BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #84774 przez gosiak
bardzo dobra syta i szybka jest sałatka z tortellini z serem bądz z mięskiem łatwa jest wystarczy ugotować tortellini poczekać aż wystygnie, potem do miski nakroić pekińską i dodawać co chcesz pomidor, ogórek, kukurydzka ,papryka( wszystko drobno pokrojone) potem zrobić sos czosnkowy: majonez ok 2łyzki, śmietana też ok 2 łyżki i 2 ząbki czosnku wymieszać z sałatką i tortellini i przyprawić pieprzem solą i wymieszać wszystko i wstawić do lodówki na jakieś 2h przed spożyciem, na ciepło to paróweczki tak jak Bewipo napisała i będzie git :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #84784 przez Dorciaition
Dzięki kochane :kiss:
Na pewno skorzystam. I myślę, że sałatka gyros, tortellini, paróweczki, serki, wędlinki, ogóreczki wystarczą. No i winko koniecznie :lol:
Gorzej z tym ciastem, bo kompletnie nie mam do tego ręki :S
Na szczęście piekarnia jest obok :woohoo:
:kiss: :kiss: :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 9 miesiąc temu #84791 przez gosiak
no to masz problem z głowy ja do pieczenia też nie mam ręki ale te z kartonu typu kopiec kreta czy WZ-ka zawsze wychodzą:) ale piekarnia pod nosem to też dobry sposób:D

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #84794 przez Dorciaition
Haha!
kopiec kreta z paczki też kiedyś mi się udał :silly:
Później próbowałam zrobić karpatkę i lipa. :(
Więc już nie próbuję, bo większy z tego bałagan niż pożytek :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #84821 przez bewipo
Sernik na zimno zawsze wychodzi :D
Albo deser: galaretka w kosteczkę, lody, jakieś owoce, na wierzch bita śmietana, posypać startą czekoladą albo rodzynkami. Mmmmm sama bym sobie teraz zjadła ;)
13 lata 9 miesiąc temu #84853 przez madziaska
dziewczyny super brzuszki:)
dziewczyny ja nigdy temp nie mierzylam i raczej nie bede, bo wiem ze to mnie strasznie nakreciloby i martwilabym sie kazdym spadkiem.... A tak to nie wiem i jest dobrze, ale to zalezy od WAS... ja tam moge sluchac o tempkach sluzach itp... czegos sie ucze ;)Ja sie troche nakrecam przed @ ale w tym miesiacu jestem spokojna... Obajawy jak na @ nie czuje, ze to juz teraz maialoby sie stac...wiem wiem zapewne powiedzie, ze na ciaze sa takie same objawy... Ale ja to poprostu czuje, ze w tym miesiacu nie jest moj czas ;) moze w nastepnym... :)
13 lata 9 miesiąc temu #84857 przez gabi28
hej dziewczynki,

nie było mnie od niedzieli,więc teraz miałam wielkie zaległośći w czytaniu. Trochę smutno tu było,trochę pretensji,żalów,ale mam nadzieję,że znowu się zrobi tutaj wesoło.

ja niby zaczynam staranka od maja,zaczęłam mierzyć temperaturę od lutego.. i wiecie co?? kilka dni temu dałam sobie spokój.powierzam to tym na "górze",bo im wiecej o tym myśli,robimy wykresy,mierzymy tempki itd.itp... to tym bardziej nie wychodzi.poczęcie i narodziny dziecka to cud miłosći,cud dwojga kochających się ludzi.a jesli przez dłuzszy czas nic nie wychodzi ze staranek to po prostu trzeba się wybrać do lekarza i znaleźć rozsądne rozwiązanie. no to chyba tyle chciałam napisać,kochajmy się i cieszmy się z tego co mamy,przecież życie jest tak kruche.

Marta M,mieszkam za Nowym Sączem,w stronę Zakopanego,więc to już góry :)
13 lata 9 miesiąc temu #84865 przez Dorciaition
Bewipo ale apatytu mi narobiłaś :) :kiss:

Dziewczynki udało mi się dziś odebrac wyniki bety, no i wyszło: 63,4 ...
Ale nie kumam, bo w opisie jest, że
3 tydzień: 5,8- 71,2
4 t.: 9,5- 750

to w którym ja jestem?
Bo wg @ to 4 tygodnie i 6 dni.
To może coś jest nie tak? :unsure:

13 lata 9 miesiąc temu #84867 przez gosiak
Gabi widzę że odnosisz się do mojego postu o tym że przez dłuższy czas mi nie wychodzi i polecasz mi wizytę u lekarza i że to będzie najrozsądniejsze, a nie bawienie się w wykresy, nie chce mi się powtarzać po raz któryś po co robię te wykresy...dałam sobie czas do lipca to będzie rok od staranek wtedy najwcześniej odwiedzę lekarza z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu...przepraszam jeśli ta wiadomość wyda się zgryźliwa czy uszczypliwa nie o to chodzi..po prostu napisałam tylko co zamierzam i kiedy zamierzam i proszę skończmy temat wykresów:) ja obiecałam że na temat wykresów nie powiem już nic :silly: Gabi i nic do Ciebie nie mam i szanuję Twoje zdanie bo każdy ma do niego prawo :)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #84868 przez Majowka
Dorcia, tylko sie cieszyc! :)
Betka wyszla, a to najwazniejsze, a ten tydzien spoznienia, to moze jakies opznienie owulacji czy cus. Ja sie nie znam, niech sie madrzejsze wypowiedza.
Ja sie ciesze, ze beta na plus u Ciebie! :)
13 lata 9 miesiąc temu #84871 przez bewipo
Dorcia a robiłaś już wcześniej, bo nie pamiętam?? Ciąża może być młodsza niż sobie liczysz, więc nic się za dużo nie martw.
13 lata 9 miesiąc temu #84872 przez Dorciaition
Dziękuję Majówka! :kiss:

Też się cieszę! :) Ale nie wiem gdzie siebie dopasować do 3go czy 4go?
Pasuje do jednego i drugiego chyba...

13 lata 9 miesiąc temu #84877 przez Majowka
3,5! :D
Pewnie jak powtorzysz za tydzien to dzidzia sporo podrosnie i dopasuje sie do betki z tyg, ktory akurat przypadnie.
Nie martw sie!
Pij soczki i oszczedzaj sie, za duzo nie przemeczaj sie w kuchni, niech maz teraz kucharzy, hehe
13 lata 9 miesiąc temu #84881 przez Dorciaition
Już się znowu martwię :(

Bewipo nie robiłam wcześniej. Tą robiłam wczoraj, to może następną zrobić jutro?

Majówka mój mąż to tylko herbatę potrafi zrobić :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #84885 przez Majowka
Dorcia, ja bym poczekala kilka dni i powtorzyla.
Kiedy idziesz do gina?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka