BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #675513 przez dorkiszon
Magda wiem , wiem wyglądam na 18 :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #675517 przez dorkiszon

11 lata 6 miesiąc temu #675518 przez MlecznaMama
Kurcze ciekawe co z tą Qltoorką naszą..

11 lata 6 miesiąc temu #675524 przez agusiaa26
moje pućki pućki kochane zjem jak tylko wyjdą :laugh:

karolinap o matko tak powiedziała ta baba :ohmy: no cóż, niektórzy mają nierówno pod sufitem.

Ja np nie wyobrażam sobie mówić do dziecka- Młody! jak moi znajomi, koleżanka była w ciąży i do 9 miesiąca nie miała dla syna imienia bo ciągle mówiła że mają czas i sie nad tym Jeszcze nie zastanawiała :ohmy: i mi mówi żę nie muszą jeszcze wybierać imienia bo i tak mówimy do niego Młody! :huh:
Troche dziwak

11 lata 6 miesiąc temu #675527 przez uniuni
Karolinap 'małe gówno' o kurde :ohmy: Musiało się z dużego gówna wziąść w takim razie :P
Fajnie, że zapytałaś o te bóle, teraz i ja jestem troszkę mądrzejsza :D

Natalia 100 lat w radości, przybytku i spokoju :kiss:

Agusia nie taki zupełny wstydzioch! Widać buziaczka :) Mój tak się chował na usg w 24tyg, że uszy z tyłu mogliśmy tylko zobaczyć :laugh:

Drokiszon jak wyjeżdżałam do Norwegii, to na lotnisku podsłuchałam pewną rozmowę.. wniosek był taki 'Jak Ci polak nie zaszkodził, to już Ci pomógł' ;)

Kaska współczuję tego czekania! :( Osobiście chyba bym jajo zniosła ;) Daj znać jakie wiadomości po wizycie!

Magdalenagal Ty nie kracz :kiss: Myślę, że Qltoorka jest w szpitalu, ale raczej na podtrzymaniu - tak sobie wymyśliłam dziś rano :lol: Możemy małe zakłady robić ;)

Osóbka zgadzam się z dziewczynami. Bardzo ładna z Ciebie kobieta :cheer:

Carmelove był ten filmik i u nas na forum, ale baaaardzo dawno. Jeśli dobrze pamiętam koło 3mieś ciąży :laugh: Dobrze, że jest znowu, bo teraz jest dużo więcej lipcówek, których wcześniej nie było, no i oczywiście bliżej rozpakowania :) Zrobię sobie listę tych rzeczy, które ten koleś robi i będę zaznaczać, które działają, a które nie :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #675538 przez dorkiszon
Uni zgadzam się.

11 lata 6 miesiąc temu #675551 przez dorkiszon

Tu macie o ozdobach, bo wiem, że kupujecie jakies literki :D i znalazłam przy okazji.

11 lata 6 miesiąc temu #675566 przez karolinap
A to my z dziś :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #675567 przez NataliaK
Dzień dobry :)

Dziękuje wszystkim za życzenia oby się spełniły :kiss:

piękna pogoda za oknem ale ja dziś dzień spędzam w domku, rano odebrałam wyniki i wypis ze szpitala, w badaniach mam wszystko w porzadku śmiesznie tylko pomiar małego wyszedł bo każda część ciałka na inny wielkośćią wypada na inny tydzień ciąży hehe ale to już mi podczas badania gin mówiła, że np brzuszek jest mniejszy jak na ten tydzien ciąży bo ja jestem szczupła i dziecko pewnie też. Też Wam się tak pomiary różnia?

Taż mam nadzieję, że Qltoorka pojechała do szpitala i wszytsko z nią dobrze i poprostu ją obserwują :)

agusia śliczny pyzaczek :)

11 lata 6 miesiąc temu #675588 przez bea2a
No ja nie wiem Natalia. Byłaś w szpitalu w weekend, tak jak ja i dzisiaj też rano odbierałam wyniki i wypis, a ani w weekend, ani dzisiaj się nie spotkałyśmy :) Musiałyśmy się minąć bo ja byłam bardzo wcześnie na Polnej. Na wypisie też mam główkę i nóżkę zgodną z tygodniem ciąży (33tc) a brzuszek na 31tc, więc to chyba tak jest :) A mała ważyła od 1650-1850g. Duży przedział mi wpisali. We wtorek idę do mojego gina i ciekawa jestem jak mała przybiera bo widzę, że Wasze dzieciaczki więcej ważą a ta moja taka malutka.

11 lata 6 miesiąc temu #675629 przez moonia154
Siemka Mamcie :cheer: Pogoda u mnie lipna, na szczęście nie pada B) Strasznie dużo żeście naskrobały od wczoraj, ledwo nadrobiłam ;) Byłam wczoraj u swojego gina i chyba go zmienię na lepszy model, bo nie słucha się zaleceń pani doktor ze szpitala :angry: Wpadnę do niego kontrolnie za tydzień i w międzyczasie zapiszę się do innego (taki wieeeelki pan, który, jak mówi "rozwarcie na 3 palce" to oznacza, że dziecko już prawie wyszło, bo on ma na myśli SWOJE palce :laugh: )
NataliaK wszystkiego naj naj naj oraz spełnienia wszelkich marzeń :kiss:
Agusiaa śliczny pucio, w sam raz do schrupania :kiss: I chyba nie taki wstydzioszek, może po prostu nie lubi papparazzi...? :side:
Agniesia pozazdrościć, że masz już swojego sprawcę kopniaków przy sobie- jest mega przeuroczy :lol:
Qltoorka nie strasz nas i napisz coś w końcu, bo większość z nas ma już chyba stan przedzawałowy :ohmy: Mam nadzieję, że wszystko ok i to tylko fałszywy alarm :huh: Pozdrawiam i zdrówka życzę :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #675642 przez NataliaK
bea ja dziś była na polnej juz o 8 :) a na jakim Ty oddziale leżałaś? no właśnie te pomiary śmiesznie bo u mnie brzuszek 32tc, głowka 35tc a kość udowa 33tc :laugh: mały ważył w sobote jak byłam badana +- 2000g w środe mam wizytę i tez jestem ciekawa ile przybrał w 1,5 tyg bo dziewczyn dzieciaczki tez mi się wydaje że są większe

11 lata 6 miesiąc temu #675669 przez bea2a
NataliaK ja byłam o 7:30 bo mąż jak jechał do pracy mnie podrzucił. Wychodzi na to, że się minęłyśmy. Ja leżałam na oddziale Niepłodności i Endokrynologii na parterze - poziom AP.

Emi w jaki sposób myłaś/gotowałaś szczoteczkę do włosków malutkiej? To naturalne włosie się nie zniszczy pod wpływem wysokiej temperatury?

Właśnie zabrałam się za przygotowanie torby do szpitala. Prawie wszystko mam. Muszę kupić jeszcze krem na brodawki sutkowe. Zdecydowałam się na Purelan Medeli bo przeanalizowałam składy wszystkich dostępnych i ten wydaje mi się najlepszy - czysta lanolina. No ale wszystko okaże się w praktyce :) No i jeszcze chce kupić balsam poporodowy, żeby smarować się po porodzie bo Dziubasek pisała, że wtedy też mogą te wredne rozstępy wyskoczyć.

Bierzecie laktator do szpitala? Na szkole rodzenia położna mówiła, że mamy wziąć, to nas nauczą go używać.

11 lata 6 miesiąc temu #675670 przez Qltoorka
Jestem, jestem... Przyznam się, ze nie posluchalam Was wczoraj i czekalam do dzisiejszego ranka, by pojechać do mojej gin. Wieczorem było ok, ale dzis jak dotarlam do przychodni to cala wkladka pelna i już mi się płakać chciało... Ze łzami w oczach weszlam do poloznej, która kazała mi do szpitala jechac. Stwierdzila, ze nie ma sensu by mnie lekarz znow badał.... Ciekawe, bo na ip uslyszalam znow, ze mój lekarz powinien mnie obejrzeć i w razie czego dac skierowanie do szpitala... W każdym razie miałam konsultacje ginekologiczna (btw, bardzo fajny, niesamowicie delikatny lekarz....tak to mnie mogą badać ;-) ) stwierdzil, ze faktycznie sporo krwawie choć to nie jest zywa krew, zrobił usg, mały waży 2500 i z nim wszystko ok. Oczywiście powiedział, ze mnie nie wypuści dopóki to nie minie... Przyczyna? Nie wiadomo jaka, ale być może jest to odklejajace się łożysko... Dodał, ze w razie czego zawsze na miejscu można cesarke zrobić.... Masakra....
Więc cholera, leze.... I to na ginekologii onkologicznej bo nie ma miejsc... Właśnie tego się obawialam w tym szpitalu jak postanowiłam tu rodzic, ze tu full komplet zawsze jest. Leze pod kroplowka z której sączy się magnez bo ponoc mam bardzo twardy brzuch. Aha, lekarz zrobił mi też usg dowcipne i z niego wyszlo ze szyjka trochę skrócona....
Piszcie dużo, bo ja tu się zanuddze....
Buziaki kochane

11 lata 6 miesiąc temu #675675 przez Joanna89
hej mamuski :)

My od rana aktywnie, mąż składa łóżeczko dla malutkiej ja oczywiście "pomagam" hehe
Pogoda całkiem fajna:) w końcu nie pada !
Wczoraj zrobiliśmy sobie dzień we dwoje basen, zakupy ,kolacja i kąpiel...:)

Śliczne wasze brzuszki !

Agusia maluszek słodki :)
NataliaK Sto lat raz jeszcze:) nie martw się inne bobaski już potem moga nie przybierać, a Twój może dalej :)Mój lekarz mówi ,że ta waga jest +-100/200 gram.

Miłego dzionka!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka