BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu #413579 przez iwonaNAVI
Emi zdrowka Nutylku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413580 przez pati-m
Właśnie! Ale ze mnie gapa! Nie pochwaliłam Ineski i Samiego :( Przepraszam śliczności nasze :kiss: :kiss: :kiss:

Mała - fakt, większość z nas nakręca się roczkiem, bo może dlatego że to pierwszy maluch, a ty już to przeżywałaś z Kamilkiem :) Zresztą to raczej indywidualne podejście i tyle :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #413582 przez Agusia83
Hej dziewczyny. Czekam az zapiekanka bedzie gotowa, jemy i jedziemy odwiedzic Emi :laugh: Juz sie nie moge doczekac jak ja zobacze i wysciskam :laugh:

Beti, nie czytaj takich smutnych i wstrzasajacych artykulow...nie rozumiem, jak mozna tak postepowac z dzieckiem i do tego niemowlaczkiem.

Katy, sliczne masz dzieciaczki...Sami ma swietne wloski i Ines bardzo ladnie w tych okularach :lol:

Hmmmm....salatki to ja uwielbiam. Sadze, ze na roczek na pewno bede robic taka z tunczyka:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym,
1 puszka kukurydzy,
1 kuszka czerwonej fasoli,
torebka ryzu,
4 ogorki konserwowe,
cebylka dymka ze szczypiorem,
majonez.
Mniam, mniam...uwielbiam ja.

Monia, coz to znow sie Emi przyplatalo? Jak sie teraz czuje?

Emisia ponoc spi bardzo ladnie w nocy, ale robi pobudke o 5:30...mama sie smieje, ze nawet zegarka nie potrzebuja :silly:

Gosiu, wrzesniowki juz sie rozpakowuja? Wow...i pomyslec, ze my tak mialysmy rok temu....az nie moge w to uwierzyc...

12 lata 4 miesiąc temu #413584 przez Marta M
Iwonka ale chodzi o to ze mnie nie zbyla, sprawdzila jeszcze "na lewo" (za darmo) tarczyce i ok...wiec powiedziala zeby sprawdzic jeszcze głowe bo rozne rzeczy tam moga siedziec...

12 lata 4 miesiąc temu #413586 przez pati-m
Agusia - też uwielbiam tą sałatkę co wstawiłaś :)
No i u mnie obowiązkowo musi być z gyrosa - pyyyyycha :)

12 lata 4 miesiąc temu #413587 przez ewelinaa
Emi :kiss: :kiss:

Ale burza zaraz będzie - dobrze, że zdążyłam do sklepu - muffinki już w piekarniku :woohoo: ;)

12 lata 4 miesiąc temu #413592 przez slowiczek
ja mam wizytę umówioną wstępnie na poniedziałek :(

Marta...to do jakiego lekarza teraz się kierujesz ??

12 lata 4 miesiąc temu #413597 przez Agusia83
O wlasnie, Pati, gyros tez jest fantastyczny :laugh: I dosyc szybko sie go robi, a to w salatkach jest najlepsze :laugh:

Marta, a co to za robaki mialas w kale? Fakt, ze w mozgu tez moga byc...A sprawdzalas na 100% czy nie jestes w ciazy?

Mufinki :laugh: nigdy nie robilam, ale moze w koncu sie skusze...
narazie musze zrobic szarlotke bo mi jablka zgnija..

A wlasnie, Marta, pisalas, ze czesto ja pieczesz...mozesz podrzucic przepis?

I mam jeszcze pytanie do wszystkich mam, ktore maja juz te wieksze foteliki...jakie marki macie i czy polecacie? Z gory dziekuje.

12 lata 4 miesiąc temu #413603 przez pati-m
Ja mam kiddy ale teraz w miarę jego używania to tak do końca nie jestem z niego zadowolona. Tzn. Kacpero dobrze się w nim jeździ i już sporo dłuższych tras zrobił, ale mam do niego kilka uwag. Nie będę pisać jakich skoro nie mogę go z czystym sumieniem polecić :)

12 lata 4 miesiąc temu #413606 przez Mała
Pati może i masz rację, że podejście indywidualne. Ja też nie miałam takiej fazy na kupowanie wyprawki maluchowi, jak Wy :blink: A z Kamilem też nie szalałam z roczkiem, ale ważny to dla nas dzień, żeby nie było wątpliwości :)

Madzia zdrówka dla Majki, trzymam kciuki żeby było wszystko ok :kiss:

Z poduszką się wyjaśni jak właścicielka sklepu wróci z urlopu

12 lata 4 miesiąc temu #413614 przez ewelinaa
Agusia ja dziś muffinki też pierwszy raz robię - i już zjadałam jedną :laugh: pycha :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413621 przez Marta M
słowiczku narazie poczekam, jak jeszcze raz mnie złapie pójdę jeszcze raz do gastrologa. Jak on nie pomoże wybiorę się faktycznie na usg głowy, może tomograf (może odzywa się uraz głowy który miałam kilka lat temu, miałam krwiaka na mózgu, niby się wchłonął ale lekarze mówili że mam nietypowy układ czaszki, jest jedna kość, dosłownie szpic który przy ałym uderzeniu może mi skaleczyć mózg, tak właśnie ten krwiak mi powstał ale wtedy objawy były duuużo poważniejsze..

Agusiu strach wypowiadać, bo niczego na świecie nie boję się tak jak dżdżownic i glist, tych wszystkich oblych stworzeń...i właśnie glisty wyszły, fuuuuuuuj, nawet ta nazwa mnie strachem napawa, wole mówić pasożyty :huh: :huh:

Mała ja też już pisałam że nie szaleje z roczkiem, nie szalałam z zakupami przed ciążą i nie szaleję nigdy...nie daję się ponosić trendom, robie tak jak uważam za stosowne i chłonę życie, niczego nie przyspieszam, wszystko ma swój czas, wszystkim chcę się nacieszyć, kocham prostotę, skromność i przyznam że czasem jestem staroświecka..uff...;) Pisałąm też że u mnie żadnych zaproszeń, itd ;);) Ale każdy cieszy się jak umie...Każda na swój sposób a każda równie mocno..WIĘC ŚWIĘTUJMY :side: :side: :woohoo: :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413623 przez Marta M
Agusiu a co do szarlotki to najpierw przygotowuje sobie jablka, dużo jablek, tre na tarce i trochę odciskam soku zeby nie byly za mokre (potem Maja spija, pychota), blache smaruje margaryna i bulka tarta, a ciasto:

3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 całe jajko
3 żółtka
margaryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kwaśnej śmietany

z tego wyrabiam ciasto, dzele na dwie czesci, wałkuje, no i ciasto, jablka, troche cukru, dosc duzo cynamonu, ciasto, góre nakłwam widelcem żeby mogło "oddychać" :) Piekę z 45-55 minut w temperaturze 180st, przy czym zawsze patrzę żeby było pięknie rumiane :):) Nie blade, nie spalone, bo piekarniki różnie pieką ;)

A ja dzisiaj będę robić dżemy ze śliwek bo dostałam w poniedziałek od T chyba 100kg i pożeczek dostałam całe wiadro...będę Majci robić kompociki :):)

12 lata 4 miesiąc temu #413627 przez Marta M
A i test robiłam z 5 tygodni temu, musiałam żeby wykluczyć ciąże przed wzięciem zentelu, 1 kreska, okres przyszedł, ale różnie to bywa..

Moja sąsiadka miała takie dolegliwości, szukała wszystkiego, w końcu stwierdziła że ma bakterie i kolejny lekarz jej w końcu powiedział że ma duża bakterie na dwóch nogach (że jest w ciąży) a ona: NIEMOŻLIWE, okres był, itd a to już był jakoś 12t B) B)

12 lata 4 miesiąc temu #413631 przez pati-m
Moja mama też zorientowała się, że jest ze mną w ciąży dopiero pod koniec 3-go m-ca bo miała normalnie okres :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka