BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 5 dni temu #517497 przez iwonta_kg
Jakto nie jest??????

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Temat został zablokowany.
12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517498 przez sylka
Teraz czerpie wartości odżywcze z pęcherzyka który jest obok zarodka. Jak pęchęrzyk sięwchłonie dopiero przez pępowine coś zacznie ilsć od ciebie. Tak mi sie wydaje :)
12 lata 5 dni temu #517499 przez anoda89
Dopóki nie jest wykształcone łożysko :).
12 lata 5 dni temu #517503 przez sylwka727
Monia przykro mi :kiss:

Taki chlew w pokoju (że tak powiem) a mi się tak nie chce sprzątać... Do tego tata chory od 3 dni i ani nie zbliżam się do niego... Wieczorem nafaszerowałam się cebulą bo Ryszard cały czosnek wyjadł a do lekarza nie chce iść :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 5 dni temu #517504 przez studentkaae
cześć Dziewczynki
no uważajcie teraz na siebie, bo choróbska szaleją, ja też dziś pół nocy nie spałam, bo tak mnie chyrlało... idę do apteki po jakiś syrop.
miłego dzionka :lol:
12 lata 5 dni temu #517506 przez ilona
Sylwka bo faceci boją się chyba tych lekarzy wszyskich :dry:

Mój M. przez dwa dni wmawiał mi, że boli go brzuch i jadł prochy po kryjomu przeciwbólowe, ale bolał go ząb! bał się powiedzieć bo wiedział gdzie go odeśle :laugh:
12 lata 5 dni temu #517508 przez gosia28
Witam Was. Żyję więc się odzywam :) ale nie spodziewałam się, że tyle będę przebywać na oddziale. Ja torbę spakowałam na 1 dzień a dopiero od środy dziś mnie wypuścili do domu :angry: no najważniejsze, że już na swoich śmieciach :) z siadaniem na pupie trochę jeszcze problem, ale jest ok. :) za 3 tygodnie histopatologia.

MoNiaa przykro mi bardzo :(

Iwonta trzymaj się dzielnie i nie daj się choróbsku. I ja też mam informacje, że póki dzidzia nie zacznie czerpać papu z łożyska to alkohol nie powinien jeszcze zaszkodzić.

dpc trzymam kciuki i podziwiam podjęcia takiej poważnej decyzji.

Się tu działo przez te pare dni :S :side: :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517510 przez dzidzia1234
mnie dziś czeka generale sprzątanie łazienki- juz mam dreszcze na sama myśl- fuj

gosia- przetrzymali Cię- a ogólnie jak się czujesz prócz wiadomych dolegliwości?
12 lata 5 dni temu #517518 przez gosia28
dzidzia to zależy o jakie samopoczucie pytasz- ogólnie, bardzo ogólnie to nienajgorzej. Chociaż nie wiem czy też mnie coś nie będzie zbierać na choróbsko, mam nadzieję, że nic ze szpitala nie przyniosłam do domu :ohmy: :) no i nowe problemy oderwały mnie od niedawnych przeżyć więc pod tym kątem też lepiej.
Jak tam idzie odchudzanie?
:)
U mnie spodnie nieco luźniejsze i piersi też mi już nie pękają w staniku :lol: tak, że parę gramów mam mniej hihi, szpitalna dieta pomogła zacząć odchudzanie, mam nadzieję, że się nie złamę i pomalutku coś będzie ubywać.

Mama Aniołka 25.02.2010

12 lata 5 dni temu #517522 przez dzidzia1234
nie ma to jak stare problemy zaleczyć nowymi- skąd ja to znam

odchudzanie w moim przypadku chyba nie jest możliwe- bo podjadam w nocy
12 lata 5 dni temu #517524 przez iwonta_kg
Dzieki za odpowiedzi :)

Zobaczcie mam jedną całą ciążę za soba a takich rzeczy nie wiedziałam... Wstyd!!!!

Właśnie czytam gazetę co i ile dobrze jesc w ciąży :) znowu wpadłam w manie kupowania gazet ciążowych. Znalazłam swoje stare gazety i tez je przeglądam. Ile kasy oszczędzam czytając znowu to samo;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 5 dni temu #517525 przez gosia28
Ojj skąd ja to znam... podjadanie to jest dziadostwo straszne. Ostatnio czytałam o diecie 8-godzinnej czy jakoś tak. Chodzi o to by jeść tylko w ramach tych 8 godzin, a przez 16 nic zupełnie. Ciekawe.

Mama Aniołka 25.02.2010

12 lata 5 dni temu #517530 przez dzidzia1234
he he- przez szesnaście godzin to bym albo padła z głodu- albo w te osiem zrobiłabym spustoszenie w lodówce, żeby nadrobić :side:

iwonta- czytaj czytaj- czerp wiedzę i przekazuj- ale w ciąży raczej zakazy i nakazy dietetyczne tym bardziej nie działają :laugh:
12 lata 5 dni temu #517534 przez ferritka
hej hej dzień dobry :))
kurcze blaszka prawie żadnej dobrej albo pozytywnej wiadomości, wszystkie chore charlające albo przerażone sprzątaniem ;>> B) co to się dzieje, czyżby akumulatorki wyładowane?
proszę się w garść wziąć i mysleć pozytywnie...
Iwonka, mam nadzieje, że te paskudne plamki już się nie pojawiają, uważaj baaaardzo na siebie kochana. Co do alkoholu to na forum ktoś powiedział ,że póki się nie wie, że jest się w ciązy to nie szkodzi...więc spokojnie z tym wypitym piwkiem, nie zaszkodzi.

a ja mam problem ;/ kupiłam kiedyś daaawno temu takie panele do okna zamiast firanki, i pozwijalam jak mi tam wyszło i do szafki, przygniotłam ręcznikami i ....hmmm nie nadaje się to w takim stanie na prezentowanie się w oknie. Nie wiem czy mogę to prasować bo to nie materiał tylko hmmmm takie nie wiem co.... hmmmm

znowu śniła mi się kobieta w ciąży. siostra mojej koleżanki z podstawówki i liceum. znałysmy się tak na " cześć -cześć" dlatego mnie to dziwi że snią mi się jakieś obce baby teraz ;/ cięzarna na mnie krzyczała. Już wiem ,że jak się śni baba w ciązy to na powodzenie ;) może jakaś kumulacja jest na dniach to zagram ;>>>

u mnie najlepiej sprawdza się dieta owocowo-warzywna, dlatego zawsze w lato chudne. nie jem nic prócz owoców i warzyw, pije soki owocowe, warzywne i wodę niegazowaną ( w ogóle nie lubie gazowanych bo mam masakryczną sklonność do wzdęć :dry: ) i kawa, niestety w te wakacje wspomagałam się fajkami za co mi wstyd ,ale stres poczynił spustoszenie w moim trzeźwym mysleniu. i zero cukru- zauważyłam efekt odstawienia, bo kocham slodycze jak nikt chyba na świecie, i z dnia na dzień przestalam go jeść, ani nie slodze herbaty. jedynie miód czasami ale też bez szaleństw. i normalnie poce się i mam zawroty głowy - nie jakieś wielkie ale chęć sięgnięcia po ciastko i cukierki jest przeogromna ;))))

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 5 dni temu #517538 przez pani_p
Hej!
Tak na przełamanie złej passy to Wam powiem, że ja zdrowieję :-) co miałam posprzątać to posprzatałam i zaraz idę się ogarnąć :-)
Milego dnia dziewczyny! :-* nie chorować! ;-)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia