BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 tygodni temu #495192 przez beti
Gosia, wziewnie, dozylnie tylko kroplowka...

Mala, oj kiedys pozaluje, tylko dzieci szkoda :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #495202 przez mgielka22
dobranoc

12 lata 4 tygodni temu #495203 przez pati-m
Tradycyjnie ja jestem a wszystkie poszły spać :( No ale tak póki co będzie niestety.

Fifik - dużo zdrówka maluszku kochany :kiss: :kiss: :kiss:

U nas jeszcze wirus panuje. Kacper biegunkę ma ale mniejszą. Dziś pierwszy raz od piątku zjadł obiadek - sukces. Bo wcześniej odmawiał, płakał itp.
A jeśli chodzi o umiejętności, to moja mała mądrala robi ze mną pranie i na swój sposób wytłumaczy jak je zrobić, wyciąga rzeczy z kosza i wsadza do pralki, wie gdzie się sypie proszek, a jak pralka piszczy, że koniec prania to pierwszy biegnie do łazienki i wymuje rzeczy żebym je powiesiła :lol:
Bez problemu schodzi z łóżka i idzie sobie w świat jak mamy nie ma pod ręką, sam wchodzi pod prysznic i od kilku dni próbuje chodzić po meblach :cheer: Podstawia sobie np. krzesełko-uczydełko albo inne rzeczy i wchodzi na nie, a potem na regał i wszystko sięga :silly:

Ja właśnie siedzę i się uczę na jutro na egzamin do szkoły.

12 lata 4 tygodni temu #495212 przez slowiczek
Pati mylisz się, ja jeszcze nie śpię :blink:

u mnie pralka też na topie, ale prawdziwa obsesja to jest na punkcie zmywarki, zawsze usłyszy jak ją otworzę, brzęk naczyń i biegnie z drugiego końca mieszkania :S

powodzenia na jutrzejszym egzaminie :) :kiss: i ucałuj Kacperka !

dobranoc :)

12 lata 4 tygodni temu #495213 przez pati-m
A kupiłaś Nati tą pralkę co pokazywałaś kiedyś? :)

U mnie to się śmieją, że idealnego męża wychowuję, bo Kacperek uwielbia mopa, szczotkę, pralkę, piekarnik, odkurzacz :silly:
No i oczywiście wszystki brum brum świata :lol:

12 lata 4 tygodni temu #495214 przez slowiczek
jeszcze nie kupiłam, myślę o niej na gwiazdkę :)

no i bardzo dobrze :) !!!!!!! taki mężczyzna to skarb !!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 tygodni temu #495216 przez pati-m

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mam małą gosposię i kocham go za to i za wszystko inne :) A widok brzdąca robiącego ze mną kopytka bezcenny :lol: Mina jakby odkrywał największe tajemnice świata podczas zgniatania łapkami ciasta :lol:

12 lata 4 tygodni temu #495234 przez Agusia83
Hejka...nie spie od 4:50, katar rozsadza mi nos i glowe...taka korzysc z tego, ze nie spie, iz was nadrobilam :silly: Emi czuje sie juz lepiej, a ja zdycham..raczej nie pojde dzis do pracy...

Biedny Fifi, Beti, masz racje, matka to jednak wie najlepiej i nikt nie powinien bagatelizowac jej gadania...oby Filipkowi szybko przeszlo i byscie wrocili za kilka dni do szpitala,

Widzialam sliczne zdjecia i filmiki.
Jogo i Kuba byli w supermarkecie u mikolaja?
saneczkowa Maja cudna :laugh:
Namiotowy Filip tez swietny :laugh:

mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam.

Widze, ze mnostwo chorowitkow....biedne te nasze maluszki...niech zarazki pojda precz i bole zebowe rowniez...

Niestety nie moge jesc zadnych prochow...wczoraj zrobilam sobie ogromna dawke witaminy c....wipilam szklanke soku z cytryny...pod koniec mialam ochote zwrocic reszte, ale jakos wytrzymalam...ucierpialy usta i buzia, wsio spalone...ale mam nadzieje, ze pomoze.

uciekam spac do emi...trzymajcie sie cieplo..

Slowiczku, usmialam sie z tego nie otrzymanego prezentu przez Ł :silly: :silly: :silly: :blink: :blink: szkoda, ze moj nie dostal zelazka

12 lata 4 tygodni temu #495252 przez magda79
Dobre Ranko :)

U nas nocka średnia Domi zaczął tak na mokro kaszleć...już jesteśmy po inhalacjach i po syropkach...kurcze żeby na oskrzela nie poszło...za chwilkę będę go oklepywać....

a myslałam, ze będzie już ok :( :(

Beti jak się macie ????

Mała brak słów....szkoda dzieci :( :(

Agusia zdróweczka dla Was i dla pozostałych chorowitków....ja chce wiosneeeeee :) :)

Brawo dla naszych gadułek :)

Domi :) duzo rzeczy po swojemu nawija i kłóci sie po swojemu....pojedyncze słówka...ostatnio jak widzi zegar to mówi tik tak.....a na tygryska tigis ...taaakie Kochane mamy dzieciaki :kiss: :kiss:

miłego dzionka :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #495255 przez slowiczek
witam

Agusia, jak bylam w ciazy jakos okolo 10-11 tc zachorowalam, mialam wysoka goraczke i jedyne czym moglam sie ratowac to apap, wapno i kilogramy pomaranczy wiec wiem jak to jest :dry: oby szybko Ci przeszlo :kiss:

tez ide sie jeszcze zdrzemnac bo obudzilam sie o 7 i to byl blad.....:p

12 lata 4 tygodni temu #495283 przez mgielka22
Sie witam i ja :)

Kacperek pomocnik super :D Lili sie boi odkurzacza, miksera i blendera jedynie co jej sie podoba to suszarka :dry:

Ja w ciazy bylam tez dosc mozno chora w pierwszym trymestrze przez 2 tyg i niestety skonczylam antybiotykiem bo nic nei pomagalo ale bralam duomox a to srodek nei wplywajacy na ciaze takze nei bylo problemu :)

No gadulki teraz sa fajne a jak potem zaczna pyskowac to dopiero bedzie :P

Jutro mam wigilie w pracy wiec ide na balange :D w koncu raz gdzies wyjde z tego domu sama :D

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495294 przez ewelinaa
Witam :)

Wczoraj jakoś już nie miałam sił się odezwać - siedzimy z Kingą do końca tygodnia w domu, obie mamy czerwone gardła i gile do pasa :X czyścić nos, inhalacje, szczególnie u Kingi żeby jak najwięcej wypływało, żeby na uszy znowu się nie przeniosło :dry:

Marta padłam jak przeczytałam o tej wacie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Beti :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mała doskonale Cię rozumiem dowód:

12 lata 4 tygodni temu #495314 przez Pyśkaaaa
witam i ja
co za noc Franiowi ida gorne trojki ostanio pochwalilam ze zeby wychodza nam bezobjawowo i mam 2 h czuwania pobudki co chwile i do tego gil po pachyop
ja cala noc goraczke mialam a teraz lep i gardlo peka nie jadlam nic od wczorajszego sniadania
na 11.30 mam do lekarza
to sie wyrzalilam
jak tam dzisiejsze chorowitki? Mam nadzieje ze lepiej
Beti jak Fifi?
Marta padlam

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495323 przez maja1982
Witam i o zdrowie pytam;) taki żarcik poranny ;)

u nas noc bardzo słaba :( pobudka o 5 B) teraz juz zasypia!kaszle dosyć mocno ale mokro :dry: kurcze może sie przejdę z nim i z sobą przy okazji!oboje wyglądamy jak siedem nieszczęść - zagilowani zapłakani :(

Fifi - jak tam??mam nadz. ze lepiej :kiss:

Agusia - Ciebie też dopadło :( kuruj sie podwójna mamusiu :)

Anitka - brawo - zdolniacha z Ciebie :)

mala - wiesz co ja bym nie miała skrupułów odebrać takim ludziom dzieci (bo rodzicami ciężko ich nazwać) i żeby trafiły do rodziny która pokaże co to ciepło, miłość, troska - a znam takich wiele i oni nie mogą mieć dzieci!! :( we mnie się gotuje jak słyszę takie historie!!!

magda - a co dajesz Domisiowi??a Majcia jak??

ewelina - i jak inhalowanie idzie??lepiej??a KIngunia to niezła akrobatka :) jak sprawnie jej to idzie :) moja kuleczka to sie na stęka nawzdycha zanim sie wgramoli :silly:

pyska - to cie dopadło tak porządnie!pewnie antybiotykiem sie skończy!!:(

apropo paplania - to Karolek po swojemu raczej :) mówi pojedyncze słowa ;)

ide kawe zrobić

12 lata 4 tygodni temu #495353 przez ewelinaa
Maja inhalacje tragedia, wyrywa się i płacze :dry: :( nie pomogło, że ja się inhalowałam, Tata i miś - ale chce czy nie chce niestety musi :S

Dostałam paczkę z ubraniami dla Kingi z Anglii i napatrzeć się nie mogę :lol: ubrań to już ma do lata ;)

Jutro tylko wybieram się po czapkę, szalik i rękawiczki dla niej.

Włączyłam świąteczne przeboje i Kinga szaleje :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka