BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #666260 przez lidunia1711
No to jutro Witaj Domku :-) lekarz powiedział że z mała wszystko super, u mnie szyjka w normie i spokojnie możemy wracać do domu. Tak strasznie się cieszę;-) pozdrawiam mamusie;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #666264 przez kaska1982
Hejka :)

Dziubasek nigdzie chyba nie jest kolorowo, jeśli państwo ma płacic. Wszędzie trąbią tyle o polityce prorodzinnej ale to chyba tylko na papierze tak jest :( byle tylko jak najmniej wypłacic przeciętnemu szarakowi, byle jak najwiecej zostało w kasie panstwa, albo zakładu pracy.
Powiem Wam, że mi sie tak przykro ostatnio zrobiło, że szok. Pracuje w Centrum Kultury i Sztuki i właśnie pod koniec maja jest święto działacza kultury. Odkąd jestem w ciąży i moja ciąża była zagrożona, jestem na zwolnieniu lekarskim, w pracy wszyscy mówili, że jak najbardziej, że ciąża ważniejsza i że to zus mi płaci wiec nie mam sie niczym przejmować tylko dbać o siebie i dziecko. Teraz z okazji tego świeta nagle maja pretensje ze jestem juz tyle czasu na zwolnieniu i nawet nie zaprosili mnie na spotkanie pracowników. Dziewczyna, która mnie obecnie zastepuje jest moja przyjaciółka i powiedziała mi że w pracy stwierdzili, że nie jestem ich pracownikiem i nie maja obowiązku mnie zapraszac. Nie mówię już o tym, że zawsze wypłacali jakąs mała premię z tego tytułu. Mam w dupie tą ich premie ale takie słowa bolą. Myślałam chociaz, że premie dostanie moja zastepczyni, ale nie, została ona podzielona między stałych pracowników. Szok normalnie. Dlatego chyba bez zadnych skrupółow pójde na roczny urlop i nie wróce tak szybko do pracy. A najgorsze jest to, że przez cały czas człowiek sie dla nich poswiecał, zawsze trzeba było dłużej zostać, zrobiccos dla innych i za innych, a ze ja ie potrafie odmówic to wykorzystywali mnie na maxa. Nawet bedąc na zwolnieniu szłam czasem pomóc przy okazji jakiejs imprezy...
Ale koniec z tą dobrocią... skoro nie jestem teraz ich pracownikiem to niech sie bujają, a zwolnienie dalej to chyba poczta bede teraz wysyłać :( Dobrze chociaż, że to oni mi wypłacaja pensję a nie musze czekać na kasę z zus-u...
Sorki że to marudzenie ale wkurzyłam sie i mi przykro, że tak traktują długoletnich pracowników...

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #666266 przez kaska1982
lidunia super że możesz wracać do domku :) ciesz sie ile możesz no i spakuj torbę tak w razie WU :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #666283 przez Patrizia
kaska1982 no to faktycznie sie nie ladnie zachwali, ale tak to juz bywa ze tych dobrych rzeczy sie nie pamieta a te zle dla nich to oczywiscie ale uwazam ze i tak zachowali sie nie w porzadku co do Ciebie, u mnie jak jest impreza zakladowa to zawsze moge przyjsc ale jak juz sa podwyzki nawetdla wszystkich pracownikow to te co sa w ciazy nie dostaja zawsze tak bylo bo mowili ze one nie pracuje wiec nie dostaja podwyzek ale kij im w oko i tak sie ciesze ze mam dosyc ladna wyplate :) a nic nie robie :P

lidunia no to super wiesc nie ma jak w domku :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #666287 przez carmelove
witam mamuski

leje kurna od nocy :-/

kasiu, niestety zazwyczaj tak jest, póki biegasz, załatwiasz, wyreczasz innych i zostajesz po pracy jestes super.
Później muszą dac rade sami, to zaczyna sie obgadywanie i wieczne pretensje. Znam to, niestety.
U mnie w robocie same baby, poziom obgadywania siega zenitu :) dlatego L4 zawozi mi mój mąż :)

lidunia, cieszymy sie, że wreszcie lepsze wieści, odpoczywaj w domu no i pakuj sie :)

ja też dziś zaczynam pakowanie

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu #666301 przez nala
Witajcie mamuśki
kaska1982, wiem, że przykro coś takiego usłyszeć ale nie przejmuj się. Tak jest w każdej jednej firmie. Człowiek jest nic nie znaczącym trybikiem w machinie. Ja już jakiś czas temu się o tym przekonałam i staram się nigdzie nie przywiązywać i patrzeć też na siebie.

lidunia1711, super że wszystko dobrze!

Wczoraj miałam wizytę u gin. i wszystko w porządku :) ciesze się bardzo, chociaż mówiła, że dziecko małe nie jest i to mnie przeraża. Troszkę zaczynam bać sie tego porodu jeśli malutka będzie duża, bo bardzo bym chciała urodzić naturalnie. ZObaczymy jak to będzie.

11 lata 10 miesiąc temu #666315 przez emi87
hej brzuchatki :*
matko chwile mnie nie było i tyle stron :D przez to czeka was dłuuugi post ode mnie hehe
ja mam prawdopodobnie zespól ciesni nadgarstka...na szczęście od środy na zwolnienie uffff

NataliaK śliczne zdjecie :) i nie potrzebnie3 nie lubi sobie robic-dobrze chłopak wyszedł :D

Joanna śliczna z was para :)

marta sliczna fiokletowa piłeczka :D :cheer:
to ty kochana spinaj poslady i sie pakuj i szykuj co tam zostało :)

agniesia brzucholek juz ledwo sie w kadrze mieści :cheer: a jak kochana samopoczucie?

Qltoorka ja bym nie dokupywała r 56, ja mam malo - postawiłam na 62 + :) dzieci z tych małych szybko wyrastaja :)

pasal trzymam kciuki kochana!!! :kiss: :kiss: :kiss:

kaska jeszcze muzyczka z szumem morza i bedzie jak na wakacjach :)
na pewno nie jest miło usłyszec cos takiego....nie przejmuj sie-nie sa tego warci :)

siwa super ze na wziycie wszystko ok i mała gotowa do startu :)

lidunia witamy i wytrwałości życzymy :) dacie dziewczyny rade!!
no i super,ze do domku - zawsze to u siebie :)

ptrysia dobrze ze jestes pod kontrola-to najwazniejsze :) no i ze maleństwo dobrze sie rozwija :)

dziubasek fiu fiu fiu niedługo do ciebie dołacze :P
tez sie zastanawiam co u dziewczyn i naszej goldi :unsure:

jamajka trzymam kciuko - zaciskaaaaaj nogi mocno :* kurcze ile z was juz sie sypie....jeszcze dla mnie to chyba abstrakcja :P

karolinap nie zazdroszcze ci tej zakrzepicy....na pewno bardzo ci to życie utrudniania. trzymam kciuki zeby cos ci w koncu ulzyło :kiss:

agusia zwykłe usg sobie zrób :) moim zdaniem ma nawet wiekszy urok, jest po prostu ładbniejsze i lepiej wszystko widac :) niedługo zobaczysz małego w realu :P

nala dobrze - rosnie zdrowa kluseczka :D

my wczoraj odebralismy fure dla naszej niuni (ostatni brakujacy element) :cheer: jestem zachwycona tym wózeczkiem (oczywiście wiadomo ze wyjdzie w praniu)ma wszystko co chcielismy-skretne pompowane koła, regulacja amortyzacji, bycza gondola (85cm) i duza spacerowka, funkcje przód-tył, pojemne torby,koła na łożyskach,duzo regulacji i funkcji,łatwy w obsłudze, wszystkie akcesoria typu moskitierki,folie, przewijaczki, parasoleczki itd i do tego baaardzo nam sie podoba wizualnie :) Pan który prowadzi u nas ten sklep od ponad 20 lat polecał ta firme (zadowoleni klienci),mamy na miejscu serwis, ma solidna rame (nie polecał na nasze wrtepy aluminiowej bo potrafią puszczać na tych dołach i cud-chodnikach) a mieszkamy w domku jednorodzinnym wiec nosic nie bede i dodatkowo chcemy ten wózek tez dla drugiego dziecka :) oto pojazd Mili :D
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #666322 przez karolina_p123
Cześć dziewczyny
Lidunia trzymam mocno kciuki i witam w naszym gronie
Ja właśnie po wizycie mały nie zmienił pozycji od 30 kwietnia siedzi główką do wylotu i naciska na szyjke- skrócona do 3 cm ale na szczęście zamknięta zalecone mamy leżenie, magnez i no-spe. Udało nam się przytyć trochę i już mamy 6kg na plusie. USG z ocena wagi maluszka i wszystkich płynów mamy zaplanowane na 18 czerwca.
A taj na marginesie ja jestem bardzo zadowolona z mojej ginekolog jest bardzo rzeczowa i poświęca dużo czasu, każda wizyta to ok 30-45 min zawsze sprawdza jak tam "podwozie" i zleca dużo badań. Za miesiąc mamy jechać obejrzeć porodówkę i przy okazji pani doktor wykona nam ktg

11 lata 10 miesiąc temu #666339 przez dziubasek
Emi cudna gablota ;) ja jestem fanka takich wozkow :)
Lidunia super kochana ze do domku wracacie :)
Kaska a to patafiany, nie doceniają cię to będąc na macierzyńskim poszukaj jakieś innej lepszej pracy... Nie są ciebie warci...
U mnie piękne słoneczko, wczoraj powiedziałam Miss ze już nie będę chodzic to Pinda mala o 6 rano przyszła mnie zapytać czy na pewno nie ide :) i tak co godzinę przychodziła się upewnić czy aby na pewno :) a jak się wreszcie zwloklam z łóżka to mi powiedziała " mamusiu jesteś taka wspaniala a tatuś jest fantastyczny"- jak jej nie kochac :)

11 lata 10 miesiąc temu #666343 przez Patrizia
emi podoba mi sie twoj wozek jaka to firma??

karolina_p123 boze 6kg :ohmy: :ohmy: ile ja bym dala zeby miec tyle no ale nic trzeba bedzie bardziej spiac poslady i zrzucic to co mi zostanie a troche tego u mnie bedzie :P

nala nie przejmuj sie moj mi tez mowi ze mj synek do najmniejszych nie nalezy ae jakos damy rade :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #666355 przez emi87
firma: tako model: monodi :) i specerówke ma taka ze 3-latka by tam wsadził :P no my szukaliśmy własnie czegoś takiego :) i tak siedze i sobie patrze i patrze i za mniesiac-półtora będzie w nim skwierczeć nasza malutka accchhhh :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #666359 przez agusiaa26
kaska1982 w ogóle się nie przejmuj, ludzie już tacy są zawistni, u mnie w pracy było podobnie tylko że od początku każda mówiła że gdyby ona była w ciązy to by pracowała jak najdłużej... A ja od razu poszłam na zwolnienie i dobrze zrobiłam bo u mnie tak jak i u ciebie, jak trzeba było zostać, zostawałam,trzeba było przygotować mega rozliczenie do sądu, też to robiłam, a o premiach to tylko słyszałam i za nic mają pracownika.
U mnie też była impreza pracownicza i też nie zostałam zaproszona ale myslę że to tylko dlatego że skoro jestem na L4 to muszę leżeć i nie nadaje sie aby siąść z nimi do obiadu i podyskutować... Także Kaska uszy do góry i nie przejmuj się;)

lidunia1711 super że już zaraz do domku:)

emi87 piękny wózek, gdzieś już go chyba widziałąm, jaka to firma?

Ja dziś ledwo żywa, mały wierci się i wypina, miałam przerwe w spaniu 3-4 rano, dopiero śniadanko zjadłam, i jeszcze ta dupna pogoda ehh niech już będzie lipiec:)

11 lata 10 miesiąc temu #666361 przez bea2a
emi87 śliczna furka :)

dziubasek
Pewnie trochę minie jak wszyscy się przyzwyczaicie, że masz wolne.

karolina_p123 ja mam szyjkę skróconą do 2,2cm a lekarz nic mi o leżeniu nie mówił. Ale w piątek idę do szpitala na 3 dni na badania, to wszystkiego się dowiem.

11 lata 10 miesiąc temu #666364 przez agusiaa26
dziubasek ale masz mądrą córcie:) widać że w szoku dziecko że mamcia w domku:) będziesz miec wesoło z dwoma lalkami w domu:):)

11 lata 10 miesiąc temu #666368 przez emi87
dziubasek ale słodka ta twoja niunia :cheer:
u mnie leje...teraz jeszcze sie bycze a potem na 14 do pracki :) jeszcze tylko jutro i też sie pobycze :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka