- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Nie ma chyba co przesadzać z niejedzeniem różnych produktów w ciąży, jestem za tym, żeby jeść to na co ma się ochotę, bo organizm "chętką na coś" sam daje nam znać czego mu akurat potrzeba. Trzeba tylko przestrzegać podstawowych zasad higieny i np. myć owoce i warzywa, wyszorować deskę i nóż po krojeniu surowego mięsa itd.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W pierwszym momencie jak przeczytałam to pomyślałam, że to Ty czekasz na wyniki Twojej bety
Jestem już zakręcona
Ale ten czas wolno leci
- Diana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30 marca - wizyta u gina
Lepiej się nie śpieszyć wiem, że to trudne ale to najlepsze wyjście!!!
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Dzis tez mam takie spanie ze szok..dopiero bylam umyc zeby i sie ogarnełam..Nie zeby była juz prawie 15 hahaha
Dorcia, głowa do góry, bedzie dobrze.
A co do mojej bety, to ja robiłam po 72h wiec przyrost powinien byc przynajmniej o 114% wiec ja mam chyba dobrze.. pierwsza 3,36 to po 72h powinna byc minimum 7,19 a ja miałam 12,16 ..Chyba dobrze.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
Dorcia kciuczki zaciśnięte będzi dobrze
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiak wciskaj mężusiowi witaminki- absolutnie
Dzięki dziewczynki. Za godzinkę wyruszam
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emme napisał:
Nie jesteś sama
Ja też mam PCO. Dowiedziałam się ok 2 lat temu. Nieregularne cykle, jajeczka nierozwijające się itp.
Załamałam się, bo może to prowadzić do bezpłodności, a mój życiowy cel to mieć własną rodzinę, z gromadką dzieci. Decyzja była szybka, choć przemyślana- trzeba zacząć działać. Zdawałam sobie sprawę, że może zobaczę 2 kreseczki już za miesiąc, może nigdy... Pierwsze miesiące były oczekiwaniem na brak miesiączki (co w tej sytuacji było przecież normą) i na inne typowe objawy. Cisza, nic. Oczywiście nie liczyłam na cud w postaci naturalnego poczęcia, bez żadnych "wspomagaczy". Przez półtora roku brałam leki i psychicznie upadałam. Kolejne pół roku przeznaczyłam na poddanie się. Pogodzenie (choć tak na prawdę to niemożliwe). Znów barak miesiączki, złe samopoczucie (psychiczne, które przerodziło w objawy fizyczne). Już głośno mówiłam- "nie mogę mieć dzieci".
Któregoś dnia przechodząc koło apteki, przeszła mnie myśl, żeby kupić test (nie pierwszy w mym życiu). Kilka minut później byłam już w łazience. Zajęłam się porządkami. Kątem oka, od niechcenia spojrzałam na wynik. Dwie kreski!! Sprawdziłam w instrukcji, którą dobrze znałam. Tak, wynik pozytywny. Następnego dnia byłam już u lekarza. Lekarz potwierdził Data niesamowita : 01.04! Prima Aprilis Ale to nie był żart. Lekarz powiedział, że to niesamowite i że to jakiś cud (tak to określił).
Do dziś nie wierzę, że to prawda. Boję się, że sobie to wymyśliłam. A wcześniejsze złe samopoczucie, to były już objawy ciąży.
Dziś wiem że to możliwe.
pewnie pisałam kilka razy o tym, ale znalazłam ten post. Czekałam 20 miesięcy na 2 krechy.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cudownie Emme, że się Tobie udało.
Myślę, że na każdą z nas przyjdzie pora...