BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 tygodni temu #495643 przez Marta M
Kacpero :kiss: :kiss: Pati ja Majce też sama podcinam :) Ale chłopca maszynką potraktować też bym się bała :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #495646 przez pati-m
Kacpero jak wiecie u fryzjera juz byl wiec sie nie boi.
Pojdziemy w przyszlym tygodniu :)

12 lata 4 tygodni temu #495653 przez mgielka22
Pyskaa na angine to najlepiej dziala clindamycyna mi pomogla w 3 dni :)

12 lata 4 tygodni temu #495694 przez slowiczek
Kacpi słodziak :) :kiss:

załatwiłyśmy, wróciłyśmy :) znalazłam taką kameralną prywatną przychodnię z kontraktem z NFZ...zobaczymy jak się to sprawdzi...na szczepienia też trzeba się zapisywać wcześniej ale czeka się ok 1 tygodnia a nie 3-4 miesiące jak dotychczas...

12 lata 4 tygodni temu #495701 przez Pyśkaaaa
dziewczyny maszynka nie obcinalam go. Delikatnie przycielam wlosy bo kudlacz niesamowity z niego juz byl

Slowiczku tydz to nie 3 misiace koszmar jakis.

12 lata 4 tygodni temu #495704 przez pati-m
slowiczek - 3-4 m-ce to masakra jakas! U mnie idzie sié wtedy kiedy lekarz przyjmuje zdrowe dzieci i szczepi sie od razu.

Moje dziecko brzydzi sie sniegu :cheer: Rozplakal sie jak mu wsadzilam paluszki w snieg (zgarnelam do miseczki z balkonu) i od razu pokazuje zeby mu umyc :lol: On jest straszny czyscioch i nie znosi jak ma brudne raczki itp. No to ja juz widze jakiego balwana wspanialego lepimy w tym roku :P

12 lata 4 tygodni temu #495707 przez pati-m
Zreszta lancuchy choinkowe tez doprowadzaja go do dreszczy i az go wykreca :side: Nawet nie wiecie jakie wtedy miny robi jak cos go brzydzi :lol: Czemu tak reaguje? Nie wiem :lol: :side: :woohoo:

12 lata 4 tygodni temu #495711 przez pati-m
Zmykam do szkoly. Trzymajcie kciuki.

papa

12 lata 4 tygodni temu #495721 przez Pyśkaaaa
Pati kciuki zacisniete :*
hehehe Kacperus jest udany
ale mysle ze lanccuchy afraniowi beda przeszkadzac

12 lata 4 tygodni temu #495734 przez magda79
Marta M napisał:

A i zapomniałam Wam powiedzieć co Maja mi robi, Wasze pewnie robią to samo:

Ja jej palcem "grożę" i mówię Maju nie wolno tak a ona mi swoim palcem macha przed moją buzią i się ze mną kłóci, mówiąc: Nenej nenej nenej mama!

dokładnie u nas jest tak samo...np. podchodzi do gniazdka grozi paluchem że nie wolno i patrzy na nas :S

12 lata 4 tygodni temu #495736 przez kasia79
Cześć dawno mnie nie było przeczytałam co nieco, i widzę że Fifi w szpitalu, szkoda maluszka, Beti ściskam was mocno, wracajcie szybko do domciu, bo choinkę trza ubierać.

U nas też szpital w domu, Kacper ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku, a Ami ma straszny krtaniowy kaszel, dostała leki i od wczoraj już trochę lepiej.

Pisałyście o świętach i porządkach przed nimi, ja przez cały grudzień sprzątam powoli po kolei we wszystkich szafkach, rzeczywiście za cały ro mnóstwo niepotrzebnych rzeczy się nagromadzi :(
Co do potraw to u mnie zawsze ten sam zestaw, i myślę że w tym roku coś zmienię ;)

Prezenty kupione,
Ami dostanie kuchnię, żelazko, zestaw do sprzątania z odkurzaczem itp., na wózku i domek dla lelek od chrzestnej, Kacper dostanie Wolkie-talkie takie lepsze na 5km, robota solarnego i tor z autkami i policją, a Natalka kosmetyki i pieniążki, sama sobie coś kupi.
Minia dzisiaj chyba rozwiązanie twojego konkursu?

12 lata 4 tygodni temu #495737 przez magda79
teraz sie chwalę :) jak wszystko dobrze się ułoży to za równe pół roku zaczynamy urlop 3 rodziny z dzieciakami podobnego wieku :S mamy zarezerwowane wakacje tu :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 tygodni temu #495745 przez magda79
pati-m napisał:

Beti :kiss: :kiss: :kiss:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Mamy taką samą koszulkę :kiss: :kiss: :lol:

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495763 przez magda79
gosia2324 napisał:

Pati, to tylko chyba my sprzatamy na świeta :S :woohoo:

Ja musze miec, umyte okna, firanki pozmieniane, w szafkach czysciutko i dywany wytrzepane

:P

Gosia ja dokłądnie tak samo:)
w tym roku kupiłam nową pościel dla nas i Mai i założe sobie...ulala :P

A co do Wigilii....w tym roku jest u nas w domu...rodzice plus dwie moje siostry z rodzinami - jedna z mężem, teściowie moi i teściowa mojej siostry starszej - 15 osób :)

każdy ma liste co przygotuje i jakośc co roku sie udaje :)

my robimy zupe - rosół z rybich głów z grzankami
barszcz z uszkami, karp panierowany i filet + sałatke jarzynową, pierogi z serem, pierogi z kapustą i grzybami, makaron na słodko z orzechami, groch na słodko z suszonmi sliwkami (nie lubie :P ) i ryby panierowane w soku pomidorowym z cebulą...chyba wszystko, ciasteczka drobne, owoce, chała, miód, śpiewanie kolęd...

a choinkę chyba ubierzemy w sobotę żeby dzieci się nacieszyły dłużej - bedzie żywa jak zwykle -i wstawimy ja do ogrodu zimowego, który dołączony mamy do dużego pokoju gdzie będzie Wigilia także bedzie ją ładnie widać a wytrzyma dłużej no i nie bedzie kusić naszego Małego Urwisa :side: :blink: i światełka przed dom też....

juz czuje Święta oby tylko zdrówko dopisało nam wszystkim czego Wam i sobie szczerze zyczę :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #495806 przez slowiczek
Madzia no to super :) zazdroszczę wyjazdu :)

Kasia, widzę, że prezenty na wypasie :) dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków :kiss:
i też dziś myślałam o tym konkursie Moni, ciekawe co będzie z tych naszych klików....:)

ja mam 3 wigilie....u mnie w domu będzie 8 osób, u mojej babci też 8 osób, a u Ł coś ok 17, przynajmniej w tamtym roku tyle było
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka