BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675873 przez Joanna89
taa Agniesia mój maż lata z tą poduszką prawie jak ze swoją kaczuszką do kąpieli :D haha faceci...:)

Jutro jeszcze jedziemy kupić półeczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #675876 przez patrysia305
U mnie tez juz wszystko przygotowane oprocz poscieli bo wg mnie to jeszcze za szybko. Szkoda tylko ze kacik i wozek widzialam tylko na zdjęciach...

11 lata 6 miesiąc temu #675882 przez Joanna89
Ja mam pościel tylko dziś bo rodzice byli zobaczyć :) W lipcu ją jeszcze wypiorę i dopiero założę.
Mała coraz silniejsza, daje mi taki kopniak ,że aż mnie zgina.

11 lata 6 miesiąc temu #675886 przez siwa342
Qltoorka no to fajnie że na razie ok:)

A ja zrobiłam sobie spacerek z pieskami i koleżanka z corką,nia bylam chyba od huhuhuh na spacerku,no ale teraz nog nie czuje dobrze ze słońko wyszło :)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #675889 przez Joanna89
My też zaraz zmykamy do lasu na spacer :)

11 lata 6 miesiąc temu #675894 przez karolina_p123
agusia dzięki za radę dotyczącą przetarcia ręcznikiem papierowym poskutkowało :)
joasia na przyszłość będę musiała zaopatrzyć się w ten płyn to mycia butelek :P

11 lata 6 miesiąc temu #675902 przez Joanna89
Dla mnie bardzo fajny więc polecam :)

11 lata 6 miesiąc temu #675906 przez kaska1982
Dziewczyny ktoras pisała, że bierze fenoterol. Ja dostałam właśnie dziś w szpitalu i teraz strasznie mną telepie. Pytałam pielęgniarki i niby to normalna reakcja trzeba się przyzwyczaić. Masakra jakas :( też tak mialyscie?
A mały jak na złość daje czadu i ani chwili nie pozwala odetchnąć. Na ktg tetno miał chwilami 180 ale to przy skurczu. Mam nadzieję że jutro już będzie wolniej i spokojniej. Cały czas fika i kopie dosyć boleśnie :) chyba spieszy mu się w objęcia mamusi :) no a po tych kroplowkach ciągle chce mi się siku :p

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #675910 przez dorkiszon
kaska1982 biedoku dobrze, ze teraz jest internet w szpitalach kiedys to w karty grali z nudów hahaha. Nieźle cię tam futrują ja póki co pije sobie żelazo musujące hahah

11 lata 6 miesiąc temu #675914 przez karolcia84
pojechałam na IP u nas w zielonej górze , naszczescie to nie wody płodowe mam te testy i mam je robic co jakiś czas , ale szyjka skrócona z 3,1 na 2,4 ale zamknieta , ale wiecie co mnie martwi u mojego lekarza 3,5 tygodnia temu mała wazyla 1980 gram a dzisiaj w szpitalu na usg doktor mi powiedział ze wazy 2024 to jak to w ciągu tych 3.5 tygla przytyla tylko 50 deko ???? pytam się go i mowie mu ze to nie możliwe a on do mnie ze każdy lekarz ma inna aparaturę ale az taka rozbieznosc , powiem wam ze jestem przerazona .... a do swojego dopiero za tydzień w piątek...wygląda na to ze mala wogole na wadze nie przybiera.... i teraz mam myśli tysiące w głowie...

11 lata 6 miesiąc temu #675916 przez magdalenagal
Ja brałam i biorę fenoterol Kasia. Właśnie przeciwko skurczom. Ja do tego wszystkiego miałam mega nerwy bo nie wiedziałam co się dzieje.

Nie denerwuj się Kochana :kiss: przechodzi po ok. 1,5 h po zażyciu.

11 lata 6 miesiąc temu #675923 przez emi87
karolinap alez masz już duuuży ten brzuszek :) no i ten słodki wentylek :cheer: ja dalej nie mam i chyba nie wyjdzie :P

bea pewnie bede wyparzać we wrzątku - bo tej szczoteczki jeszcze nie sterylizowałam.

Qltoorka ufff wreszcie jakieś wieści :) polezysz troche kochana i nim sie obejrzysz bedzie już blisko terminu :* zaciskaj nogi! i odpoczywaj :*

kaska1982 trzymam kciuki żeby sie mały jeszcze nigdzie nie wybierał!! trzymaj sie kochana :* dobrze,że jesteś pod stała opieka tak jak Qltoorka.
?
bisbas głowa do góry-moze mała jest po prostu drobną dziewczynką? nie stresuj sie bo to nie pomoże - bedzie dobrze! musi być!

karolcia dobrze ze byłas sprawdzić co sie dzieje. podobno kazde usg ma tolerancje od 100 do nawet 500g wiec sie nie zamartwiaj! :* a jak bardzo cie to stresuje moze idź wczesniej na wizyte albo na same usg??

Joanna piekne łoże małe księżniczki!! :)

moja niunia tez od jakis dwóch dni spokojniejsza :) wiec mysle ze to normalne, ciasno im no i ta pogoda nie nastraja :D

ide pooleżeć :D

11 lata 6 miesiąc temu #675929 przez siwa342
Joanna89 ładne łóżeczko,ja w tych kolorach mam dodatki:karuzele,bujaczek itp :).Wózek jednak kupujemy 2 w 1 ten Quinny. Fotelik kupujemy osobno z bazą,gondole beżową a spacerówkę różową-mężowi się tak podoba ten kolor mi też :) a jak wejdzie w koncu tak jak w starych modelach ze mozna kupic tylko tapicerke to dokupie w beżu i tyle(bo wózek zostawiamy na nastepne :) ) a ty w końcu wybrałaś model czy jeszcze nie zdecydowaliście się?

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #675930 przez Qltoorka
Jezuuuu, jak tu gorąco.... Ja to chyba ogródka szpitalnego nie mam... A okno od strony ruchliwej ulicy... Z drugiej strony szpitala dupny parking. Kaska, na Ciebie te kroplowki działają? Bo mnie już splynela połowa a brzuch dalej jak skala. Położne ciągle mi lezec każą... Też miałam ktg, ale chyba wszystko ok. Tetno tylko raz podskoczylo małemu do 160, a skurczy chyba przez 20 min nie miałam bo tylko raz widzialam jak się podniosło do 40 a tak to cały czas trochę powyżej 20. A jak u Ciebie?
Plamienia dalszego na razie na składce nie zaobserwowalam, ale zaczyna mnie znow boleć brzuch, krocze i dodatkowo dzis boli mnie w krzyżu choć nic nie robię...
Obok mnie leży dziewczyna w 31 tc. Ma maleńki brzuszek więc stawialam na góra 20 tydzien. Też ja dzis położyli, bo jej córeczka ma za mały brzuszek i faszeruja ja sterydami. Obok w sali za to kobity po poronieniu.... Wiem jak musi je boleć nasz widok i widok oddziału położniczego i noworodkowego, który jest tuż obok. Tam to jest sajgon, mówię wam...

Joanna, piękne to lozeczko.

Karolcia, nie martw się, te pomiary wagi są orientacyjne, jakby lekarz uznał ze masz za małe dziecko jak na ten tydzien to by cię tak nie puścił wolno....

11 lata 6 miesiąc temu #675933 przez siwa342
karolcia84 koleżanka u swojego ginekologa przed porodem miała mała 4kg a urodziła się chwile później i okazało się że waga 3100 więc wiesz na 100% nigdy nie wiesz jak to jest,koleżanki córeczka też mało przybiera ale dzieci teraz rosna skokowo raz wiecej raz mniej

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka