mi wyskoczyła cena 65 zł za badania nasienia, a w mysłowicach 140 zł .

===== polecam badanie nasienia koszt ok. 140zł (4 strony opisu-byliśmy w szoku) www.parens.pl/ w Krakowie pozytywne opinie na www.nasz-bocian.pl

ViFi

12 lata 9 miesiąc temu #335597 przez mesy
Sasetka mój badał tam chłopaków i powiem ci że dość przyjemne miejsce ;) ;) płaciliśmy 100 zł

www.gyncentrum.pl/?option=com_content&vi...=8&Itemid=24&lang=pl
12 lata 9 miesiąc temu #335600 przez JustynaZuzanna
mój we Frydzie jakieś 4 lata temu płacił koło 40 zł, w klinice SALVE w Łodzi do badań przed invitro też mniej wiecej tyle, nie wiem jak obecnie stoja koszta, ale wydaje mi się nie powinno być aż takiej różnicy po tym czasie.
No i w klinice kazali mu tylko robić posiew na sprawdzenie jakości, ilości ruchomości chłopaków, i ewentualnie na jakieś bakterie w nasieniu i pamiętam że w Salve mu wyszły dobre wyniki i 20zł za ew bakterie mu zwrócili. I prof powiedział że takie dokładniejsze badania trzeba robić ale tylko wtedy jak coś jest nie halo w tym podstawowym

12 lata 9 miesiąc temu #335601 przez ViFi
tam ... jak mąż się boi możesz wejść razem z nim

ViFi

12 lata 9 miesiąc temu #335602 przez JustynaZuzanna
ViFi napisał:

tam ... jak mąż się boi możesz wejść razem z nim

a mój biedak we Frydzie sam musiał w ubikacji, bo tam nie mają pomieszczonka. a w Salve dostał pomieszczonko gdzie za parawanem pielęgniarka coś szybkowała i się biedaczek tak stresował...

12 lata 9 miesiąc temu #335603 przez Sasetka_88
To tak można? To jak będzie chciał to wejdę :D

Chyba pojedziemy do Katowic, tam jest tanio a kumpela mi teraz na gadu napisała, że tam robił jej mąż i wszystko fajnie się odbyło.Po 3 godzinach dostał wyniki :)
12 lata 9 miesiąc temu #335604 przez JustynaZuzanna
we Frydzie??
No mój tak dostał wyniki.
Co do ubikacji to pielęgniarki nie miały nic przeciwko żebym szła z mężem, ale jakoś tak dziwnie by było.

Miłego popołudnia Wam życzę, ja się zbieram na zajęcia na do przychodni, bo mi zamienili zajęcia w szkole na przychodznie, z niedzieli na poniedziałki popołudnia.
Pozdrawiam papap

12 lata 9 miesiąc temu #335605 przez Sasetka_88
Tak tam :)
To jak mój się zgodzi wejdę z nim,ale raczej wątpię :P
12 lata 8 miesiąc temu #335697 przez gorla
Inso mam tylko ta jedną fotę co już wrzuciłam wczesniej, w czwartek znów kontrola to wrzucę coś

Emcia no słyszałam o wypadku przecie ja tam codziennie jeżdze i na tym skrzyżowaniu nieraz mi sie zdarzyło, ze za pozno wyjechałąm a jakis wyprzedzał aż mi se słabo zrbiło. Zapindalają po tej "berlince" jak nienormalni jak ja sie nakur*uję rano ak jade

Sasetka mój brat tez oddawał nasienie przed chemią , dostał gazety i pojemnik, siedział tam ponad 45 min!!!! mówił ze nie mógł sie skupić :silly: :silly: :silly:

Ej to dużo Was tu ze Slaska :lol: :lol:

Właśni wróciłam ze spaceru przewiało mi dupsko nad tą Wisłą, ale bazie przywlokłam , tylko sie cykałam dzików i saren, bo jest ich pełno u nas
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia