BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302145 przez avika
Pippin wez to wydrukuj i zanies do UP i spytaj co masz z tym fantem zrobic, przeciez nie mozesz sie pakowac w takie cos bo masz male dziecko. Jak sa normalne te panie tam to cos Ci doradza B)

aa przeczytalam te wypowiedzi o tym gostku normalnie brak slow :angry:

dobranoc :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #302149 przez Viszka11
happymamma napisał:

soniasg napisał:

hej ho

hejże ha

Viszka hej :) Chcę Ci wypomnieć zdj Kasi, którego nie wkleiłaś, a obiecałaś :angry: :)

przepraszam na "SMIERC' zapomnialam.... :( poprawie sie Jutro wkleje:) obiecuje

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)
12 lata 11 miesiąc temu #302153 przez soniasg
Pippin idź do urzędu i pokaż im to. a jeśli dalej będą chcieli żebyś tam poszła to może idź i zrób z siebie głupa tak coby on Cię nie chciał. bo wiesz mogą to sprawdzić....
12 lata 11 miesiąc temu #302154 przez maga4
A jesli chodzi o jezdzenie, to ja sie wlasnie zastanawiam jak ja bede dojezdzac do tej pracy jak od 7 miesiecy za kierownica nie siedzialam :(
12 lata 11 miesiąc temu #302155 przez happymamma
Adee napisałam ci przecież już sklerozo ;)

Maga boziu - toż Ty nie będziesz całymi dniami widziała bejbika swojego :(
12 lata 11 miesiąc temu #302159 przez adee84
Pippin jesteś?bo znalazłam w zeszycie dwa przepisy :)
Avika a Ty czemu uciekasz jak dopiero przyszłaś?
Sonia HEEEEJ :woohoo:
12 lata 11 miesiąc temu #302165 przez Pippin
adee "dawaj maleńka" :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #302166 przez soniasg
ja właśnie piekę mojemu M muffinki :D wersja kakaowa mu najbardziej odpowiada :D

wybaczcie dziewczyny ale nadrobie Was jak już tutaj nikogo nie będzie teraz wolę posiedzieć z Wami :)
12 lata 11 miesiąc temu #302174 przez soniasg
Maga nie będzie tak źle :) mnie M w ciązy zabraniał jeździć samochodem jeśli naprawdę tego nie musiałam robić ( w 6 miesiącu ciązy dostawczak mnie przyhaczył na parkingu mojego klienta i nawet nie poczuł i stąd ten zakaz ). ten pierwszy raz będzie najgorszy. ale tydzień pojeździsz i dojdziesz do wprawy :)
12 lata 11 miesiąc temu #302175 przez adee84
też miałam robić muffiny ale mam za mało papilotek i zrobię rano jak Raf mi kupi papier :)

Proste i szybkie ciasto z owocami

-pół kostki masła (ok. 125g)
-10 łyżek cukru
-3 jajka
-szczypta soli
-10 łyżek mąki
-1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-ok. 40 dag dowolnych owoców

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Przelać ciasto do formy (u mnie tortownica o śr. ok.23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wyłożyć owoce.
Piec w temperaturze 180 stopni, 40 minut do tzw. "suchego patyczka".

Ciasto cynamonowe
3 spore szklanki mąki
- 1 sklanka mleka
- 1 szklanka cukru
- paczuszka cukru waniliowego
- 3 jajka
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon
- pół kostki masła
1Do sporego garnka pakujesz wszystkie składniki, ale pamiętaj o rostopieniu masła!Starannie wymieszaj.Wlewasz ciasto do formy (na górę możesz też położyć jabka). 180 st, ale kurrr nie napisałam sobie ile minut, ale chyba o ile pamiętam to 50 ale będzie widać :)
12 lata 11 miesiąc temu #302177 przez soniasg
Pani Gessler znowu rzuca przepisami :P ja tutaj zamiast schudnąć to przez Was przytyję
12 lata 11 miesiąc temu #302178 przez iwonaNAVI
Hello :) jestem z wrzesniowek ...podczytuje was czasami... pisze odnosnie mleczka...kiedys wylewalam po godz, ale moja ciotka uswiadomila mi ze spokojnie moge podac na nastepne karmienie...poczatkowo sie balam ale w koncu sprobowalam i nieraz nawet 6 godz mleczko stoi i nic mu nie jest...grunt w tym zeby nie podgrzewac drugi raz...jak jest w temp pokojowej to spokjnie nie trzeba...bo naprawde szkoda mleczka...i jak nie jestescie pewne same posmakujcie mleko ktore jest niedobre jest kwasne i brzydkie w smaku :)
Pozdrawiam :)
12 lata 11 miesiąc temu #302183 przez soniasg
Iwona hello :) ja też zostawiam mleczko tym bardziej, że Majka pije ostatniego czasu "na raty"

dziewczyny macie może linka do tej konferencji bo nie widziałam a chciałabym zobaczyć
12 lata 11 miesiąc temu #302206 przez Pippin
dzięki Pani Gessler ehhehehehehehe dziś wymiękam ale jutro upiekę na pewno i raczej cynamonowe mykam do łoża dobranoc gwiazdy :lol: :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #302209 przez adee84
nasygnale.pl/kat,1025343,title,Cala-praw...31293,wiadomosc.html

tutaj piszą o paru sprawach, które my też zauważyłysmy, np te kolczyki, a mi się właśnie w oczy rzuciło na tej pierwszej konferencji, że ona pare razy się uśmiechnęła :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia