BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 2 tygodni temu #348014 przez sylwka727
Ja cicho nie siedzę chodzi mi o to że mówię ale tylko do niego bo mam bardzo bardzo ochote wygarnąć im wszystko tym bardziej że mieszkamy u moich rodziców a od teściowie tylko kase od nas chcą niby miała to być pożyczka ale do tej pory (po4 miesiącach) mówią że nie mają jakby chodziło o zdrowie to jak najbardziej bym pomogła ale tu chodzi o picie i palenie bo tam wszyscy palą teść teściowa i braciszek mojego eM (który mimo iż jest starszy to pracował wcześniej porywczo i jak mu sie chciało potem przez ponad 2 lata siedział w domu teraz jakieś 4,5 miesięcy pracuje bo mój em załatwił mu pracę ale już rezygnuje z niej bo za dużo trzeba robić) i codziennie co najmniej każdy musi po kilka piw wypić i każdy paczkę spalić i się tłumaczą że bieda mają ponad 3tysiące na miesiąc jeszcze z unii jakieś dodatki i od nas pożyczają :angry: to przechodzi ludzkie pojęcie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu #348019 przez sylwka727
Ale najlepsze jest to że mamunia chciała te pieniądze zaraz po tym jak trafiłam do szpitala i to w dniu w którym przetrzymali mnie 7 godzin na porodówce i wiedziała że lada chwila urodzę nie wiadomo co będzie z naszymi dziećmi to ona tylko miała jeden problem kasa a ma 4 synów to tylko wiecznie do najmłodszego :angry: on ku... za kawalera robił na ich długi w banku wziął pożyczkę na 15 tyś dla nich :ohmy: i nie wiadomo na co poszły te pieniądze i przez rok spłacał ją ale po ślubie powiedziałam że nie ma mowy o czymś takim

Moje Aniołki[*]
13 lata 2 tygodni temu #348024 przez Kajo
sylwka727 napisał:

Ja cicho nie siedzę chodzi mi o to że mówię ale tylko do niego bo mam bardzo bardzo ochote wygarnąć im wszystko tym bardziej że mieszkamy u moich rodziców a od teściowie tylko kase od nas chcą niby miała to być pożyczka ale do tej pory (po4 miesiącach) mówią że nie mają jakby chodziło o zdrowie to jak najbardziej bym pomogła ale tu chodzi o picie i palenie bo tam wszyscy palą teść teściowa i braciszek mojego eM (który mimo iż jest starszy to pracował wcześniej porywczo i jak mu sie chciało potem przez ponad 2 lata siedział w domu teraz jakieś 4,5 miesięcy pracuje bo mój em załatwił mu pracę ale już rezygnuje z niej bo za dużo trzeba robić) i codziennie co najmniej każdy musi po kilka piw wypić i każdy paczkę spalić i się tłumaczą że bieda mają ponad 3tysiące na miesiąc jeszcze z unii jakieś dodatki i od nas pożyczają :angry: to przechodzi ludzkie pojęcie

Kurcze to wiesz co, skoro Twój M nie odzywa się to jak będziesz uczestniczyć w rozmowie, w której znowu będa prosić o pieniądze to ja chyba bym zaryzykowała. Na spokojnie oczywiście, ale sory na fajki i piwo, przecież to dorośli ludzie i do tego chyba leniwi. Przepraszam, że tak sobie pozwalam na ich ocenę, bo nie znam ludzi, ale domyslam się o jakim typie osób piszesz. Nie doprowadź Sylwia po prostu do takie sytuacji, kiedy już nie wytrzymasz i powiesz rzeczywiście za dużo. Bo to będzie u Ciebie narastało. Widzisz piszesz, że mówisz o tym swojemu M, ale on z tym nic nie robi, czyli dobrze mu tak jak jest. Może jakieś mocniejsze argumenty są potrzebne, w stylu, że za moment beda potrzebne pieniądze chociażby na dzidzię, albo że po prostu nie możesz tolerowac takiego zachowania, i żeby coś z tym zrobił. No współczuję Ci, bo łatwo z nimi nie będziesz biedna miała, a chyba jedyne wyjście to takie, żeby Twój M pod żadnym pozorem nie dawał im kasy.
13 lata 2 tygodni temu #348028 przez Kajo
sylwka727 napisał:

Ale najlepsze jest to że mamunia chciała te pieniądze zaraz po tym jak trafiłam do szpitala i to w dniu w którym przetrzymali mnie 7 godzin na porodówce i wiedziała że lada chwila urodzę nie wiadomo co będzie z naszymi dziećmi to ona tylko miała jeden problem kasa a ma 4 synów to tylko wiecznie do najmłodszego :angry: on ku... za kawalera robił na ich długi w banku wziął pożyczkę na 15 tyś dla nich :ohmy: i nie wiadomo na co poszły te pieniądze i przez rok spłacał ją ale po ślubie powiedziałam że nie ma mowy o czymś takim

W szoku jestem jak czytam o ich zachowaniu. Jak można prosić od swojego dziecka o pieniądze jak zaraz na świat maja przyjść wnuki. W ogóle jak można wyciągac pieniądze od młodych ludzi. Znam taki typ, bo tez mamy taką osobę w rodzinie. Niestety przez takie właśnie długi i styl zycia druga osoba a często cała rodzina cierpi i w konsekwencji robi na "nieroba".

To ja nie wiedziałam, że Ty urodziłaś Sylwka swoje dzieci :( ja myślałam, że miałaś poronienie, jak większość z nas. O boże jakie to musiało być dla Ciebie ciężkie. Przykro mi, nawet nie wiem co napisać.
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #348040 przez gorla
Kajo fota jakości wątpliwej, ten n górze jest z dziś (ostał sie )

Emcia widziałam stateczka :) a brzuch mały, ale powolutku rośnie

sylwka ja mam takich samych teściów. Emek spłacał starą , bo wzięła kredyt nie wiem na co. Ja sie kłóciłam ze stara ostro, a maż był po jej stronie. Ciężko było. Mieszkam z teściami w ich domu na wiosce. Emkowi wmawiała że ma być wdzięczny za gospodarkę i on to robił :angry: :angry: czepiała sie mnei ciągle, ze za mało na gospodarce robię itd. a ja powiedziałam ze jestem z miasta i do pracy idę , sama se zarobię. Ale akcje były mówie ci. 4 lata walki, prawie rozwód, ale nie mogłam sie poddać, bo bym straciła resztki szacunku do samej siebie. Postawiłam na jedą kartę, ale mąż będzie ze mną i po mojej stronie, ale w dooopie z takim meżem, a z dzieckiem dam radę, rodzice moi orzekli że jak nie chcę z nim być mam pakowac sie i do nich wracać. Pomogą mi we wszystkim i se życie ułożę. Ale emek sie ogarnął i z czasem sie ułożyło
Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu #348043 przez Kajo
gorla napisał:

Kajo fota jakości wątpliwej, ten n górze jest z dziś (ostał sie )

Dziekuję Gorla, to moje wyglądają podobnie :kiss:
13 lata 2 tygodni temu #348048 przez sylwka727
Nie masz za co przepraszać i dobrze interpretujesz ich zachowanie tyle że to mamunia prosi mojego em na stronie ale już widzę że przez to moje ciągłe gadanie i to że już kilka razy podczas kłótnie wykrzyczałam to wszystko i to że co chwila jak mu się każe zapytać o pieniądze to mówią że nie mają przepatruje i powiedział że już więcej nie da a jeszcze kiedyś jego brciszek po tym jak wyszłam ze szpitala to najstarszy brat(39lat) Emka zadzwonił do niego i chciał pieniądze pożyczyć jak mu powiedział że nie ma to on do niego a to gdzie macie pieniądze z wesela to mnie normalnie zagotowało

Tak urodziłam w 25tc Mateuszka(660g) i Adrianka(620g) w wigilię :( Mateuszek po 2 dniach zmarł a Adrianek po prawie 1,5miesiąca ja wyszłam ze szpitala w piątek bo lekarze dawali mu duże szanse na przeżycie jeździłam mu mleko zawozić bo dawali mu moje przez sondę i w sobotę było dobrze a jak w niedzielę rano przyjechałam to powiedzieli że stan jest krytyczny bo wdała się infekcja i ma ostre zapalenie płuc a w poniedziałek zadzwonili że nie żyje :(

Moje Aniołki[*]
13 lata 2 tygodni temu #348057 przez sylwka727
Gorla tylko że u mnie jest tak że teściowa jest dla mnie miła i niby mnie najbardziej z synowych lubi a przed ślubie i po ślubie cały czas za synkiem płakała tyle że to było za jego pieniedzmi bo mu mówiła jak sobie bez ciebie damy rade bo był głupi i jej całą cypłte oddawał :dry: nawet przed ślubem chociaż jej mówiłam ze musi odkładać na ślub to ona przytakiwała mi a i tak wołała wszystkie pieniądze :angry:

Moje Aniołki[*]
13 lata 2 tygodni temu #348058 przez gorla
Kajo a masz z allegro te testy??

sylwka teście nieraz potrafią zniszczyć małżeństwo. Moja wołała emka do siebie na dół i tam mu trajkotała. Ja se wychodziłam na schody i słuchałam :) Raz nie wytrzymałam i wparowałam z trakcie ich rozmowy, to potem wołała go do swojego pokoju i zamykała drzwi. Robiłam burdy emkowi za takie coś, potem zaczął kłamać ze nie rozmawiał z nią, to już był dobry znak że zaczyna sie mnie cykać ;) ;) bo wcześniej skakał .. już wiedziałam ze go złamię :silly: :silly: :silly: obecne jego kontakt z matka sa powierzchowne, co każdemu na dobre wychodzi. Dawaj tu swoją tesciową i teścia zaraz ich potraktuję. Mja to kawał babsztyla trzęsie całą rodzinką. Emek mi raz powiedział, ze jest z dumny ze mnie, ze sie nie dalam, bo jej każdy sie boi hehe
13 lata 2 tygodni temu #348059 przez Kajo
sylwka727 napisał:

Nie masz za co przepraszać i dobrze interpretujesz ich zachowanie tyle że to mamunia prosi mojego em na stronie ale już widzę że przez to moje ciągłe gadanie i to że już kilka razy podczas kłótnie wykrzyczałam to wszystko i to że co chwila jak mu się każe zapytać o pieniądze to mówią że nie mają przepatruje i powiedział że już więcej nie da a jeszcze kiedyś jego brciszek po tym jak wyszłam ze szpitala to najstarszy brat(39lat) Emka zadzwonił do niego i chciał pieniądze pożyczyć jak mu powiedział że nie ma to on do niego a to gdzie macie pieniądze z wesela to mnie normalnie zagotowało

Tak urodziłam w 25tc Mateuszka(660g) i Adrianka(620g) w wigilię :( Mateuszek po 2 dniach zmarł a Adrianek po prawie 1,5miesiąca ja wyszłam ze szpitala w piątek bo lekarze dawali mu duże szanse na przeżycie jeździłam mu mleko zawozić bo dawali mu moje przez sondę i w sobotę było dobrze a jak w niedzielę rano przyjechałam to powiedzieli że stan jest krytyczny bo wdała się infekcja i ma ostre zapalenie płuc a w poniedziałek zadzwonili że nie żyje :(

Kochanie, ja nie umiem nawet nic napisać.
Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego co Ty biedna przeżyłaś.
Zasługujesz na szczęście i ono na pewno nie długo do Ciebie przyjdzie :kiss:
Ja starciłam mamę i strasznie to przeżyłam. Stracić dwójkę kochanych aniołków to nie jest sprawiedliwe,przepraszam, ale u mnie w takich chwilach pojawia się na przemian ogormny smutek ale i złość. Życie nie jest sprawiedliwe. Przepraszam :(
13 lata 2 tygodni temu #348062 przez gorla
Ja też sobie nie wyobrażam sylwka twojego bólu. Ale silna jesteś i będziesz sie niedługo cieszyć wielkim szczęściem .. zobaczysz :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: moja teściowa była powierzchownie miła dla mnie jak ktoś patrzy, jak byłyśmy same maska opadała. 1,5 roku byłam pierdołą jak to Kajo pisała, ale już psychicznie wysiadałam to musiałam się ogarnąć... a ja mam jeszcze szwagierkę na dole co za mamusia stoi i sie tyż nie lubie z nią :silly:
13 lata 2 tygodni temu #348067 przez sylwka727
Gorla widzę że z ciebie ostra babka ;) też jestem z Ciebie dumna, ja staram się Emkowi otworzyć oczy ale ona mu tak skutecznie przez tyle lat wmawiała że u nich jest bieda że biedak w to uwierzył i pracował oddawał jej wszystkie pieniądze sam nie miał nieraz w czym chodzić nie miał nieraz nawet na śniadanie do pracy a ona rządziła i piła i paliła za jego pieniądze sama nic nie robi już bo jest na emeryturze tylko gotuje i wcześniej mieli krowe to do krowy chodzili i nic poza tym :angry: a on głupi chodził i prosił o pare groszy przed ślubem nawet jego wysyłała żeby on pożyczał ode mnie kase w sumie coś około 300zł i niegdy ich już nie zobaczyłam jakbym wiedziała że oddaje jej kase i moja kasa idzie na jej picie to bym nie dała

Moje Aniołki[*]
13 lata 2 tygodni temu #348071 przez Kajo
gorla napisał:

Kajo a masz z allegro te testy??
Chyba jednak moje nie są identyczne, ta druga kreska jest bledsza.
Firma Amil - kupuje je w aptece.
Nie mogę wkleic zdjęcia, chyba za duże :(

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #348072 przez gorla
sylwka bo teściowe mają na początku przewagę, wkońcu emki znają je dłużej i one ich ;) mój tez jak ciele słuchaj swojej ... z czasem widział co je grane :silly: że teściowa dba tylko o swoją doopę i go oszukuje ... z czasem jak sie kochacie naprawdę dojdziecie do porozumienia i stara ani nikt Was nei podzieli ;) ;) ale romantico hehe ale moze za bardzo upiękniłam :lol: :lol: 6 lat już emka szkolę i jeszcze nieraz nie kuma o co kaman :lol: :lol: a ostra nie jestem raczej spokojna ale jak kto mi za skrę zalezie to ojojo do końca życia mu nie wybaczę :lol: typ nordycki jestem :lol:

Kajo zmniejsz w Paincie..
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #348076 przez sylwka727
Kajo Gorla dzięki :kiss: wy też swoje przeżyłyście i też wam kibicuję :kiss: Gorli żeby fasolka ładnie rosła A Kojo żeby nam szybciutko II krechy wkleiła :kiss:

Gorla no właśnie mi dziś mija dopiero 5 miesięcy ślubu :lol: także jeszcze daje im chwile jak się nie ogarną i dalej będą próbowali sępić to wtedy Sylwia wkroczy do akcji :lol: , a nie chce już wypominać że przez 1,5 miesiąca jak leżałam w szpitalu to moja mama była u mnie codziennie tata też przyjeżdżał jak nie był w warszawie a teściowa przyjechała z moim emkiem jak kase od niego chciała i raz razem z teściem w święta u tyle mnie odwiedzil przez 1,5 miecha wcale mi na tym nie zależało ale chodzi mi o sam fakt :dry:

Moje Aniołki[*]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby