BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 10 miesiąc temu #68140 przez nikusia1988
Madziaska ja nie biorę luteiny w staraniach o ciążę :D Ja ostatni cykl miałam 60dniowy i dlatego gin mi to przepisał :)
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #68143 przez madziaska
Madziu nie mam zadnych problemow z cyklami...podeszlam do tego na luzie, ale jak tak czytam niektore dziewczyny to zastanawiam sie czy tez nie powinnam.... a glupota wiem...dalej bede na luzie i to jest najzdrowsze...

A TY kochana nie zamartwiaj sie, wiem ze latwo powiedziec, boisz sie... Rozumiem, ale mysle, ze Twoj Amiolek jest juz gotowy zeby przyjsc do WAS...
13 lata 10 miesiąc temu #68144 przez Asik
Nikusia znalazłam cos takiego :)

Luteina czy też inny lek zawierający syntetyczny progesteron może blokować owulację jeśli zostanie podany zbyt wcześnie (np na tydzień przed owulacją).
Przyjęty jednak w okolicy owulacji- na 1,2 dni przed naturalnym pęknięciem pęcherzyka nie powinien zablokować uwalniania komórki jajowej, gdyż nawet w naturalnym cyklu w okresie około-owulacyjnym poziom progesteronu lekko się podnosi.

Najczęściej jednak zaleca się przyjmowanie tabletek typu Luteina, czy Duphaston w drugiej połowie cyklu (po owulacji), dla wzmocnienia czynności ciałka żółtego.

Pozdrawiam serdecznie
Magdalena Likas-położna, doradca laktacyjny

aaa znalazłam to na 28pl :D

nie martw sie na zapas :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 10 miesiąc temu #68146 przez madziaska
Nikusia to ja juz wszystko rozumiem, przestraszylam sie ze robie cosnie tak, lub za malo...Wiesz, ja ciemna troche narazie jestem w tych sprawach, ale ucze sie, ucze;)
13 lata 10 miesiąc temu #68147 przez MagdaM
Madzia dzieki...
Jezu mam nadzieje, ze przyrosnie... Ile powinna po ok 43 godzinach??

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 10 miesiąc temu #68161 przez nikusia1988
Asiku mój kochany Ty to zawsze mi pomożesz i pocieszysz :) Dziękuję :kiss:

Ostatnio jak pytałam o mierzenie temp to nikt mi nie chciał odpowiedzieć... :( I jak ja mam tu przychodzić i pisać i się udzielać na forum skoro nikt mnie nie zauważa... :( Dlatego tak rzadko tu bywam i nie piszę, tylko was czytam regularnie. I chyba ja też sobie pójdę stąd i wrócę ale nie tu tylko od razu na jakieś przyszłe mamusie :(
13 lata 10 miesiąc temu #68168 przez MagdaM
Teraz to sie kuzwa obraze :angry:
Ja cI nie odpowiedzialam?? Nie zauwazylam?? No wieszzzzz foch :silly:

odpowiadam co wiem, ale na 28pl juz nie siedze, bo mnie nie stac. proste :silly:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 10 miesiąc temu #68180 przez nikusia1988
Madziu no ty mi odpowiedziałaś ale to tylko Ty. A gdyby kilka dziewczyn mi odp to bym chociaż miała jakieś porównanie jak inne to robią i jakąś średnią mogłabym wyliczyć z tych minut ;) Każda chce żeby się jej odpowiadało ale żeby komuś odpowiedzieć to już nie... (oczywiście jest pare wyjątków) Taka prawda i nie ma się co oszukiwać... Ty Magda pytasz o te cyferki z bety ale ja Ci nie odp bo totalnie się na tym nie znam więc Ci nie pomogę ale gdyby któraś nowa osoba się pytała ile się mierzy termometrem elektronicznym temp to bym odpowiedziała...
13 lata 10 miesiąc temu #68183 przez Agness_13
MagdaM napisał:

Nie wiem kurde niby 5tc mam dzis, a wg bety z 14 to dopiero 2/3tc... no i nadal mam rozkmine :angry:

Słońce, diagnostyka ma normy od zapłodnienia,a nie odpierwszego dnia cyklu.Dodaj jakieś 2 tygodnie i ci będzie grało.Ja teżtakmiałam i lekarka mi wyjaśniła.
A zqraz Cię patykiem potraktuję.....nie będzieszmiała żadnej @!!!! ZROZUMIANO??????

Mama aniołka 20.09.2010 [*] 9tc
13 lata 10 miesiąc temu #68184 przez nikusia1988
A jak to jest z tą stroną 28? po miesiącu w ogóle nie będę miała dostępu do tej strony jeżeli nie opłacę??? i patrząc na tyle ludzi którzy mają po kilka wykresów czyli kilka miesięcy to oni wszyscy wydają tyle kasy na tą stronę??? czy może będzie się miało dostęp do tej strony ale jakiś ograniczony???
13 lata 10 miesiąc temu #68186 przez Agness_13
Dzięki... mam nadzieję że to mi szyyyybko przejdzie, bo bezbzykanka,ciężko będzie zmajstrować dzidzię.hiih

Mama aniołka 20.09.2010 [*] 9tc
13 lata 10 miesiąc temu #68188 przez gosiak
Nikusiu ja Ci na ten temat nie odpowiedziałam bo po prostu nie mierzę elektronicznym tylko zwykłym rtęciowym(5 min) więc się nie udzielałam w tej kwestii...ale nie uciekaj ja tu zauważyłam że nie wszystkie dziewczyny mierzyły czy mierzą temp. i może stąd zero odzewu poza Madzią i Asią...więc jeśli ktoś nie mierzy i się nie zna to się nie udziela więc myszko nie obrażaj się na nikogo :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #68193 przez MagdaM
Nikusia ale moze dziewczyny nie wiedza?? Taka prawda, ze teraz malo kto stosuje NPR... sa tylko wyjatki. Po miesiacu nie masz wogole dostepu. wiem bo bylam. musisz wykupic niestety. dla mnie chore...

Co do bety... ciazko okreslic, ja juz sie naczytalam i dupa :(

Agnessss powaga!!?? Od zaplodnienia??!! A to graaaaa wtedy!! Boziu ale bym sie cieszyla!! :laugh:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 10 miesiąc temu #68201 przez gosiak
a wcześniej pisałam o mojej mało aktywnej aktywności :blush: hihihih a dziś mężu szybciej z pracki wrócił i poszliśmy na żywioł :lol: :blush: a co od czasu do czasu trzeba zaszaleć hihih :blush: :blush: :blush: a co myślicie o powtórce wieczorkiem? czy lepiej dać groszkom odpocząć??? sorki za głupie pytanka :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #68202 przez Asik
:D co do term elektronicznego to nie wiem , jak moja córa mała była to miałam ale się spier,,, i on jak zmierzył to pikał że koniec. Ja mierzyłam zwykłym rtęciowym 4 min.
Jak chodzi o bete to różnie mówią ;D około 50 - 100 % nie jestem pewna bo ja drugi raz już nie robiłam :D

noo stronka 28pl jest potem płatna . ja ponieważ mam kilka adresów to kilka miesięcy tak przebiedowałam . ptem masz ograniczony dostęp oo tu masz co mi sie wyswietla jak chcę dodać nowy cykl :)

Dalej możesz korzystać z 28dni w uproszczonej wersji.

Możesz:

* Dodawać komentarze do wykresów.
* Zmieniać wszystkie ustawienia konta, status, avatar, ustawienia forum.
* Przeglądać wykresy i karty ciąży.
* Organizować przyjaciółki.
* Przegladać wszystkie dane z cykli i kart.
* Przeglądać otrzymane wiadomosci.
* Przeglądać artykuły i pomoc.
* Dodawać do ulubionych wykresy, aby je obserwować.
* Pobierać wczesniej wygenerowane wydruki.

zostawiłam sonbie tą stronkę z moim szczęśliwym cyklem :D i dlatego moge tam wchodzić :D ale hmm płacic ..nie płacilabym :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka