BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #665992 przez Nikaa
lidunia witaj :)
dziubasek gratuluje :):)
agusia mnie mówili, że 3D USG to tak maks. 30 tydzień bo potem już niewiele widać - dzidziuś jest za duży :) a Ty masz zrobić takie 3D USG czy jak ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #666000 przez agusiaa26
Nikaa no tak, mam się pokazać u niego na usg 3d w 34tyg aby zobaczyc czy wszystko ok itd, wizyta platna 250zl, od razu mi to powiedział... Ale chyba nie mam wyboru, nusze pójść bo co innego mam zrobic?? Help :(

11 lata 10 miesiąc temu #666010 przez Jamajka
Dziubasek to nacieszcie się z Miss sobą za wszystkie czasy ;-) Niech ma Mame jeszcze TYLKO dla siebie ;-) i odpoczywaj na ile się da!

Agusia musisz zrobić jeszcze to jedno usg! Bo trzeba sprawdzić wszystko do porodeu.. ułożenie, wody płodowe, wagę, łożysko.. i wbrew pozorom usg w 2D czyli to zwykłe czarno-białe dużo lepiej obrazuje te dane i wartości niż 3D. Więc Julka sobie nie pooglądasz już w brzuszku, ale przynajmniej upewnisz się, że wszystko dobrze.. więc nie będzie tak, że gin zedrze z Ciebie niepotrzebnie kasę.. jemu te dane są bardzo potrzebne.. i Tobie na pewno też ;-) Głowa do góry!

Witam nową Mamkę lipcową. Trzymaj się Kochana dzielnie!

Pasal o Matko!! Przecież to dopiero (?) 32tc.. ale masakra, że już same wody odeszły.. ale kurcze gubienie czopa ewidentnie zwiastuje poród, więc można się było tego spodziewać.. Trzymamy kciuki, żeby Dziewczynki dały radę na tym świecie :)

NataliaK nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne! Z takim wysokim ciśnieniem ja już dawno bym była na IP, żeby ocenili mój stan i dali odpowiednie wskazówki. Jak tylko masz jakiekolwiek wątpliwości to nie czekaj, tylko jedź.. niech obniżają, regulują.. nawet jakbyś miała zostać na oddziale.. przecież zdrowie Twoje i Dzidzi najważniejsze..

Ja też byłam dzisiaj na wizycie.. Mikołaj już głową w dół, waży 2089g.. szyjkę mam trochę skróconą ale zamkniętą. Ogólnie strasznie mnie boli dół brzucha.. czuję jakby wciąż mi tam 'coś' napierało. Lekarz kazał przystopować i zwolnić tempo.. brać no-spę i magnez 3x1tbl, ale przy 2latce w domu to nie takie proste się oszczędzać.. Mam nadzieję, że donoszę chociaż do 36 tyg. Gin mówi, żeby przynajmniej dzidzia 2500g ważyła.. wtedy uznają dziecko za donoszone.. ale zawsze to lepiej urodzić w 9 miesiącu niż w 8.. ze względy na płuca.. Trzymajcie kciuki, żebym dokulała do końca czerwca.

11 lata 10 miesiąc temu #666011 przez askan2
agusiaa26 ja bym się zapisała na to usg do niego ale zwykłe nie 3d (3d na tym etapie jest bez sensu a na pewno droższe) a wszystkie pomiary dzidzi i tak robią na zwykłym usg a to 3d to włączają na chwile żeby fotke pstryknąć (przynajmniej tak było w moim przypadku) ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #666014 przez Nikaa
agusia a powiedział Tobie czemu niby ma być usg 3D? Bo po to by zobaczyć czy wszystko ok to chyba wystarczy zwykłe?

11 lata 10 miesiąc temu #666028 przez karolinap
Agusiaa26 Szkoda, ze tak późno się zdecydowałaś na to usg, też pewnie byłabym zła na Twoim miejscu :| no chyba pozostaje tylko czekac żeby zobaczyć synka na żywo :*

Pasal Trzymam kciuki za Wasza trójkę!

Witam nowa mamusie, za która rowniez trzymam kciuki zeby dzidzia powiedziała jeszcze w brzuszku :)

Ja też dzis nie byłam zadowolona z mojego lekarza :| noga nie przestaje bolec. W czwartek nie było mojego gina i przyjmował mnie inny i obejrzał nogi, pomacal stopy z przodu z tylu, pod spodem, wypytal o wszystko i mówił o początkach zakrzepicy ale ze jak nie bedzie poprawy po tabletkach to mówił ze mam iść do swojego lekarza i ten pewnie da mi skierowanie do jakiegoś specjalisty albo zostawia mnie w szpitalu na obserwacji.
Ja dzis poszłam do mojego a on: co się dzieje? To mu mowie, ze ledwo chodze, w sumie tylko na piecie bo tak mnie boli a on nawet nie kazał mi się rozebrać, nie obejrzał tej nogi i mowi ze mam kupić voltaren i smarować stopę i TYLE! No i ze powinno przejść po ciazy! Tylko ze ja nie wyobrażam sobie tak kulec przez najbliższe 1,5 miesiąca :| jak nie bedzie przechodziło przez następne kilka dni to muszę się udać gdzieś prywatnie :|

11 lata 10 miesiąc temu #666029 przez lidunia1711
Ja jestem z Olsztyna ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #666032 przez agusiaa26
Nikaa on mi nic nie mowil, zlal mnie ostatnio no nawet siuska nie pokazał ani nic. Szczerze to nie musze miec tego 3d ważne zeby lekarz mnie zbadał i zobaczyl co sie dzieje z dzieckiem czy jest już ułożone, nie owinięte pepowina. U niego wizyta czy z 2d czy 3d i tak tyle samo mnie wyniesie. Może dam sobie juz spokoj i zapisze się do niego:/

11 lata 10 miesiąc temu #666041 przez NataliaK
Agusia usg 3d teraz już nie potrzebne lepiej idz do innego ale na zwykłe... jakiś burak ten Twój lekarz i jescze tyle za wizyte bierze?, w ogóle to miałas tylko 2usg w ciazy? a przez reszte wizyt co robił? teraz jak pojdziesz to napewno sprawdzi ułozenia, wody płodowe i łozysko musi bo to do porodu.

11 lata 10 miesiąc temu #666046 przez patrysia305
Ja na dzisiejszej wizycie mialam na chwilkę tylko usg 3d ale maluszek nie bardzo chcial sie pokazac, takze mozliwe ze teraz nie ma sensu, ale wazne jest zwykle usg.

11 lata 10 miesiąc temu #666051 przez kaska1982
Witam nową Mamusię :) Trzymaj sie tam kochana w tym szpitalu i leż jak tylko długo sie da :) oby Twoja kruszynka jak najdłużej siedziała u Ciebie w brzuszku :)

Agusia ja bym tez zwykłe usg robiła, bo 3d juz słabo wyjdzie, ale skoro wizyta kosztuje tyle samo to juz od ciebie zalezy :)

Karolina a nie chcesz poradzic sie kogos innego w sprawie tej nogi? może lekarz po prostu cie olał?

Ogląda ktoś Tomasz Lis na żywo? Jaka historia smutna, dziecko zmarło przy porodzie przez lekarza konowała :( mam nadzieje ze żadnej z nas to nie spotka :(

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #666056 przez Nikaa
agusia skoro wizyta kosztuje tyle samo ... hmm jak masz się niepotrzebnie denerwować i stresować, że nie zrobiłaś czegoś co chciał lekarz to może się zapisz i odżałuj te pieniądze .... Nie wiem jak jest Twój lekarz czy da się mu przemówić do rozsądku czy nie :P:P

11 lata 10 miesiąc temu #666059 przez Jamajka
Kaśka widziałam zapowiedź, ale przełączyłam, bo nie na moje nerwy akie historie.. po co się stresować.. ja wolę żyć w nieświadomości, że takie rzeczy się dzieją :(

11 lata 10 miesiąc temu #666082 przez agusiaa26
Dzieki dziewczyny, jutro podjade do Luxmedu powiem co mnie interesuje i zapisze sie na zwykle usg, nie bede płacić gosciowi który mnie nie szanuje, może mial zły dzień ale to nie oznacza zeby tak nas potraktowac.

Jak to dobrze ze Was mam :* :) mogę juz spokojnie iść spać

11 lata 10 miesiąc temu #666118 przez dziubasek
Dzieki Kobitki, mam zamiar jak najlepiej wykorzystac ten czas i spedzic go z moja mala przylepa... Niewiem czy usiedze na dupsku( na bank jutro rozpoczne pakowanie ;) ) ale i tak bedzie mi lzej...Ja musze wytrzymac do 12 czerwca bo wtedy lekarz podejmie decyzje co do porodu i bede wiedziala na czym stoje, mam pare skurczy dziennie ale nie ma tragedii...
Co do macierzynskiego Dorkiszon to wcale nie jest kolorowo :angry: , platne jest tylko 9 m-cy, w tym pierwsze 6 tyg 80%zarobkow a reszte 130 funtow tygodniowo(a to niestety polowa moich zarobkow wiec bedzie ciezko ale zacisniemy pasa i damy rade)ja od jutra mam 6 tygodni zwyklego urlopu a macierzynski tak naprawde rozpoczynam pare dni przed planowanym terminem porodu...A zeby bylo smiesznie to my jako rodzina zostalismy uznani do rodzin z wyzszych sfer(czyt. tych bogatych) i nie przyznano nam zadnych benefitow(dostajemy tylko rodzinne na Majke 80funtow miesiecznie a za przedszkole jej place ok 70 tygodniowo)....Wiec jesli ktos Wam mowi ze zycie na obczyznie jest takie super itp to albo sciemnia albo oszukuje Panstwo co do zarobkow, albo nie ma dzieci...
Ciekawe jak tam Pasal, no i Goldi(pamietacie ja?) juz sie bardzo dlugo nie odzywala

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka