BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 9 miesiąc temu #7413 przez eash
juz to chyba pisalam, najwyzej sie powtorze, ze nie tylko kiedys, dawno, dawno temu kobiety modlily sie o miesiaczke, ale i my same przeciez nie tak dawno... no a przynajmniej ja. jak sobie przypomne nasza pierwsza peknieta gumke, moje lzy i mysli samobojcze w zwiazku z tym, moje przerazenie, bezsennosc i milion zdrowasiek odmowionych po to tylko, zeby to nie byla ciąża, moj sprint do ginekologa po tabsy anty (choc zarzekalam sie, ze nigdy nie wezme tego do ust), a potem w koncu upragniony okres i nastepne 1,5 roku na tabsach, no bo jak gumki zawodza, to chyba nie ma wyjscia... a teraz sytuacja sie odwrocila i tez jest zle, bo znienawidzony okres jest. babie nie dogodzisz, heh ;)
Temat został zablokowany.
14 lata 9 miesiąc temu #7414 przez eash
grazia, co u ciebie ???
14 lata 9 miesiąc temu #7423 przez Asieńka
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze tylko czy wzdęcia, gazy :blush: i nadmierna ilość śluzu to może być jakiś objaw ciąży??
14 lata 9 miesiąc temu #7432 przez kivi
cześć laseczki :-)

Ja będąc w ciąży miałam wzmożone gazy ( moja przyjaciółka także, jest w kolejnej ciąży i ma tak samo) i śluz także w większej ilości :-)

Nawiązując do wcześniejszych opowieści, my także staramy się działać jak w zegarku, jak robimy dzień przerwy to mam wyrzuty sumienia, że może właśnie przegapiamy TEN moment...
Sex nie sprawia takiej radości jak ten sprzed starań...ale wierzę, że jak już zajdziemy...będziemy cieszyć się nim na nowo :-)

I jak później powiedzieć dziecku że poczęte było z wielkiej miłości i namiętności skoro ten sex jest taki....naciągany :-) ale zapewne większość starających się ma ten sam problem...nic tylko to przejść!!!

U mnie dziś owulacja :-) teścik owulacyjny pokazał dwie mega krechy... przytulanko nieuniknione, może po1 dniu przerwy będzie milusie, i namiętne? ...kto wie...

Ściskam Was mocno!!!!!!!!!!!!
14 lata 9 miesiąc temu #7435 przez Mirella
Oj tak, te gazy.... Na szczęście kobiecie w ciąży dużo się wybacza :P

Kivi, trzymam kciuki bardzo moooooocno!!!!!! Co prawda to prawda, w czasie starań seks traci na jakości.... ale co tam, potem się zapomina że to poczęcie takie mało romantyczne było :)
14 lata 9 miesiąc temu #7448 przez Madzia89862
ja tez mam takie objawy ale w ciazy chyba nie jestem:)4 miesiace temu ponad rodziłam,miesiaczki nie mam a i zabezpieczenie było zatem to chyba nie reguła????
14 lata 9 miesiąc temu #7451 przez Mirella
Madzia gazy nie oznaczają ciąży, to raczej ciąża oznacza gazy :)
Ale wiesz, znam taki przypadek, że kobieta po ciąży zaszła w drugą zanim wróciła @ i zorientowała się dopiero jak dziecko zaczęło się ruszać :)
14 lata 9 miesiąc temu #7454 przez _aga86_
Moja Ciocia wlasnie nalezy do takich osob, ale zorientowala sie troszke wczesniej nim poczula ruchy, ale to chyba byl 3 miesiac- dokladnie nie pamietam...

14 lata 9 miesiąc temu #7468 przez grazia
CZESC DZIEWCZYNY U MNIE 11DC CYKLU BOLI MNIE DÓL BRZUCHA ,POJAWIL SIE TEZ JAKIS SLUZIK , PRZYTULAMY SIE Z MEZEM JAK TYLKO MAMY NA TO OCHOTE , W PONIEDZIALEK IDE NA USG ZOBACZYC JAK UROSLY PECHERZYKI W TYM CYKLU BEZ STYMULACJI LEKAMI SAM KWAS FOLIOWY MAGNEZ I DO PRZEDWCZORAJ KAPSULKI Z WIESIOLKA , STARAM SIE NIEMYSLEC TAK O TYM CZY SIE UDA CZY NIE ALE TO CHYBA SAMO PRZYCHODZI , W PRACY WIELKI KOCIOL DUZO PRACY A PRACOWNIKOW BRAK , WRACAM WYKONCZONA , ZE NIE MAM SILY SIE UMYC , JAK JUZ PISALAM W PAZDZIERNIKU ZOSTANE CIOCIA , SIOSTRA ODPUSCILA I ZASZLA W CIAZE A TEZ MÓWILA ZE ONA NIE BEDZIE PEWNIE MIALA BO ZA STERA BO SIE NIEUDAJE A TU TAKA NIESPODZIANKA I WIECIE CO I NAM SIE UDA CZUJE TO I TO JUZ NIEDLUGO , ZYCZE Z CALEGO SERCA WSZYSTKIM NAM DWÓCH GRUBYCH KRECH A MOZ ENA SWIETA BOZEGO NARODZENIA BEDZIE NIESPODZIANKA DLA DZIADKÓW PRZEPIEKNE BOBASKI ? JUZ NIEBAWEM BEDZIEMY SIE CHWALIC BRZUSZKAMI TRZYMAJCIE SIE DZIEWCZYNY RAZEM JEST ZAWSZE LATWIEJ PISZCIE CO NOWEGO , JUZ NIEDLUGO WIOSNA A ZNIA NOWE SILY I POGLADY NA ZYCIE MUSIMY UBRAC SIE W CIERPLIWOSC WIEM ZE TO LATWO POWIEDZIEC ALE CO NAM POZOSTAJE , PLACZ ? NERWY ? CHYBA NIE O TO NAM CHODZI BUZKI I DUPCIE DO GORY DO DZIELA MOJE PANIE POZDRAWIAM I PRZESYLAM GORACE FLUIDKI

grazia
14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #7480 przez paula3264
hejka jestem tu nowa i jestem po porodzie.slyszalam ze po porodzie mozna latwo zajsc w nastepna .mialam co prawda stosunek z mezem do konca w srodku w dni plodne i co?. nic. w ciazy nie jestem. a chcialam.przyszla ta durna miesiaczka i czerwona jak burak.a boli brzuch jak nic i leci jak z cysterny.to moja druga miesiaczka od porodu a 30.12.09 urodzilam coreczke.polog mialam tylko 4 tyg.i nie karmie piersia od samego poczatku
14 lata 9 miesiąc temu #7485 przez Asieńka
No to w takim razie więcej gazów sobie życzę :laugh: i za tydzień jeśli nie przyjdzie @ do gina i zobaczymy co się tam szykuje za niespodzianka :) Mam nadzieję tylko, że nie będzie rozczarowania jak 2 miesiące temu...

Pozdrawiam
14 lata 9 miesiąc temu #7498 przez Mirella
Paula, bo łatwo nie oznacza stuprocentowo.... mnie też na początku leciało jak z cysterny, teraz się unormowało. Ja wychodzę z założenia że za drugim razem łatwiej, bo presja psychiczna jest mniejsza, zegar biologiczny nie tyka tak głośno, stres mniejszy.... Już niedługo się nam pochwalisz dwiema krechami :)

Asieńka trzymam kciuki żeby nie przyszła @ i żebyś miała się czym chwalić :) A tak swoją drogą to Ty masz nerwy... Ja bym już była po trzech testach i dwóch badaniach krwi :)
14 lata 9 miesiąc temu #7511 przez Madzia89862
no tak...nie straszcie mnie bo jak mowilam @ jeszcze nie mam rodziłam ponad 4 miesiace temu karmie ciagle piersia a stosunki sa z prezerwatywa wiec chyba raczej nie jestem w 2...:)choc czasem mam wrazenie ze motylki mam w brzuchu ale tak sie działo w miesiac po porodzie a wspolzycie rozpoczelismy pozniej:)moj brzuszek przez 9 miesiecy sie przyzwyczail do kopniakow od srodka i chyba plata mi czasem teraz falszywe figle:)kochane wszystkim zycze 2 kreseczek na tesciku:)
14 lata 9 miesiąc temu #7512 przez _aga86_
Nie masz sie czym martwic Madzia- z Twoich wypowiedzi wynika, ze nie ma obcji zebys byla w ciazy:)

14 lata 9 miesiąc temu #7513 przez eash
czujecie czasem takie zwariowane pragnienie zmiany, ale nie jakiejs zwyklej typu farba na wlosy czy nowe spodnie, ale zmian stuprocentowych, totalnych...? ja dzisiaj od rana chodze z glowa w chmurach i tak czuje, ze oddalabym wszystko za odrobine odwagi i determinacji, za to, zeby rzucic to wszystko w cholere - rodzicow z ktorymi sie nie dogaduje, durna i znienawidzona prace, rozbabrany remont - wziac meza pod pache i wyjechac na drugi koniec Polski, np. w piekne Bieszczady z ktorych pochodzi moja babcia lub na Mazury znane mi tylko z fantastycznych powieści Nienackiego, kupic maly drewniany domek, pamietajacy czasy zaborow, z malwami za oknem, zaszyc sie w gluszy, 600km od dotychczasowego zycia... uczyc dzieci w malutkiej wiejskiej szkole, kupowac twarog i jaja u wiejskiej baby i kupic sobie w koncu wymarzonego psa... matko, oderwac sie od tego wszystkiego. jeszcze dwa lata temu myslalam, ze swiat przede mna stoi otworem, ze tyle mozliwosci, a teraz nagle czuje sie jak w potrzasku, czuje, ze zatrzasnelam sobie tyle drzwi i ze nic mi nie idzie tak, jak sobie wymarzylam. pracy nienawidze, zaluje, ze mieszkam tak blisko nie rozumiejacych mnie rodzicow, ciagle jedziemy na kredytach i na nic nam nie wystarcza, a do tego nie mozemy miec dziecka... kurcze, zeby tak miec odwage i zmienic wszystko...

eh, dziewczyny... jeszcze tylko napisze, ze ciagle trzymam kciuki i za was, i za siebie.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia