BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517542 przez ilona
Ferrika spróbuj uprasować przez bawełnianą ściereczkę, żeby nie spalić.
a co do słodyczy o ja wczoraj o 1 w nocy zaczęłam pic ciastka kruche z czekoladą :laugh:
a teraz czekam aż ciasto drożdżowe na bułeczki z kruszonką wyrośnie :blink:

Ciastczko do kawusi? :)
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 5 dni temu #517554 przez dpc
oooo, ciacho :laugh: ja bym zjadła... gdyby mi się chciało słodkiego, a u mnie tylko smaki na szprotki :lol: :lol: :lol:

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!
12 lata 5 dni temu #517558 przez dzidzia1234
ciasteczka......... mmmmmmmmmmmmmm............... odchodzanie he he
12 lata 5 dni temu #517561 przez MoNiaaa
iwonka dokladnie jest tak jak dziewczyny juz pisaly na poczatku dzidzia nie czerpie nic od ciebie i alkohol jej nie zaszkodzi na szczescie natura uzyla sztuczek zeby jak najbardziej ochronic maluszka:)
a na mamazone wejdz sobie w tygodnie ciazy i jak pojdziesz od pierwszego to wiem ze gdzies o tym wlasnie mowili tam sa fajne filmiki i ciekawe rzeczy mowia:)

mi sie dzis snilo ze jestem w ciazy z blizniakami!!!za duzo mysli o ciazy i pozniej takie sny musze troche mozg zregenerowac!!!

troche mnie brzuch pobolewa ale chyba to normalne?krwawienie sie zmniejszylo wiec nie ide do szpitala narazie

Agusia a jak u ciebie??

ilonka podrzuc ciacho :)))

http

]
12 lata 5 dni temu #517568 przez dzidzia1234
ja wciąż widzę ciężarne- jakiś obłęd- normalnie człowiek nie zwraca uwagi- a tak żadna ciężarówka mi nie umknie
12 lata 5 dni temu #517570 przez dpc
dzidzia1234 napisał:

ja wciąż widzę ciężarne- jakiś obłęd- normalnie człowiek nie zwraca uwagi- a tak żadna ciężarówka mi nie umknie

ooo mi tak samo...

12 lata 5 dni temu #517573 przez MoNiaaa
tez to mam :side:
a wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolejna kolezanka urodzila
i tak przymaniej 1 w tygodniu dowiaduje sie o kogos ciazy albo ze juz urodzil...

http

]
12 lata 5 dni temu #517576 przez Agusia83
witam.
na szczescie udalo mi sie dzis dodzwonic do dr, bo znow zobaczylam 2 nitki krwi...powiedziala, ze przede wszystkim jesli mnie brzuch nie boli, to mam sie rozluznic i nie denerwowac...najprawdopodobniej to lekkie krwawienie jest spowodowane badaniem (chociaz wolalaby, by takie rzeczy nie mialy miejsca).Co fajne, to dobrze mnie pamietala, jaka mam szyjke i ze mam lekka nadzerke i mogla ja troszke poruszyc,. Natomiast jesli krwawienie by sie nasililo to czym predzej do szpitala.
Ale coraz bardziej czuje dzidziusia, wiec chyba dobrze :laugh:

Monia, te sny to na pewno przez ciagle rozmyslania o ciazy...ale jak sie odprezysz, minie troszke czasu to powinno sie wszystko uspokoic.

Dpc...podziwiam Cie, ja bym tyle dni nie wytrzymala...lec po test! :silly:

Ilona, jakie pyszne ciacha...daj jakis przepis..Chcialo Ci sie tak pozno piec ciasteczka i robic ciacho?

Iwonta, dziewczyny maja racje, poki dzidzius nie jest zwiazany z toba przez pepowine a ona z lozyskiem, to dzidzia jest chroniona... narazie odzywia ja pecherzyk zoltkowy, ktory chyba dopiero po 10tc zanika, by zmienic sie w jelita... :laugh:
Przy Emisi w sylwestra nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i niezle popilam, a 4 stycznia wykonalam test, ktory okazal sie pozytywny :lol:
12 lata 5 dni temu #517579 przez dpc
Agusia, pójdę dopiero jutro albo dziś wieczorem jak będziemy z M w galerii :)
tymczasem napisałam posta i zadałam małe pytanie - także dziewczyny, które już mamusiują albo są w ciąży zapraszam do komentowania :) dwapluscos.blogspot.com/2013/01/puk-puk-czy-cos-tam-jest.html

12 lata 5 dni temu #517580 przez dzidzia1234
matka natura jest zapobiegliwa na szczęście z jednej strony i tu jej mądrość- a z drugiej potrafi nam płatać- a raczej naszym mózgom niezłe figle :side:
12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517581 przez ilona
Agusia spać nie mogłam do 3 :angry:

120 g masła
50 g cukru
25 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia ( nie dałam bo nie było):)
1 jajko
gorzka czekolada posiekana
Łączymy suche składniki, mieszamy, dodajemy masło i jajko i wyrabiamy na w miarę gładka mase. Dodajemy posiekana czekoladę (można dodać orzechy, migdały czy co am się ma, ja dosypałam sezamu i czekolady bo bakalii nie było :) 15-20 minut 180 stopni
Do polowy ciasta dałam łyżkę kakao i mam dwa rodzaj ciach :blink:

a z ciasta formować kulki i rozpłaszczyć w rękach no i na papier i do pieca
12 lata 5 dni temu #517584 przez emka
Aguś Dobrze że zadzwoniłaś, przynajmniej się uspokoisz. Nikt tak nie uspokoi lak lekarz :)

dpc Podoba mi sie twoje podejście :)

Iwonka Piwkiem się nie przejmuj, na pewno nie miało jeszcze wpływu na dzidzię. Tw czasopisma to całyt czas aktualne nie musisz nowych kupować. Ja mam taką ochote poczytać takie ksiażki, jak przechodzę w empiku obok tego działu to najlepiej bym coś kupiła... ehhh

Monika Ja tam nikomu nie mówiłam,szczególnie rodzicom po co mają sie martwić, za to wiedziąły wszystkie moje psyjacióły :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 5 dni temu #517588 przez dpc
Emka staram się tak jakoś na luzie podejść :D już bez spiny, jak to było wcześniej

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517591 przez ferritka
woow poproszę ciacha ale nie przepis....poproszę 2szt podeslać do mnie ;> jedną dla mnie jedną sztukę dla mojego A ;**

panele wiszą w oknach, wyprasowalam je ale ughh nie przez szmatkę bo nic nie znalazlam odpowiedniego, panele się nie przychwyciły, natomiast żelazko prosi się o czyszczenie ;D

Aguś uff dobrze, że udało Ci się dodzwonić , odpoczywaj i bardzo bardzo uważaj na siebie żeby się jednak nie obciązać

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 5 dni temu #517594 przez Agusia83
Ilonka dziekuje...dzis co prawda postaram sie poodpoczywac, ale moze jutro zrobie te ciasteczka...D. sie ucieszy...i pewnie szybko je zje :silly:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia