BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #8753 przez basik_twins
Tak! Wytrzymasz :lol:

Bo jak nie to zaczne mówić że Mirella ma zawsze racje :blink:
Temat został zablokowany.
14 lata 9 miesiąc temu #8766 przez angellika1
Mirella - to świetny pomysł na te pisanki mega odstresowanie a ja mam co roku zabawę przy malowaniu pisanek jak dziecko :) :D

Kivi - z tymi testami to 100 procentowa racja każdy to nam tłumaczy (ale jak tu coś powiedzieć komus kto z uporem maniaka robi ciągle te same błędy :D ) wierze w to że będzie dobrze ..

basik_twins -tak sobie czytam Twoje wypowiedzi i potwierdzam słowa kivi :D
coraz częściej myślę o bliźniakach bo u mojego męża w rodzinie były bliźniaczki :) :D
No tak ale najpierw ,uszę byc w ciąży....moja koleżank mówi że jak tak długo nie mogę zajść to jak już w końcu zaciążę do ze zdwojoną siłą hehehehehehe
14 lata 9 miesiąc temu #8771 przez basik_twins
No byle by w ciąży wszystko było ok albo zeby była dwujajowa - mniej stresu.

No i można mieć parke, ja się treaz stresuje czekając na potwierdzenie płci w przyszły czwartek.

Wiesz dwie dziewuchy lub dwuch chłopaków to jednak różnica niż jeden dzieciaczek w ogóle.

Kiwi zmień klimat bedą bliźniaki :P
14 lata 9 miesiąc temu #8795 przez Mirella
Kivi, no pewnie że jestem super :P Jak my wszystkie tutaj :) A przyznaj się, jeszcze ze trzy testy w szufladzie na zapas leżą, nie? No i jak Ty masz do 28 wytrzymać? :)

Basik, spoko, Twojego porodu nie przegapię na pewno, Holandia liberalny kraj to się zgodzi i zrobimy sobie na forum transmisję na żywo :P Kivi mi żadnego zonka nie zrobi, ona tak samo niecierpliwa jak ja, nie wytrzyma do niedzieli następnej :P No pewnie że mam zawsze rację!

Eash, Grazia, jakoś Was nie widzę, gdzie Wy?
14 lata 9 miesiąc temu #8800 przez _aga86_
Mirella jestes bezbledna!!! Ale sie nasmialam :woohoo: Przynajmiej przyszle mamuski moga sie chwilowo odstresowac czytajac Twoje wypowiedzi- tego Im wlasnie trzeba :blink:

14 lata 9 miesiąc temu #8803 przez Madzia89862
ehh u nas w rodzinie były podwojne pary blizniacze ale nam ine bylo pisane miec blizniaki:(nie reguła a i po tabl.anty tez podobno wieksza szansa a tu lipa
14 lata 9 miesiąc temu #8804 przez basik_twins
Rozszalała się nam kobieta :lol:

W końcu chociaż jedna ;)
14 lata 9 miesiąc temu #8807 przez grazia
witaj Mirella u mnie nic sie nie zmienilo tylko w pracy kociol ida swieta i ludzie szaleja , od dzisiaj biore duphaston 2 razy dziennie przez 10 dni pozniej testuje jak beda dwie krechy to musze isc po nastepne opakowanie niemoge wtedy przerwac brania tego leku czytam wasze posty trzymam za dziewczyny w podobnej sytuacji jak ja kciuki nie zapomialam o was tylko jestem troche zmeczona i praca i wyczekiwaniem na tescie dwuch kresek nienapalam sie zbytnio co ma byc to bedzie wszystko w rekach boga jestem i bede z wami a jak co bedzie sie u mnie ciekawszego dzialo to napewno sie odezwe trzymajcie sie kobietki i te wyczekujace kreseczek , przyszle i obecne mamy zycze wszystkiego dobrego kazdej po kolei pozdrawiam trzymajcie sie buziaczki pa

grazia
14 lata 9 miesiąc temu #8855 przez eash
hej, hej, ja tez jestem. czytam was na bieżąco, tylko na pisanie juz mi czasu i sił nie starcza. mam teraz kociol w pracy - podobnie jak grazia, choc z nieco innych powodow - a do tego non stop kloce sie z mezem. o pieniadze. tak, wiem, jestem straszna, oboje jestesmy straszni, powinnismy miec motylki w brzuchu, mowic do siebie "kochanie" i "cukiereczku" i kochac sie trzy razy dziennie, tymczasem wszystko sie zaczyna psuc. chyba gdzies tam podswiadomie kazde z nas obiwnia to drugie o problemy z zajsciem w ciąże, choc niby wiemy, ze to obwinianie jest absurdalne. do tego pieniadze - ciagle ich brakuje. za kazdym razem musimy wybierac - nowe buty na wiosne czy jedzenie, remont czy inwestowanie w gospodarstwo... kredyt goni kredyt, wsciekam sie na meza, ktory mi sie wydaje niezaradny i ktory mnie wkurza tym, ze zarabia polowe z tego, co ja i nic z tym nie probuje robic... eh, widzialy galy co braly, nie mam prawa sie skarzyc, skoro z calym swiatem walczylam o to malzenstwo... mowie wam, dupa. a do tego - czuje, ze wpadam w mega depresje polaczona ze zloscia na caly swiat, a to u mnie oznacza tylko jedno: napiecie przedmiesiaczkowe. zadnych boli brzucha, zadnych nudnosci, wymiotow, bolu jajnikow, jedynie deprecha i wscieklosc. i juz bez testu wiem, ze chyba znow nam nie wyszlo. i pewnie juz nie wyjdzie, bo jak ma wyjsc, skoro coraz gorzej sie nam uklada i juz nawet nie mamy ochoty na siebie w lozku popatrzec, a co dopiero nad dzieckiem pracowac... :(

dziewczyny, musi sie udac choc jednej z was, to bardzo wazne dla pozostalych - to nas podbuduje, umocni w wierze, ze sie uda, ze musi sie udac i reszcie.
14 lata 9 miesiąc temu #8873 przez angellika1
eash - nie chociaż jednej a WSZYSTKIM :) i mówię ci że tak będzie, a moze ta Wasza kłótnia doprowadzi do ciąży no bo wiesz..... jak tak zaczniecie sie mocno godzić i stęsknieni zaczniecie sie przytulaś nie myśląc o dziecku tylko o tym jak wam jest cudownie to ,musi wyjść z tego dzidzia :)) główka do góry a napewno będzie dobrze.......

Dziewczyny ja dzisiaj pomyślałam, że upiekę ciasto ze śliwakmi...ale z kąd tu wziąć śliwki??? przejzałam lodówke i znalazłam mrożone truskawki...zobaczymy co z tego będzie :D :D :D

pozdrawiam i przypominam o nie robieniu testów przed 28 ;)
14 lata 9 miesiąc temu #8899 przez Mirella
Eash, Ty to trochę przesadzasz z tym robieniem wszystkiego tak jak ja, zrób coś wreszcie po swojemu :) A co, myślisz że my się nie kłóciliśmy??? Oczywiście że niepowodzenie w spłodzeniu potomka przenosi się na inne dziedziny życia, niestety.... Szczęście mają ci, którym udaje się szybko, jak się zaczyna stres to i problemy w małżeństwie się zaczynają. Ale to mija, tyle Ci powiem :) Nam minęło to i Wam minie :D

Zżyłam się z Wami i chociaż ja nie w temacie bo się jeszcze nie staram, a jedno już raczkuje, to się na te pierwsze dwie krechy doczekać nie mogę, prawie tak jak na pierwsze świadome "mama" Klaudii :)

Angellika, miałaś zachomikowane truskawki w lodówce? Ty szczęściaro!!! A mnie się chce herbatników kakaowych i nie mam.... buuuuuuuuuuuuuuuuu

No robić te testy w terminie sensownym oczywiście, i donosić o dwóch krechach, zdjęcia testów najlepiej robić, ino szybciutko :D Trzymam kciuki nieustająco :)
14 lata 9 miesiąc temu #8911 przez kivi
Hej! zaczyna się kolejny tydzień, jakoś wytrzymałam i nie zrobiłam jeszcze testu...i chyba nie zrobię, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że znów się nie udało, piersi bolą jak miesiąc temu...bardzo ...na miesiączkę :-( która planowo powinna być 27-28 marca więc by się zgadzało...objawy przedmiesiączkowe pojawiają się na czas, dziś wszystko leciało mi z rąk ( chyba zaczyna się PMS)ehhh chciałabym poznać złoty przepis na ZAJŚCIE
14 lata 9 miesiąc temu #8913 przez Mirella
mojej koleżance lekarz powiedział, że najszybciej zachodzą te co nie chcą, może zacznij uważać żeby nie zajść :)
14 lata 9 miesiąc temu #8949 przez eash
przyznaję bez bicia - rano zrobilam test. wynik negatywny, a jakże :( dzisiaj jest 28 dzien cyklu, w zasadzie powinnam jeszcze odczekac z testem chociaz 2-3 dni, ale - deprecha i wscieklosc na wszystko i tak juz dawno mi miesiaczke zapowiedzialy, wiec wszystko mi jedno juz bylo i zrobilam. i, jak na zlosc, do pracy jechalam z dziewczyna, za ktora nie przepadam, a ktora ma dwojke dzieci i uwielbia mi dowalac, ze ja nie mam. kiedys wam o niej opowiadalam. eh... deprecha na maksa - z powodu testu, pms i tych jej dzieci... z kazdego powodu.
14 lata 9 miesiąc temu #8978 przez basik_twins
Kivi mnie tez cycki bolały przed okresem którego już nie dostałam i bolały mnie tak chyba z miesiąc czasu czy półtora później przeszło na same sutki ;)

Według mnie też wszystko było według comiesięcznego planu, cyckami nie ma się co sugerować.
Bo skoro ja tak miałam to ktoś inny też tak może mieć nie...? :silly:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka