BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu #413780 przez magda79
ja też jestem z tych palnujących i zapinających wszystko na tip top :lol: :lol: i tez odkładam pamiątki...Majka ma pudełko, które trzeba zamienic na dwa lub większe jedno :ohmy:
i lubi do niego zaglądać :lol: :lol:

bewipo u nas Twoja sałatka w wersji z szynką zamiast kurczaka!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413788 przez monika1984lodz
bewi zapisałąm przepis :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl




[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413795 przez Mała
Na koniec tego "fantastycznego dnia" wkładałam ręczniki do szafy i zarypałam nosem w półkę :angry: No ciekawe czy będę mieć jutro makijaż :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413800 przez monika1984lodz
Mała :*:*:*:*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl




[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413801 przez slowiczek
ja też zbieram pamiątki :) od takich oczywistości jak opaska ze szpitala, pępuszek, pierwsze ubranko, pierwsze obcięte włoski po bilety z kina z seansów na których byłyśmy razem, prowadzę album dzidziusia, zapisuję co kiedy zrobiła itd mam odcisk rączki z dnia w którym skończyła 2 miesiące i dużo dużo więcej :)
a z urodzin chcę żeby miała kupę fajnych zdjęć, zamówiłam oczywiście dodatkowe zaproszenie na pamiątkę :)


Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413806 przez monika1984lodz
oj nie ja pępuka nie zostawiałam :x ale opaskę , skarpeteczki, smoczek i ubranko mam :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl




[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413807 przez gosia2324
Dziewczyny PROSZE dajcie jakis przepis na mase do tortu, jedna robie z maskarpone jak do tiramisu a nastepna ???/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413811 przez gosia2324
i robiłyście kiedys roladki z tortilli?
czym nadziewałyście?
mowie ze łosoś odpada.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413814 przez Marta M
Gosiu ja większość mas robię tak: ubijam z 700ml śmietany 30%, do tego dodaje np duże opakowanie cappuccino, albo kokos, czy cokolwiek innego (jaki smak mi przyjdzie do głowy) czy 2 galaretki rozpuszczone w szkl wody i do tego dodaje trochę cukru pudru i szklanke ścinającego się mleka (wcześniej zagotowane, do tego 2 łyżki żelatyny)

nie lubię mas na masłach, margarynach, są takie tłuste, bleee :):)

Tzn śmietanki daje tyle ile chce masy, na jedno ciasto na dwie warstwy to tak od 500 do 700ml :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413817 przez gosia2324
a myslisz ze jakbym do mascarpone dodala cappuccino?(takie w torebce tak)to by wyszlo?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413818 przez Marta M
Tylko że taka masa jest najlepsza jak tort posiedzi tak jeden dzień w lodówce i podawana na zimno :):) Do tego biszkopt na mące ziemniaczanej i jak dla mnie pychota :):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413823 przez gosia2324
Marta M napisał:

Tylko że taka masa jest najlepsza jak tort posiedzi tak jeden dzień w lodówce i podawana na zimno :):) Do tego biszkopt na mące ziemniaczanej i jak dla mnie pychota :):)


i nie czuc tego(pudru) z cappuccino?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413824 przez Marta M
Myślę że tak, ja do takiej masy z mascarpone dodawałam jeszcze żółtka..:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413826 przez Marta M
Cukru pudru??

Zawsze robię taką masę:
śmietana 30%,
cappuccino ale tylko orzechowe bo jest łagodniejsze
cukier puder
mleko plus żelatyna

i wszyscy sie zajadaja :):) Masa jest taka lekka i delikatna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413827 przez gosia2324
nie, chodzi mi o to czt cappuccino sie tak rozprowadzi w masie ze nie bedzie wyczowalne jako proszek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

  • Koszulka Regularna mama

    Regularna mama

  • Koszulka Brioko baby

    Brioko Baby

  • Dzienniczek ciąży

    Dzienniczek ciąży

  • Dzienniczek żywienia dziecka

    Dzienniczek żywienia

  • Dzienniczek żywienia maluszka

    Dzienniczek żywienia

Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2007-2025 ZapytajPolozna.pl