- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
14 lata 9 miesiąc temu #9106 przez kivi
więc tak..tu ogólnie idzie się do lekarza ogólnego i później wizyty są na przemian z położną, nie badają ginekologicznie, chociaż...moją koleżankę zaprosił na kozetkę, ja miałam tylko badanie ciśnienia i krwi ( tych badań za to cały stos)
Do ginekologa kierują jak coś się dzieje...
Ja chodziłam prywatnie na USG i to dzięki badaniu dowiedziałam się, że ciąża nie rozwija się, dlatego też teraz napewno pójdę na USG prywatnie ale może pierw poproszę lekarza ogólnego ( zmieniłam i muszę sprawdzić nastawienie) o USG na początku ciąży przez wzgląd na tamtą sytuację.
Dodaję raz jeszcze mój teścik którego kolor przemiło ciemnieje, też aż tak na teście nie widać..ale NAPRAWDE
Do ginekologa kierują jak coś się dzieje...
Ja chodziłam prywatnie na USG i to dzięki badaniu dowiedziałam się, że ciąża nie rozwija się, dlatego też teraz napewno pójdę na USG prywatnie ale może pierw poproszę lekarza ogólnego ( zmieniłam i muszę sprawdzić nastawienie) o USG na początku ciąży przez wzgląd na tamtą sytuację.
Dodaję raz jeszcze mój teścik którego kolor przemiło ciemnieje, też aż tak na teście nie widać..ale NAPRAWDE
Temat został zablokowany.
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- martela89
- Gość
14 lata 9 miesiąc temu #9109 przez martela89
kivi gratulacje aż mi łzy naszył do oczu jak przeczytałam,bo przypomniałam sobie jak ja zobaczyłam 2 kreski na teście-beczałam ze szczęścia mężowi w ramie
super,super...!!!!!!!!!!!
super,super...!!!!!!!!!!!
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Mniej Więcej
14 lata 9 miesiąc temu #9112 przez basik_twins
Moja pierwsza dróga kreska tez taka była
Tutaj w sumie tez nie jestem badana od środka ale badania krwi co miesiac i wizyta a ja w sumie mam kiedy sie umuwie na wizyte i nie do ogolnego tylko ginekologa szpitalnego bo PL polozna ani inna zwykla polozna ciaz bliźniaczych w tym kraju prowadzić nie moze no ale u nas USG się robi w 10tyg zeby sprawdzic czy wszystko ok czy cos może sie dzieje i jest bezplatne (jak sie ma ubezpieczenie ze wszystkim) tylko wypalenie filmiku na CD kosztuje 6 eu
Ale za to moczu mi nie badaja a w 3/4 ciazach blizniaczych potrzeba szwu wiec w czwartek bede ginke maltretowac pytaniami przez pol h
Przerabane w tej norwegi co oni tacy niedelikatni....
Tutaj w sumie tez nie jestem badana od środka ale badania krwi co miesiac i wizyta a ja w sumie mam kiedy sie umuwie na wizyte i nie do ogolnego tylko ginekologa szpitalnego bo PL polozna ani inna zwykla polozna ciaz bliźniaczych w tym kraju prowadzić nie moze no ale u nas USG się robi w 10tyg zeby sprawdzic czy wszystko ok czy cos może sie dzieje i jest bezplatne (jak sie ma ubezpieczenie ze wszystkim) tylko wypalenie filmiku na CD kosztuje 6 eu
Ale za to moczu mi nie badaja a w 3/4 ciazach blizniaczych potrzeba szwu wiec w czwartek bede ginke maltretowac pytaniami przez pol h
Przerabane w tej norwegi co oni tacy niedelikatni....
- martela89
- Gość
14 lata 9 miesiąc temu #9113 przez martela89
Widać!!! Bardzo wyraźnie,że są dwie
kivi mogę zapytać ile masz lat?
kivi mogę zapytać ile masz lat?
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Mniej Więcej
14 lata 9 miesiąc temu #9114 przez Madzia89862
kivi kochana jezeli ci po wskazanym czasie taka kreseczka wyszła a uwiez mi dla mnie jest widoczna bo ja tez na swoim taka mialam i co??:)i byłam w ciazy.lec szybko na badanie krwi albo jeszzcze 1 tescik rob:)
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
14 lata 9 miesiąc temu #9117 przez kivi
ano wyszła wyszła i test elektroniczny, który jest bardzo czuły ponoć pokazuje ciążę teraz tylko chcę spokojnie odczekać czas do miesiączki (28 marzec) to taki czas przełomowy powiadają... Życie uczy pokory, więc powiedziałam tylko mężusiowi i przyjaciółce tej w ciąży, którą gonię i narazie spokojnie...bez stresu niepotrzebnego i podsycania emocji...wiemy, że to jeszcze nie wszystko, że to nie gwarantuje nam, że będzie super///ale wierzę, że będzie od zawsze byłam optymistką!!!
NIe chcę Was opuszczać i iść na inny wątek...Wiecie, kalkulator ciąży pokazał mi że dzidzia urodzi się 6 grudnia, he, he ale numer ale nie nazwę go MIKOŁAJ
Ściskam Was...ide coś porobić od rana siedze i klikam tu i klikam
NIe chcę Was opuszczać i iść na inny wątek...Wiecie, kalkulator ciąży pokazał mi że dzidzia urodzi się 6 grudnia, he, he ale numer ale nie nazwę go MIKOŁAJ
Ściskam Was...ide coś porobić od rana siedze i klikam tu i klikam
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- martela89
- Gość
14 lata 9 miesiąc temu #9121 przez martela89
O jest już nawet śliczny suwaczek, chyba najmłodszego oczekiwanego maleństwa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- martela89
- Gość
14 lata 9 miesiąc temu #9135 przez martela89
Nie wiem,a spróbuj na jakiejś innej stronie
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #9137 przez basik_twins
Suwaczek pokazuje tak samo "mniej więcej" jak lekarz liczy według ostatniej miesiączki niektóre liczą według terminu porodu mi tylko na tych dwóch pokazuje prawidłowo wysokość ciąży.
Na USG powiedziano mi z dokładnością co do dnia i puki co (a mam USG co 2 tyg) nikt temu wyliczeniu nie zaprzeczył, chociaż ja sama je bagatelizyje uwazam ze jest o tydz wyższa, bo według wyliczeń lekarzy musiałabym zajść w ciążę dzień przed okresem.
Chyba że liczą od zagnieżdżenia się jajka - generalnie sprawdz maluchy i baby cos tam z moich suwaczkow dla porównania
Na USG powiedziano mi z dokładnością co do dnia i puki co (a mam USG co 2 tyg) nikt temu wyliczeniu nie zaprzeczył, chociaż ja sama je bagatelizyje uwazam ze jest o tydz wyższa, bo według wyliczeń lekarzy musiałabym zajść w ciążę dzień przed okresem.
Chyba że liczą od zagnieżdżenia się jajka - generalnie sprawdz maluchy i baby cos tam z moich suwaczkow dla porównania
Ostatnio zmieniany: 14 lata 9 miesiąc temu przez basik_twins.
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Mniej Więcej