BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 10 miesiąc temu #583154 przez Agusia83
Mgielka,a Lili widzi jak to przygotowujesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #583156 przez mgielka22
czasami...

11 lata 10 miesiąc temu #583161 przez Agusia83
To masz odpowiedz. Nie pozwól by widziala.

11 lata 10 miesiąc temu #583189 przez mgielka22
AGusia tylko ona jest cwana i jak jej daje na lyzeczce to juz wie co to jest czy antybiotyk czy syropek etc...

11 lata 10 miesiąc temu #583214 przez Agusia83
Mgielka rozumiem,ale nie pokazuj jej,ze dajesz lekarstwo do mleczka lub soczku.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #583334 przez Marta M
Witajcie :) Dom ogarnięty, obiad z wczoraj, po południu idę na cytologię :) Do gina też się umówiłam ale dopiero na 19 marca, ciekawe co to za pan ;)

Fifik ale Ty jesteś samodzielny :)

Agusiu Emilka wszystkiego się uczy bo czuje że niedługo będzie musiała się zaopiekować braciszkiem...a powiedz mi, często jej mówisz kto jest w brzuszku? ;)

Monia paski :)

Kacperek jak po nocy?

angie dawno nie było...i bewipo znów przepadła..i ewelina..i ciekawe jak megi z Julką po chorobach...

11 lata 10 miesiąc temu #583351 przez Agusia83
Ja tez mam wszystko ogarnięte,żurek z wczorajsza.
Marta,codziennie jej mówimy,ze mam w brzuszku dzidziusia i ze to jej braciszek...ona pokazuje na pepek i mówi dzidzia. D.sie smieje,ze każdemu bedzie tak mówić.
Ale czy rozumie? Nie jestem pewna.
Wlasnie zasnela..a chwilę temu jadla sama kaszke. Na końcu musialam.ja umyć i przebrac.bo kaszka byla wszedzie,nawet we wlosach.

Szczepienie mamy przesunięte na 28.03. Kurcze,ze tez na za tydzien sie nie dało. Skąd mam wiedziec,ze za 3 tyg_3Emibedzie zdrowa?

11 lata 10 miesiąc temu #583384 przez pati-m
Witam :)
Kacperek znów cały wczorajszy dzień bez gorączki inocka też cała przespana :)
Teraz ma drzemkę a ja się zabieram za zaległości na uczelni, bo dziś już muszę jechać - ostatni zjazd przed egzaminem ;)

Fifik - dużo zdróweczka słonko! I ciocia podziwia! Muszę fotkę pokazać Kacperskiemu, może mu się wstyd zrobi, że on tak płacze przy inhalacji :P

Pyśka - jak Franio?

Kacper też coraz częściej zaczyna się rzucać na podłogę jak coś nie jest po jego myśli, ale wtedy zostawiam go sobie (na tyle by sobie krzywdy nie zrobił) i mówię, że jak się uspokoi to niech przyjdzie do mamy. Oczywiście stoję obok i pilnuję go. Pozłości się, wypłacze a potem przychodzi skruszony mama i się tuli :)

ALe i tak nie jestem taka mega silna jak bym chciała. Czasem się obwiniam, ale czasem tłumaczę sobie, że nawet super mamy mają prawo do słabości i przymykania oczka na psoty swoich szkrabów :silly: Więc Monia nic się nie martw, że nie zawsze umiesz wytrwać :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #583406 przez pati-m

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #583420 przez Pyśkaaaa
hej
ja dziś w domku Franula lepiej gorączki nie ma:) co prawda w nocy wylądował u Nas i wstalismy połamani, jeszcze Niania nam zachorowała...jutro na chwilke wpadnie mój brat do Frania a popołudniu bede ja boże jak to dobrze mieć rodzenstwo na którego pomoc zawsze można liczyć :)

Kacpi ale masz namiot :)
Fifi dzielny chłopiec :)
Migiełka u Nas nie ma czegos takiego że nie pije lekarstw inhaluje też się sam :) ja mu podaje strzyawką i jest ok :) on nawet wit c pije sama :P

11 lata 10 miesiąc temu #583433 przez mgielka22
Pyskaaa widzisz tylko ze Lila ostatni raz inhalowana byla jak miala 4 mce wiec sie wcale jej nie dziwie ze nie chce no niestety...leki wezmie ale tak jak Agusia mowi jak podam jej najlepiej z nienacka i woli z lyzeczki niz ze strzykawki ;)

11 lata 10 miesiąc temu #583439 przez pati-m
Kacper za każdym razem płacze przy inhalacji, ale nie ma wyjścia. Musi i koniec.
A co do leków, to syropek na łyżeczce sam grzecznie pije, ale jak miał antybiotyk w zawiesinie gorzki to też był mega płacz. Wstrzyknęłam powoli w policzek, przełknął ze łzami i trudno. To dla jego dobra. Wolę żeby chwilkę popłakał przy braniu leku niż mi chorował.

11 lata 10 miesiąc temu #583448 przez mgielka22
Pati masz racje bo ja tez na sile w niektorych monetach jej musialam dawac nawet sie zdarzylo ze 2x bo potrafila wypluc mi ale antybiotyk ma w tabletce która musze rozpuscic niestety albo rozkruszyc i zmieszac z czyms...a przy inhalacji nawet nie mam sily jak jej utrzymac bo tak sie wyrywa...

11 lata 10 miesiąc temu #583598 przez kasia79
Filipek, dzielnie trzyma inhalator, Ami też kilka razy sama się inhalowała.

Kacperek allle masz chawire!!!

11 lata 10 miesiąc temu #583652 przez Agusia83
Kacperku,willa niesamowita.

Emi przyfasolila mi utwardzana ksiązeczka w skron. Juz myslalam,ze mi.sie wbila.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka