BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #540225 przez iwonta_kg
Anoda to chyba dwie wariatki jesteśmy hehe

Z siostrą ta sama sytuacja! jak wychodziła wieczorami to nie zasnełam dopóki nie wróciła do domu. mąż teraz tak nie wychodzi (wiadomo jak to po ślubie;)) haha ale jak idzie do kolegi na mecz czy piwo to sam dzwoni i pyta co u mnie i że tęsknie hehe ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540235 przez emka
Iwonta Mirelle trzeba tam posłać, albo Ingrid :silly:

Powiem Wam ze jak ja byłam 10 lat temu w ciąży z Wikulą i chodziłam wtedy na kase chorych do gina, to na pierwszej wizycie mnie zbadał, coś tam burknął ze skoro zrobiłam test i wyszedł pozytywny to pewnie jest ciąża, bo coś tam rozpulchnione jest. Żadnego USg nie było w gabinecie. Jak zaczęłam krwawić w 8 tyg to mi tylko lutke przepisał i kazał leżeć i przyjść do niego prywatnie za kilka dni sprawdzić czy serduszko bije. Na szczęscie biło :) Ja wtedy byłam w szoku ze już, teraz wiem ze wtedy biło już od dawna :) A potem jak sie uspokoiły plamienia to miałąm tylko jedno czy dwa USG w podanych terminach. U Pani która sie zajmuje typowo USG. I to na tyle... Teraz każda wizyta z USG. Wtedy jak już czułam ruchy to wiedziałąm ze wsio Ok , ale na początku po prostu trzeba było wierzyć że jest Ok. NO czasy sie zmieniły. Teraz pewnie też bym chciała na każdej wizycie zobaczyć maluszka :) I fajne to jest. A zobaczcie nasze mamy, babcie... Jednak medycyna się rozwija i to szybko :) A my zestarchane bo wiemy więcej... Jak to mówią "mniej wiesz lepiej śpisz" :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #540243 przez iwonta_kg
Ja już je tam przywołałam do porządku :) jakby co to powiem dziewczynom i coś jeszcze poradzą ;)

właśnie zjadłam pyszne lody truskawkowe... mmmmmmmmm... pycha :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #540245 przez anoda89
Cały dzień łazi mi po głowie :laugh:
11 lata 11 miesiąc temu #540257 przez Mirella
Lacra, gdybyś nie była w ciązy to bym Cię utłukła normalnie!!!!!!! Tak tnie brzuch rozbolał od czytania o Twoich egzystencjalnych dylematach że aż się przestraszyłam że mi wypis cofną!!!!!!

No ale jestem już w domku więc Ci wybaczam, ale tylko pod warunkiem że się ze trzy dni wstrzymasz z następnymi takimi, bo jeszcze mnie boli.

I bardzo proszę nie odsyłać Pauli do mnie, nie będę wróżyć komuś kto szuka na forum testu ciążowego online. Nie mam nic przeciwko nowym forumkom, ale trolle należey przeganiać ino migiem i naprawdę jestem z Was dumna :kiss:

I nawet jak jeszcze coś miałam to i tak nie wiem co :( Acha, nie poszłabym do wróżki za nic w świecie.
11 lata 11 miesiąc temu #540262 przez iwonta_kg
emka napisał:

Iwonta Mirelle trzeba tam posłać, albo Ingrid :silly:

Powiem Wam ze jak ja byłam 10 lat temu w ciąży z Wikulą i chodziłam wtedy na kase chorych do gina, to na pierwszej wizycie mnie zbadał, coś tam burknął ze skoro zrobiłam test i wyszedł pozytywny to pewnie jest ciąża, bo coś tam rozpulchnione jest. Żadnego USg nie było w gabinecie. Jak zaczęłam krwawić w 8 tyg to mi tylko lutke przepisał i kazał leżeć i przyjść do niego prywatnie za kilka dni sprawdzić czy serduszko bije. Na szczęscie biło :) Ja wtedy byłam w szoku ze już, teraz wiem ze wtedy biło już od dawna :) A potem jak sie uspokoiły plamienia to miałąm tylko jedno czy dwa USG w podanych terminach. U Pani która sie zajmuje typowo USG. I to na tyle... Teraz każda wizyta z USG. Wtedy jak już czułam ruchy to wiedziałąm ze wsio Ok , ale na początku po prostu trzeba było wierzyć że jest Ok. NO czasy sie zmieniły. Teraz pewnie też bym chciała na każdej wizycie zobaczyć maluszka :) I fajne to jest. A zobaczcie nasze mamy, babcie... Jednak medycyna się rozwija i to szybko :) A my zestarchane bo wiemy więcej... Jak to mówią "mniej wiesz lepiej śpisz" :silly:

Dokładnie! ostatnio w jakiejś ciążowej gazecie był arykuł o tym jak kiedyś wyglądały porody naszych mam, babć... koszmar jakiś! kobieta szła trzy razy do gina w ciągu 9 miesięcy, raz oddała krew i to wszystko. dziecko przychodziło na świat zdrowe.
jak moja mama mnie urodziła to miesiąc leżała ze mną w szpitalu bo złapałam jakąś bakterię i mój tata mnie zobaczył dopiero po 30 dniach od narodzin!!! teraz jak leżałam w szpitalu i czekałam na wypis na korytarzu to tylko podjeżdżały łóżeczka te szpitalne z noworotkami pod szklane drzwi żeby tatusiowie mogli zobaczyć swoje maleństwa! czułam się jak w XIX wieku...

11 lata 11 miesiąc temu #540264 przez iwonta_kg
Mirelcia wróciła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jupi!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #540269 przez emka
Mirella :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Stęskniłaś sie troszku za nami??? :unsure: Bo my bardzo :lol:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #540308 przez Mirella
Emcia, ja Was czytałam codziennie i nic nie przegapiłam, ale nie miałam siły pisać, przecież ja bym bez Was nie wytrzymała, no co Ty? Miałam lapa w szpitalu paczałam co wypisujecie. Ale tęsknię do tego żeby mieć siłę pisać z Wami, a to niestety jeszcze trochę potrwa :(
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540324 przez gosiak
Ilona az mi się łezka zakręciła jak poczytałam te stare posty...ulałam się z posta yyyyy Lacry "powtórzę test jutro rano z pierwszego netowania" :lol:

Wczoraj jak wyszłam z foruma poleciała reklama oreo noż kuwa, to się chyba lize zeby zobaczyć jak smakuje bez mleka :lol: a tak serio to jakiś pedofil fymyślił tą reklamę :angry:

Emka ciesze się ze z Twoim tatem nie jest tak zle :kiss:

Mirella będzie co raz lepiej :kiss:

Ferritka też już mam skurcze @-owe :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu #540351 przez ilona
Gosiak no mi jak sie wczoraj Astra przypomniala to chybba z 50 stron archiwum przeczytalam ;)
Anoda moj Wiktor kocha ta piosenke :laugh:
Mirella wracaj do zdrowka :kiss:
11 lata 11 miesiąc temu #540355 przez sylka
Anoda a znasz Olimpiade w Jarzynowie :)

Gruszka i Olimpiada to u nas Hiciory
11 lata 11 miesiąc temu #540358 przez GwenB
iwonta_kg napisał:

A ta dalej o tej reklamie hehe :laugh:

ale sie rozpisalam na wrześniówkach... Ja może jestem młoda, niedoświadczona, bezdzietna ale całą ciążę przeżyłam już jedną i troche wiem na ten temat ale co tam się dzieje to jakaś masakra... one same siebie zarazają złym samopoczuciem i zamartwianiem o dziecko! nie wiem wszystkiego ale wiem że nie można się martwić od rana do wieczora bo idzie oszaleć! trzęsą się jak tylko się obudzą czy dziecko tam jeszcze jest, czy serce bije, czy może już poroniła... To idzie wpaść w jakąś paranoję...

Ja też się stresuję, ale nie zaglądam na wrześniówki, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Czekam do wizyty i tyle ;-)
11 lata 11 miesiąc temu #540376 przez Lacrijka
Strona 772 - wstydze sie jak uj :S :S :S :S :S :S
11 lata 11 miesiąc temu #540417 przez ViFi
czemu na maila nie przychodza powiadomienia????

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży