BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 10 miesiąc temu #584498 przez Mirella
Znowu czytam Manię czy Anię, opętało mnie. I taki cytacik mi wpadł w oko: Obowiązkiem matki, choćby miała nie wiem ile trosk, jest czuwać nad tym, aby dziecko nie zostało zbyt wcześnie wygnane z raju dzieciństwa.

Te stare książki to jednak mądre były, nie to co teraz
Temat został zablokowany.
11 lata 10 miesiąc temu #584500 przez Lacrijka
Bo źle reaguje na słodycze..tak mnie muli po nich że szok, więc ich nie jem. A jutro ide na glukozę z obciążeniem, zdechne tam jak pies jak to łykne :X
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584504 przez emka
Lacra Mój też brącha :lol: Ale ja już nawet Wiki nauczyłam - nie chwal się! A ona ma radoche jak tata nie zauważa że w nowych ciuchach paraduje :) Faceci...
Lacra współczyje, dla mnie to było najgorsze badanie, ale weź cytrynkę podobno pomaga.

Mirella Własnie chciałam zapytrać skąd Ty te wszystkie mądrości czerpiesz :) Popieram każde dziecko ma swój własny rytm, nie ma co przyspieszać. I porównywać z innymi :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 10 miesiąc temu #584512 przez anoda89
Mirella wiadomo jedno dziecko szybciej uczy się robić siusiu do nocnika a drugie szybciej nauczy się liczyć. Ja mam akurat takie porównanie z bratanicami bo rok różnicy i ta młodsza szybciej nauczyła się robić siku i jest żywa, wszędzie wejdzie za to starsza intelektualnie wyprzedziła rówieśników za to ruchowo to ciamajda mała :laugh: Nie będę się mądrzyć bo jak mi przyjdzie dzieci kiedyś chować to zobaczę jak to jest z tym brzdącami ;)
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584513 przez Lacrijka
Feri, może byc ze budyniem.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Jejuuu, ale bym zjadła taki koczeladowy budyń Słodka Kfila :woohoo: Jejuuuu, zara pypcia dostane :S
11 lata 10 miesiąc temu #584514 przez ilona
Mirella masz pdf ej ksiazki?

ja kocham Korczaka za podejście do dzieci :)
demotywatory.pl/4014103/Janusz-Korczak
11 lata 10 miesiąc temu #584516 przez emka
Anoda My wszystkie mamy głupi nawyk porównywania i gadania już powinna to czy tamto, też tak robiłam i wiem że źle! :silly: Stresujemy przy tym siebie i dziecko.

11 lata 10 miesiąc temu #584524 przez Mirella
Anoda no to ja mam z Duśką podobnie, zna cyferki, zna literki, sama wpisuje w jutuba pony jak chce kucyki oglądać albo miś u jak na misia uszatka ją najdzie, skubana rozpoznaje planety na obrazkach i mnie zagina bo ja na oko ze trzy znam a ona wszystkie, za to z pampersa wyrastała długo, a jeść sama nadal nie chce.

Emka, jakie niby ja mądrości czerpię?
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584526 przez emka
Wiesz Ilonka Wiki mi to przyniosła ze szkoły, ich Pani im to wydrukowała i mieli zrobić ozdobną kopertę i wręczyć rodzicom. Prawie sie poryczałam :silly:

Mirella życiowe :) Te takie oczywiste, ale wiele osób popełnia na nich błędy, Ja np.
Chciałam Cię prosić o ten pdf :blink:

Gosia28 Miałam już sie pytać o Ciebie! :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584534 przez anoda89
No i ja poproszę to będę miała na zaś ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Znacie może przepis na jakieś szybkie ciasto :unsure: Zrobię dla chłopaków i będę częstować tylko tych co kwiatka przyniosą :woohoo:
11 lata 10 miesiąc temu #584540 przez Insomnia
Emka masz na imię tak jak w mailu :unsure: :cheer: :cheer:
Ni w pietkę mi nie pasuje :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

11 lata 10 miesiąc temu #584543 przez ferritka
Anodka, ja dzisiaj robie takie ciasteczka, bo mnie cholernie naszło, nigdy nie robiłam takich ale wyglądają na łatwe :blush:
zpierwszegotloczenia.pl/przepis/ciastecz...ekoladowym-wafelkiem

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584546 przez ilona
Anoda ja polecam murzynka :)
www.ofeminin.pl/przepisy/najprostszy-prz...urzynek-f197144.html

I w ogóle Ania Starmach robi fajne rzeczy łatwo i szybko :)
tvnplayer.pl/programy-online/pyszne-25-odcinki,990/

odcinek czekolada i ciastka godny polecenia :)
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #584549 przez Mirella
Ilonka, mam pdf, też chcesz? Zrobiłam sobie w nocy metodą kombinowaną, bo na chomiku tylko txt było, i mnie wkurzało ;) Dziewczyny sprawdźcie pocztę :) Anoda to nie na zaś, to na jeden wieczór jest :)

Emka, no ze starych książek czerpię :blink: za jakiś czas pewnie znowu mnie najdzie na Anię z Zielonego Wzgórza :) poza tym jestem na tyle bezczelna że nie zapisałam się do wyścigu szczurów, mojego dziecka też nie, i mam generalnie gdzieś czy robi coś wcześniej czy później niż inne dzieci. Mnie wystarcza, że swoim tempem idzie do przodu.

Acha, najszybsze ciasto na świecie, 4 jajka zmikserowac z 3/4 szklanki cukru, dodać 10 łyżek mąki, cukier waniliowy, łyżeczkę proszku i pól roztopionej margaryny, albo żeby jeszcze szybciej było 3/4 szklanki oleju, ja daję słonecznikowy bo rzepakowego nie lubię. Na wierzch jakieś owoce i do pieca, a jak nie ma owoców pod ręką to odłożyć trochę mniej niż pól i zmieszać z kakao, i to na wierzch wlać, i też będzie ładnie. Piecze się nie wiem ile, bo nie mam takiego pieca jak Wy. U mnie w kuchni węglowej koło godziny, to w Waszych piekarnikach może być krócej troszkę.
11 lata 10 miesiąc temu #584550 przez ilona
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. jasne że chce :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia