BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #675280 przez karolinap
Właśnie byłam oddać krew i mocz do badan. Spotkałam akurat na korytarzu w szpitalu mojego Gina, wiec zapytałam czy mam się martwic ze od wczoraj tak mnie cisnie miedzy nogami, tak kłuje. Na co Gin ze takie bole występują kiedy brzuch się obniża i najprawdopodobniej corcia szykuje sie powoli do wyjścia. Bólami mam się nie przejmować, lecz gdyby do tego doszły skurcze to mam się u niego zjawić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #675296 przez kaska1982
Qltoorka kochaną odezwij się, bo się martwimy. Pół nocy myślałam co tam u ciebie :)

siedzę w kolejce do lekarza, zazwyczaj jak przychodzilam o tej porze to byłam 3 albo 4, a dziś 15. :( chyba tu jajko zniose :( brzuch boli a w dodatku mam stresa czy wszystko tam ok, a w kolejce same ciężarne :| no cóż, czeka mnie jakieś 2-3 godziny czekania :(

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #675308 przez karolcia84
hejka , jejusiu lewo nadazyłam czytac posty :))) Qltoorka smigaj szybko na IP mi w pierwszej ciąży właśnie tak czop sobie odszedł , wiec uciekaj bo żartów z tym nie ma , u nas nocka w miare ok trochę mnie szyja boli bo chyba źle spałam , wczoraj na zakuopach wymiękłam normalnie już się nie nadaje najlepiej to mi w domu siedzieć i się nie ruszać , u nas piękna pogoda od wczoraj w końcu !!! córa już o wiele lepiej jutro ostatni dzień antybiotyku i od poniedziałku do przedszkola , sny mam jakieś porąbane ah nawet szkoda o nich gadac ale to chyba ciągle te hormony :))))))))))))) uciekam się ubrać i śniadanko zrobić dla mężunia i córuni :))))))) cmok mamuśki

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675313 przez kasiak
Zasnęłam kolo 1:30, obudziłam się o 7, o dziwo nawet jestem wyspana. Nie lubię takiej huśtawki, raz śpię dobrze, raz wcale :dry:
Naszło mnie na kawulca, wrzuciłam tabsa to ekspresu i mleko wyszło normalnie a kawa zarzygała mi i ekspres i blat i nawet na podłogę pociekło :( trzeba było posprzątać ten syf i jakoś mi ochota przeszła :huh:

Qltoorko co u Ciebie? Mam nadzieję, że to był tylko fałszywy alarm i jeszcze słodko śpisz w domu :)

11 lata 6 miesiąc temu #675372 przez magdalenagal
Natalio K sto latek z okazji urodzin. Ćwierćwiecze to piękny czas :-)
Zdrowia, szczęścia i pomyślności :kiss:

Moderatorko mam nadzieję że wszystko w porząsiu. Nie przesadzę jeśli powiem że każda Lipcówka czeka co u Ciebie!

11 lata 6 miesiąc temu #675409 przez patrysia305
Hej mamcie, kolejna noc w szpitalu, ale nawet nie narzekam, jestem po usg i przepływy są w porządku... Jak ja się cieszę, wody płodowe też w normie jeszcze czekam na wizytę.
Qltoorka trzymamy kciuki, a ty trzymasz nas w niepewnosci, wazne zeby było wsio ok.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675437 przez Nikaa
Natalia spełnienia marzeń - zwłaszcza tych skrytych :)
myslę, że nasza moderatorka pojechała na IP i stąd się nie odzywa
w Poznaniu przepięknie słonecznie :)mykam na ogródek

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #675448 przez dziubasek
Hej mamcie :)
Ja mysle ze nasza twarda dupa Qltoorka spi ;) choc mam nadzieje ze jednak byla na ip...
Natalia rosnij nam zdrowa i duza :laugh: buziaki od Dziubaskow :)
A mnie rozklada, zarazilam sie od mojej Pindolindy :angry: ale ja sie nie dam... na razie jestem pociagajaca ale pogoda cudna i trzeba to wykorzystac :)

11 lata 6 miesiąc temu #675450 przez agusiaa26
karolinkanice16 jessuu ale mieliście znajomych!! co za ludzie, ale tak to jest, polak wyjedzie za granice i szału dostaje- oczywiście mówie o takich koleżkach o których Ty pisałaś:/ masakra jakaś

a tak w ogóle pragne wam przedstawić Julianka Wstydka :)

już na niego czekam :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #675456 przez dorkiszon
Karolinki ja 2 lata mieszkałam w Irlandii i na pomoc pseudo znajomym nie dałam sie wkręcić.
Miałam koleżanke w PL gdy wyjeżdżałam i ona liczyła, ze jak mi sie ułoży to ja ściągne.
Mnie ściągnął mój brat, ale prawie wógole nic nam nie pomógł ja sama szukałam pracy z zerowym angielskim i znalazłam , a mój dojechał do mnie po 3 miesiącach i też znalazł prace po 2 tygodniach pobytu i to bardzo dobrą. Także od początku do wszystkiego sami doszliśmy.
Na początku bylo bardzo ciężko. Jak już się podnieśliśmy to dostąłam list od koleżanki z PL.
Treść jak od pierwszoklasisty jeszcze z błędami wydrukowany. No i jedno zdanie z tego listu:
" Liczymy na to, że nas tam ściągniecie" tak mnie wtedy to wku... No pewnie, oboje z zerowym angielskim chodzilibyśmy z nimi załatwiac konta bankowe i prace i wszystko najlepiej za rączkę, prócz tego mieszkali by z nami , bo gdzie, a my nigdy nie chcieliśmy z nikim mieszkać.
Nam absolutnie nikt nie pomógł ze znajomych Polaków w Irlandii wręcz przeciwnie wiecie o czym mówie. Mój brat wogóle nas miał w dupie jedynie co to mi kupił bilet , żebym tam wogóle trafiła. Od początku żyliśmy za swoją kase z PL zanim znaleźliśmy pracę. Największą krzywde jaką mi wyrządził w tym kraju człowiek to mój brat, ale o tym już nie napisze, bo za dużo musiałabym pisać. W Polsce załatwiłam prace jednej koleżance. Ja za to nigdy żadnej pracy nie miałam po znajomości, ani nie chcę. Ogólnie uczę się na błedach swoich i obcych. Pomagać to ja mogę mamie i mojemu meżowi. No i siostrze męża i teściowej , bo wiem, że oni tez by mi pomogli jakby coś się stało, oraz siostrze mojej mamy i mojej babci i narazie tyle :D
Ze znajomości wyciągnęłam jeden wniosek nie warto się poświęcać , bo prędzej czy poźniej na tych osobach sie przejedziemy i powiem wam, że trudno mi być takim zatwardziałym chu... , ale ciągle sie tego uczę. Jedna koleżanka napisała, że mam dziwne podejście wiecie dlaczego ?
Nie odpisała mi tydzień na smsa myślałam, że coś jej sie stało , bo zawsze odpisywała. To był początek olewania. Napisała mi po tygodniu, ze nie miała czasu to jej napisałam to , że w kiblu tez musiała nie być, bo smsa sie pisze kilka sekund. Ogólnie jak w przedszkolu wymuszac od kogoś kontakt olewam to już , bo mam 30 lat, a nie 15. Mam w dupie wszystkie koleżanki każda jest taka sama.

11 lata 6 miesiąc temu #675458 przez dorkiszon
agusiaa26 ładnie do Ciebie podobny na serio hahah

11 lata 6 miesiąc temu #675465 przez magdalenagal
Dorkiszon Ty masz 30 lat??

To Ty Stara Dupa jesteś! :P :kiss:

Agusia on ma pućki już! :cheer: och jakżebym ściskała!

A ja mam przeczucie że Q. jest w szpitalu i nie powiem dwa razy że już powiła Młodzieńca.

11 lata 6 miesiąc temu #675475 przez carmelove
yoł Mamy !

Natalia, dużo zdrówka, spełnienia marzeń no i oczywiście pomyślnego rozwiązania :)

!
nie wiem, może już wklejałyście kiedys a ja przeoczyłam, ukradłam od majówek albo czerwcówek.

Agusia - jak dla mnie - Julianek Wstydek to cała mama :cheer: słodki ! Bedziesz miała porównanie, kiedy sie urodzi, czy podobny do tego na zdjeciu :)

pozdrawiam
u mnie dalej buro i ponuro :-/ musze poprawic se humor kaktusem :]
no i czekam na wieści Qltoorki :>

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 6 miesiąc temu #675481 przez emi87
Witam z rana brzuchatki :)
dzis nie spałam tak długo jak wczoraj - o 9 śniadanko, prysznic, teraz kawka i forum :)i lecimy na zkupki bo w lodówce pustki :D
mam ostatnio tak dziwnie ze jak sie budze to mam napiety brzuch przez chwilke :unsure: nie wiem co to, czy to skurcz czy co?

siwa ale urocze te łóżeczko :cheer: niedługo taki mały skarbek będzie w środku leżał ach :D

Qltoorka zaciskaj dalej nogi a maż zdąży z pokoikiem :) na jakim etapie juz jest??
moim zdaniem to czop....lec na spokojnie na ip i zobacz co ci powiedzą :)
czekam na wieści!!!

agusia grunt że jajeczka gdzieś po drodze nie odpadły :) jeszcze miesiac i zobaczycie w realu :* jaki słodki dziubolek :cheer:

kaska1982 męczą cie bidulo te skurcze - daj koniecznie znać co ci lekarz powie.

karolinkanice po raz kolejny napisze że piekne zdjęcia!!! same ochy i achy ;)
a co piczki - dla mnie ro grzybek po prostu ale trzeba teraz szybko zaleczyć bo to w kazdej chwili moze byc godzina W :P

agniesia kochana super ze juz w domciu jesteście :) jak wam mijają pierwsze dni??
jaki cudny ten twój synus - i te błądzące oczka :cheer:

Mlecznamama super ze wszystko ok :) z tymi wynikami to nie mam pojęcia....
ale widze ze dziewczyny juz doradziły :)

osóbka piekne zdjęcie :) sliczna mamcia :)

dziubasek sliczny wózeczek :) ładny zieloniuchny kolorek :) hehe jakie sposoby na męża :D

uniuni hahaha sie obśmiałam z ta suszarką (z tymi cytatami) hehe :D

patrysia trzymaj sie tam kochana :) wazne ze wszystko w porządku i jesteś pod dobra opieką :)

NataliaK wszystkiego naj naj kochana!!!! dużo zdrówka i samych szczęśćliwych chwil :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675490 przez karolinap
Po badaniach i zakupkach dotarłam do domku.
Spotkałam dzis koleżankę której bratowa dzis w nocy urodziła dziewczynkę 3200g i zdała jej cala relacje z porodu w tym ze ma 8 szwów :| nie wiem czemu ja sobie ubzduralam ze to jest takie nacięcie ze ze 3-4 szwy wystarcza :(

A i my tak czekamy na te Nasze maluszki, nazywamy je po imieniu albo jakoś zdrobniale a dziś pani które też czekała na pobranie krwi mowi do mnie: "Oj kiedy to bylo. Ja taki brzuch miałam 15 lat temu. Mój syn był wcześniakiem. Trafiłam do tego szpitala to wyskoczyło to małe g.wno" Byłam w szoku - cóż za pieszczotliwe określenie synka ;)

NataliaK Wszystkiego najlepszego! :*

Agusiaa26 Jaki kochaniutki Julek :*

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka