- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

teraz zostanie mi tylko załatwienie jakis tam róznych zaległosci i czekanie na córcie achhhhh
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak czy inaczej sobie poradzicie finansowo, a tutaj żeby dostac cos na dziecko np. jako samotna matka to myślisz, ze ile dają jak wogóle sie zakwalifikujesz do tego, zeby ci dali.
Ostatnio sobie tak analizowałam jakbym była np. sama z dzieckiem i wyobraz sobie, ze moje zarobki mnie już nie puszczaja, żebym dostała z MOPSU cos na dziecko.
To nic , że płacisz z 500 zł czynszu plus prąd, gaz. To nic, ze wydajesz ponad 1000 zł miesiecznie na zarcie i to nie jakies rarytasy. Plus jeszcze dziecko chce to tamto sram to, a potem jeszcze przedszkole, które Tusk obiecał, ze bedzie za 1 zł juz to widze jak wogóle sie dziecko dostanie do przedszkola i przejdzie casting. Plus jeszcze moja mame mam na utrzymaniu, bo ja zwolnili po 30 latach i w wieku 56 lat nie moze znaleźć pracy. Jakbym zarabiała najniższą krajową chyba jakies 1300 brutto to by mi dali jakieś 500 zł na dziecko socjalu.
Więc współczuje w tym kraju samotnym matkom, bo chyba żrą chleb z masłem. Taką mamy pomoc od państwa. W Irlandii z socjala murzyny żyją i to nieźle sama wiesz miało im sie skończyc , ale wątpię, że cos sie zmieniło.
- lidunia1711
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
emi87 fajny wózek i kolorek spoko
jejku taka pogoda do niczego że się nic nie chce a trzeba chałupe ogarnąć,zostałam sama na straży bo wszyscy wyjechali i jest tak cicho że masakra!!!nawet moje psy są cicho...
- Marta27
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
U Nas najbardziej przeraża mnie to że rodzinie która naprawdę kocha swoje dzieci ale nie ma na ich utrzymanie, urzędasy zamiast dać wsparcie finansowe, albo pomóc znaleść pracę to zabierają te biedne dzieciaki oddają do rodzin zastępczych a już tym zastępczym to mają kasę płącić.... tak cały czas mam w głowie ten przypadek gdzie rodzina zastępcza zabiłą dwójkę rodzeństwa

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
W Polsce o jakiekolwiek zasilki jest bardzo ciężko. Właśnie z ciekawości przejrzałam jakas stronę o swidczeniach, zasiłkach to jeśli dochód w rodzinie nie przekracza ok. 600 zł na osobę to na dziecko dostaje się UWAGA! - 77zl dodatku na dziecko miesięcznie! Przecież to śmiechu warte. Dziura budzetowa jest juz tak ogromna ze mogliby zmniejszyć kryteria i podwyższyć te zasilki bo tej dziurze to i tak juz nic nie pomoże a chociaż rodzice mieliby choć trochę więcej pieniążków na swoje maleństwa

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Emi co Ci z tymi nadgarstkami i drętwieniem palców? To, to co ludzie mają od klikania myszki w biurze?

Lidunia cieszę się, że wracasz do domku

Kaśka widzisz, większość pracodawców taka jest - w końcu liczą się zyski, a że przestałaś 'się opłacać', to poszłaś w odstawkę. Ja np. po mojej historii z pracodawcą mam bardzo silne uczucie, że zostałam ukarana za to, że jestem w ciąży

Dziubasku ja wiem od siostry, że tam nie jest tak kolorowo. A co do Twojej słodkiej córci.. wniosek nasuwa się sam - Ty i Twój mąż robicie świetną robotę jako rodzice

Marta dobrze, że masz okazję sprawdzać czy wszystko ok

Dziś ja mam dzień marudzenia i dołowania się.. wygadam się i będę miała spokój

Odkąd mam ten glukometr i mogę sprawdzić zaliczam co raz większy dół. Wygląda na to, że jedyne co nie sprawia, że cukier leci w kosmos , to jajka.. Ale ile można jeść jajek?

Wczoraj na obciążeniu glukozą ja brałam sobie krew z palca, a pielęgniarka z żyły. O ile początek był ok 4,5mmol/l, to po dwóch godzinach miałam 11,7! wygląda na to, że się pogorszyło od ostatniego razu. Poczekam jeszcze na te wyniki krwi do piątku, ale absolutnie nie wiem co mam robić. Uważam na to co jem, ćwiczę tyle ile mogę zanim ból stanie się nie do zniesienia, piję dużo wody i zaczęłam brać częściej witaminy, bo skoro owoców nie mogę za bardzo jeść, to skąd ma mały dostać to czego potrzebuje? I wygląda na to, że te wszystkie starania jak krew w piach

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Emi87 bardzo ładny wózeczek! my też dziś jedziemy do większego miasta oglądać pojazdy raz jeszcze...
Agusia u mnie tak samo, mała wierciudupka nie dała mi spać w nocy..ale odrobiłam troszkę rano:)
lidunia1711 super ,że u Was dobrze:)
POGODA FATALNA...rano jeszcze nie padało więc poszłam kupić ziemię do kwiatków- mam zamiar przesadzać, ale niestety zaczęło lać...:/
Dziś na obiadek schabowe z sałatką

- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

A z pracą tak jak piszecie, jak robisz za kilka osób to nikt cie nie doceni a jesli cos jest nie po ich mysli to mają cie głęboko w poważaniu. Nie przejmuje sie tym, że nie dostałam premiii bo wcale na nią nie liczyłam, tle tylko, że dziewczyna która za mnie pracuje też nie dostała, bo nie ma umowy na stałe - śmieszne to, bo teraz ona robi za trzy osoby. Ale na spotkanie mogli chociaz zaprosić, ale kij im w oko. I tak jak piszecie - czas szukać innego zajęcia, gdzie może bardziej człowieka docenią

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Emi ciesz sie że idziesz na zwolnienie, odpoczniesz troszke, a to sie przyda przed porodem

Uniuni biedna jesteś