- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 95
12 lata 20 godzin temu #508585 przez studentkaae
to jutro świętujemy II kreski fredeczki, a w poniedziałek ferritki co?
ale by superowo było.
no przecież któraś ten niezepsuty test nam musi w końcu tutaj pokazać
A Moniaaa - gdzie Ty się podziewasz? jak sytuacja u Ciebie?
wpadka - heh, faktycznie u nas to mało prawdopodobne, no chyba, żeby wyłączyć myślenie...
ale by superowo było.
no przecież któraś ten niezepsuty test nam musi w końcu tutaj pokazać
A Moniaaa - gdzie Ty się podziewasz? jak sytuacja u Ciebie?
wpadka - heh, faktycznie u nas to mało prawdopodobne, no chyba, żeby wyłączyć myślenie...
Temat został zablokowany.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
12 lata 20 godzin temu #508587 przez MoNiaaa
ferritka czy tobie sie czasem niepomylilo??mialas miec @ wtedy co ja czyli wczoraj a nie dzis...
u mnie narazie cisza ale na tescie jedna krecha..aleto co wam wczoraj pislaam o takiej przezroczystej drugiej krescce to jak wieczorem zobaczylam to byla juz lekko rozowa...ale dzis byla powtroka z testowania i znowu 1 zaczynam sie denerwowac ze nic z tego i chyba odreagowuje troszke zlosc na innych(czytaj mezu) ochoty na seks ZERO!!!!!
co do aborcji niby jestem na NIE ale dopuki co sie nie przytrafi to nie mozesz nic powiedziec bo to od wielu czynnikow zalezy
Gosia z majowej(ktora tez bylam:( ) niestety musiala usunac coreczke
Inso super brzuszek!!jaki juz duzy super tylko czekac na zdjecie maluszka:)
co do cia zinnych ostatnio ciagle o kims slysze co zaszedl w ciaze albo juz rodzi...zawsze w tym momencie takie dziwne uczucie smutku:( teraz w ciaze zaszla zona kolegi u ktorego we wrzesniu bylismy na slubie(ja wtedy bylamn w ciazy)
niech w koncu pokaze ten test z II to poze pozniej sie posypie??
dziekiz e liczycie ze ja zaczne ten lancuszek ale we mnie coraz mniejsze nadzieje choc @ jesczez nie ma wiec jakis cien zawsze pozostaje.ale po moim zabiegu nie wiem nawet czy mam regularne cykle
jutro do pracy ide bleeee
mam nadzieje ze bedziecie tez tak aktywne to czas mi milej zleci
u mnie narazie cisza ale na tescie jedna krecha..aleto co wam wczoraj pislaam o takiej przezroczystej drugiej krescce to jak wieczorem zobaczylam to byla juz lekko rozowa...ale dzis byla powtroka z testowania i znowu 1 zaczynam sie denerwowac ze nic z tego i chyba odreagowuje troszke zlosc na innych(czytaj mezu) ochoty na seks ZERO!!!!!
co do aborcji niby jestem na NIE ale dopuki co sie nie przytrafi to nie mozesz nic powiedziec bo to od wielu czynnikow zalezy
Gosia z majowej(ktora tez bylam:( ) niestety musiala usunac coreczke
Inso super brzuszek!!jaki juz duzy super tylko czekac na zdjecie maluszka:)
co do cia zinnych ostatnio ciagle o kims slysze co zaszedl w ciaze albo juz rodzi...zawsze w tym momencie takie dziwne uczucie smutku:( teraz w ciaze zaszla zona kolegi u ktorego we wrzesniu bylismy na slubie(ja wtedy bylamn w ciazy)
niech w koncu pokaze ten test z II to poze pozniej sie posypie??
dziekiz e liczycie ze ja zaczne ten lancuszek ale we mnie coraz mniejsze nadzieje choc @ jesczez nie ma wiec jakis cien zawsze pozostaje.ale po moim zabiegu nie wiem nawet czy mam regularne cykle
jutro do pracy ide bleeee
mam nadzieje ze bedziecie tez tak aktywne to czas mi milej zleci
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 20 godzin temu #508588 przez julka2404
pani_p napisał:
Ja to byłam w takim szoku że przez 6 miesięcy nie mogłam się ogarnąć. Miałam 20 lat jak się młody urodził. I dzisiaj dziękuję Bogu za to że Go mamy. Bo perspektywa drugiego dziecka nie klaruje się pozytywnie niestety
julkai tu rozumiem
A nie jak ktoś cały czas bez zabezpieczenia a później zdziwiony, że jak to możliwe?!
Ja to byłam w takim szoku że przez 6 miesięcy nie mogłam się ogarnąć. Miałam 20 lat jak się młody urodził. I dzisiaj dziękuję Bogu za to że Go mamy. Bo perspektywa drugiego dziecka nie klaruje się pozytywnie niestety
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508594 przez MoNiaaa
moja Julka jest z wpadki ja niby mialam swiadomosc ze moge zajsc w ciaze ale jak sie jest mlodym to i glupim i sie wydawalo ze nam sie to nie przytrafi.staralam sie liczyc dni plodne i wychodzic przed...no a jednak julka bach i jest:P a teraz sie staramy i jakos nie wychodzi...
i mam chyba schize po tej ciazy bo polozna mi powiedziala ze dlatego sotatnio ten test wyszedl tak pozno bo juz byla jakas wada i malo tego HCG no i teraz @ brak i na tescie tez jedna kreska i jak sie okaze ze jestemn w ciazy i znowu mi sie to zdarzy???
i mam chyba schize po tej ciazy bo polozna mi powiedziala ze dlatego sotatnio ten test wyszedl tak pozno bo juz byla jakas wada i malo tego HCG no i teraz @ brak i na tescie tez jedna kreska i jak sie okaze ze jestemn w ciazy i znowu mi sie to zdarzy???
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508597 przez pani_p
julka Nie dziwię się, ja nawet jak nam się uda to nie wiem jak zareaguje no bo to takie "wielkie" jest. I planowane przecież będzie.
Monia Zabraniam mieć takich złych myśli! Nie wolno! Postaraj się myśleć pozytywnie:*
Ja uciekam z koleżanką na piwko póki jeszcze mogę Miłego wieczorku dziewczyny
Monia Zabraniam mieć takich złych myśli! Nie wolno! Postaraj się myśleć pozytywnie:*
Ja uciekam z koleżanką na piwko póki jeszcze mogę Miłego wieczorku dziewczyny
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508598 przez studentkaae
a ja pamiętam jak właśnie miałam te 20 lat i tak aż do skończenia studiów nawet, miałam taki lęk, żeby tylko nie wpaść, istna paranoja mnie ogarniała w tym teamcie... a teraz proszę, chcę mieć dziecko i nic nie wychodzi buuuuu
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508600 przez GwenB
MoNiaaa napisał:
Monia, myśl pozytywnie, co to ma być?!
Monia, myśl pozytywnie, co to ma być?!
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
12 lata 20 godzin temu #508602 przez ferritka
ej Moniaaa, Ty oddal te złe myśli...bo jesli się o czymś mysli to się to przyciąga do siebie... wszystko jest dobrze,slyszysz!!! nooo. Czekamy bo może Twoje testy też jakieś "przeterminowane" są i do 3xsztuka;>
jeśli pochrzaniłam - a jest to mozliwe bo zapominam się jak babcia ze schizofrenią na kwasie - to @ spóźnia się dziś 2 dzień
jeśli pochrzaniłam - a jest to mozliwe bo zapominam się jak babcia ze schizofrenią na kwasie - to @ spóźnia się dziś 2 dzień
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508605 przez studentkaae
Moiaaaa - jak nie ma @ to jest nadzieja - pamiętasz?? nosek do góry!!! nie myśl tak, każda ciąża inna i nie można zakładać od razu, że coś będzie źle.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508609 przez MoNiaaa
ferritka u ciebie z @ tak samo jak i u mnie tez ei spoznia i nie czuje zeby sie zblizala..??
nawet nie wiem czy moge sie napic??zrobie test jesczze w sylwka bo juz zgupialam...
a u mnie nie do 3 razy sztuka bo juz 3 testy poszly..ale jakos nie wyrzucam ich nawet nie wiemc zewmu ale nie moge
nawet nie wiem czy moge sie napic??zrobie test jesczze w sylwka bo juz zgupialam...
a u mnie nie do 3 razy sztuka bo juz 3 testy poszly..ale jakos nie wyrzucam ich nawet nie wiemc zewmu ale nie moge
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
12 lata 20 godzin temu #508616 przez GwenB
A co do wpadek to mam podobne zdanie. Przy okazji tego tematu przypomniała mi się sytuacja jak kilka lat temu brałam tabletki. Z moim wtedy jeszcze narzeczonym bardzo sie pilnowalismy, ale i tak raz coś pokreciłam i pod koniec opakowania zorientowalam sie, ze nie wzielam jednej tabletki z poczatku, ale wtedy sie stresowalismy. Teraz jak o tym pomysle to mi przykro, bo teraz tez sie stresujemy i to chyba jeszcze bardziej niz wtedy, ale dlatego ze nie wychodzi.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
12 lata 19 godzin temu - 12 lata 19 godzin temu #508629 przez sylka
Gwen ja mam niedoczynnośc i problemy z prolaktyną. Przed ciążą miałam już podwyższone TSH i od tego serce mi nawalało ale nikt tego nie łączył. Dopiero w ciaży wykryli niedoczynność tarczycy (wyniki gwałtownie skoczyły) i odkąd biorę leki serce jak nówka nie mam tachykardii. O dziwo mimo przeciwnośći: podwyższonego TSH, jajników z cechami PSOS, podwyższonej prolaktyny i cyklami po 30-100 dni zafasolkowałm po 2 mies starań gdzie nie dawałam sobie wielkich szans. Zaczelisy sie starac bo wiedziaąłm że długo zejdzie. Zajeta praca i obroną pracy mgr nawet zapomniaąłm że sie staramy i jak nie przyszła @ to zatestowałam po 2 tyg od niej. Zapomniałąm że miałą być wogóle a stawiałąm że przez stres sie poprzestawiałam znów. Zastanowiało mnie tylko roztargnienie, skleroza i ciagłe ziewanie. Był to 4 tc a z terminu OM powinien być chyba 6 czy 7tc.
Przez cały okres po ślubie zbytnio aż tak nie uważaliśmy ale na maksa starania to były przez te 2 mies. wczeniej uważaliśmy ze jak bedzie dzidziuś to super a jak nie to najwidoczniej nie na niego pora.
Przez cały okres po ślubie zbytnio aż tak nie uważaliśmy ale na maksa starania to były przez te 2 mies. wczeniej uważaliśmy ze jak bedzie dzidziuś to super a jak nie to najwidoczniej nie na niego pora.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 19 godzin temu przez sylka.