- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 3 dni temu #504961 przez mesy
Majowka napisał:
Lucasek śliczny a jaki duży już
Majówka drugie dziecię ? tosz to szok ale róbcie róbcie fajnie jest mieć rodzeństwo
czesc dziewczyny,
foteczka lucaska i choinki tym razem! Wesolych Swiat dla wszystkich!
ja kwas foliowy zaczelam brac, moze mi giazdor cos pod choinke przyniesie ...chociaz juz niewyszlo jak chcialam, mial byc braciszek urodzony lipiec-sierpien, co by wynosil wszystkie ciuszki po bracie (trzeba byc oszczednym) a tu kurcze blade nic jeszcze nie wyszlo...wiec wszstko bedzie za duze ;(
Lucasek śliczny a jaki duży już
Majówka drugie dziecię ? tosz to szok ale róbcie róbcie fajnie jest mieć rodzeństwo
Temat został zablokowany.
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 43
12 lata 3 dni temu #504979 przez Dave
Sylwka, wspomniałaś o d-dimerach. Mi poleciały naczynka i sobie zrobiłam badanie.
Ale ja tak ogólnie nie kumam co w zasadzie to badanie daje.
Wyszło mi 64 a niby norma to do 50. Więc raczej nie mam się czym martwić. Ale możesz mi tak w skrócie i po ludzku powiedzieć co to w ogóle za badziewie jest??
No i super, że synuś już taki duży
Ale ja tak ogólnie nie kumam co w zasadzie to badanie daje.
Wyszło mi 64 a niby norma to do 50. Więc raczej nie mam się czym martwić. Ale możesz mi tak w skrócie i po ludzku powiedzieć co to w ogóle za badziewie jest??
No i super, że synuś już taki duży
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Mniej Więcej
12 lata 3 dni temu #504981 przez julka2404
Dziewczyny jeszcze jestem w szoku, . Pewnie słyszałyście z telewizji o tym wypadku we Wrocławiu jak autobus wjechał w przystanek autobusowy? Ja tam byłam. Parkowałam auto 10 metrów dalej i to widziałam. Masakra. Biedni ludzie jeszcze mi się nogi trzęsą jak sobie pomyśle.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 32
12 lata 3 dni temu #505099 przez gosia28
witam Was wszystkie staraczki.
Co prawda trochę czasu minie zanim psychicznie odpocznę i zdecyduję się na starania o dzidzię i wówczas mogłabym prawdziwie dołączyć do Waszego grona Staraczek, jednakże chciałabym zaczerpnąć Waszej opini, spostrzeżeń, w zasadzie pomocy...
część z Was czytała moją niedawno dodaną "historię moich Aniołkó"- bardzo dziękuję za słowa otuchy. Dla nie zaznajomionych- jestem mamą Aniołka utraconego w 2010 r. w 7 tc. oraz Aniołków bliźniaków Karola i Jasia, których urodziłam 6 grudnia tego roku w 5 miesiącu ciąży. Dziś minęło 2 tygodnie...
Chciałabym zapytać gdyż Wiem, że wiele z Was również ma swoje tragiczne historię dlatego zwracam się z prośbą o podzielenie się własnymi doświadczeniami odnośnie badań, które przeszłyście po stratach Waszych Maleństw. Przede wszystkim chciałabym info czy są badania, które należy wykonać bezpośrednio, w krótkim terminie po stracie ze względu na niedługą odległość. U mnie w pierwszej ciąży nie wyjaśniono przyczyny- standardowo chyba przy pierwszym poronieniu, obecnie jedynie wiem, że miałam paciorkowca z grupy B obecną w wymazie pobranym z kanału szyjki macicy, który podobno był sprawcą odejścia wód płodowych. Nie chcę Wam tu zawracać specjalnie głowy więc gdyby któraś miała ewentualnie jakieś sugestie w sprawie badań, chętnie się dowiem czekając na wiadomość tu lub na priv. Będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrawiam i życzę owocnych staran.
Co prawda trochę czasu minie zanim psychicznie odpocznę i zdecyduję się na starania o dzidzię i wówczas mogłabym prawdziwie dołączyć do Waszego grona Staraczek, jednakże chciałabym zaczerpnąć Waszej opini, spostrzeżeń, w zasadzie pomocy...
część z Was czytała moją niedawno dodaną "historię moich Aniołkó"- bardzo dziękuję za słowa otuchy. Dla nie zaznajomionych- jestem mamą Aniołka utraconego w 2010 r. w 7 tc. oraz Aniołków bliźniaków Karola i Jasia, których urodziłam 6 grudnia tego roku w 5 miesiącu ciąży. Dziś minęło 2 tygodnie...
Chciałabym zapytać gdyż Wiem, że wiele z Was również ma swoje tragiczne historię dlatego zwracam się z prośbą o podzielenie się własnymi doświadczeniami odnośnie badań, które przeszłyście po stratach Waszych Maleństw. Przede wszystkim chciałabym info czy są badania, które należy wykonać bezpośrednio, w krótkim terminie po stracie ze względu na niedługą odległość. U mnie w pierwszej ciąży nie wyjaśniono przyczyny- standardowo chyba przy pierwszym poronieniu, obecnie jedynie wiem, że miałam paciorkowca z grupy B obecną w wymazie pobranym z kanału szyjki macicy, który podobno był sprawcą odejścia wód płodowych. Nie chcę Wam tu zawracać specjalnie głowy więc gdyby któraś miała ewentualnie jakieś sugestie w sprawie badań, chętnie się dowiem czekając na wiadomość tu lub na priv. Będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrawiam i życzę owocnych staran.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 32
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 3 dni temu #505190 przez sylwka727
Dave już Ci tłumaczę, d-dimery są odpowiedzialne za krzepnięcie krwi czyli jeśli jest powyżej normy to znaczy że krew za bardzo krzepnie czyli jest za gęsta. A nie miałaś przypadkiem 640? Bo norma jest do 500 wiem że koleżance też wyszło coś ponad 600 jak w szpitalu była i tylko jakieś tabletki dostała i wróciły do normy. A ja miałam ponad 6 100 i mnie wypuścili ze szpitala z takim wynikiem i nie przepisali żadnych zastrzyków(dopiero mojej gince pokazałam wyniki i przepisałam mi zastrzyki z clexane) a wszystko dlatego że nie mieli miejsca na patologii...
Gosia przykro mi z powodu twoich strat Ja urodziłam w 6 miesiącu ale nie robiłam potem żadnych badań bo wiedzieliśmy że wszystko przez infekcję wewnątrzmaciczną...
Gosia przykro mi z powodu twoich strat Ja urodziłam w 6 miesiącu ale nie robiłam potem żadnych badań bo wiedzieliśmy że wszystko przez infekcję wewnątrzmaciczną...
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
12 lata 3 dni temu #505199 przez Dave
Sylwka - dzięki, no chyba mi się coś pomieszało. Bo fakt norma to 500, czyli zezarłam zero
Chociaż na wyniku mam właśnie takie dane, ale oni mają te swoje oznaczenia jednostek więc to muszą być setki.
Hmmm..... no to nie wiem co z tym. Ale mój wynik przy Twoim to superowy.
Wizytę u gina mam dopiero 15 stycznia, ale chyba moge poczekać co?
Chociaż na wyniku mam właśnie takie dane, ale oni mają te swoje oznaczenia jednostek więc to muszą być setki.
Hmmm..... no to nie wiem co z tym. Ale mój wynik przy Twoim to superowy.
Wizytę u gina mam dopiero 15 stycznia, ale chyba moge poczekać co?
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 3 dni temu #505264 przez sylwka727
Dave tak sądzę że możesz poczekać bo np ja nie wiadomo od kiedy miałam taki wysoki wynik i nie zapeszając i dzięki Bogu nic się nie stało.
Aha zapomniałam dodać że odbierałam dziś wynik posiewu ze szpitala i ciekawostka taka że robili mi posiew 3.12 , 4.12 i 5.12 za pierwszym razem wyszedł ujemny za drugim wyszło E.coli a za 3 ujemny więc nie wiem co oni w tym laboratorium wyczyniają. Jak zobaczyłam to E.coli to mi serce stanęło
Aha zapomniałam dodać że odbierałam dziś wynik posiewu ze szpitala i ciekawostka taka że robili mi posiew 3.12 , 4.12 i 5.12 za pierwszym razem wyszedł ujemny za drugim wyszło E.coli a za 3 ujemny więc nie wiem co oni w tym laboratorium wyczyniają. Jak zobaczyłam to E.coli to mi serce stanęło
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
12 lata 3 dni temu #505300 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Hej Babeczki
Wpadlam zeby Wam zyczyc spokojnych i rodzinnych swiat!! Pelnych magi i radosci I szczesliwego Nowego Roku, zeby byl dla Was cudowny i zeby w nim spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia!!
Wpadlam zeby Wam zyczyc spokojnych i rodzinnych swiat!! Pelnych magi i radosci I szczesliwego Nowego Roku, zeby byl dla Was cudowny i zeby w nim spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia!!
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72