- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dlatego zapytałam ejj no bez przesady, bardzo współczuje bo to mega nieprzyjemność:/
siwa342 Julianna piękne imie, nie to że mój będzie Julian ale dla dziewczynki fajne bo napewno inne niż Julia;) ciśnij męża bo mało czasu zostało!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
emi też mam wrażenie, że brzuch mi się obniżył ale to chyba nie jest związane z pozycją dziecka bo czuje ruchy dziecka najczęściej z dwóch boków brzucha
a my dziś biliśmy na weekendzie fortecznym w Poznaniu - zwiedziliśmy for VIIa - bardzo fajnie dużo ruchu ( w tym sporo na świeżym powietrzu)
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
brzuszek faktycznie się obniża przez pozycję dzidziusia jak już jest główką w dół to jest niżej
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ale torba do szpitala pobieżnie spakowana podstawowe rzeczy sa,musze tylko dokupic minikosmetyki i szlafrok wiec w razie czuje sie spokojniejsza
ogladałam dziśkolejny odcinek położnych - ach ledwo sie zaczeło a ja już łzy w oczach hehe
i właśnie wpierdzielam buraki jakby to kogos interesowało hehe
siwa wszystkie imiona mi sie podobaja naprawde wybrałas piekne typy
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
u nas kategorycznie koniec remontu, mężuś już wymył podłogi i w końcu mamy czyste mieszkanko- teraz zostało mu do pomalowania łóżeczko i komoda - a ja po weekendzie biorę się za pranie prasowanie i układanie ciuszków
Napiszcie co wkładacie do torby szpitalnej
Apropo brzusia- ja też mam na dole Tymek jest główką w dół to może dlatego
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
co dowielkości piersi moja koleżanka łudziła się cała ciąże że urosną,potem jej mówili że jak urodzi a nawet 1cm nie miałą więcej
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Julianna to ładne imię,taki inne:)
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Cały dzień przeleżałam dziś w łóżku. Za niskie ciśnienie i nie mogłam się podnieść
Po piątkowym locie na schodach Monsz zabronił mi się przemieszczać bezmyślnie. Zatem chodzenie zajmuje mi więcej czasu bo myślę jak postawić stopę żeby nie pierdyknąć Wszystko jest ok, Miśko chyba poczuł dopływ adrenaliny bo kopie jak dziki od piątku. Moje Kochane Słoneczko
Karolinap bidulko!! Trzymam kciuki za pozytywne (jakiekolwiek) rozwiązanie. Może ktoś okaże się chociaż odrobiną (niewielką) ludzkiego serca i chociaż dokumenty Ci odeśle.
Ściskamy Cię mocno- ja i moja Rodzina.
NataliaK - Kochana, zobaczysz że z wynikami będzie wszystko dobrze. Dzielne Lipcowe Mamuśki wszystko pokonają!
siwa mnie się bardzo podoba Laura ale wybór będzie Wasz Ja w sumie przed zajściem w ciążę śmiałam się, że skoro to mnie się rozjedzie tyłek to decyzja o wyborze imienia będzie należeć do mnie. A jak przyszło co do czego, to wybrał Monsz
Patrysia polecam- www.gdzierodzic.info/artykul/16 albo parenting.pl/portal/torba-do-szpitala-do-porodu czyli co do torby
Qoolturka wierz mi że ludzie (szczególnie kobiety) nie interesujący się tematyką okołorodzicielską kompletnie nie mają pojęcia ile rzeczy można "ogarnąć" w ciąży. Wiem po sobie samej, jaka byłam ciemna pod tym względem. A i możliwości badania połówkowego będą czasem (jak i dla mnie, ponownie) jak odkrycie atomu Ale najważniejsze że my wiemy że 1410 gram szczęścia można mieć jeszcze w brzusiu
Dziubdziasek czytam Crossa. Mam wrażenie że to taki trochę inny Grey. Tyle punktów wspólnych że przestałam liczyć ale ogólnie dobre. Monsz też trochę czerpie z tego mojego czytania
Stanik z ChinaTown Center, muszę się tam przejść zobaczyć co mają. Bo jedną piżamę już mam ale drugą bym nie pogardziła. Ale musi to być wyłącznie bawełna. Nie toleruję żadnych sztucznych materiałów. Mamy jeszcze Textil Market i tam też rzucę okiem.
We wtorek przed długoweekendowymi zakupami skoczę jeszcze do Rossmanna i innych takich drogerii i sklepów z chemią- muszę uzupełnić proszki, płyny do płukania (chociaż ich nie cierpię- bo mam uczulenie na płyn do płukania) i caaaałą resztę. Zobaczę jeszcze co mi tam brakuję i też się rozejrzę za kosmetykami BabyDream.
Oczywiście zahaczyłam też o ciuchacz- kupiłam Młodzieńcowi spodenki (takie fikuśne a`la jeansy), trzy nowe śliniaczki z Kubusiem Puchatkiem i coś co oczywiście sprawiło radość Menżowi- bandana w trupki tak wiem jesteśmy pod tym względem nienormalni
Muszę też zakpić majciochy poporodowe, wkłady itp.
Torba do szpitala- mam zamiar najpóźniej do połowy maja być ewentualnie gotowa. Choć nie ukrywam, wolałabym jej nie używać do końca czerwca
A no i na koniec- wierzycie w coś takiego, że bezwiednie przejmujecie zachowania czy odczucia innych? To chciałam Wam powiedzieć, że po postach o sikaniu w nocy (ja nie sikałam) to już sikam. Mimo że nie piję więcej. Nie śniło mi się nic związanego z Dzieckiem, dziś już mi się śniło. Nie bałam się że zacznę rodzić wcześniej- od piątku truję Menżowi żeby np. nie pił piwa, bo co jakby... Mam tylko cichą nadzieję że moich złych "doświadczeń" nie nabierzecie (hemoroidy czy zatwardzenia )
Znalazłam dziś taki artykuł: dziecisawazne.pl/czerwony-recznik-dla-dziecka-po-porodzie/ co o tym myślicie?
Mam nadzieję że Moderatorka mnie nie odstrzeli
Buziaki Mamcie
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mężuś wczoraj i dzisiaj skręcał mebelki do pokoiku dziecięcego. Na razie nie będę Wam wklejać zdjęcia bo jeszcze brakuje elementów dziecięcych w pokoju. Na razie jest duża szafa, komoda i tapczan. Brakuje łóżeczka, przewijaka, firanki i ozdób typowo dziecięcych na ścianach itp.
Komodę kupiliśmy jak na zdjęciu poniżej. Do tego szafa PAX z IKEA też biały lakier połysk.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja dzisiaj się lekko zmartwiłam, bo ucięłam sobie popołudniową drzemkę z Lenusią i wstałam z takim kołowrotkiem w głowie, że ledwo obiad zjadłam, modląc się żeby go nie zwrócić.. Do tej pory nie czuję się najlepiej, nie wiem co to może być i skąd te zawroty głowy Jakbym z karuzeli zeszła. Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie a jak nie to chyba się gdzieś zgłoszę. Najgorsze, że już sobie nabrałam do głowy, że coś jest nie tak, jakiś cichy podkradacz - podjadacz mnie zaatakował i co będzie nie tak z dzidzią ;-(
Ja po moim poronieniu chyba nie zaznam pokoju emocjonalnego w ciąży dopóki nie dotrwam do końca tego maratonu i nie urodzę zdrowego Mikołaja. Strasznie się boję i mimo, że niby wszystko jest ok z ciążą, to ja odczuwam jakiś wewnętrzny niepokój, który do porodu na pewno mnie nie opuści
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
najlepiej iść do lekarza, trzymam kciuki żeby było dobrze!
Nie dziwię się ,że masz takie odczucia to normalna reakcja matki.
A my dziś wyglądamy tak
Uploaded with ImageShack.us
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
no i masakra robią mi się rozstępy i to w dziwnym miejscu bo na nodze u samej góry hmmmm no i na piersiach,na razie są "czerwone" wiec może mi zejdą....
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozstępów dzięki Bogu dalej nie mam, może mnie to ominie...ale nałogowa się smaruje teraz już 3 razy dziennie, brzuszek znów rośnie...
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1