- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 9 miesiąc temu #327858 przez Edyta
Agus fajnie ze zJerzykiem wszystko ok
Pippin nie bedzie tak zle nie wykonczy cie Antos tak szybko
a ja wlasnie upiekla rolade znaczy piecze sie silvia spi a ja znow mam czas wolny ale super jak poukladam sobie dzien od rana to wszystko mi sie udaje
Pippin nie bedzie tak zle nie wykonczy cie Antos tak szybko
a ja wlasnie upiekla rolade znaczy piecze sie silvia spi a ja znow mam czas wolny ale super jak poukladam sobie dzien od rana to wszystko mi sie udaje
Temat został zablokowany.
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327868 przez Asik
Edytko
mniammm .. roladaaaa ... bita smietanaaaaa .... uwielbiammmmmm
aaa no i masz wiadomość to sie ustosunkuj do niej heheheeh
Agusia
noooooo super że wsio ok z Jerzykiem a co do szczepienia to leeeeeeeć leeeeeeć rozerwiesz się przy okazji ... polskie realia to :::: Sztuka przetrwania:::: i zaden Bear Gryls czy jakoś tak ... nie dałby rady tu przeżyć
Pippin.... współczuję
mniammm .. roladaaaa ... bita smietanaaaaa .... uwielbiammmmmm
aaa no i masz wiadomość to sie ustosunkuj do niej heheheeh
Agusia
noooooo super że wsio ok z Jerzykiem a co do szczepienia to leeeeeeeć leeeeeeć rozerwiesz się przy okazji ... polskie realia to :::: Sztuka przetrwania:::: i zaden Bear Gryls czy jakoś tak ... nie dałby rady tu przeżyć
Pippin.... współczuję
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez Asik.
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #327886 przez Edyta
Kiniaa ale czasem tez jestem w czarnej dupie mam czasem taki balagan ze nie ma jak przejsc bo tyle kurzu na podlogach ale dzis postanowila i zrobilam a i jeszcze sie pochwale unas wiosna ciag dalszy
Asik Kochana no rolada sie juz studzi na oknie a silvia spi i spi pozniej spacerek i zakupy male...juz sie ustosunkowalam do Twojej wiadomosci dziekuje slicznie Mysiu
Asik Kochana no rolada sie juz studzi na oknie a silvia spi i spi pozniej spacerek i zakupy male...juz sie ustosunkowalam do Twojej wiadomosci dziekuje slicznie Mysiu
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #327934 przez Asik
EDytko okk
Agusia... Szymek to samo... spał raz i to w dodatku też 20 min... a kiedys tak pięknie było no ale cóż ,
kiedys się przebudził , leżał jeszcze i byuła szansa że jeszcze usnie , a teraz???
obudzi sie i myk najpierw siada a potem staje w łóżeczku, kurcze ile razy się puścił i rypsnął całym sobą
chyba naprawde kupie mu kask taki co to beti chyba wstawiała kiedyś bo hmmm Szymek to kaskader jakich mało
Agusia... Szymek to samo... spał raz i to w dodatku też 20 min... a kiedys tak pięknie było no ale cóż ,
kiedys się przebudził , leżał jeszcze i byuła szansa że jeszcze usnie , a teraz???
obudzi sie i myk najpierw siada a potem staje w łóżeczku, kurcze ile razy się puścił i rypsnął całym sobą
chyba naprawde kupie mu kask taki co to beti chyba wstawiała kiedyś bo hmmm Szymek to kaskader jakich mało
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #327994 przez Asik
no właśnie.. Bobovita i nestle za drogie jest szkoda kasy wg mnie , to juz wolę zamiast jogurtu budyniu zrobić tez dobry i dodatkowo rózne smaki można robic dodając rózne owoce ewentualnie np trochę ze słoiczka dać i wtedy nawet owoce są podane dwa w jednym,
żerują jak diabli na młodych mamach , bo wiedzą że na pierwsze się chucha i dmucha z drugim już się jest duuuuuuzo bardziej elastycznym chociaz ja Martuli tez dawałam danonki jak skończyła 6 mcy , ale wtedy nikt nie mówił ze nie wolno , że mleko krowie szkodzi itp , ale kurcze przeciez danonki dla dzieci więc na pewno są lepsze niż jogobella z innych składników robione
nie chodzi o to ze chce się dzieci na siłę nauczyć jedzenia jak dorośli bo kurcze jak nie teraz ,, to pózniej się to odezwie w postaci np problemów z układem pokarmowym itp , ale nie zaqszkopdzi jak np raz na tydzień pół danonka taki bombelek zje na poczatek oczywiście bo potem to uuuuu
przeczytałam co napisałam.. styl sie kłania i powtórzenia,, ale nie mam czasu na poprawę Szymek mnie gryzie w stopę wiec zmykam
żerują jak diabli na młodych mamach , bo wiedzą że na pierwsze się chucha i dmucha z drugim już się jest duuuuuuzo bardziej elastycznym chociaz ja Martuli tez dawałam danonki jak skończyła 6 mcy , ale wtedy nikt nie mówił ze nie wolno , że mleko krowie szkodzi itp , ale kurcze przeciez danonki dla dzieci więc na pewno są lepsze niż jogobella z innych składników robione
nie chodzi o to ze chce się dzieci na siłę nauczyć jedzenia jak dorośli bo kurcze jak nie teraz ,, to pózniej się to odezwie w postaci np problemów z układem pokarmowym itp , ale nie zaqszkopdzi jak np raz na tydzień pół danonka taki bombelek zje na poczatek oczywiście bo potem to uuuuu
przeczytałam co napisałam.. styl sie kłania i powtórzenia,, ale nie mam czasu na poprawę Szymek mnie gryzie w stopę wiec zmykam
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #328031 przez angellika1
Ja nie próbuję na siłe zrobić z Nikiego dorosłego ale Asik ma rację :*
Pediatra mi powiedział że można dawać jak nie ma uczulenia te z nestle tez mają mleko krowie pełne także to co Asik napisała to jest żerowanie na mamach a ze drogie to już druga kwestie 10 zł za 4 a danonki kupiłam po 3 zł za 4 szt.
Moja koleżanka sie trzymała sztywno książkowego karmienia dzieci i co???? mała ma 2 latka i dalej słoiczki wcina bo "dorosłym" jedzeniem sie krztusi
Pediatra mi powiedział że można dawać jak nie ma uczulenia te z nestle tez mają mleko krowie pełne także to co Asik napisała to jest żerowanie na mamach a ze drogie to już druga kwestie 10 zł za 4 a danonki kupiłam po 3 zł za 4 szt.
Moja koleżanka sie trzymała sztywno książkowego karmienia dzieci i co???? mała ma 2 latka i dalej słoiczki wcina bo "dorosłym" jedzeniem sie krztusi
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #328094 przez domii
Hej bylismy u lekarza Blazej ma katarek i kaszelek od zabkow,ma strasznie rozpulchnione dziasla,wiec niby zeby sa tuz tuz a i wg jej wagi wazy 7700 a jak go na domowej waze to 8500 wiec to prawda ze jej waga klamie
Blazej rozwija sie prawidlowo tylko mowila zeby go sadzac na macie i zeby cwiczyl plecki bo jeszcze sie chwieje albo leci do przodu i mam pytanie
CZY WSZYSTKIE WASZE DZIECI POSADZONE SIEDZA I SIE NIE CHWIEJA ALBO NIE LECA DO PRZODU? bo wiem ze samodzielnie dziecko moze siasc nawet w 9 10 miesiacu a teraz powinnien chwile sie utrzymywac a moj nie za bardzo chce-a wydaje mi sie ze skoro nie jest jeszcze nawet gotowy na sadzanie to nie powinnam go sadzac bo moge mu zaszkodzic a pediatra mowi zeby go sadzac i co robic-help
Normalnie jak mu sie da raczki czy poduszke to sie podciaga ale nie utrzymuje sie w tej pozycji tylko leci do przodu i hop na brzuszek
Blazej rozwija sie prawidlowo tylko mowila zeby go sadzac na macie i zeby cwiczyl plecki bo jeszcze sie chwieje albo leci do przodu i mam pytanie
CZY WSZYSTKIE WASZE DZIECI POSADZONE SIEDZA I SIE NIE CHWIEJA ALBO NIE LECA DO PRZODU? bo wiem ze samodzielnie dziecko moze siasc nawet w 9 10 miesiacu a teraz powinnien chwile sie utrzymywac a moj nie za bardzo chce-a wydaje mi sie ze skoro nie jest jeszcze nawet gotowy na sadzanie to nie powinnam go sadzac bo moge mu zaszkodzic a pediatra mowi zeby go sadzac i co robic-help
Normalnie jak mu sie da raczki czy poduszke to sie podciaga ale nie utrzymuje sie w tej pozycji tylko leci do przodu i hop na brzuszek
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #328105 przez a!gusia
heh Domii mi dzis lekarka powiedziala ze Jerzyk jest jeszcze malutki i ma czas na siedzenie i stawanie..jak go posadze to siedzi sam ale bym go nie zostawila tak,tylko jestem obok i patrze i za pleckami klade mu poduszke-nie podpieram go tylko jakby sie przewrocil to zeby w nia glowka uderzyl jakby cos..ale np Jerzyk sam nie usiadzie musze go za raczki pociagnac..ale jak juz usiadzie to siedzi ladnie,czasami sie chwieje a neurolog mi powiedziala zeby dziecko sadzac-nozki szeroko i raczki mu dac miedzy nozki nie wiem czy to dobrze opisalam..czy rozumiesz o co mi chodzi ?
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #328140 przez domii
Agusia no wlasnie mi chodzi o takie sadzanie-bo to ze jeszcze sam nie siada to ok bo ma czas,to mowisz ze neurolog Ci mowil zeby sadzac szeroko-bo Blazej wlasnie podpiera sie rekami i pozniej fika na brzuch odrazu,martwie sie bo jego plecki w tej pozyji nie sa proste- a po ile minut dziennie mozna tak dziecko sadzac???
Moderatorzy: ilona