- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Kajo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mi też gdzieś tam podświadomie palętają się pozytywne myśli
ale boje się je narazie wyrazić na głos żeby mi pękły jak mydlana bańka
Nawet wczoraj wypołam może ze 4 kielichy ale miałam wyrzuty sumienia że może jestem w ciąży a pije alko
Ja też wczoraj i na dodatek przedwczoraj napisłam się winka, ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie

Sasetka jeszcze przypomniało mi się, że możesz coś sobie wyszperać w Tk Maxx
www.tkmaxx.pl/
Znajdziesz w nim super sukienki znanych producentów, ale o wiele taniej. Ja sobie też ostatnią kupiłam tam piękną sukienkę za 60 zł.

Dziś allbo jutro tez sie wybieram do Tk, także mogę zerknąć czy jest coś warte uwagi.
Nie wiem też cyz masz gdziesz koło siebie ten sklep. Jeśli tak to gorąco polecam. Równiez dla dziewczyn, które preferują naturalne kosmetyki to tutaj też mozecie coś dla siebie wybrać.
- Kajo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kajo - nie nakrecaj sie niepotrzebnie !!! wbiłas Ovitrelle to wiadomo ze test owu i ciążowy bedzie pozytywny.. Piszesz ze z kazdym dniem kreska testowa jest jasniejsza, tak ? A to dlatego ze Ovitrellka sie wyplukuje.. W cyklach stymulowanych testy owulacyjne nie zdaja w ogóle egzaminu.. Wyluzuj Mała
Juz nic nie zmienisz
No wiem, wiem masz 100% racji.

- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Lacrijka napisał:
Kajo - nie nakrecaj sie niepotrzebnie !!! wbiłas Ovitrelle to wiadomo ze test owu i ciążowy bedzie pozytywny.. Piszesz ze z kazdym dniem kreska testowa jest jasniejsza, tak ? A to dlatego ze Ovitrellka sie wyplukuje.. W cyklach stymulowanych testy owulacyjne nie zdaja w ogóle egzaminu.. Wyluzuj Mała
Juz nic nie zmienisz
No wiem, wiem masz 100% racji.Postaram się nie myśleć
ale myśli same przychodzą i wtedy wymyślam...Widziałam na Twoim wykresie , ze też brałas zastrzyk, a kiedy będziesz robić teścik?Dopiero po 2 tygodniach czy wcześniej?
W 10 dfl mam zrobic bete zeby wiedziec czy odstawic dupka, ale dupka zaczne brac od jutra i spokojnie w 13dfl zrobie sobie sikacza..
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198

ja mam zrobic progesteron w 12 d fl i jak bedzie wysoki brać dupka ....

Eee eeee mają być 2 krechy więc wiesz

- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja mam takie pytanie do mądrzejszych ode mnie
czy jeśli niby miałam miec owu około 9,10 dc a miałam około 14,15dc to znaczy że @ też mi się przesunęła czy nie?
Tak, @ tez przyjdzie wczesniej.. Od owulki w sumie zalezy kiedy bedzie nastepna @ Ale co Ty juz o @ myslisz, co ??

- Kajo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kajo napisał:
Lacrijka napisał:
Juz nic nie zmienisz
No wiem, wiem masz 100% racji.Postaram się nie myśleć
ale myśli same przychodzą i wtedy wymyślam...Widziałam na Twoim wykresie , ze też brałas zastrzyk, a kiedy będziesz robić teścik?Dopiero po 2 tygodniach czy wcześniej?
W 10 dfl mam zrobic bete zeby wiedziec czy odstawic dupka, ale dupka zaczne brac od jutra i spokojnie w 13dfl zrobie sobie sikacza..
To mamy podobnie Lacrijka, ale mój ginek kazał m brac luteinę do 27.04 czyli to będzie 17 dfl a test kazał zrobić 28 kwietnia czyli 18dfl.Dopiero wtedy tez bete, ale może zrobię ją wczesniej, żeby nie odtawić za szybko tej luteiny.
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Lakrijka Jajo ebło czyli testujesz niedługo

Chłopek NO to bedzie Ksawkowi wesoło, nie ma to jak braciszek... do bicia

Sylwka, Kajo, Justynka Powodzenia

A mnie katarzysko dopadło, kicham , prycham... I herbatki spijam...
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A właśnie miałam wam napisać że ludzie są tacy paskudni że masakra

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- ViFi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
Dzieki Sylka
ViFi tak brałam Ovitrelle, ale słyszałam, że on zaburza wynik testu ciążowego, nie wiem jak z owulacyjnym?
Po prostu kiedyś słyszałam od dziewczyn, które zaciążyły, że po zapołodnieniu testy owulacyjne wychodza pozytywne. Ale wiadomo, że najwazniejszy jest ciążowy. Ja dopiero po upływie 14 dni moge zrobić test.
Ponieważ to mój 3 cykl na Clo i Ovitrelle to może będę mogła pomóc i wytłumaczyć.
Słynne Clo czyli Clostibegyt to lek, który stymuluje owulację. Substancją czynna jest klomifen czyli antyestrogen. W przypadku brania tego leku zwiększa się ryzyko ciązy mnogiej. Wynika to z tego, że biorąc Clo Twój organizm produkuje więcej pęcherzyków, więc zwiększa się szansa na zaciążenie:). Monitoring konieczny, jesli Ginek nie chce monitorować to proponujęzmienić szybko ginka. Dlaczego? Clo jest dobrym lekiem, ale niestety czasem powstają w yniku jego brania torbiele, dlatego istotny jest cykl monitorowany. Wtedy dostaję się specjalne tabsy, aby torbielki poznikały.Może jeszcze dojść do powiększenia się jajników i niestety ciąży pozamacicznej. Ja osobiście postawiłam jednak na chęć posiadania dzidziusa, więc jesli masz cykl mmonitorowany to nic złego się nie wydarzy.
W pewnym momencie ginek może wprowadzić do leczenia progestreron, ja np biorę aktulanie luteinę. Bierze się ją przewaznie dopochwowo w dawce 2 tab rano i 2 tab wieczorem.
Mając cykl monitorowany będziesz miała wyznaczoną wizytę i to zalezy od lekarza (poczatek cyklu, srodek i koniec) lub tylko środek w okolicy owulacji. Sprawdza się wtedy grubość endometrium, gdyż Clo niestey je upośledza. Oraz czy są pęcherzyki i ile. Jeśli lekarz uzna, że wszsytko jest ok, tzn. ilość (za dużo też nie może być!)i wielkość pęcherzyków to przepisuje zastrzyk Ovitrelle.(zastrzyk podaje się w brzuszek)Zastrzyk ma za zadanie wspomóc pęknięcie pęcherzyka/ów. Jest to choriogonadotropina, dlatego po tym zastrzyku nie wykonujemy testu ciążowego przez min.10-14 dni, gdyż wynik testu może być fałszywie dodatni.
Oki mam nadzieję, że trochę wytłumaczyłam i nie zanudziałam Was:)
albo Pregnyl podobne działanie zastrzyku....
moj gin jest małomówny .... wczoraj 10dc i nic nie wiem.... mam iść w poniedziałek 15dc....
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]