BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 3 dni temu #504961 przez mesy
Majowka napisał:

czesc dziewczyny,
foteczka lucaska i choinki tym razem! Wesolych Swiat dla wszystkich!

ja kwas foliowy zaczelam brac, moze mi giazdor cos pod choinke przyniesie :laugh: :laugh: :laugh: ...chociaz juz niewyszlo jak chcialam, mial byc braciszek urodzony lipiec-sierpien, co by wynosil wszystkie ciuszki po bracie :laugh: :laugh: (trzeba byc oszczednym) a tu kurcze blade nic jeszcze nie wyszlo...wiec wszstko bedzie za duze ;(

Lucasek śliczny a jaki duży już :lol: :lol: :lol:
Majówka drugie dziecię ? tosz to szok :lol: :lol: ale róbcie róbcie fajnie jest mieć rodzeństwo ;)
Temat został zablokowany.
12 lata 3 dni temu #504974 przez sylwka727
Majówka Lucasek jak zwykle olśniewa :lol:

A ja dziś miałam wizytę i wszystko jest ok jedynie te zasrane d-dimery były tydzień temu 2800 i znów skoczyły na 3600 :dry: a dalej się kujemy :dry: synuś waży już 1140 jestem w szoku jak szybko rośnie :woohoo:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 3 dni temu #504979 przez Dave
Sylwka, wspomniałaś o d-dimerach. Mi poleciały naczynka i sobie zrobiłam badanie.
Ale ja tak ogólnie nie kumam co w zasadzie to badanie daje.
Wyszło mi 64 a niby norma to do 50. Więc raczej nie mam się czym martwić. Ale możesz mi tak w skrócie i po ludzku powiedzieć co to w ogóle za badziewie jest??

No i super, że synuś już taki duży :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
12 lata 3 dni temu #504981 przez julka2404
Dziewczyny jeszcze jestem w szoku, :( . Pewnie słyszałyście z telewizji o tym wypadku we Wrocławiu jak autobus wjechał w przystanek autobusowy? Ja tam byłam. Parkowałam auto 10 metrów dalej i to widziałam. Masakra. Biedni ludzie :( jeszcze mi się nogi trzęsą jak sobie pomyśle. :(

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 3 dni temu #505099 przez gosia28
witam Was wszystkie staraczki.
Co prawda trochę czasu minie zanim psychicznie odpocznę i zdecyduję się na starania o dzidzię i wówczas mogłabym prawdziwie dołączyć do Waszego grona Staraczek, jednakże chciałabym zaczerpnąć Waszej opini, spostrzeżeń, w zasadzie pomocy...
część z Was czytała moją niedawno dodaną "historię moich Aniołkó"- bardzo dziękuję za słowa otuchy. Dla nie zaznajomionych- jestem mamą Aniołka utraconego w 2010 r. w 7 tc. oraz Aniołków bliźniaków Karola i Jasia, których urodziłam 6 grudnia tego roku w 5 miesiącu ciąży. Dziś minęło 2 tygodnie...
Chciałabym zapytać gdyż Wiem, że wiele z Was również ma swoje tragiczne historię dlatego zwracam się z prośbą o podzielenie się własnymi doświadczeniami odnośnie badań, które przeszłyście po stratach Waszych Maleństw. Przede wszystkim chciałabym info czy są badania, które należy wykonać bezpośrednio, w krótkim terminie po stracie ze względu na niedługą odległość. U mnie w pierwszej ciąży nie wyjaśniono przyczyny- standardowo chyba przy pierwszym poronieniu, obecnie jedynie wiem, że miałam paciorkowca z grupy B obecną w wymazie pobranym z kanału szyjki macicy, który podobno był sprawcą odejścia wód płodowych. Nie chcę Wam tu zawracać specjalnie głowy więc gdyby któraś miała ewentualnie jakieś sugestie w sprawie badań, chętnie się dowiem czekając na wiadomość tu lub na priv. Będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrawiam i życzę owocnych staran.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505101 przez gosia28

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 3 dni temu #505190 przez sylwka727
Dave już Ci tłumaczę, d-dimery są odpowiedzialne za krzepnięcie krwi czyli jeśli jest powyżej normy to znaczy że krew za bardzo krzepnie czyli jest za gęsta. A nie miałaś przypadkiem 640? Bo norma jest do 500 wiem że koleżance też wyszło coś ponad 600 jak w szpitalu była i tylko jakieś tabletki dostała i wróciły do normy. A ja miałam ponad 6 100 :dry: i mnie wypuścili ze szpitala z takim wynikiem i nie przepisali żadnych zastrzyków(dopiero mojej gince pokazałam wyniki i przepisałam mi zastrzyki z clexane) a wszystko dlatego że nie mieli miejsca na patologii...

Gosia przykro mi z powodu twoich strat :kiss: Ja urodziłam w 6 miesiącu ale nie robiłam potem żadnych badań bo wiedzieliśmy że wszystko przez infekcję wewnątrzmaciczną...

Moje Aniołki[*]
12 lata 3 dni temu #505199 przez Dave
Sylwka - dzięki, no chyba mi się coś pomieszało. Bo fakt norma to 500, czyli zezarłam zero :laugh:
Chociaż na wyniku mam właśnie takie dane, ale oni mają te swoje oznaczenia jednostek więc to muszą być setki.

Hmmm..... no to nie wiem co z tym. Ale mój wynik przy Twoim to superowy.

Wizytę u gina mam dopiero 15 stycznia, ale chyba moge poczekać co?

12 lata 3 dni temu #505207 przez Dave
No i w ciąży ten wynik tez może być podwyższony.

12 lata 3 dni temu #505264 przez sylwka727
Dave tak sądzę że możesz poczekać bo np ja nie wiadomo od kiedy miałam taki wysoki wynik i nie zapeszając i dzięki Bogu nic się nie stało.

Aha zapomniałam dodać że odbierałam dziś wynik posiewu ze szpitala i ciekawostka taka że robili mi posiew 3.12 , 4.12 i 5.12 za pierwszym razem wyszedł ujemny za drugim wyszło E.coli :ohmy: a za 3 ujemny więc nie wiem co oni w tym laboratorium wyczyniają. Jak zobaczyłam to E.coli to mi serce stanęło :dry:

Moje Aniołki[*]
12 lata 3 dni temu #505267 przez Dave
Sylwka - poczekam.

A te Twoje wyniki to na prawdę niezłe. Nie wiem jak oni tam to robią, że takie mega wyniki się pojawiają.

12 lata 3 dni temu #505271 przez sylwka727
Dave też nie mam pojęcia tak samo jak za pierwszym razem w szpitalu wyszło mi w moczu białko i full bakterii a na drugi dzień czyściutki z nielicznymi bakteriami ...

Moje Aniołki[*]
12 lata 3 dni temu #505286 przez Dave
No i bądź tu człowieku mądry, i..... zdrowy.

12 lata 3 dni temu #505300 przez MagdaM
Hej Babeczki :)
Wpadlam zeby Wam zyczyc spokojnych i rodzinnych swiat!! Pelnych magi i radosci :) I szczesliwego Nowego Roku, zeby byl dla Was cudowny i zeby w nim spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia!!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
12 lata 3 dni temu #505310 przez Mirella
Hej babeczko, jak milutko :lol: Tobie również radosnych pogodnych wesołych udanych i świętych :kiss: I wpadaj częściej, stara ekipa sie zbiera po Nowym Roku, dołączysz? :lol:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia