BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #541612 przez dzidzia1234
GWEN- zjadłam - makijaż zaraz walnę i będzie ok

FERRITKA- fasolką zasuwa na kilometr- ja powinnam wczoraj najpóźniej mieć potop- a tu cisza
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #541617 przez ferritka
dzidzia1234 napisał:

GWEN- zjadłam - makijaż zaraz walnę i będzie ok

FERRITKA- fasolką zasuwa na kilometr- ja powinnam wczoraj najpóźniej mieć potop- a tu cisza

B) Dzidzia czy to znaczy, że otworzysz nam SEXI PAŹDZIERNIK B) B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #541619 przez dzidzia1234
watpię- puszczam Cie przodem
11 lata 11 miesiąc temu #541620 przez GwenB
ferritka napisał:

dzidzia1234 napisał:

a- zapomniałam- ferritka- znam skądś paskudny zapach mięsa- sikaj i pokazuj dwie krechy

Kochana, w piątek, jak sie ze mnie morze nie wyleje i z brzegów nie wyjdę.

Gwen, no mi mama też tak mówiła i zawsze dawała mi na przeziębienie. AZ zapytałam wujka google i odparł tako :

Picie herbaty z cytryną i miodem nie szkodzi, nie ma na to dowodów naukowych, a pseudonaukowe wywody w stylu "powstaje cytrynian glinu" są nic nie warte. W skład herbaty wchodzą pierwiastki w śladowych ilościach i nie są w stanie wytworzyć szkodliwego kwasu w reakcji z sokiem z cytryny. Jednak dla zdrowia i smaku naparu herbaty z cytryną należy przestrzegać poniższych zasad:

1. Herbata powinna pochodzi ze sprawdzonego źródła, najlepiej dobrej herbaciarni. sklepu z herbatami.

2. Sok z cytryny i miód powininny być dodawane do naparu herbaty dopiero po ok. 3-4 minutach od zalania wrzątkiem, czyli do ostudzonego wrzątku, w ten sposób witamina C nie ulega zniszczeniu, a właściwości lecznicze miodu zachowują się.

3. Ilość spożywanej herbaty z cytryną i miodem nie powinna przekraczać normy tzn. 5-6 kubków dziennie według zasady "co za dużo, to nie zdrowo".

czyli można pić z miodem :)) nie będę :woohoo: sobie tej przyjemności odmawiać zatem

Uspokoiłaś mnie, stosuję się do tych zasad, więc też nie będę rezygnować, a co ! ;) idę sobie zapodać herbatkę :lol: ale ten lekarz chyba i tak mnie nie minie..
11 lata 11 miesiąc temu #541621 przez anyanka
Ja w ciąży miałam wstręt do mięsa od początku aż do końca więc może jednak sie udało ? :)
Gwen a na przeziębienie można mleko z masłem i miodem. a miód do herbaty można ale nie do gorącej bo miód traci wtedy swoje właściwości.
Ferritka ja czytałam że nie powinno sie do herbaty cytryny dokładać bo coś sie potem robi, ale nie pamiętam co ... nie zdążyłam wysłać posta a już napisałaś pierwsza :)
11 lata 11 miesiąc temu #541624 przez ferritka
anyanka napisał:

Ja w ciąży miałam wstręt do mięsa od początku aż do końca więc może jednak sie udało ? :)
Gwen a na przeziębienie można mleko z masłem i miodem. a miód do herbaty można ale nie do gorącej bo miód traci wtedy swoje właściwości.
Ferritka ja czytałam że nie powinno sie do herbaty cytryny dokładać bo coś sie potem robi, ale nie pamiętam co ... nie zdążyłam wysłać posta a już napisałaś pierwsza :)

hehe no właśnie, ile osób tyle teorii a ja tam lubie i z cytryną i z miodem i wychodzę z założenia co jest słodkie i smakuje to nie szkodzi ;D aaaa aaa a jak jest kwaśne aż wykręca to najlepiej ;D mam właśnie faze na kwaśne, cytryne mogę jeść jak jabłko a ostatnio takiej kwaśnicy nagotowałam że 3 dni ją jadłam;D

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #541626 przez dzidzia1234
FERRITKA- oj oj - mirelka dziś śpi ale by Ci zapodała wróżbę- kiedy Cię zalać powinno? bo chyba miałaś dzień wcześniej niż ja ostatnią@
11 lata 11 miesiąc temu #541627 przez pani_p
Mam siebie dość, niech ta @ przyjdzie jak ma przyjsc bo wymiękam... Jak jej nie będzie do środy to wtedy zrobię znowu test bo wyjeżdżam do babci, a przeciez u niej nie będę się w to bawić... No i impreza mi się znowu szykuje w piątek :-D Ferritka będę pić za Ciebie pewnie :-D a może i za Dzidzie? B)
11 lata 11 miesiąc temu #541629 przez Mirella
Dzidzia Mirellka nie śpi, Mirellka czyta i się uśmiecha :lol:
11 lata 11 miesiąc temu #541630 przez ferritka
pani_p napisał:

Mam siebie dość, niech ta @ przyjdzie jak ma przyjsc bo wymiękam... Jak jej nie będzie do środy to wtedy zrobię znowu test bo wyjeżdżam do babci, a przeciez u niej nie będę się w to bawić... No i impreza mi się znowu szykuje w piątek :-D Ferritka będę pić za Ciebie pewnie :-D a może i za Dzidzie? B)

Dzidzia ja mam wyjść z brzegów 29tego.
Pani, kcesz to podeślę Ci testa talizmana, podobno tak to działa. Czekamy a to jest cholernie frustrujące ;/// oby jednak i Ciebie nie zalało ;)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #541631 przez anoda89
Witam się niedzielnie :)

Anyanka witam na staraczkach :) Życzę szybkich II kresek :)

Ferritka toć Ty w ciąży jesteś na banka :) Ja do mięsa też miałam wstręt w ciąży i uwielbiałam wszystko co kwaśne :) Hmmm...ogóreczki kiszone :lol:

Ja wczoraj spędziłam miło wieczór z mężem. Najpierw kolacja potem drineczek, niestety ciotka jest więc przytulanek nie było ale i tak było super :)
11 lata 11 miesiąc temu #541632 przez dzidzia1234
PANI- nie pij bo człek chory potem

ja już po szybkim prysznicu- oko zrobione- klin na stole- bede żyć
11 lata 11 miesiąc temu #541633 przez dzidzia1234
MIRELKA- cicho bo się wyda- pewnie już jutro nasika falstartem he he

FERRITKA- OSZCZĘDZAJ TALIZMANA

ANODA- a inne czynności??????????
11 lata 11 miesiąc temu #541636 przez pani_p
Cudownie by było nie czuć i nie myśleć :-) talizman by się przydał, ale najpierw niech zadziała u Ciebie :-*

Dzidzia ja wiem, ale co zrobić jak okazja jest :-D
11 lata 11 miesiąc temu #541638 przez anoda89
Dzidzia aaaa...mężuś podchody robił ale jeszcze dziś i mam nadzieje że pojedzie
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby