BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #675678 przez Kasik88
Qltoorka trzymaj się dzielnie kochana! I odpoczywaj, myśl pozytywnie, trzymamy kciuki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #675680 przez bea2a
Qltoorka dobrze, że jesteś bo już się martwiłyśmy o Ciebie. No i dobrze, że pojechałaś w końcu do szpitala bo ja właśnie tak myślałam, że to może łożysko....ale jak będziesz pod stałą opieką lekarzy, to możesz czuć się bezpiecznie.

11 lata 6 miesiąc temu #675685 przez NataliaK
Qltoorka dobrze że jestes pod opieką teraz juz nie musisz się denerwować bo w razie jakby coś się działo to będą dążyć do szcześliwego rozwiązania a odklejające się łożysko to poważna sprawa wiec dobrze, ze w końcu pojechałaś do szpitala. Trzymam za Was kciuki :kiss:

bea ja leżałam na oddziale obserwacyjno diagnostycznym więc zupełnie gdzie idziej :)

11 lata 6 miesiąc temu #675695 przez moonia154
Ufff... Qltoorka dobrze, że jesteś :) No i, że masz możliwość łączenia się z nami :cheer: Ja nie miałam żadnego zasięgu w szpitalu i mało nie ocipiałam z tęsknoty :ohmy: Szpital to może nie jest najfajniejsze miejsce, ale tu masz opiekę 24h więc niczym nie musisz się martwić. Dobrze, że wszystko ok, bo kolejnej lipcówki rozpakowanej przed czasem chyba bym nie wytrzymała psychicznie ;) Oczywiście, informuj nas o wszystkim, tak, żebyśmy były w kontakcie :cheer: Buźki dla Ciebie i brzucholka :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #675713 przez Nikaa
Qltoorka No i dobrze, że się odezwałaś ... bo jak sama widzisz tutaj stadko ciężarnych już się mega zamartwiało - będzie dobrze, grunt, że jesteś pod opieką lekarską

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #675728 przez karolinap
Qltoorka Super, ze się odezwalas! I dobrze, ze nadal w dwupaku. Miejmy nadzieje, ze krwawienie ustąpi i ze to nie odklejajace się łożysko. Najważniejsze ze jesteś pod opieka lekarzy. Trzymaj się tam :*

Ja właśnie powiesiłam ostatnie pranko i trzeba będzie wziąć się za prasowanko :P

11 lata 6 miesiąc temu #675733 przez kasiak
No Qltoorko kamień z serca :) trzymaj się w dwupaku jak najdłuzej :laugh: pobyt nie będzie miły ale w razie czego masz zapewnioną opiekę :)

A ja od rana mam schiza, bo Mały się zachowuje trochę za spokojnie. Czasem się troszkę przeciągnie, ale nie rusza się tak intensywnie jak zwykle. Wykąpałam się i wysmarowałam oliwką, zwykle wtedy zaczyna akrobacje po takim masażu. Zjadłam i czekam czy się coś zmieni. Nie chcę siać paniki, ale to już 37tydz, więc wszystko się może zdarzyć, tyle, że Sebek nie leży jak do porodu, trochę za bardzo w poprzek jest ułożony, więc to jeszcze nie to. Skurczy też nie mam.

11 lata 6 miesiąc temu #675745 przez agusiaa26
Karolina śliczna mamusią z ciebie, rosnie tylko domek Poli:)

Natalia u mnie tez organki każdy inny, glowka 35tydz, brzunio 33, udo 34. No i data porodu z usg niby sie zmienila, jest 14 a byl 25 lipiec:)

Qltoorka trzymaj sie dzielnie, pociesz sie tym ze my ciotki z forum też juz niedlugo przywitamy szpital;) nie doluj się, ważne ze jestes pod opieką profesjonalistów, Buziaki :)

11 lata 6 miesiąc temu #675746 przez magdalenagal
Qltoorka Kochana dobrze że jeszcze się nie rozpakowałaś. Ale wiem że się martwisz. My tu z Tobą jesteśmy sercem i duchem :kiss: Leż sobie spokojnie a my zapewnimy Ci rozrywkę :-)

Dobrze że się odezwałaś bo na niczym się cholerka nie mogłam skupić. Buziole.

uniuni ja niestety nie mam żyłki hazardzisty ;-) wierzę w jedno hasło: Toto-lotek nas wybuja. My mu wszystko on nam... stawia obiekty sportowe. Na 28 lat życia wygrałam coś ze dwa razy. W tym skakankę ;-) Ale w połowie się nie pomyliłam.

Dżołana89 wiedziałam że w tej wannie sama nie będziesz siedzieć :P

kasiak Mój Ksiąć też dziś spokojny tylko sobie tak nóżką wierzga. Ale zwalam to na to , że ma ciasno i że jest już ciut leniwy. Więc Kochana, nie schizuj. Może mu pośpiewaj- ja jak zaczynam to Młodzieniec się buntuje i zaczyna skoki ;-)

Kolejny dzień robię wszystko żeby tylko nie spakować torby. Jakoś mam wrażenie że jak ją spakuję to od razu będzie fruuu do szpitala... Może się jeszcze dziś zepnę w sobie.

11 lata 6 miesiąc temu #675763 przez kaska1982
Qltoorka no w końcu się odezwalas :) trzymaj się tam i będzie dobrze :)

Ja na wizycie dowiedziałam się, że nie powinien mi brzuch twardniec, a skurcze są też niewskazane dlatego dostałam skierowanie do szpitala. W dodatku za bardzo jestem spuchnieta na twarzy i rękach, ale to wiedziałam bo przyszło 2,5kg przez miesiąc a w sobie tego nie widze. Lekarz też powiedział że szyjka zamknięta i na dole ok. Tak więc przyjechałam na izbę, przyjęli mnie na oddział, zrobili ktg i przyszedł lekarz na wizytę. Okazało się że rozwarcie na dwa palce, szyjka skrócona, brzuch twardy :( chyba przez drogę to wszystko. :( dostałam zastrzyk na płuca dla małego, a teraz leże pod kroplowka :( trzymajcie kciuki żeby mały jeszcze posiedzial w brzuszku bo to jeszcze za wcześnie.

Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #675768 przez Nikaa
ooooooooo kolejna w szpitalu - dziewczyny nie wygłupiajcie się - ja z tym, że wszystkie się zaraz rozpakujemy w czerwcu żartowałam :P kaska odzywaj się - mam nadzieję, że będzie ok

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675770 przez karolinap
Kaska1982 Pewnie,ze trzymamy kciuki!

Kochane, mamy początek czerwca a tu jedna za druga kładą się na oddział ;) wiadomo - lepiej ze jesteście pod obserwacja lekarza niż jakby coś złego miało dziać się w domku. Życzę jeszcze powrotów do domków w dwupakach bo to jeszcze za wcześnie no ale jak nasze lipcowe dzieciaczki będą chcialy szybciej zobaczyc swoje mamusie to ich nie zatrzymamy więc duuuuuzo zdrówka dla wszystkich Maluszków! :*

Agusia26 Dziękuję, termin z usg przesunął Ci się na 14 lipca? To z usg mamy ten sam termin a ja zapisałam sobie Twój numer telefonu zeby dać znac ze rodze bo byłam pewna ze bede pierwsza ;) Zobaczymy jak to wszystko się potoczy ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #675783 przez bisbas
Witam mamcie my już po badaniach i ( odziwo ) po usg miano przeciwcial niestety dość szybko przyrasta i wynosi juz 16 z 16 wzrasta na 32 i wtedy juz musimy do szpitala :( potem zależy wszystko od przepływów czy kończymy ciąże czy nie niestety już na dzisiejszym usg córeczka jest za mała jak na ten tydzień ciąży ale nawet nie wiem ile waży bo lekarz to jakiś babaj ( hindus ) mało rozmowny za tydzien kolejna wizyta u położnej a za dwa znowu usg i mam nadzieje ze nie pojdziemy jeszcze do szpitala boje sie dziewczyny :(

Co do Polaków za granicą zgadzam sie z wami w 100 % nawet rodzina za granicą to jakaś porażka zawiść i zazdrość to mało powiedziane

Wszystkiego naj naj naj Natalka :) :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #675799 przez osobka85
Hej dziewczyny:)

dzięki za miłe słowa odnośnie zdjęcia:) ja się czuję już jak wieloryb, więc czasem naprawdę miło usłyszeć że się wygląda ok :)

Qltoorka i Kaska- trzymam kciuki, żeby z Wami i Waszymi pociechami było wszystko ok i żebyście się jeszcze nie rozpakowały!!

Natalia- wszystkiego najlepszego!!

synek- Jaś <3

11 lata 6 miesiąc temu #675815 przez agusiaa26
kaska1982 i ty w szpitalu?? :(
kurcze trzymać sie tam dzielnie dziewczynki, trzymamy mocno kciuki !! :kiss:

karolinap zaraz odnajde i twój nr tel i za kilka tyg zobaczymy która będzie pierwsza :)

bisbas kochana nie bój się, wszystko będzie ok!! to że kruszynka to nie znaczy że jest źle, glowa do góry, też długo nie wiedziałam ile mój pulpet waży, spokojnie, nie denerwuj się, za ciebie też trzymamy kciuki :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka