BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #665886 przez lidunia1711
Jutro się dowiem co z nami dalej będzie. Trzymajcie kciuki ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #665890 przez patrysia305
a co do tych naklejek z biedronki - moja szwagierka ma je i czesto je przekleja, nie miała śladu po nich ale ostatnio kawałek tynku oszedł moze to przez to że tak czesto robiła.

11 lata 10 miesiąc temu #665893 przez lidunia1711
Ja biorę no-spa i asmak. Ze mną na sali leży dziewczyna z ciśnieniem 150/90 i biegają wkoło niej jak nie powiem co. Bierze garść tabletek i nic jej nie pomaga. Tylko że ona ma termin na sierpień

11 lata 10 miesiąc temu #665896 przez agusiaa26
Bea2a wiesz dzwonilam tam gdzie byłaś robic usg 3d i okazało sie że ostatnie usg robią do 30tyg bo później już tak ladnie zdjecia nie wychodzą i niestety nie zapisalam sie:/ także musze udać sie do mojego lekarza od usg no chyba ze jeszcze Poznanianki poleca mi inny gabinet z 3d lub 4d

11 lata 10 miesiąc temu #665901 przez NataliaK
Witam lidunia również trzymam za Was kciuki obyście jeszcze troszkę razem wytrzymały ;)

patrysia ja tez łykam te tabletki w II i III trymestrze są zupełnie bezpieczne na płodu więc łykaj bez obaw :)

Agusia super, ze mebelki złożone - pokaż później jak Wam to wyszło :) facet zawsze musi wtrącić swoje trzy grosze, mój od poczatku marudził, że nam komoda w pokoju nie potrzebna wiec po prostu sama pojechałam i ją kupiłam a teraz sie okazuje i wszytsko w niej pochowałam, połozyłam przewijak wiec sie przydała a i tak miejsca braknie ale oczywiście oni muszą byc najmądrzejsi :P

11 lata 10 miesiąc temu #665902 przez Patrizia
lidunia1711 witaj i oczywiscie trzymam za Ciebie kciuki abys mogla wrocic jeszcze do domu :)

agusia nie denerwuj sie napewno jeszcze ci spasuje ulozenie mebli :) moj mezulek wlasnie skACZYL prace w pokoiku na dzisiaj polozyl gladzie jutro cd :) ja nad ta naklejka bede myslec jak juz bedzie pokoj skonczny bo musze to wszystko widziec zeby nie wygladalo jak nacpane wszystkiego bo tak nie lubie

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #665911 przez Patrizia
a odnosnie usg 3d to ja malego juz raczej nie widze bo ulozony jest glowka w dol i obrucony w strone odbytu i moge sobie tylko zobaczyc jego plecki i czasem glowke z boku jak mu sie uda przekrecic troszke ostatnio pokazal ucho :P wiec juz sie nie ludze ze zobacze jego buzke

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #665914 przez askan2
patrysia305 bez obaw te tabletki to przepisuje się generalnie każdej ciężarnej z ciśnieniem, są całkowicie bezpieczne choc niektóre dziewczyny mówią że na nie wogle nie działąją miejmy nadzieje że tobie ładnie będą obniżały :)...
a faktycznie dziwne podejście mieli w szpitalu... dobrze że gin miał głowę na karku ;)

lidunia1711 witam Cię serdecznie... i trzymam kciuki aby mała jak najdłużej trzymała się brzuszka ;)

11 lata 10 miesiąc temu #665918 przez NataliaK
Agusia to i tak dobrze, ze Tobie powiedzieli, ze nie ma sensu robic a nie zapisali żeby zedrzeć z Ciebie kase :P ale to prawda, ze teraz już sie raczej nie robi bo mało co widać. Po 28 tc badanie usg ma głównie na celu ocenę dobrostanu płodu czyli ocenę wzrostu, symetrii, oceny ilości płynu owodniowego, wydolności łożyska tak więc dlatego nie robią 3d i 4d bo niewiele widać :) ja myślę, ze możesz już sobie odpusić jak wszystko jest dobrze i ładnie sie rozwija co pokazły wczesniejsze badania to nie ma sensu na siłe komus płacic a i tak za duzo nie zobaczysz :)

11 lata 10 miesiąc temu #665928 przez Joanna89
witam nową mamcię i życzę dużo zdrówka!
Co do 3d ja tydzień temu już mało widziałam, tylko bok buzi i plecki bo malutka jest juz obrócona w dół i tyłem do Nas. Najlepiej było widać w 26 tygodniu:)

11 lata 10 miesiąc temu #665936 przez dziubasek
Hej hej :laugh:
Lidunia witaj :) zaciskaj mocno udka zeby mala nie pomyslala ze droga wolna ;) trzymam kciuki... bedzie dobrze :)
Oglaszam wszem i wobec ze od jutra do konca kwietnia przyszlego roku jestem mama na urlopie macierzynskim :laugh: i juz mnie w domu nosi ;) wysprzatalam z Miss cale jej krolestwo :)
Jutro ide do poloznej(pewnie sie zalamie po wazeniu :angry: ) ehhh ale co tam...najwazniejsza jest moja mala kobitka :)

11 lata 10 miesiąc temu #665937 przez Joanna89
dziubasek no to GRATULACJĘ :D

11 lata 10 miesiąc temu #665957 przez NataliaK
dziubasek to super! w końcu odpoczniesz i bedziesz miała duzo czasu dla córci :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665972 przez dorkiszon
dziubasek Jak to właśnie jest z macierzyńskim w IRL ?
lidunia1711 to powodzenia :) skąd wogóle jesteś ?

11 lata 10 miesiąc temu #665986 przez agusiaa26
NataliaK no właśnie bardzo się cieszę ze kobieta mnie oswiecila ale znowu mam dola bo ten mój lekarz od usg kazał mi przyjsc na ostatnie usg w 34,35 tyg i poprostu zedrze że mnie kase skoro i tak nic nie zobaczę:( to co mam teraz robić?? Miałam tylko 2 usg ostatnie w marcu:/ a muszę wiedziec jak bobas jest ulozony ile wazy i ile ma cm:/ ależ jestem zla!!:(

Dziubasek Gratulacje, korzystaj len sie ile sie da ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka