BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 1 dzień temu #347724 przez Kajo
sylwka727 napisał:

Mi też gdzieś tam podświadomie palętają się pozytywne myśli :) ale boje się je narazie wyrazić na głos żeby mi pękły jak mydlana bańka :( Nawet wczoraj wypołam może ze 4 kielichy ale miałam wyrzuty sumienia że może jestem w ciąży a pije alko :cheer:

Ja też wczoraj i na dodatek przedwczoraj napisłam się winka, ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie ;) i nie stresowanie się w tych dzisiejszych chorych czasach.

Sasetka jeszcze przypomniało mi się, że możesz coś sobie wyszperać w Tk Maxx
www.tkmaxx.pl/
Znajdziesz w nim super sukienki znanych producentów, ale o wiele taniej. Ja sobie też ostatnią kupiłam tam piękną sukienkę za 60 zł. :) Normalna cena to prawie 300 zł.
Dziś allbo jutro tez sie wybieram do Tk, także mogę zerknąć czy jest coś warte uwagi.
Nie wiem też cyz masz gdziesz koło siebie ten sklep. Jeśli tak to gorąco polecam. Równiez dla dziewczyn, które preferują naturalne kosmetyki to tutaj też mozecie coś dla siebie wybrać.
Temat został zablokowany.
13 lata 1 dzień temu #347731 przez Kajo
Lacrijka napisał:

Kajo - nie nakrecaj sie niepotrzebnie !!! wbiłas Ovitrelle to wiadomo ze test owu i ciążowy bedzie pozytywny.. Piszesz ze z kazdym dniem kreska testowa jest jasniejsza, tak ? A to dlatego ze Ovitrellka sie wyplukuje.. W cyklach stymulowanych testy owulacyjne nie zdaja w ogóle egzaminu.. Wyluzuj Mała ;) Juz nic nie zmienisz :)

No wiem, wiem masz 100% racji. :) Postaram się nie myśleć ;) ale myśli same przychodzą i wtedy wymyślam...Widziałam na Twoim wykresie , ze też brałas zastrzyk, a kiedy będziesz robić teścik?Dopiero po 2 tygodniach czy wcześniej?
13 lata 1 dzień temu #347733 przez Lacrijka
Kajo napisał:

Lacrijka napisał:

Kajo - nie nakrecaj sie niepotrzebnie !!! wbiłas Ovitrelle to wiadomo ze test owu i ciążowy bedzie pozytywny.. Piszesz ze z kazdym dniem kreska testowa jest jasniejsza, tak ? A to dlatego ze Ovitrellka sie wyplukuje.. W cyklach stymulowanych testy owulacyjne nie zdaja w ogóle egzaminu.. Wyluzuj Mała ;) Juz nic nie zmienisz :)

No wiem, wiem masz 100% racji. :) Postaram się nie myśleć ;) ale myśli same przychodzą i wtedy wymyślam...Widziałam na Twoim wykresie , ze też brałas zastrzyk, a kiedy będziesz robić teścik?Dopiero po 2 tygodniach czy wcześniej?

W 10 dfl mam zrobic bete zeby wiedziec czy odstawic dupka, ale dupka zaczne brac od jutra i spokojnie w 13dfl zrobie sobie sikacza..
13 lata 1 dzień temu - 13 lata 1 dzień temu #347736 przez mesy
Lacra co lekarz to inna teoria :dry:
ja mam zrobic progesteron w 12 d fl i jak bedzie wysoki brać dupka .... :dry: :dry: i to bez zastrzyka tylko ten gonal brałam :dry:

Eee eeee mają być 2 krechy więc wiesz :lol: :lol: :lol:
13 lata 1 dzień temu #347737 przez sylwka727
Ja mam takie pytanie do mądrzejszych ode mnie :lol: czy jeśli niby miałam miec owu około 9,10 dc a miałam około 14,15dc to znaczy że @ też mi się przesunęła czy nie? :unsure:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
13 lata 1 dzień temu #347740 przez Lacrijka
sylwka727 napisał:

Ja mam takie pytanie do mądrzejszych ode mnie :lol: czy jeśli niby miałam miec owu około 9,10 dc a miałam około 14,15dc to znaczy że @ też mi się przesunęła czy nie? :unsure:

Tak, @ tez przyjdzie wczesniej.. Od owulki w sumie zalezy kiedy bedzie nastepna @ Ale co Ty juz o @ myslisz, co ?? :laugh:
13 lata 1 dzień temu - 13 lata 1 dzień temu #347745 przez Kajo
Lacrijka napisał:

Kajo napisał:

Lacrijka napisał:

W 10 dfl mam zrobic bete zeby wiedziec czy odstawic dupka, ale dupka zaczne brac od jutra i spokojnie w 13dfl zrobie sobie sikacza..

To mamy podobnie Lacrijka, ale mój ginek kazał m brac luteinę do 27.04 czyli to będzie 17 dfl a test kazał zrobić 28 kwietnia czyli 18dfl.Dopiero wtedy tez bete, ale może zrobię ją wczesniej, żeby nie odtawić za szybko tej luteiny.
13 lata 1 dzień temu #347746 przez sylwka727
Myśle żeby się psychicznie przygotować, czyli jak owu przyszła 5 dni później to też teoretycznie 5 dni później czyli cykl się przedłużył :unsure: a tak na wszelki wypadek jeśli ta cholera nie przyjdzie to test kiedy zrobić :cheer: :unsure:

Moje Aniołki[*]
13 lata 1 dzień temu #347749 przez mesy
sylwka faza lutealna trwa przeważnie 14-16 dni więc spokojnie możesz 14 czy tam 15 dnia fazy lutealnej testować ;)
13 lata 1 dzień temu #347750 przez sylwka727
Sorki że tak męczę ale wolę się dopytać niż potem niepotrzebne nadzieje sobie robic albo głupoty emkowi opowiadać i jemu też nadzieje robić :(

Moje Aniołki[*]
13 lata 1 dzień temu #347752 przez sylwka727
Dzięki Mesy :kiss: o ile chorera nie przylezie i nie spieprzy mi humoru :angry: a ja innym :dry:

Moje Aniołki[*]
13 lata 1 dzień temu - 13 lata 1 dzień temu #347789 przez emka
Gorla Hehe no bociana raczej na psyjęciny nie ubiję... :laugh: :laugh: :laugh: A po kury musze zapitalać na rynek :silly: :silly: :silly: Nigdy nie kupowałam kury :blink:

Lakrijka Jajo ebło czyli testujesz niedługo :kiss: Powodzenia :kiss:

Chłopek NO to bedzie Ksawkowi wesoło, nie ma to jak braciszek... do bicia :) Mam 2 braci... :silly: Oj lali się fest! :blink:

Sylwka, Kajo, Justynka Powodzenia :kiss:

A mnie katarzysko dopadło, kicham , prycham... I herbatki spijam...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
13 lata 1 dzień temu #347831 przez sylwka727
Emka dziękuję :kiss:

A właśnie miałam wam napisać że ludzie są tacy paskudni że masakra :angry: we wtorek byłam na cmentarzu u moich dzieciaczków a niedaleko facet z dwoma kobietami sprzątali jakiś grób. Pomodliłam się i trochę sprzątnęłam wokoło, ledwo do samochodu doszłam a koleś już leci zobaczyć gdzie byłam, jacy ludzie są ciekawscy mógł to chciaż zrobić jak odjadę :angry: pasowało by podejść i zapytać się czy opowiedzieć mu całą historię jak taki ku..wa ciekawy, prostak :angry: jakbym nie była spóźniona to bym tak zrobiła okropnie mnie to wkru.... :angry:

Moje Aniołki[*]
13 lata 1 dzień temu #347861 przez sylka
mesy napisał:

sylwka faza lutealna trwa przeważnie 14-16 dni więc spokojnie możesz 14 czy tam 15 dnia fazy lutealnej testować ;)

U niektórych kobiet przy długich cyklach trwa nawet 20 dni. Cykle np. 35-40 dni.
13 lata 1 dzień temu #347864 przez ViFi
Kajo napisał:

Dzieki Sylka :kiss:
ViFi tak brałam Ovitrelle, ale słyszałam, że on zaburza wynik testu ciążowego, nie wiem jak z owulacyjnym?
Po prostu kiedyś słyszałam od dziewczyn, które zaciążyły, że po zapołodnieniu testy owulacyjne wychodza pozytywne. Ale wiadomo, że najwazniejszy jest ciążowy. Ja dopiero po upływie 14 dni moge zrobić test.

Ponieważ to mój 3 cykl na Clo i Ovitrelle to może będę mogła pomóc i wytłumaczyć. :)
Słynne Clo czyli Clostibegyt to lek, który stymuluje owulację. Substancją czynna jest klomifen czyli antyestrogen. W przypadku brania tego leku zwiększa się ryzyko ciązy mnogiej. Wynika to z tego, że biorąc Clo Twój organizm produkuje więcej pęcherzyków, więc zwiększa się szansa na zaciążenie:). Monitoring konieczny, jesli Ginek nie chce monitorować to proponujęzmienić szybko ginka. Dlaczego? Clo jest dobrym lekiem, ale niestety czasem powstają w yniku jego brania torbiele, dlatego istotny jest cykl monitorowany. Wtedy dostaję się specjalne tabsy, aby torbielki poznikały.Może jeszcze dojść do powiększenia się jajników i niestety ciąży pozamacicznej. Ja osobiście postawiłam jednak na chęć posiadania dzidziusa, więc jesli masz cykl mmonitorowany to nic złego się nie wydarzy.
W pewnym momencie ginek może wprowadzić do leczenia progestreron, ja np biorę aktulanie luteinę. Bierze się ją przewaznie dopochwowo w dawce 2 tab rano i 2 tab wieczorem.
Mając cykl monitorowany będziesz miała wyznaczoną wizytę i to zalezy od lekarza (poczatek cyklu, srodek i koniec) lub tylko środek w okolicy owulacji. Sprawdza się wtedy grubość endometrium, gdyż Clo niestey je upośledza. Oraz czy są pęcherzyki i ile. Jeśli lekarz uzna, że wszsytko jest ok, tzn. ilość (za dużo też nie może być!:))i wielkość pęcherzyków to przepisuje zastrzyk Ovitrelle.(zastrzyk podaje się w brzuszek)Zastrzyk ma za zadanie wspomóc pęknięcie pęcherzyka/ów. Jest to choriogonadotropina, dlatego po tym zastrzyku nie wykonujemy testu ciążowego przez min.10-14 dni, gdyż wynik testu może być fałszywie dodatni.

Oki mam nadzieję, że trochę wytłumaczyłam i nie zanudziałam Was:) :)

albo Pregnyl podobne działanie zastrzyku....
moj gin jest małomówny .... wczoraj 10dc i nic nie wiem.... mam iść w poniedziałek 15dc....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży