- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
FERRITKA- fasolką zasuwa na kilometr- ja powinnam wczoraj najpóźniej mieć potop- a tu cisza
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
- Otrzymane podziękowania: 0
dzidzia1234 napisał:
a- zapomniałam- ferritka- znam skądś paskudny zapach mięsa- sikaj i pokazuj dwie krechy
Kochana, w piątek, jak sie ze mnie morze nie wyleje i z brzegów nie wyjdę.
Gwen, no mi mama też tak mówiła i zawsze dawała mi na przeziębienie. AZ zapytałam wujka google i odparł tako :
Picie herbaty z cytryną i miodem nie szkodzi, nie ma na to dowodów naukowych, a pseudonaukowe wywody w stylu "powstaje cytrynian glinu" są nic nie warte. W skład herbaty wchodzą pierwiastki w śladowych ilościach i nie są w stanie wytworzyć szkodliwego kwasu w reakcji z sokiem z cytryny. Jednak dla zdrowia i smaku naparu herbaty z cytryną należy przestrzegać poniższych zasad:
1. Herbata powinna pochodzi ze sprawdzonego źródła, najlepiej dobrej herbaciarni. sklepu z herbatami.
2. Sok z cytryny i miód powininny być dodawane do naparu herbaty dopiero po ok. 3-4 minutach od zalania wrzątkiem, czyli do ostudzonego wrzątku, w ten sposób witamina C nie ulega zniszczeniu, a właściwości lecznicze miodu zachowują się.
3. Ilość spożywanej herbaty z cytryną i miodem nie powinna przekraczać normy tzn. 5-6 kubków dziennie według zasady "co za dużo, to nie zdrowo".
czyli można pić z miodem ) nie będę sobie tej przyjemności odmawiać zatem
Uspokoiłaś mnie, stosuję się do tych zasad, więc też nie będę rezygnować, a co ! idę sobie zapodać herbatkę ale ten lekarz chyba i tak mnie nie minie..
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Gwen a na przeziębienie można mleko z masłem i miodem. a miód do herbaty można ale nie do gorącej bo miód traci wtedy swoje właściwości.
Ferritka ja czytałam że nie powinno sie do herbaty cytryny dokładać bo coś sie potem robi, ale nie pamiętam co ... nie zdążyłam wysłać posta a już napisałaś pierwsza
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w ciąży miałam wstręt do mięsa od początku aż do końca więc może jednak sie udało ?
Gwen a na przeziębienie można mleko z masłem i miodem. a miód do herbaty można ale nie do gorącej bo miód traci wtedy swoje właściwości.
Ferritka ja czytałam że nie powinno sie do herbaty cytryny dokładać bo coś sie potem robi, ale nie pamiętam co ... nie zdążyłam wysłać posta a już napisałaś pierwsza
hehe no właśnie, ile osób tyle teorii a ja tam lubie i z cytryną i z miodem i wychodzę z założenia co jest słodkie i smakuje to nie szkodzi ;D aaaa aaa a jak jest kwaśne aż wykręca to najlepiej ;D mam właśnie faze na kwaśne, cytryne mogę jeść jak jabłko a ostatnio takiej kwaśnicy nagotowałam że 3 dni ją jadłam;D
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam siebie dość, niech ta @ przyjdzie jak ma przyjsc bo wymiękam... Jak jej nie będzie do środy to wtedy zrobię znowu test bo wyjeżdżam do babci, a przeciez u niej nie będę się w to bawić... No i impreza mi się znowu szykuje w piątek :-D Ferritka będę pić za Ciebie pewnie :-D a może i za Dzidzie?
Dzidzia ja mam wyjść z brzegów 29tego.
Pani, kcesz to podeślę Ci testa talizmana, podobno tak to działa. Czekamy a to jest cholernie frustrujące ;/// oby jednak i Ciebie nie zalało
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Anyanka witam na staraczkach Życzę szybkich II kresek
Ferritka toć Ty w ciąży jesteś na banka Ja do mięsa też miałam wstręt w ciąży i uwielbiałam wszystko co kwaśne Hmmm...ogóreczki kiszone
Ja wczoraj spędziłam miło wieczór z mężem. Najpierw kolacja potem drineczek, niestety ciotka jest więc przytulanek nie było ale i tak było super
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja już po szybkim prysznicu- oko zrobione- klin na stole- bede żyć
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
FERRITKA- OSZCZĘDZAJ TALIZMANA
ANODA- a inne czynności??????????
- pani_p