BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 5 miesiąc temu #705891 przez slowiczek
postanowiłam wyjść naprzeciw potrzebom Natalki - ma bzika na punkcie zjeżdzania, w domu męczy mnie żeby zjeżdzać z moich nóg oczywiście z okrzykiem "juhuuuuuu" :silly: :blush: więc sprezentuję jej małą zjeżdzalnię do pokoju, na razie jestem zdecydowana na tą www.stiv.pl/p81,mala-zjezdzalnia-little-tikes-rozowa.html ale jeszcze się rozglądam :) fajna? jak myślicie ?

Sylwia, to mięso kupowałam dosyć daleko od domu więc nawet nie opłacało mi się tam jechać i zwracać, moja strata :dry: ale mam już nowe, dobre :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #705893 przez Agusia83
Słowiczku świetna :laugh: ale nie wiem czy za chwilkę nie będzie za mała :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #705898 przez slowiczek
no większej nie kupię bo nie mam na to miejsca :) szukam czegoś właśnie takiej wielkości

11 lata 5 miesiąc temu #705918 przez beti
Dziekuje Wam wszystkim za zyczenia :kiss:
Monia, obrazek, ktory wstawilas jest genialny :)

Zajrze do Was na dluzej pewnie jutro wieczorem :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705930 przez maja1982
witam :)

beti - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA :kiss: :kiss: :kiss: Jak najwięcej wspólnego czasu dla waszej rodzinki :)

pyska - tylko 5 kg??a ile z Franiem przytyłas??ja z lolkiem 15 ;)

ona - piekny synus :) i zapraszamy do nas :)

mgielka - oja, nieźle z tą ścianą !wiesz co wydaje mi sie ze powinnaś była poczekąć trochę przed nałożeniem kolejnej warstwy;) bo znowu ci odpadnie :silly:

pati - kiedy wyjeżdzacie ??ale fajnie :blush:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Oliwcia - brawo:) mądra dziewczynka :)

ide na kawkę :)

11 lata 5 miesiąc temu #705933 przez iwonaNAVI
Agusia tylko ze ona nie zje kaszki ani lyzeczka a z butelki tym bardziej

Tak Slowiczku zdarza sie ze wypije 330 i za jakies pol godz dalej wola mleko i wypije znowu 330

nie nie zasypia z butelka w buzi...wypije jak poczuje ze nie ma wywala i spi...a mysle ze problem z zasypianiem jak bym jej dawala przy kolacji w kubeczku...bo tak nie ukrywam ze przy butli sie wycisza i w koncu pada

a ja sie wzielam w garsc i z tej zlosci wyczyscilam duze balkonowe okno u Oliwki w pokoju...popralam makarony i powiesilam nowe ma teraz bordowo- kremowe...od razu jakos tak mi lepiej

11 lata 5 miesiąc temu #705938 przez maja1982
iwonka - lolek pije ok 240 ml na noc!kaszka albo mleko krowie z kaszką lub grysik z kakao ;) wydaje mi sie duzo trochę na raz dla takiego malucha 0,5 l jeszcze na noc!moze wczesniej nich zje coś ok 17 i potem do spania mleko ???ja tak robie jak lolo czasem wola ze jest głodny;)

słowiczek - fajna zjeżdzalnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #705970 przez slowiczek
Agusia, z natury jestem bardzo uparta i zawzięta ale zgadzam się tu z Mają...byłam w takiej sytuacji, nie odzywałam się z mamą pół roku (już nawet nie pamiętam o co) i powiem Ci z doświadczenia, że z czasem nie będzie łatwiej zażegnać konfliktu i wrócić do normalności a coraz trudniej...przykre, że Twoja mama tak o Tobie sądzi i się obraża :( ale jeśli nie będziesz tą "mądrzejszą" to może się skończyć jak u Gosi...szkoda życia na ciche dni, kiedyś wolałam wziąć na przeczekanie a teraz zdecydowanie dążę do rozmowy i jak najszybszego rozwiązania sprawy

11 lata 5 miesiąc temu #705976 przez gosia2324
pati-m napisał:

Emi nieustraszona :)

Byliśmy w lidlu, kupiłam Kacprowi piżamkę. Po drodze zebraliśmy 3 patyki i 2 kamienie :laugh:

Kacperek :woohoo: :woohoo: :kiss:

Sylwia www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-CDBC4728-32....htm?offerdate=42747

Emi he he :kiss: :woohoo:

My dzis byliśmy prawie 3 godz w kuleczkowie z kuzynka i jej synkiem, i jestem megaaaa dumna bo Jagódka pierwszy raz podróżowała bez pieluchy , z sukcesem :)
Kuzynka mowi, no ale ona ma już 3 lata, a nie przecież ona nie ma jeszcze dwóch :cheer: :silly:

Iwonka samo mleko dajesz Oliwce?zagęszczaj kaszka moze?
Iwonka nie boisz sie pruchnicy butelkowej?
Dawaj może mleko przed kąpielą i myciem zębów.

11 lata 5 miesiąc temu #705983 przez pati-m
Wróciliśmy z kontroli z Kacperkiem i jest w 100% zdrowy :laugh: Uff... Po paskudnych wirusach nie ma ani śladu i pan doktor życzył nam udanego wypoczynku :)

Wyciągnęłam już jedną torbę i powoli zaczynam pakować Kacperka. W środę zrobię ostatnie prania bo do czwartku wieczorek chcę mieć wszystko spakowane, żeby tylko w piątek ostatnie rzeczy dołożyć typu szczoteczki do zębów itp.

11 lata 5 miesiąc temu #705986 przez gosia2324
Agusia, powiesz mamie kiedy chrzciny a ona zrobi jak zechce.

Dziewczyny tylko czy Agusia ma przepraszać mamę za to ze broniła i myślała o swoich dzieciach???
A mama mogla by załatwić to z nią w cztery oczy a nie jeszcze oczerniać własną córkę do osób trzecich.
Mysle ze chrzciny zadecydują o wszystkim.

11 lata 5 miesiąc temu #705988 przez maja1982
U nas mleko,kupa/siku potem kąpiel,mycie zębów i spanko:D nie ma jedzenia po kapieli;)

jagodka brawo:D mądra dziewczynka:D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705991 przez gosia2324
maja1982 napisał:

U nas mleko,kupa/siku potem kąpiel,mycie zębów i spanko:D nie ma jedzenia po kapieli;)

jagodka brawo:D mądra dziewczynka:D

u nas tak samo :)

Maja, Lolo dlugo wstrzymywal siku jak jechaliscie autem?

11 lata 5 miesiąc temu #705992 przez pati-m
gosia2324 napisał:

Agusia, powiesz mamie kiedy chrzciny a ona zrobi jak zechce.

Dziewczyny tylko czy Agusia ma przepraszać mamę za to ze broniła i myślała o swoich dzieciach???
A mama mogla by załatwić to z nią w cztery oczy a nie jeszcze oczerniać własną córkę do osób trzecich.
Mysle ze chrzciny zadecydują o wszystkim.

Popieram. Uważam, że powinna zaprosić mamę na chrzciny. A jeśli ona nie przyjdzie i to ważne wydarzenie nie pokona jej uporu to nie ma rady. Ale ja bym nie przepraszała. Bo za każdym razem jej się coś nie spodoba, że córka robi inaczej niż ona chce, będzie foch i będzie czekała na przeprosiny nie wiadomo za co.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706020 przez slowiczek
nikt nie mówi o przepraszaniu bo to że racja leży po stronie Agusi to jest jasne ale jak ja sie z moją mamą tak nie odzywałam to i tak ja musiałam pierwsza przerwać milczenie - gdybym tego nie zrobiła to kto wie, może dalej byśmy się nie odzywały :dry: , i nie przepraszałam tylko po prostu pierwsza zaczęłam się odzywać
myślę, że na chrzciny powinna przyjść...ja byłam mocno z moim tatą pokłócona przed chrzcinami Natalki, nie odzywałam się prawie 2 miesiące, ale zaprosiłam (wyslalam zapro pocztą :silly: )i tata przyszedł

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka