BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #638933 przez dziubasek
Karolinkanice ja Wam zycze z calego serca zeby nie wyszly ale skoro za malolatki juz ci wychodzily(mi tez :angry: mam nad dupka :angry: )to masz tendencje i wydaje mi sie ze predzej czy pozniej sie i tak pojawia... oczywiscie to i tak pestka bo bedzie mialy sliczne zdrowe bobasy :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #638935 przez karolinkanice16
no tez myślę, że się pojawią ale moja mama np. miała w tych samych miejscach co ja a po ciąży i podczas żaden rozstęp na brzuchu jej się nie pojawił. Poczekamy zobaczymy :)

11 lata 7 miesiąc temu #639009 przez emi87
witam z rana :)
wczoraj mi było tak ciężko sie ułozyc - nogi i kręgosłup mnie bolały.masakra :dry: nie wiem jak ja dziś przezyje cały dzień w pracy - pocieszam sie ze jeszcze tylko dzis taka tragedia,jutro troche lepiej i długi weekend :D
co do majtek poporodowych kupiłam i sa za małe wrrr :/ chyba kupie sobie na bazarze takie majciochy babcine bawełniane.... czyżbym miała za duza d? :ohmy: :laugh:
ja rozstępów nie przezywam - jak sie pojawia to sie pojawią. człowiek sie smaruje i wiecej w tym kierunku nic nie zdziałamy :)

bea czekamy na efekt końcowy ;)

Jamajka mam to samo - tez meczy mnie jakis wewnętrzny niepokój ale staram sie go odrzucac :) moze osłabiona jestes albo przemęczona? a jak z żelazem stoisz i cukrem?

Joanna no juz kawał brzunia :)

11 lata 7 miesiąc temu #639092 przez Patrizia
hej mamusie :)

emi mam tak samo od paru dni dokuczaja mi bole kregoslupa i strasznie mi niewygodie sie ulozyc do snu, no teraz juz corac ciezej sie robi
Jesli chodzi o rozstepy to mi sie pojawily narazie tylko na cyckach ale od spodu wiec nie najgorzej :)
u mnie miala byc dzisiaj burza i caly czas deszcz a tu mnie takie piekne slonko obudzilo :) mam nadzieje ze na weekend majowy bedzie piekna pogoda bo chcemy jechac na dzialke na cale 5dni i cicho licze na to slonko zeby sobie chociaz nogi opalic bo sukienki w szafie czekaja a moje nogi jak maka :)

Joanna brzuszek jak kuleczka sliczny ja moze tez pstrykna dzisiaj zdjecie to sie pochwale jak rosniemy :)

a mam pytanko bo bede teraz kupywac cala chemie i bede prac ubranka tylko nie wiem czy oprocz proszku plukacie ubranka w plynie jak tak to w jakim jesli moglybycie mi napisac to bylabym wdzieczna :)

MIlego dzionka dziewczynki :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #639112 przez NataliaK
Dzień dobry :)

Brzydka pogoda u mnie dziś , mąż robi śniadanko a ja zajrzałam do Was :) nie chce mi się z łóżka zwlec więc będę się wylegiwać na razie :D
Rozstępów na razie też (odpukać!) nie mam, smaruje się jak do tej pory zwykłymi balsamami i oliwką ale mnie trochę nastraszyłyście więc pójdę dziś kupić coś typowo na rozstępy...

Patrizia niby ostatnio mówili w programie "O matko", że nie powinno się używać płynów do płukania a nawet 2 razy zrobić płukanie żeby dobrze proszek wypłukać. Ja akurat płyn miałam w zestawie który kupowałam więc go zużyje ale to jest typowo do dziecięcych ciuszków Jelp.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #639144 przez emi87
ja wyprałam ciuszki w samym proszku (kolor) a do białego kupiłam płyn do prania (nie do płukania) i jak dla mnie super - nic wiecej nie potrzeba :) chciałam przetestowac róznice miedzy proszkiem a płynem ale zadnej nie widze :D postawiłam narazie na białego jelenia :)
a jutro lub w środe prasowanko :D
ach i podobno ciuszki powinny polezec wyprane troszke w domku zeby nie były odrazu takie świeżo wyprane na ostatnia chwile (tez z tego programu "o matko" z Bosacką) :)

lece do pracy :)
miłego dnia brzuchatki :)

11 lata 7 miesiąc temu #639150 przez dziubasek
Ja zacznę używać płyn do płukania dopiero po paru tygodniach... Na początek tylko proszek :)
Mi ostatnio trochę Power ucichł ;) ciężko mi coraz bardziej(wieloryby tak maja ;) )na dodatek Miss oczekuje mamuśki na pełnych obrotach... Ehh byle do końca... 8 maja mam wizytę w szpitalu( licze na jakieś usg)... Miłego dzionka
P.s zostało mi 15 dni pracujacych :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #639154 przez bea2a
A mnie dziś dopadło jakieś choróbsko :( Trzy dni temu wyszły mi zajady w kącikach ust i czułam się senna ale myślałam, że to może przesilenie wiosenne. Wczoraj mnie zmogło na drzemkę popołudniową a dzisiaj obudziłam się ze strasznym bólem gardła :( Próbowałam już imbiru, wody z solą i ciepłych herbat i nic nie pomaga. Dodatkowo gorączka 37,3 st. Wzięłam paracetamol. Dzisiaj mam planowaną wizytę u gina o 17:30, więc może coś mi na to poradzi. Zawsze na ból gardła pomagał mi miód ale teraz mam cukrzycę ciążową i nie mogę stosować miodu :( Jestem bezradna...czuję się przemęczona a 1 maja miałam mężowi wyprawić imieniny a 3 maja mieliśmy jechać do znajomych na weekend. Nie wiem czy coś z tego wypali...

11 lata 7 miesiąc temu #639185 przez sloneczko33
witam was milutko w przed ostatni dzien kwietnia a to ja z moja niunia tak rosnie :) 29 tydz i 2 dzien :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 7 miesiąc temu #639186 przez dorkiszon
Hejo! Ja też juz poprałam trochę,a le jeszcze mi coś zostało do wyprania.
Wyprasowałam wczoraj tetrowe czułam się jak w jakis dawnych czasach z tymi pieluchami hahaha
Ręczniki poprane, prześcieradła poprane i część ubranek takich, że jakby co to już mam w co ubrać w szpitalu.
Mój syn tez tak kopie mocno, że czasami aż się z mężem śmiejemy, że on ma tyle siły z tego wszystkiego już mnie budzi tym kopaniem, albo dziś o 5 rano miał czkawkę :D coraz częściej ma czkawkę czytałam, że wypija od 250 do 500 ml dziennie wód płodowych to nieźle dużo myślałam, że mniej. W dzień jak coś robie to spi przeważnie, ale ogólnie strasznie dużo się rusza.

11 lata 7 miesiąc temu #639224 przez dorkiszon
Jakby któraś była zainteresowana to w Lidlu od dziś są takie spodnie dresowe rybaczki granatowe i czarne za 19 zł ja zaraz jade obczaić, bo by się przydały.

11 lata 7 miesiąc temu #639235 przez agusiaa26
cześć mamuśki
Pati też nie będę kupować płynu do płukania, a co do proszków narazie mam jelp ale może będę kupować białego jelenia, jeszcze nie wiem:/

Znalazlam w końcu piękny dywan w leroy merlin shaggy i niby taka trawka, bardzo milusi tylko nie wiem jaki kolor czy niebieski czy ciemny zielony, help!! Bo jedną ścianę mam zieloną, drugą ciemny beż, sofa jest szara z dodatkami zielonego i nie chce nawalić tym zielonym wiec może niebieski???

aha i znalazłam świetne firanki dla dzieci, widziałam sowy jakby ktoś był zainteresowany i są swietne tylko nie wiem czy dla chłopca :huh:
splendid.pl/products/view/18154/all/48340

elemelek podoba mi się bardziej;)
splendid.pl/products/view/18154/all/48338

11 lata 7 miesiąc temu #639253 przez Lacrijka
Dzień dobry :)

Macie juz stres ?? Ja mam straszny, dzis zaczynam 30tc i juz wymiękam :P

11 lata 7 miesiąc temu #639260 przez magdalenagal
Lacrijka ja mam tydzień więcej i sram ogniem ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #639267 przez Lacrijka
Haa, noooo ja tez. Naczytalam sie o porodach bliźniat i statystycznie rzecz biorąc 33tc to jest taki punkt zapalny a Lacra oczywiście w proszku :dry: Po świętach mialam zaczac a tu zaraz święta majowe mnie scigną.. Ale po majówce juz sie biore za ubranka, obiecuje sobie, obiecuje hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka