BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 7 miesiąc temu #373128 przez sylka
Kobiety sa po prostu zbyt skomplikowane :)
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #373129 przez JustynaZuzanna
Dokładnie Sylka kobiety są skomplikowane.

Gosiak jesli masz bóle - ale na USG jest wszystko w porządku (pamiętaj o tym że większość lekarzy nie chce wykrywać tej choroby i udaje że jest wszystko w porządku) nie ma torbieli, Ca 125 wychodzi w normie to napewno nie będzie Endo.

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 7 miesiąc temu #373130 przez Mirella
Sylka czy my na to samo wesele idziemy? :lol:

Czy Was przez pogodę tak pogło czy przez co że się chorób doszukujecie? No palnę Was wszystkie jak nic dzisiaj ;) Idźcie lepiej słońca i optymizmu poszukajcie :P
12 lata 7 miesiąc temu #373133 przez mesy
Mnie nie pogło :lol: :lol: :lol: :lol:
dawno u siebie nic nie diagnozowałam hahaha
12 lata 7 miesiąc temu #373139 przez gosiak
nie no torbieli nigdy nie miałam, bynajmniej nic mi nie wiadomo, usg robiłam u dwóch ginek i żadna nic niepokojącego nie znalazła, raz miałam polipa ale złuszczył się podczas miesiączki która była bardzo obfita i ze
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:silly:

a mam jeszcze pytanie do Ciebie co może oznaczac krwawienie po okresie...dokładnie to mam 3,4 dni okres potem czysto przez jakies 4 dni i jeden dzień krwawienie lekkie jednorazowe , wyleje się i jest to żywa wręcz czasem czarna krew, może wiesz co to może oznaczać :unsure: mam tak od kiedy pamiętam :huh: a ginka zwyczajnie nie wie co to i żadnych badań w tym kierunku nie zleca :S

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #373143 przez JustynaZuzanna
a masz tyło zgięcie macicy, albo esowatą??
Bo to poprostu może być zalegająca krew miesiączkowa w zatokach

edit
jak ja nie lubie kobiet ginekologów...wrrrr te to już wogóle mnie drażnią. Jak miałam 14lat i pierwzy raz w życiu poszłam z mamą do ginekologa przez te moje bóle i mama opowiedziała jej co się ze mną dzieje to nawet mnie wranca nie zbadała tylko powiedziała że nie trza się na prawo i lewo ...... to nie będzie bolało. Moja mam taka wojne zrobiła wtedy że pół szpitala ja chyba słyszało :D
Nie wiem dlaczego ale czasto mam uczucie że kobiety ginekolog to pomyłak w zawodzie - bo mierzą własną miarą i własnymi odczuciami

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #373145 przez gosiak
mam tyłozgięcie, i tez właśnie myślę że to się wiąże z tym, bo ta krew jest jakby "stara"(nie wiem jak to ująć) no i skrzepki małe czasem tez polecą(sorki za te niesmaczności) :blush:

Edit: ja tam do babek nic nie mam, jedną ginkę mam co raz na pół roku do niej polize (bo trudno się do niej dostać) i zawsze jestem zadowolona zleci badania jakie trzeba, przepisze co trzeba bez proszenia, i na prawde na wszystkie pytania odpowiada wyczerpująco bez patrzenia na zegarek a wizyta 40min to minimum, jest tania i dokładna ale nie chodze często bo jak wyżej napisałam trudno się do niej dostać(tzn.długo się na wizytę czeka) więc chodze do takiej co z dnia na dzień można czasem się zapisać a max tydzień sie czeka, nie dokońca jestem zadowolona ale chodze do niej bo zna już mnie i mój przypadek, wczoraj mi powiedziała że nie wie co u nas na przeszkodzie stoi wyniki moje i męża dobre, sama owuluję, na stymulacje bardzo dobrze reaguję pęcholki dojrzewają pękają i lipa jest. test na "po stosunku" powiedziała że teraz nie warto robić bo tak czy siak jak wyjdzie że mój śluz wyniszcza plemniki to i tak nie da się tego ominąć niczym innym jak inseminacją(którą mam w planie) czy in-vitro. także jak się teraz nie uda to trzeci ostatni z CLO i z pregnylem a potem odpoczywam chwilkę, a potem insemka....

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #373148 przez JustynaZuzanna
No to ja mam takie samo podejrzenia jak sama sobie odpowiadasz. Wewntualnie są to toriele o słabej budowie, które podczas @ pękają i się same usówają

edit,
właśnie spojrzałam na mój suwaczek.... AAAAAAA 17dni do obrony a ja w czanej du......

12 lata 7 miesiąc temu #373154 przez sylka
Mirella napisał:

Sylka czy my na to samo wesele idziemy? :lol:

Fajnie by było Duśia z Kubusiem by się pobawiła :lol:

Kobiet ginekologów też nie lubię jak mnie pierwszy raz jak byłam przebadała to myslałam że spadnę z fotela. Od tamtej pory tylko mężczyźni. Będąc w ciąży chodziłam do mężczyzny i jak mnie zbadał pierwszy raz to zapytałam czy już bo nic a nic nie poczułam :blush: :woohoo:
12 lata 7 miesiąc temu #373156 przez Mirella
Sylka a gdzie Ty masz to wesele? Ja w Wielkopolsce :)
12 lata 7 miesiąc temu #373158 przez sylka
Mirella napisał:

Sylka a gdzie Ty masz to wesele? Ja w Wielkopolsce :)

U siebie w Podlaskim (te 30.06) a 16.06 w Warmińsko-Mazurskim
12 lata 7 miesiąc temu #373161 przez Mirella
No to się dzieci nasze nie pobawią razem :(

Duśka mnie wczoraj zapytała czy chcę zobaczyć hawaje, zgadniecie o co jej chodziło?
A dziś się wkurzam bo deszcz pada a miałyśmy iść na wyprawę, szlag mnie trafi zaraz normalnie, wrrrrr
12 lata 7 miesiąc temu #373164 przez sylka
U nas też leje. Kuba teraz śpi :D
12 lata 7 miesiąc temu #373167 przez gosiak
u mnie też pada :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 7 miesiąc temu #373168 przez mesy
Chyba wszędzie pada bo u mnie to wręcz leje :angry: :angry: