BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505759 przez emka
No teraz mnie uswiadomiłaś, ze w ciąży musiały być megaśne :ohmy: No i nic dziwnego że sie nie udało... :dry:
U mnie też mieli w d... czyli norma, wszędzie to samo, poronienia to twoja brocha! My tylko ciąże prowadzimy!!! Smutne to... :dry:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Temat został zablokowany.
12 lata 3 dni temu #505761 przez julka2404
Gosiu na temat paciorkowca się nie wypowiem bo nie wiem. :( .

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 3 dni temu #505762 przez gosia28
a czy na to można dostać skierowanie od gina na nfz? bo trochę wyczyszczone mamy kieszenie po tym zdarzeniu :/
dzięki za porady :)
a co do tego badania z zeszłego roku normy są tak określone

p/c. p. kardiolipinie IgG 2,58 GPL
0-10 wynik ujemny
10-20 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
powyżej 20 wynik dodatni

IgM 18,17 MPL
0-20 wynik ujemny
20-40 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
powyżej 40 wynik dodatni

więc wydaje mi się, że w normie chociaż zastanawia mnie fakt, że ten poprzedni lekarz uznał, że nie jest ok. pomimo, że wydają się mieścić w granicy normy, a ten obecny gin uznał ten wynik za dobry...

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 3 dni temu #505766 przez julka2404
Gosiu nie wiem jak jest u was ale raczej nie licz na NfZ i skierowanie na to badanie. Ja robiłam wszystko prywatnie.

Moim zdaniem coś jest na rzeczy z tamtym wynikiem IgM tym bardziej że pisałaś iż robiłaś go długo po poronieniu-18,17 to dużo!

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 3 dni temu #505769 przez MagdaM
Lacrijka teraz dojrzalam - podwojne szczescie!!?? Cudownie!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirella sama pisalas, ze luzik :silly:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505772 przez julka2404
Moje wyniki przeciwciał kardiolipinowych-
IgG -41,15 , IgM- 3,93 (robione 3 tyg. po poronieniu, pobrane tydzień po poronieniu a wynik był po 3 tygodniach)
Po 3 miesiącach powtórzyłam badanie IgG -30,89.
a normy takie jak u Ciebie Gosiu

12 lata 3 dni temu #505780 przez emka
Gosiu Ja też prywatnie, zgadzam sie z julką, powinnaś powtórzyć i widzisz Julka potwierdza ze trzeba jak najszybciej... Ale warto sprawdziść w kilku labolatoriach cene bo u mnie były spore różnice i poproś o rabat. Oni zawsze coś dadzą jak poprosisz... Dobrzeby było wiedzieć czy przy nastepnej ciazy nie wprowadzić heparyny od początku. :blink: Tylko teraz przed świętami spory wydatek... rozumiem...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 2 dni temu #505787 przez Agusia83
Gosiu, ja tez bym na Twoim miejscu zrobila te badania teraz....
Emka ma racje, popatrz na necie za roznymi laboratoriami....
Jesli chodzi o paciorkowca, to na pewno maz powinien miec wdrozone leczenie...bo co bedzie jesli Ty sie wyleczysz, a on bedzie nosicielem i Cie zarazi?

Moja Emisia ma zapalenie oskrzeli...od srody dostaje zastrzyki...jak mi tej bidusi zal...jak widzi pielegniarke, to placze i chce do mnie na raczki...
Przed chwila zasnela mi na kolanach... :( :( :( kurcze, oby jej przeszlo..bardzo sie martwie, w niedziele wieczorem ostatni zastrzyk a we weigilie mamy kontrolna wizyte...

Lukasek jest boski :lol: Majowka czekamy na Ciebie na staraczkach :lol:
12 lata 2 dni temu #505822 przez Mirella
Magda, za dobrą pamięć masz, muszę uważać co mówię, bo potem Cię nawet poszantażować nie mogę ;)

Wiecie, ja sporo jestem w stanie zrozumieć, okres przedświąteczny i takie tam, no ale są granice, pierwszego dnia nie przyjechał a przy rozliczaniu się powiedział że ja odmówiłam przyjęcia paczki bo nie miałam kasy, drugiego dnia nawet jej z magazynu nie wziął, dziś mamy trzeci dzień i pan z infolinii nie jest w stanie się do niego dodzwonić bo fona nie odbiera. Jest po 18.00 paczki nie ma, i pewnie dziś nie będzie, bo po ciemku do mnie nie trafi, nie ma takiej opcji, a żeby zadzwonił że zabłądził to musiałabym pięć zeta dopłacić. Zdziwi się jak mu dopłacę, niech się modli żebym mu za paczkę zapłaciła, bo ile wydałam na telefony to tylko ja wiem.

Na pocieszenie powiedzieli mi że mają ambicję wszystkie paczki dostarczyć przed świętami i kurierzy będą nawet w Wigilię jeździć. No tylko, że to miał być prezent dla bratanicy na urodziny, wczorajsze ;) Zrobiłam założenie że oki, w jeden dzień może się nie wyrobią, ale w dwa to nawet siódemka się wyrabia
12 lata 2 dni temu #505839 przez MagdaM
Agusia zdrowka dla Emi!!
Mirella ja mam pamiec superowa to sie akurat zgadza :) Ale i wybiorcza :lol:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
12 lata 2 dni temu #505843 przez angellika1
Hej :)
Jak Wam idą przygotowania świąteczne?? u mnie pooooowoli ehh
12 lata 2 dni temu #505868 przez julka2404
Agusia zdrówka dla Emilki :kiss:
Mirella tak zawsze jest, jak nam na czymś zależy to wiozą i dowieźć nie mogą. :angry: Moja paczka doszła jedna :lol: a dwóch pozostałych nie widać na horyzoncie ;)

Angelika ja to już bym chciała być po świętach :blink:

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #505890 przez ViFi
gosia28 napisał:

a czy na to można dostać skierowanie od gina na nfz? bo trochę wyczyszczone mamy kieszenie po tym zdarzeniu :/
dzięki za porady :)
a co do tego badania z zeszłego roku normy są tak określone

p/c. p. kardiolipinie IgG 2,58 GPL
0-10 wynik ujemny
10-20 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
powyżej 20 wynik dodatni

IgM 18,17 MPL
0-20 wynik ujemny
20-40 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego
powyżej 40 wynik dodatni

więc wydaje mi się, że w normie chociaż zastanawia mnie fakt, że ten poprzedni lekarz uznał, że nie jest ok. pomimo, że wydają się mieścić w granicy normy, a ten obecny gin uznał ten wynik za dobry...

witam nowe dziewczyny :)
Moje wyniki po obumarłej ciazy po roku
p/c. p. kardiolipinie IgG 7,05 GPL
IgM 4,22 MPL

jakie jeszcze wyniki miałyscie zrobić

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #505907 przez studentkaae
wiecie co - a mi po poronieniu lekarz nie zlecił żadnych badań. stwierdził, że pierwsza ciąża, pierwsze poronienie to w dzisiejszych czasach normalne i nie widzi potrzeby robienia żadnych badań... :angry:

pani_p, Gosia, Elmirka - no cóż, my walczymy dalej... ale Moniaaa, Gwen, ferritka, iwonta, julka - w Was nadzieja :)
12 lata 2 dni temu #505933 przez ViFi
to badania po obumarłej ciazy.....
=antygen tocznia (lupus antykoagulant) we krwi
=przeciwciała antykardiolipinowe we krwi
IgG.IgM
=przeciwciała glikoproteinie we krwi
IgG. IgM
=przeciwciała przeciw fosfatyloinozytolowi we krwi40dni
IgG. IgM
=przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie we krwi40dni
IgG. IgM