BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 2 miesiąc temu #932900 przez anoda89
Monika gratuluję :)

Pani o ja Cię Zuzia jaka jest duża, przecież Ty dopiero co urodziłaś :) Śliczności do schrupania :kiss: :kiss: :kiss:

Ingrid super zdjęcie i Wy jacy szczęśliwi :)

My dzisiaj mieliśmy chrzciny Wojtusia :) Młody spisał się na medal ;) w kościele był grzeczny pod koniec przykimał a jak go ksiądz polewał wodą to zaciesz miał :laugh: Na imprezie miał jeden kryzys gdzie płakał jakby go obdzierali bo za dużo bodźców ale wyszliśmy się przejść i przeszło. Teraz sobie smacznie śpi.
Podziękowania: Ingrid29

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #932979 przez MoNiaaa
anoda a zdjęcia z chrzcin???

wrrrr znowu mi Zuzie domofonem obidzili!!!!!! ;/;/;/

http

]

10 lata 2 miesiąc temu #932984 przez anoda89
Monia nie mam :whistle: znaczy będą pewnie za kilka dni to wstawię ;)

10 lata 2 miesiąc temu #932990 przez MoNiaaa
no to czekam :)
ja pakuje moje niewyspane dziecko może trochę pochodzimy to oszczędzi mi marudzenia przez caly dzień :P

http

]

10 lata 2 miesiąc temu #932998 przez Madeline
Hej dziewczyny ;) Podczytuje Was od jakiegoś czasu.
Może trochę opowiem o sobie: Mam wspaniałego męża z którym jestem po ślubie ponad 3 lata, mam również kochanego prawie 2.5 letniego synka Aleksandra. Mieszkamy aktualnie w Danii. Prawdopodobnie na stałe. Aleksander był planowanym dzieckiem, zaczęliśmy się starać o niego jakiś miesiąc po ślubie. I od razu zaszłam w ciążę. Byliśmy w szoku, że tak łatwo nam poszło. Od niedawna zaczęliśmy myśleć o drugim dzidziusiu. I trochę się boje, ponieważ gdy skończyłam polog zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne dla kobiet karmiących a potem już normalne. Tabletki biorę juz ponad dwa lata i od wtedy nie mam owulacji. Lekarz powiedział ze mogę mieć problem bo nie dałam dojść organizmowi do normalności po porodzie tylko od razu anty. Ogólnie mam jeszcze 2.5 paczki tzn. do końca roku. Postanowiliśmy, że to będą ostatnie. A potem zacznę brać kwas foliowy i po ok 3 miesiącach zaczniemy się starać. Co myślicie? Może powinnam brać jakieś inne jeszcze witaminy? I czy mogę na prawdę mieć problemy z zajściem?

10 lata 2 miesiąc temu #933019 przez Sevilla
Madeline każda z nas jest inna. W moim przypadku, płodność wróciła już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, ale mam koleżankę na innym forum, gdzie na powrót płodności czekała ponad 3 miesiące (mam na myśli tu miesiączkę, gdyż w trakcie tych 3 miesięcy niejednokrotnie plamiła po 1-2 dni w odstępach kilkudniowych). Odnośnie tabletek po odstawieniu nie powinno się starać od razu, gdyż nadal panuje tam niekorzystne środowisko. Co do brania witamin i kwasu foliowego możesz zacząć.

10 lata 2 miesiąc temu #933029 przez Ada2424
Madeline, ja po odstawieniu anty zaszłam w drugim cyklu, pierwszy był bezowulacyjny.

[/url] [/url]

10 lata 2 miesiąc temu #933071 przez Gosia 2712
Hejka :)
Pamieta mnie ktos jeszcze :P :whistle: troche krucho u mnie ostatnio z czasem wiec malo pisze ale czytam na biezaco :)

Pani Zuzia jest sliczna :)

Ingrid sliczne zdjecie :) a wy tacy szczesliwi az pozazdroscic :)

Monika89 gratulacje :) swietnie ze sie udalo :)

Magdzialenka mam nadzieje ze sie uda w tym miesiacu :) trzymam kciuki :)

Anoda ja tez czekam na foteczki z chrzcin :D :whistle:

Madeline niestety nie pomoge bo nigdy tabletek anty nie bralam wiec nie wiem co i jak :whistle: ale trzymam kciuki za was :)

Heh a u mnie bez zmian praca-dom i tak w kolko :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 2 miesiąc temu #933076 przez Anabelle
A to my po anty staraliśmy sie pół roku a i tak poroniłam, dlatego w zyciu do tego nie wroce,straszne dziadostwo ;)

10 lata 2 miesiąc temu #933109 przez anoda89
Spoko o was nie zapomnę ;) :)

Gosia hej hej :) Nie pomogę, chociaż wydaje mi się, że jest to możliwe

10 lata 2 miesiąc temu #933112 przez Mirella
Gosia, mnie się wydaje, że Asik o tym pisała kiedyś, może na priv do niej uderz?

Monia, a nie możesz wyłączyć domofonu? Jak nie ma fabrycznie takiej opcji to można dorobić wyłącznik do aparatu.

Madeline, martwienie się na zapas nic nie da, poza tym że zmarszczek się nabawisz ;)

Pani ale Zuzia urosłaaaaa, kiedy ja się pytam????

10 lata 2 miesiąc temu #933141 przez gosiak
Pani ale masz już dużą pannice, śliczna jest :)

Ingrid fajne jesienne zdjątko, jak zawsze uśmiechnięci- tak dalej :lol:

Gosia, popytaj gdzie trzeba, może faktycznie warto emka przebadać, u faceta to tylko jedno badanie a już może dużo wyjaśnić

A mnie chyba jakaś depresja łapie, ryczę dziś pół dnia :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 2 miesiąc temu #933151 przez MoNiaaa
gosia ja niestety nie pomoge co do badan ale na pewno znajdzie się ktoś kompetentny :*

nie ma wyciszenia ani wylaczenia domofonu a mam taki glupi ze nie dzwoni raz ze ktoś naciśnie guzik tylko dopóki nie podniosę słuchawki to dzwoni nie wiem kto to wymyslil???? musze chyba sluchawke sciagac ;/ a ze na parterze mieszkam to o wszystko do mnie dzownia ;/

a dziś się dowiedziałam ze kuzynka zaszla w ciaze starala się dosyć długo ostatnio nawet gin jej powiedział ze naturalnie nie zajdzie a tu taka neispodzianka (trafila do tutejszego a wlasciwie z krk dr cuda i od razu zaciazyla:) )

a tabletkach anty nic nie wiem bo nigdy nie brałam jakos nigdy nie bylam zwolenniczka lekow zresztą nigdy nie bylam punktualna i zawsze zapominam o dawkach lekow co anty wyklucza i na szczęście dla mnie :)

http

]

10 lata 2 miesiąc temu #933166 przez Ingrid29
gosiak kobietko nie dołuj się :pinch: może zajmij głowę czymś innym, posprzątaj, zapisz się na jakieś zajęcia. czasami teraz dopada depresja jesienno-zimowa.

10 lata 2 miesiąc temu #933169 przez gosiak
Ingrid, to chyba przez to że @ się powoli rozkręca, rok temu tego samego dnia (13.10)dostałam ostatnią @ i jakoś tak wspomnienia wracają :( w ogóle dziwnie się składa że rok temu też @ tego samego dnia dostałam heh

Monia to faktycznie z tym domofonem masz niefajnie, jak się nie spodziewasz gości z rana to odwieszaj słuchawkę i już;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka