BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu #413031 przez slowiczek
Gosia...nieeeee :P ale weź pod uwagę, że w Warszawie ceny jednak są trochę wyższe niż w reszcie Polski, w Kielcach Ł ostatnio zamawiał torty to też było jakoś chyba 45 zł/kg...u nas zwykły tort można znaleźć za ok 50 zł/kg ale za te trudne i skomplikowane do wykonania, tzw artystyczne to liczą właśnie ok 80-90 zł/kg...a i tak trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem bo jest tyle zamówień....
www.facebook.com/Tortlandia - szkoda, że nie mam takich uzdolnień plastycznych bo jak widać to niezły interes :)
dla porównania 3 lata temu zamawiałam dla Ł tort, tyle, że był z prostszą bo płaską dekoracją to płaciłam bodajże 160 czy 180 zł, ceny miały prawo wzrosnąć ;)

Natalka jeszcze nie śpi ale z kupą po kaszce postanowiła nie czekać jak Jogo tylko zrobiła po godzinie :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413032 przez pati-m
Dziewczyny o jakiej wy kaszce piszecie bo ja chyba coś przegapiłam :S

12 lata 4 miesiąc temu #413034 przez gosia2324
Z Nestle z Lipa
na moje dziecko tak zadziałała ze spi po 12 godz :)
Dostalam probke w paczuszce na roczek,

12 lata 4 miesiąc temu #413037 przez gosia2324
Dziewczyny macie pomysl na jakies szybkie przekaski na urodziny?
Beti Ty jestes w tym dobra :S
cos w stylu caprese

12 lata 4 miesiąc temu #413061 przez ewelinaa
Słowiczku jak dostanę zaproszenia to oczywiście od razu się pochwalę ;)

U nas ceny tortów też są wysokie - taki zwykły 35-45zł/kg, a te artystyczne ok. 60zł - tak jak na chrzciny zamawiałam 65zł/kg wyszło 4,5kg to prawie 300zł posżło. teraz też bym tam zamówiła, ale potrzebuję ok.2kg a nie 3,5 :dry:
I chciałam dziś zamówić w innej cukierni, zachodzę, a tam zlikwidowany punkt od 01.08 :dry: i trzeba do centrum jechać - ja to mam jakiegoś pecha :S

Ale za to odkryłam super plac zabaw niedaleko nas - nowe bloczki, dużo małych dzieciaczków :) Kindze bardzo się podobało - nie chciała do domu wracać, szła sobie obok wózka, bo jak próbowałam ją zapakować to był wisk i pisk. A nogi to ma takie posiniaczone, że aż wstyd :S

oooooo właśnie - co do przegryzienia na imprezkach :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #413067 przez monika1984lodz
u mnie produkcja zaproszen rudzyła :)

co do tortu to biszkopt piecze moja przyjaciółka a ja robię ozdoby tyko teraz się zastanawiam czy psa czy tą sowe .....

Kacper super foty!!

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

12 lata 4 miesiąc temu #413075 przez Mała
Witam.
Goście pojechali :laugh: ale było nawet miło :silly:

Madzia co tam u neurologa pisz, bo my niecierpliwe

Gosia Jagoda musi czasem mieć jakiś wybryk, żeby ci przypomnieć, że jest bardzo grzeczną dziewczynką i żeby mama nie zapomniała docenić tego :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i tyle, bo już Kamil płacze :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #413079 przez Pyśkaaaa
a ja zaproszen nie robię a tort będzie robiła ciotka z zawodu jest cukiernikiem co prawda nie pracuje w nim ale piecze dużo na zamówienie :) a ja bede pomagac i też chcemy zygzaka :P

mamy w plananch katering zamówić bo to impreza w plenerze będzie tam gdzie nasz ślub był wszystko zależy od pogody

dziewczyny u kórych dzieciaczkow jest górna trojka? bo my mamy jakiś horror tak nam płakał dziś że nie wiedzieliśmy co robić nigdy tak nie płakał aż sie zanosił biedaczek :( do tego bardzo brzydko kaszle i chyba jutro będzie telef do p. doktor co by wpadła go osłuchać....

wracam do prasowania potem zajrzę :*

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413084 przez mgielka22
A mi tort robi dziewczyna z bloku obok za 100zl na 20 osob :P myszke minnie :) wiec do zadnych cukierni po sztuczne torty nei jade tu bede miala truskawkowy na bitej smietanie a nie na margarynie :P

Mala zrob fotke wozka pokaz nam :) a to uzywka czy nowy???

A ja wlasnie bylam w magnolii z kolezanka przeszlam wszytskie sklepy za strojem kapielowym i nic doslownie nei bylo sama lipa kompletna, z butow tez nic ciekawego no paranoja... w rezultacie kupilam Lilce w tesco 2 rampersy na 12-18 mcy za 8,70 :P

Biedny Franulek :kiss:

Gosia ja robie ze 2 salatki, bedzie tort, jajka w majonezie, pomidory, wedlinka upieke kurczaka i kotlety i niech spadaja :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #413100 przez katy25
hey mamuski

mnie tez nie bylo 2 dni bo po niecalym tygodniu nieobecnosci w domu mialam mnostwo roboty a dopiero dzis sie oganelam łącznie z pokojem Samiego, w ktorym byl istny sajgon bo jak on tam wkracza z Ines to biada...

a wczoraj mialam bardzo mily wieczorek z moim m. co bylo nam bardzo potrzebne bo ostatnio tylko warczelismy na siebie :)

slowiczek - zamawialas cos u tej babeczki? Ona dzis sie do mnie odezwala z gotowymi pracami az bylam zaskoczona! a wyszly slicznie!

Kupiłam ta kaszke z lipa ale moj sami jakos srednio ja zjada... niby zje ale na pewno nie cala miseczke jak kiedys eh...
a dzis mialam dla niego tylko jedna zupe w ciagu dnia i nie chcial jej jesc! pomidorowej nie lubi - juz drugi raz mi tak marudzil. I co? I tak mnie dzis wymeczyl ze ledwo zyje... a po 18 pojechalam z nim jeszcze na poczte i musialam wejsc do Biedronki po skladniki na zupe. Wrocilam, dziecko do mycia a ja syzbko zupe wstawilam. Zjadł miche, poprawił cycem i spi ALLELUJA!

Co do urodzin to ja mam jeszcze troche czasu.
Zaproszen nie robie bo nie wiedze w tym sensu. Zadzwonie do kogo mam zadzwonic i juz...
Tort pojade zamowic z koncem miesiaca. Mam sprawdzona cukiernie pod domem. U nas jakos 45zł/kg. A co do reszty to nie wiem. My z reguly zawsze gotoujemy arabskie potrawy i wszyscy sa zachwyceni... ale w tym musi mi pomoc moj m. bo nie wszystko potrafie ugotowac:) Zobaczymy... ja zaczne obmyslac z koncem miesiaca. Teraz mam troche latania za zajeciami Ines bo zbliza sie koniec wakacji i musze ja zapisac na basen i na angielski a wszedzie trzeba pojechac osobiscie eh...

Dobra laski ale sie napisalam

ide sie myc!

12 lata 4 miesiąc temu #413105 przez ewelinaa
Ja tort zamówię, bo jestem zbyt leniwa żeby sama robić :P zrobię jakieś 2 ciasta, 2 sałatki i coś jeszcze do przekąszenia - żadnego obiadu ;)

I chrzestna i chrzestny Kingi pytają co jej kupić a ja sama nie wiem - podoba mi się kuchenka z fisher price to chyba to "zamówię" a poza tym to nie mam pojęcia :S Od dziadków dostanie pieniądze, od mojego brata klocki lego duplo

12 lata 4 miesiąc temu #413110 przez katy25
aha i dzis sie mega wkurzylam bo ta baba u ktorej kupialm rowerek jeszcze go nie wyslalam!! :angry: ja czekam na niego jak na zbawienie i pisze dzis czy zostal wyslany itd a ona mi odpisuje ze jutro go wysle... MY GOD :dry: zero powagi - kase jej przelalam nastepnego dnia a ona ma problem z wyslaniem... co za ludzie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413113 przez slowiczek

katy...no jakoś wypadło mi z głowy powiem Ci szczerze :dry: ....pokaż to co zrobiła dla Ciebie !!!!

12 lata 4 miesiąc temu #413126 przez magda79
a więc tak

12 lata 4 miesiąc temu #413129 przez beti
Cześć dziewuszki :D

Mgiełka, a nie mówiłam??? :P :P :D :D cieszę się, że się sprawdziło :)

A ja robię tort sama :P znowu się uchetam ale strasznie chcę mu zrobić go sama...a w zasadzie 2 bo mamy dwie imprezy roczkowe, jedną w tą sobotę a drugą w następną sobotę :)

Madzia, i jak po lekarzu??

Gosia...hmmm...sushi??? szybko się robi i jest wiele opcji :) koreczki z mozarelli i pomidorków koktajlowych?? Faszerowane pomidowy z czosnkiem i z żółtym serem?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka