- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Moja historia - strata dziecka
Moja historia - strata dziecka
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Co do mszy to mówiła nam o tym ciocia która jest zakonnicą, dzwoniła też do znajomego księdza.
Dzisiaj chciałam zobaczyć Maluszka ale mi nie pozwolili bo jest zawinięty (zabezpieczony) przez szpital. Chciałam się pożegnać i teraz nie mogę się z tym pogodzić bo widziałam go po porodzie ale to był taki szok że nie pamiętam buzi Marcela i chciałam go przytulić. Jestem zła na siebie że nie zrobiłam tego w szpitalu. Nigdy sobie tego nie wybaczę. No i muszę z następną dzidzią czekać rok bo miałam cesarkę. Ten rok to dla mnie jak wieczność. Zobaczymy co gin powie jak do niego pójdę na wizytę.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Anoda moja rada jest taka; wyjeździe gdzieś na kilka dni sami, odpocznijcie psychicznie i spróbujcie żyć na nowo. Wiem że to trudne ale realne. Jeżeli zapomniałaś jak wyglądał Marcelek gwarantuję że przyjdzie do Ciebie we śnie i od razu przypomnisz sobie jego buźkę.
Bardzo mocno Cię ściskam i pamiętaj że zawsze możesz nam się wypłakać na forum!
Aniołkowe mamy fasolkują poza kolejnością!!!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do wyjazdu to myśleliśmy nad tym ale mąż nie dostanie pewnie już urlopu w pracy. Zobaczymy może uda się zimą gdzieś wyjechać.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powodzenia kochana!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
to wygrzebane w necie tak na szybko, ale pamietam że u nas proboszcz kiedyś mówił o nabożeństwach w takich sytuacjach, tylko właśnie tak jak tu piszą że za rodziców bo dziecko nie potrzebuje modlitwy bo już jest w niebie. Na pewno nie jest tak, że takiemu dziecku się nic od kościoła nie należy, ktoś Cię w błąd wprowadził niestety
Acha, Iwonta ma rację, aniołkowe mamy fasolkują poza kolejnością, musisz tylko przyjść na staraczki, no i rok po cesarce w Twoim wypadku to chyba za dużo, Marcelek byl bardzo mały, więc i macica nie jest jakoś strasznie pokiereszowana, ja znam przypadek ciąży pól roku po cesarce i nie było problemów
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg byłam w 24 tyg. Pytałam się lekarza w szpitalu to powiedział że po cesarce najlepiej odczekać rok. Widziałam się z moim ginem na zdjęciu szwów i kazał przyjść za 2 tyg czyli 3 tyg po cesarce. Nie wiem dlaczego tak wcześnie. Pytał się czy jeszcze krwawię i kazał pokazać wkładkę i nic nie było.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Dziewczyny współczuję straty największych skarbów w naszym życiu . Ja również jestem mamą Aniołka. Wszystko jest jeszcze bardzo bardzo świeże ale jak o tym mówię to lżej chociaż na chwilę na sercu się robi.
U mnie wszystko zaczęło się 8.10.2012 ok godziny 14, rozbolał i stwardniał mi brzuch więc zażyłam nospę która pomogła na jakiś czas i to mnie zmyliło. Myślałam że może to skurczę przygotowujące macicę do porodu. Ok godziny 18 ból się na silił i na wkładcę zobaczyłam różowy śliz. Z mężem wsiedliśmy szybko w samochód i po drodze dzwoniliśmy po lekarzach, żaden w ten dzień nie przyjmował więc pojechaliśmy na IP. Tam wszystko szybko się potoczyło. Lekarz zbadał mnie i zabrał na USG. Pamiętam że patrzyłam się w ekran i modliłam żeby Marcelek się poruszył. Lekarz nic nie mówił i po chwili wstał i powiedział że musi iść po drugiego lekarza. Ponownie wpatrywałam się w ekran i modliłam żeby fikał jak zawsze. Gdy lekarz oznajmił że Mały nie żyję wbiło mnie w ziemię ale nie płakałam, ból brzucha był silniejszy. Odrazu zabrali mnie na porodówkę, miałam rodzić sama ale po kolejnym badaniu lekarz stwierdził że odkleiło się łożysko i trzeba szybko operować. Czułam się ja we śnie, nie czułam nic. W życiu nie przyszło by mi do głowy że mogę stracić moje Słoneczko. Każdy pociesz i mówi że będę jeszcze miała dzieci ale tego nikt mi nie odda. Zamiast wybierać wózek i kupować wyprawkę ja wybieram trumienkę i kwiaty.
Przytulam Cię mocno
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas msza będzie ale właśnie za rodziców i ksiądz normalnie na cmentarzu.
iwonta_kg byłam w 24 tyg. Pytałam się lekarza w szpitalu to powiedział że po cesarce najlepiej odczekać rok. Widziałam się z moim ginem na zdjęciu szwów i kazał przyjść za 2 tyg czyli 3 tyg po cesarce. Nie wiem dlaczego tak wcześnie. Pytał się czy jeszcze krwawię i kazał pokazać wkładkę i nic nie było.
Anoda to połowa ciąży. Nie wiem czemu kazał czekać Ci rok Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro pogrzeb. Strasznie się denerwuję aż ciężko mi oddychać.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieję że dasz jakoś radę. Przytulam.
Trzymaj się jutro anodko kochana