- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dziubasek gratuluje

agusia mnie mówili, że 3D USG to tak maks. 30 tydzień bo potem już niewiele widać - dzidziuś jest za duży

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Agusia musisz zrobić jeszcze to jedno usg! Bo trzeba sprawdzić wszystko do porodeu.. ułożenie, wody płodowe, wagę, łożysko.. i wbrew pozorom usg w 2D czyli to zwykłe czarno-białe dużo lepiej obrazuje te dane i wartości niż 3D. Więc Julka sobie nie pooglądasz już w brzuszku, ale przynajmniej upewnisz się, że wszystko dobrze.. więc nie będzie tak, że gin zedrze z Ciebie niepotrzebnie kasę.. jemu te dane są bardzo potrzebne.. i Tobie na pewno też

Witam nową Mamkę lipcową. Trzymaj się Kochana dzielnie!
Pasal o Matko!! Przecież to dopiero (?) 32tc.. ale masakra, że już same wody odeszły.. ale kurcze gubienie czopa ewidentnie zwiastuje poród, więc można się było tego spodziewać.. Trzymamy kciuki, żeby Dziewczynki dały radę na tym świecie

NataliaK nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne! Z takim wysokim ciśnieniem ja już dawno bym była na IP, żeby ocenili mój stan i dali odpowiednie wskazówki. Jak tylko masz jakiekolwiek wątpliwości to nie czekaj, tylko jedź.. niech obniżają, regulują.. nawet jakbyś miała zostać na oddziale.. przecież zdrowie Twoje i Dzidzi najważniejsze..
Ja też byłam dzisiaj na wizycie.. Mikołaj już głową w dół, waży 2089g.. szyjkę mam trochę skróconą ale zamkniętą. Ogólnie strasznie mnie boli dół brzucha.. czuję jakby wciąż mi tam 'coś' napierało. Lekarz kazał przystopować i zwolnić tempo.. brać no-spę i magnez 3x1tbl, ale przy 2latce w domu to nie takie proste się oszczędzać.. Mam nadzieję, że donoszę chociaż do 36 tyg. Gin mówi, żeby przynajmniej dzidzia 2500g ważyła.. wtedy uznają dziecko za donoszone.. ale zawsze to lepiej urodzić w 9 miesiącu niż w 8.. ze względy na płuca.. Trzymajcie kciuki, żebym dokulała do końca czerwca.
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Pasal Trzymam kciuki za Wasza trójkę!
Witam nowa mamusie, za która rowniez trzymam kciuki zeby dzidzia powiedziała jeszcze w brzuszku

Ja też dzis nie byłam zadowolona z mojego lekarza :| noga nie przestaje bolec. W czwartek nie było mojego gina i przyjmował mnie inny i obejrzał nogi, pomacal stopy z przodu z tylu, pod spodem, wypytal o wszystko i mówił o początkach zakrzepicy ale ze jak nie bedzie poprawy po tabletkach to mówił ze mam iść do swojego lekarza i ten pewnie da mi skierowanie do jakiegoś specjalisty albo zostawia mnie w szpitalu na obserwacji.
Ja dzis poszłam do mojego a on: co się dzieje? To mu mowie, ze ledwo chodze, w sumie tylko na piecie bo tak mnie boli a on nawet nie kazał mi się rozebrać, nie obejrzał tej nogi i mowi ze mam kupić voltaren i smarować stopę i TYLE! No i ze powinno przejść po ciazy! Tylko ze ja nie wyobrażam sobie tak kulec przez najbliższe 1,5 miesiąca :| jak nie bedzie przechodziło przez następne kilka dni to muszę się udać gdzieś prywatnie :|
- lidunia1711
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Agusia ja bym tez zwykłe usg robiła, bo 3d juz słabo wyjdzie, ale skoro wizyta kosztuje tyle samo to juz od ciebie zalezy

Karolina a nie chcesz poradzic sie kogos innego w sprawie tej nogi? może lekarz po prostu cie olał?
Ogląda ktoś Tomasz Lis na żywo? Jaka historia smutna, dziecko zmarło przy porodzie przez lekarza konowała

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak to dobrze ze Was mam :*

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Co do macierzynskiego Dorkiszon to wcale nie jest kolorowo

Ciekawe jak tam Pasal, no i Goldi(pamietacie ja?) juz sie bardzo dlugo nie odzywala