BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665738 przez askan2
NataliaK ja bym nie czekała nawet do jutra jeśli ciśnienie będzie dalej rosnąć, leżałam parę dni w szpitalu i się naoglądałam co może się stać z matką i dzieckiem właśnie z powodu ciśnienia.... nie chcę Cię straszyć ani opisywać szczegółów bo są dość nie miłe... po prostu z czystej troski o Ciebie i Twoje maleństwo wyraziłam swoją opinnie...a decyzja oczywiście należy do Ciebie... trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :kiss:

Pascal kochana trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: jak wszystkie lipcóweczki i czekamy na wieści :)

Kurna cały dzień pada... miało być pranie, porządki w ogrodzie a tu nici... :(

Fajnie że macie już urządzone konciki dla swoich skarbów, ja narazie muszę zadowolić się łóżeczkiem wstawionym tak po prostu tam gdzie się zmieściło ;). Mam nadzieję że za rok uda mi się odpicować Małemu super pokoik... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #665752 przez Qltoorka
Ja też bardzo lubię ozdabianie ścian naklejkami :) I w dziecięcym też mam w planach... Patrizia, ta co przesłałaś jest super :)

11 lata 10 miesiąc temu #665763 przez karolinkanice16
My nawet nie mamy łóżeczka ani nic tzn same ciuszki i jakieś pierdoły mamy, z pokojem czekamy aż właścicielka zabierze w końcu łóżko i stół, jakoś jej się nie spieszy wczoraj wyprałam pierwsze ciuszki ale muszę kupić żelazko żeby poprasować :P

11 lata 10 miesiąc temu #665772 przez Joanna89
Karolina nie martw się my też nie mamy jeszcze łóżeczka:) Ale na pewno teraz już kupimy może za 2-3 tygodnie:)

Byliśmy na basenie popływać, od razu lepiej się człowiek czuje.

Jeśli chodzi o nalepki to chyba nie będę oklejać ściany, myślę o półeczce coś takiego z małą lampeczką

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 10 miesiąc temu #665774 przez siwa342
A my po wizycie,malutka już główką na dół obrucona,waga 1800gram :) wszystko ok-jajeczka jej nie urosły :)

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #665775 przez Joanna89
siwa to super:)

11 lata 10 miesiąc temu #665778 przez Qltoorka
Joanna, super to wygląda :) I ta biel na czekoladowej ścianie.... aż mi się czekolady zachciało :P

Ja też nie mam jeszcze ani pokoju, ani łóżeczka..więc askan2, głowa do góry-jak widzisz, jest nas więcej... ;)

11 lata 10 miesiąc temu #665787 przez Patrizia
siwa no to super ze mala nie okazala sie chlopcem ;) coreczka raczej drobna bedzie i latwo wyjdzie :) ja sie bede musiala troche bardziej wysilic zeby mojego klocuszka wycisnac ;)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #665798 przez siwa342
Patrizia no mam nadzieje że nie bedzie duża :) ale dzisiaj w poczekalni dziewczyna opowiadała że koleżanka miała urodzić 4kg dziewczynke a urodziła się 3100 więc nigdy nic nie wiadomo

No i dzisiaj juz 8 miesiąc :) jeszcze 4 tygodnie i niech mała już wychodzi

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665799 przez lidunia1711
Witam wszystkie lipcowe mamuski. Ja mam termin na 9 lipiec ale moja ciąża nie wygląda tak kolorowo jak wasze. Od miesiąca leze w szpitalu ze skrócona szyjka i rozwarciem na palec. Mam zagrożony poród przedwczesny i mam ogromną nadzieję że szczęśliwie dotrzymam do wyznaczonego terminu. Moja córeczka chce po prostu szybciej przywitac się z mamusią. :-)

11 lata 10 miesiąc temu #665815 przez lidunia1711
Dodam jeszcze że jutro skończymy 34 tygodnie, Ola waży 2150g.

11 lata 10 miesiąc temu #665832 przez magdalenagal
Cześć lidunia1711 życzymy wszystkiego dobrego :-) I jak najdłuższego przetrzymania :-)

11 lata 10 miesiąc temu #665841 przez lidunia1711
Dziękuję ;-) lekarze mówią że może jeszcze wyjde.Bali się mnie wypuścić przed 34 tygodniem. Teraz już ryzyko nieco mniejsze to możliwe że mnie wypuszcza ;-) muszę wyjść spakować torbę dla małej bo jeszcze nie miałam kiedy ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #665875 przez agusiaa26
Dopiero szafa skrecona i mebelki ustawione, oczywiście klotnia byla gdzie co ma stać ale juz nie mam sily zeby sie denerwować, bedzie tak jak emus sobie zazyczyl...

Niestety do mnie nie przemawia taka ilość naklejek na scianie ale to co Pati wstawiła jest super, przemyśle może kupie ta mega naklejke;)

Witaj lidunia:) trzymamy za was kciuki, lezenie w szpitalu to nic przyjemnego także zdrowka i wracają do domu jeszcze w dwupaku;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665880 przez patrysia305
WITAM nową mamcię, i życzę aby wszystko jeszcze troche potrwało

My jesteśmy po wizycie, mały waży 2130 g i wszystko z wyników, usg i w podwoziu ok, no oprócz tego ciśnienia, dostałam z racji tego tabletki dopegyt 250 2x1 - Askan bo chyba Ty podobne jesz tak? mam nadzieję że są one bezpieczne.

Kasia a Ty jakie masz ciśnienie i tabletki?

Co mnie zdziwiło - w szpitalu twierdzili e ciśnienie 150/90 lub 150/100 to jest nic dlatego nie dali mi tabletek żadnych natomiast mój gin stwierdził że 140/90 jest już wysokie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka