BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu #327651 przez soniasg
Ich bin wieder da :D i am back :D melduję się bezzębnie i z łysiną :P

oczywiście wszystkie tęskniły :P

u mnie nic nowego poza tym, że już ciężko pracuje i zarabiam hajs.... ogólnie jest ok bo się troszkę odstresuje nie jestem cały czas zamknięta w domu ale z drugie strony bardzo tęsknie za Majką....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do pierogów ruskich to podajcie przepis bo bym zrobiła tylko ciasto nie za bardzo mi wychodzi.....

Asik zdrówka dla Szymka :*
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #327657 przez Kasiek
Kinia to łączę sie z toba, moj tez jutro wyjezdza i do piatku go nie bedzie :dry: :dry:

Agusia fajnie z tym kolczykiem :)

kurcze wy juz podajecie dzieciom mleko krowskie? Iga nie ma alergii na mleko ale i tak nie bede jej dawac az skonczy conajmniej rok albo poltora :dry:
Angelika masz na serio lajtowego tego pediatre :laugh:

Edytko moja mnie dzis wieczorem masakrycznie gryzła w sutka przy wieczornym karmieniu :huh: kurde to boli jak cholera :huh: :huh: wnerwilam sie i byl koniec jedzenia :laugh:
powinno byc tez "nie gryz piersi ktora karmi" :P:P:P :silly:

dobranoc :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #327660 przez Kasiek
Sonia witojcie witojcie :) :) pewnie ze tesknilysmy :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a jak Maja zniosła rozstanie z Tobą?
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327662 przez Edyta
Kiniaa :) to robimy impreze :silly: :laugh: jak chata wolna :laugh:
Kasiek :) no to masz teraz wesolo z karmieniem :laugh:
ja juz zakonczylam karmienie jak silvia skonczyla 6 miesiecy ale ja problemu tego nie mialam bo karmilam tylko swojm mlekiem z butelki co juz wiesz :)
sonia unas wlosy sa ale zabkow tez nie widac...zdrowa i bryka mi dziecko :)
za to zemna troche gorzej... :dry:
dziewczyny podajecie jakies nowosci dziecia bo ja kapletnie sie poglubilam... :dry:
owszem daje silvi i mleko i kaszke i sloiczek obiadku i sloiczek owocow i nic po za tym herbatki pic nie chce soczkow tez nie... :pinch:
no nic widze ze juz wszystkie uciekly.. :dry:
Dobranoc... :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327672 przez Edyta
Dzien Dobry :)
unas o 20 padla ale od 6 rano silvia postanowila ze spac nie bedzie wiec wywraca koziolki w lozeczku :laugh:
a ja postanowilam ze zajrze chodz widze ze juz wczoraj nikogo tu nie bylo.... :(
wiem wiem wikszosc pisze na blogu tez tam pisze ale troche sie glubie nie umie wstawiac tam fotek chodz bardzo mi sie podoba to pozwolcie ze bede tu i tu ale nie wiem czy znajde czas na nadrabianie wszystkiego :silly:
no nic...lece zobaczyc co na blogu :)
Milej srody :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327699 przez kiniaa
hej :)

Edytka
jasne ze robimy impreze :lol: a co do zdjecia na blogu to musisz pisac nowy post, nie komentarz i tam u gory masz narzedzia i jest tam taki obrazeczek, klikasz na niego i wstawiasz i co najlepsze nie musisz zmniejszac zdjecia :lol: :lol:

Kasiek
a gdzie Twoj M wybywa ? Co do krowiego mleka to nie wiem, pisalam o pelnotlustych jogurtach a to nie to samo. Angelika chyba tez o danonku pisala.

Sonia
hello :) dobrze ze sobie radzicie :laugh: :laugh: co do pierogow ruskich to ja robie najprostsza wersje czyli ciasto robie z maki, cieplej wody, jajka i oleju. A na farsz podsmazam cebulke, ziemniaki tluke i czekam zeby wystygly troche, dodaje ta cebulke, sol i pieprz. Duzo pieprzu :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327702 przez a!gusia
Kiniaa ale jogurty i danonki sa z krowiego mleka a danonki sa po pierwszym roku chyba...nie wiem tak slyszalam..

my sie zaraz wybieramy do lekarza,trzymajcie kciuki zeby wyniki byly dobre :)
12 lata 9 miesiąc temu #327705 przez kiniaa
Agusia
ja mam ksiazke o zywieniu niemowlat angielska i pisze ze po 6 mcu jogurty pelnotluste :) ale kazdy daje jak uwaza
12 lata 9 miesiąc temu #327706 przez kiniaa
zreszta mleko modyfikowane to tez krowie mleko. tylko przerobione troche :)
12 lata 9 miesiąc temu #327715 przez domii
Hej

Moj M chory :( Blazej ma dalej kaatrek i chyba od niego kaszle :( jak sie uda to pojedziemy dzisiaj z nim do przychodni niech go zobaczy

Co do jogurtow to my dajemy z Nestle dla dzieci po 6 mieisacu-sa jagodowe,malinowe i bananowe i Blazej je uwielbia :) jak konczy kubeczek to placze :laugh:

Soniaq wrocilas :)

Angelika a te inhalacje to na co robilas Nikiemu? na katar czy na oskrzela?

Edytka to wrzucaj tu zdjecia

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu #327716 przez angellika1
Hej :)

Kinia dzieki za wyrozumiałość ;)
A tak serio to tak myślalam ze jak napisze o danonkach to niektóre bedą pisały że za wcześnie....
A te jogurty Nestle po 6 mcu i w składzie jest pełnotłuste mleko własnie,

Jeżeli dziecko nie ma alergii to myślę że śmiało można dać np danonki dlatego tez ja tak zrobiłam. Zresztą jak lekarz powiedzial mi że spoko tzn że krzywdy Nikiemu tym nie zrobię :D :D :D

Tak samo jeżeli chodzi o czekoladę.... niby nassze dzieciaczki nie mogą jej jeszcze a w słoiczkach można kupiś kaszkę na dobranoc czekoladową po 7mcu// ;)
12 lata 9 miesiąc temu #327725 przez angellika1
Domii na oskrzela ale katarzek też minął :) Na katar to samą solą fizjologiczną a na na oskrzela to sól z atroventem
12 lata 9 miesiąc temu #327762 przez Edyta
Kiniaa dzieki za instrukcjie na blogu :)
domii ja uzywalam na katar Nasivid ale nie pomagal przy duzym katarku a czesto silvia miala teraz bylismy u innego lekarza i przepisal RHINOMER ale nie wiem czy to jest w pl popytaj bo naprawde warto kupic silvi szybko po nich przeszlo przeziebienie i katara a tak charczala juz ze szok a teraz co zdrowiutka nawet noska specialnie czyscic nie musze chodz robie to po myciu codziennie :)
co do dannonkow my jeszcze nie jemy ale sadze ze jak Nikos juz tak duzo i ladnie je to czemu nie jak sie mu nic nie dzieje :)
12 lata 9 miesiąc temu #327801 przez Pippin
hej
moje dziecko wzięło sobie na cel za wszelką cenę wykończyć matkę :/
12 lata 9 miesiąc temu #327824 przez a!gusia
Pippin nie tylko Twoje ;)
my juz wrocilismy od lekarza,wszystko ok tylko zelazo musze Jerzykowi dawac w kroplach..w ogole to z tym szczepieniem to nie wiem co zrobie..szczepionka ktora potrzebuje kosztuje 350 zl (w Irlandii mam ja za darmo-niech to samo powie jaki mamy cudowny kraj )wiec nie wiem czy jednak sie nie przelece dla rozrywki :) bo cenowo wyjdzie to samo...
Angelika ja nie wiem czytalam ze danonki zawieraja cukier bialy i ze ogolnie nie sa super ale nie znam sie naprawde i jesli Nikiemu nic nie jest to czemu nie?tak tylko glosno mysle ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia