BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #86491 przez Groszek
Ja wpierniczałam kogla mogla bo uwielbiam :) jajeczka miałam świeżutkie :lol: och zjadłabym...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #86493 przez ann-sunshine
@nulka, ja też trzymam

Nie ma chyba co przesadzać z niejedzeniem różnych produktów w ciąży, jestem za tym, żeby jeść to na co ma się ochotę, bo organizm "chętką na coś" sam daje nam znać czego mu akurat potrzeba. Trzeba tylko przestrzegać podstawowych zasad higieny i np. myć owoce i warzywa, wyszorować deskę i nóż po krojeniu surowego mięsa itd.
13 lata 9 miesiąc temu #86494 przez Dorciaition
No widzisz Groszku i nic się nie stało :laugh:

Zróbkaj sobie jak masz ochotkę :silly:

Alanek[*] :(
13 lata 9 miesiąc temu #86496 przez Groszek
Dorcia czekam na wyniki bety :)

Nie zrobię bo jajców w lodówce brak :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
13 lata 9 miesiąc temu #86497 przez bewipo
Marta ja też słyszałam, że wystarczy sparzyć. Ale miałam kiedyś salmonelle więc żadnej surowizny nie tknę, bleee...
Z tym ciastem francuskim, to chyba ktoś wymyślił taką głupotę.
13 lata 9 miesiąc temu #86500 przez Dorciaition
Groszek to zapraszam do mnie na kogla- mogla :lol:

W pierwszym momencie jak przeczytałam to pomyślałam, że to Ty czekasz na wyniki Twojej bety :laugh:
Jestem już zakręcona :silly:
Ale ten czas wolno leci :(

13 lata 9 miesiąc temu #86506 przez Diana
Tak Dorcia idę za 2 tyg bo jak teraz byłam to okazało się, że jestem 5t5d a nie jak by wynikało z @ 6t6d i nie było widać jeszcze serduszka dlatego mówię, żeby tak szybko nie lecieć bo ja się tylko denerwowałam jak na 1 USG NIC nie było widać ale już tydzień później jest coś ale jeszcze nie serduszko więc znowu trzeba czekać!

Lepiej się nie śpieszyć wiem, że to trudne ale to najlepsze wyjście!!!
:kiss: :blush:
13 lata 9 miesiąc temu #86507 przez Lacrijka
Dorcia, mi tez sie tak wczoraj ciagło..Na szczescie przespalam 2h z 5 czekania..
Dzis tez mam takie spanie ze szok..dopiero bylam umyc zeby i sie ogarnełam..Nie zeby była juz prawie 15 hahaha
Dorcia, głowa do góry, bedzie dobrze.

A co do mojej bety, to ja robiłam po 72h wiec przyrost powinien byc przynajmniej o 114% wiec ja mam chyba dobrze.. pierwsza 3,36 to po 72h powinna byc minimum 7,19 a ja miałam 12,16 ..Chyba dobrze.
13 lata 9 miesiąc temu #86508 przez ann-sunshine
Dorcia, spokojnie, beta będzie super :)
13 lata 9 miesiąc temu #86518 przez gosiak
no ja na forum jestem od początku założenia drugiej części tego wątku no chyba jeden post dodałam na ten zepsuty jakoś razem z Martą przyszłam z FM :) Marta i reszta dzięki za zrozumienie :kiss: dziś zakupiłam witaminki dla mężusia hihihi :woohoo:
Dorcia kciuczki zaciśnięte :kiss: będzi dobrze :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #86521 przez Dorciaition
Lacrijka pewnie, że dobra. Bardzo dobra! :lol:

Gosiak wciskaj mężusiowi witaminki- absolutnie ;)

Dzięki dziewczynki. :kiss: Za godzinkę wyruszam

13 lata 9 miesiąc temu #86522 przez Emme
proszę bardzo Mirella
Emme napisał:

Nie jesteś sama :)
Ja też mam PCO. Dowiedziałam się ok 2 lat temu. Nieregularne cykle, jajeczka nierozwijające się itp.
Załamałam się, bo może to prowadzić do bezpłodności, a mój życiowy cel to mieć własną rodzinę, z gromadką dzieci. Decyzja była szybka, choć przemyślana- trzeba zacząć działać. Zdawałam sobie sprawę, że może zobaczę 2 kreseczki już za miesiąc, może nigdy... Pierwsze miesiące były oczekiwaniem na brak miesiączki (co w tej sytuacji było przecież normą) i na inne typowe objawy. Cisza, nic. Oczywiście nie liczyłam na cud w postaci naturalnego poczęcia, bez żadnych "wspomagaczy". Przez półtora roku brałam leki i psychicznie upadałam. Kolejne pół roku przeznaczyłam na poddanie się. Pogodzenie (choć tak na prawdę to niemożliwe). Znów barak miesiączki, złe samopoczucie (psychiczne, które przerodziło w objawy fizyczne). Już głośno mówiłam- "nie mogę mieć dzieci".
Któregoś dnia przechodząc koło apteki, przeszła mnie myśl, żeby kupić test (nie pierwszy w mym życiu). Kilka minut później byłam już w łazience. Zajęłam się porządkami. Kątem oka, od niechcenia spojrzałam na wynik. Dwie kreski!! Sprawdziłam w instrukcji, którą dobrze znałam. Tak, wynik pozytywny. Następnego dnia byłam już u lekarza. Lekarz potwierdził :) Data niesamowita : 01.04! Prima Aprilis :) Ale to nie był żart. Lekarz powiedział, że to niesamowite i że to jakiś cud (tak to określił).
Do dziś nie wierzę, że to prawda. Boję się, że sobie to wymyśliłam. A wcześniejsze złe samopoczucie, to były już objawy ciąży.

Dziś wiem że to możliwe.

pewnie pisałam kilka razy o tym, ale znalazłam ten post. Czekałam 20 miesięcy na 2 krechy.
13 lata 9 miesiąc temu #86532 przez Mirella
No i znowu się zryczałam....

No niech mi się teraz któraś załamie to jak palnę!

Dzięki Emme, o to mi chodziło :kiss:
13 lata 9 miesiąc temu #86539 przez Emme
na pocieszenie mogę wklejać nawet co miesiąc :)
13 lata 9 miesiąc temu #86543 przez Dorciaition
Aż mam dreszcze :)
Cudownie Emme, że się Tobie udało.

Myślę, że na każdą z nas przyjdzie pora... :laugh:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama